Domaće teme > Zagrebačka županija

Projekti Zagrebačke županije

(1/6) > >>

shaka zulu:
PROJEKT
Proizvodnja lana i proizvoda od lana
Opis:
Ovim projektom obnovljeni su određeni strojevi i oprema za proizvodnju lanenog konca te su izabrani i izrađeni prototipovi suvenira od lanenog konca. Konkretan rezultat projekta je ručnik od lanenog konca koji se nalazi u poklon košarici Zagrebačke županije i na taj je način prezentira.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2000.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, od 2003. u primjeni

-

PROJEKT
Stvaranje Samoborske salame kao županijske robne marke
Opis:
Tradicija spravljanja salame proširila se iz Slovenije na sjeverozapadnu Hrvatsku, a najdublje korijene ima na samoborskom području. Projektom je stvorena robna marka "Samoborska salama" - autohtoni domaći proizvod, izvanredne kakvoće, proizveden na tradicijski način od najboljih dijelova svinjskog mesa. Ovaj vrijedan konkurentan proizvod dodane vrijednosti, na tržištu se nalazi od 2005. godine, doprinio je povećanju prepoznatljivosti i turističke privlačnosti samoborskog kraja i jedan je od najboljih županijskih promotora.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2005.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, od 2005. na tržištu


Dokumenti: 5.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/5.pdf

-

PROJEKT
Stvaranje županijske marke sira
Opis:
Glavni cilj ovog projekta je stvaranje prepoznatljivih marki sira Zagrebačke županije s edukacijom proizvođača mlijeka u svrhu njihove uspješnije proizvodnje te većeg i stabilnijeg dohotka. Projekt je rezultirao lansiranjem na tržište sušenog sira "Dragec". Na policama trgovačkih lanaca može se naći pet tipova - sušeni, sušeni dimljeni, sa zelenim paprom, sa crvenom paprikom i sa češnjakom. Ove se godine očekuje plasiranje robne marke tvrdog punomasnog sira "Kriško" i robne marke tvrdog kozjeg sira "Manda".

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2002.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, od 2005. na tržištu


Dokumenti: 4_2.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/4_2.pdf

-

PROJEKT
Stvaranje županijske marke prerađevina od povrća
Opis:
Projektom je utvrđena tehnologija proizvodnje zelja za kiseljenje, berba zelja, priprema i kiseljenje kao i skladištenje te nadzor proizvodnje i kakvoće kiselog zelja. Kiselo zelje "Laktec" proizvode proizvođači uključeni u Udrugu proizvođača marke kiselog zelja "Laktec" s područja mjesta Laktec i Paukovec pored Svetog Ivana Zeline. Kiselo zelje "Laktec" plasira se na tržište u definiranoj ambalaži u glavicama i rezano. Svake godine, treće subote u listopadu, u mjestu Laktec održava se promotivna manifestacija "Sarmijada" na kojoj se bira najbolje jelo pripremljeno od ili sa kiselim zeljem "Laktec".

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2001.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, od 2003. na tržištu


Dokumenti: LAKTEC-kiselo zelje.jpg
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/LAKTEC-kiselo%20zelje.jpg

-

PROJEKT
Stvaranje županijske marke vina
Opis:
Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj započela s projektima stvaranja robnih marki. Od 1999. godine na tržištu se nalaze dvije robne marke vina «Portugizac Plešivica» i «Kraljevina Zelina», prepoznatljivih obilježja i standardne kvalitete. Obje robne marke važne su za razvoj ruralnog prostora i proizvode ih proizvođači udruženi u Udruge. Prema marketing planu označava se početak berbe portugisca i to na Plešivici, a prvo kušanje "Kraljevine Zeline" je na Vincekovo, 22. siječnja u Sv. Ivanu Zelini. Promocija otvaranja prve boce "Portugizac Plešivica" održava se druge subote u studenom točno u 12,00 sati u Zagrebu, a promocija otvaranja prve boce i ispijanje prve čaše "Kraljevine Zelina", druge subote u ožujku, također u Zagrebu. Održavaju se Dani kraljevine u Zagrebu te već sad tradicionalni Festival Portugisac u listopadu.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.1999.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Dokumenti:

1_2.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/1_2.pdf

1_1.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/1_1.pdf


Miško Kundič dela Turopolski škrlet,kak to da ga tu ni?Tere su potrebite kvalifikacije da bi se tu vlezlo?
Količina?
Broj uzgajivačev?
Dobra vola?
Il pulitika..?

-

PROJEKT
Stvaranje marke jela Zagrebačke županije
Opis:
Ponuda regionalnih specijaliteta velika je prilika za poljoprivredna, a posebice seljačka gospodarstva s područja regije da konkuriraju "globalnoj" ponudi i jedan od najučinkovitijih načina razvitka ukupnog ruralnog prostora. Rezultat projekta je jelovnik sačinjen od 24 regionalna odnosno seljačka specijaliteta, koji uključuju hladna i topla predjela, juhe, glavna jela i deserte pod nazivom "Sjećanja za stolom". Uz svako jelo nalazi se i prijedlog vina iz Zagrebačke županije koje se s njime najbolje sljubljuje. Jelovnik je na hrvatskom i engleskom jeziku. Nadalje projekt ima za cilj uvesti marku jela "Sjećanja za stolom" u ugostiteljsku ponudu na području Županije i Grada Zagreba. Indirektni ciljevi projekta su pripomoć poljoprivrednoj proizvodnji, obogaćivanje turističke ponude kao i mogućnost da potrošači kušaju prave, izvorne, na tradicijski način pripremljene županijske specijalitete.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost uključivanja

-

PROJEKT
Stvaranje marke jabuke Zagrebačke županije
Opis:
Od generičkog proizvoda, stvorena je jabuka s prepoznatljivim imenom odnosno robna marka jabuke "Sunčana" koja će dugoročno osigurati proizvođačima jabuka iz Zagrebačke županije bolju tržišnu poziciju na domaćem tržištu. Jabuka je iz integrirane proizvodnje, odnosno projektom je uspostavljen integrirani sustava proizvodnje jabuka i drugog voća, sustav nadzora i certificiranja te stalna edukacija proizvođača o integriranoj proizvodnji. Plasiranje županijske jabuke na tržište pod robnom markom "Sunčana", osigurava potrošačima domaću, kvalitetnu jabuku iz neposredne blizine.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2005.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, od 2007. na tržištu


Dokumenti: 12.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/12.pdf

-

PROJEKT
Očuvanje okićke trešnje autohtone sorte Zagrebačke županije
Opis:
Trešnja je od davnine nalazila mjesto u vrtovima, voćnjacima i uz vinograde na području Zagrebačke županije. Najpoznatija, sa ovog područja, je trešnja koja se javlja pod sinonimom "okićka trešnja". Zbog naglog smanjenja proizvodnje trešnje, potaknut je projekt koji za cilj ima utvrđivanje sorte te zaustavljanje daljnjeg opadanja proizvodnje trešnje i očuvanju njenog imidža. Projekt se izvodi u suradnji sa stručnjacima Zavoda za voćarstvo Agronomskog fakulteta i općinom Klinča Sela i udrugom uzgajivača Okićke trešnje. Istraživanja su obavljena na terenu na izabranim i označenim stablima. Izabrana su stabla koja su pokazala nabolje osobine ploda i pogodnost za daljnji uzgoj. Kao nastavak projekta, provest će se umatičenje okićke trešnje te će se proizvesti sadnice ove vrijedne trešnje za sadnju u komercijalnom nasadu.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2003.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

-

PROJEKT
Izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda seljačkih gospodarstava
Opis:
Izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda Zagrebačke županije putem seljačke tržnice organizira se u središtima županijskih gradova i u Gradu Zagrebu. Putem seljačke tržnice prodaju se jagode, kupine te sezonsko cvijeće i lončanice. Prodaje pod promotivnim nazivima "Dani jagoda Zagrebačke županije", "Dani kupina Zagrebačke županije" i "Dani cvijeća Zagrebačke županije" okvirno traju mjesec dana, u odvojenim terminima. Za vrijeme trajanja promotivnih prodaja jagoda i kupina organizira se i potrošačko ocjenjivanje te najmanje jedna prodaja koja ide u humanitarne svrhe. Ovakvu direktnu prodaju pozitivno su prihvatili potrošači i proizvođači te se planira i u idućim godinama.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2001.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

-

PROJEKT
Poljoprivredna proizvodnja na vodozaštitnim područjima
Opis:
Projekt je proveden na 8 vodozaštitnih područja u Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu na kojima se odvija poljoprivredna proizvodnja. Za promatrana područja utvrđena su hidrogeološka i pedološka obilježja te kakvoća podzemne vode. Utvrđen je utjecaj poljoprivrede i drugih načina korištenja zemljišta na prodor onečišćenja do vodonosnog horizonta na vodozaštitnim područjima te je anketirana upoznatost poljoprivrednika sa specifičnostima prostora i njihov odnos prema zaštiti okoliša.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2001.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost nastavka

-

PROJEKT
Regionalizacija poljoprivredne proizvodnje u Zagrebačkoj županiji
Opis:
Jedan od nužnih uvjeta za učinkovitije poticanje i brži ukupni razvitak poljoprivrede je izrada njene regionalizacije na određenom području. Ovim projektom Županija je dobila stručno-znanstvenu podlogu za donošenje dobrih odluka: o usmjeravanju ulaganja u razvoj poljoprivrede, u poticanje pojedinih proizvodnji na agroekološki najpogodnijim područjima, o vođenju dobre politike raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, o suradnji na programima razvitka sa županijskim gradovima i općinama, kao i o suradnji s državnim i inozemnim projektima razvitka poljoprivrede. Rezultat projekta su karte regija i podregija za pojedinu poljoprivrednu proizvodnju u Zagrebačkoj županiji.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost nastavka


Dokumenti: 20.pdf

-

PROJEKT
Ribolov u funkciji razvitka ruralnog prostora Zagrebačke županije
Opis:
Projektom su utvrđene mogućnosti razvoja ribolovnog turizma u Zagrebačkoj županiji u funkciji razvoja ruralnog prostora. Identificirani su ribarski proizvodi i usluge koje se već nude na području Zagrebačke županije, definirana je turistička ribolovna ponuda te je napravljena strategija regionalnog marketinga za ribolovne turističke destinacije (ribolovne lokalitete) u Županiji. Na dvije odabrane pilot lokacije, jezeru i obiteljskom ribnjaku, primijenjeni su rezultati projekta, odnosno dan je prijedlog uređenja krajobraza tih lokaliteta, kao suvremenog ribolovnog turističkog područja.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2006.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost nastavka

-

PROJEKT
Plan navodnjavanja poljoprivrednih površina i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama za područje Zagrebačke županije
Opis:
U skladu s Nacionalnim projektom navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama (NAPNAV) izrađena je stručna podloga za planiranje izgradnje sustava za navodnjavanje poljoprivrednih površina s ciljem unapređenja postojeće poljoprivredne proizvodnje i korištenja prirodnih resursa na održiv način u Zagrebačkoj županiji.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2005.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost nastavka

-

PROJEKT
Istraživanje mogućnosti razvitka sela i seoskog prostora na području Zagrebačke županije - Program ruralnog razvitka 2006.-2013.
Opis:
Za razvoj županijskog seoskog područja potrebna su velika financijska sredstva kojih se dio može osigurati iz državnih i europskih poglavito pretpristupnih fondova odnosno izvora.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, podloga


Dokumenti: 23.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/23.pdf

-

PROJEKT
Vrednovanje općekorisnih funkcija šuma u Zagrebačkoj županiji
Opis:
Zagrebačku županiju karakterizira opterećenost prostora uzrokovana gustom naseljenošću i gospodarskom razvijenošću. U takvim sredinama, osim ekonomskih, posebno su značajne neekonomske funkcije šume u koje ubrajamo socijalne i ekološke funkcije. Prostor županije odlikuje se malim brojem većih šumskih kompleksa i vrlo velikim brojem manjih šumskih površina. S obzirom na to može se zaključiti da se radi o velikoj heterogenosti gospodarskih, uzgojnih i sastojinskih oblika, usitnjenim posjedima velikog broja šumovlasnika s različitim interesima i odnosima vlasnika prema šumi i šumarstvu uopće. Buduće gospodarenje šumama mora težiti pomirenju općih interesa za zadovoljavanjem neekonomskih funkcija i užih, najčešće ekonomskih, interesa pojedinih šumovlasnika.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, mogućnost nastavka

shaka zulu:
-

PROJEKT
Stvaranje kukuruznih žganaca kao robne marke Zagrebačke županije
Opis:
Rezultat projekta "Stvaranje kukuruznih žganaca kao robne marke Zagrebačke županije" je robna marke Domaći kukuruzni žganci. Sastojci za ovu robnu marku proizvedeni su isključivo od kukuruza proizvedenog na gospodarstvima s područja Zagrebačke županije. Posebnom tehnologijom iz kukuruza se izvlači najbolje. Robna marka Domaći kukuruzni žganci ima pravi okus žganaca, visoke je nutritivne vrijednosti te se brzo i lako priprema.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2008.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, na tržištu od 2009.


Dokumenti: 27.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/27.pdf

-

PROJEKT
Utvrđivanje i gospodarsko vrednovanje tipičnih (autohtonih) proizvoda, sorata i pasmina na području Zagrebačke županije
Opis:
Županija je ovim istraživanjem dobila podlogu za stvaranje novih županijskih robnih marki. Rezultat projekta je idejna studija u kojoj su identificirani proizvodi potencijalni za pretvaranje u proizvode dodatne vrijednosti i prijedlozi za njihovu komercijalizaciju.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2008.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, podloga

-

PROJEKT
Regionalizacija voćarske i vinogradarske proizvodnje u Zagrebačkoj županiji
Opis:
Projektom je segmentirano ukupno voćarsko i vinogradarsko proizvodno područje Zagrebačke županije prema voćnim vrstama i sortama, odnosno vinogradarskim položajima i sortama grožđa. U definiranim uzgojnim područjima određene su osnovne agrotehničke i pomo/ampelotehničke smjernice uzgoja. U skladu s pedološkim uvjetima pojedinih područja preporučene su odgovarajuće podloge. Prema zakonski definiranim uvjetima i tržnim perspektivama preporučene su sorte. Izrađene su karte pogodnosti za pojedine voćne vrste i sorte te karte vinogradarskih položaja sa sortama u analognom i digitalnom obliku. Projekt je omogućio poljoprivrednim proizvođačima jednostavnije i kvalitetnije planiranje buduće proizvodnje, a županijskoj upravi kreiranje učinkovitijeg plana razvoja i subvencioniranja ovih proizvodnji.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2007.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Napomena: važeći, podloga

-

PROJEKT
Zaštita zagorskog purana oznakom zemljopisnog podrijetla
Opis:
Zagorski puran predstavlja tradicionalnu, simboličku, gurmansku i povijesnu vrijednost Hrvatskog zagorja što je potvrđeno povijesnim dokazima o posluživanju zagorskog purana na bečkom i engleskom dvoru prije više od sto godina. Organiziranjem proizvodnje purana na području obuhvaćenom postupkom zaštite (Krapinsko-zagorska, Varaždinska i dio Zagrebačke županije koji graniči s ove dvije županije) kroz više zadruga i udruga te postizanjem specifične kakvoće povezane s uzgojnim područjem ispunjeni su uvjeti za zaštitu zagorskog purana oznakom zemljopisnog podrijetla. Trend na tržištu prehrambenih proizvoda je želja potrošača za autentičnošću, izvornošću i zdravstvenom pogodnošću proizvoda što daje priliku proizvođačima autohtonih prehrambenih proizvoda, koji zaštitom zemljopisnog porijekla, podižu konkurentnost svojih proizvoda.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2009.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

-

PROJEKT
Sustav praćenja i unapređenja biljne proizvodnje u Zagrebačkoj županiji
Opis:
Cilj projekta je uspostaviti održiv sustav praćenja i unapređenja biljne proizvodnje u Zagrebačkoj županiji. Sustav će sadržavati prostorne baze podataka o proizvodnim područjima uključenim u sustav, povijesni zapis rezultata praćenja i preporuka daljnjeg unapređenja kao i simulaciju ekonomskih pokazatelja budućeg gospodarenja. Svi dosad prikupljeni podaci objedinit će se u jedinstvenu GIS aplikaciju koja će odražavati aktualno stanje gospodarenja poljoprivrednim tlima u Zagrebačkoj županiji. Stvaranjem 'povijesti proizvodnog područja' bit će moguće certificirati poljoprivrednu proizvodnju određenim certifikatom kvalitete. Ovakav certifikat predstavlja nužnost za potrebe izvoza poljoprivrednih proizvoda na tržište EU a sve je češće i zahtjev većih trgovačkih lanaca u domaćem prometu.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2007.

Vrijedi do: 31.12.2009.

-
 
PROJEKT
Razvoj ekološkog vinogradarstva u Zagrebačkoj županiji introdukcijom prikladnih sorata vinove loze
Opis:
Cilj ovog projekta je potaknuti prelazak vinogradara (tržišnih proizvođača vina) na ekološku vinogradarsku proizvodnju kroz introdukciju sorata otpornih na gljivične bolesti. Odnosno, omogućiti sigurniju i rentabilniju proizvodnju grožđa i vina u skladu sa Zakonom o ekološkoj poljoprivredi i Smjernicama za vinogradarsku proizvodnju, te smanjiti upotrebu pesticida na području Zagrebačke županije uzgojem otpornih sorata na okućnicama, u vikend-vinogradima ali i na dijelu konvencionalnih proizvodnih površina. Podignut je eksperimentalni nasad s odabranim sortama na gospodarstvu Branka Čegeca, koji ima dugogodišnje iskustvo u ekološkoj proizvodnji.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2007.

Vrijedi do: 01.01.2011.

-

PROJEKT
Klonska selekcija kultivara Kraljevina
Opis:
Klonska selekcija kultivara kraljevina predstavlja najviši stupanj genetičkog i zdravstvenog odabira unutar populacije ove sorte. Klon predstavlja vegetativno razmnoženo potomstvo izvornog matičnog trsa - klonskog kandidata (eng. nuclear vine stock), koji je izdvojen zbog neke pozitivne karakteristike, zdravstveno provjeren (oslobođen virusa i virusima sl. bolesti, prema propisanoj metodi), te potvrđen u postupku klonske selekcije. Cilj projekta je izdvojiti sve genotipove koji očituju neka pozitivna svojstva, a po kojima se razlikuju od populacije. Ti će se trsovi razmnožiti, izdvojiti u tzv. kolekcije nasljedstva, te biti podvrgnuti sustavnoj klonskoj selekciji. Konačni cilj, po dovršetku programa je izdvojiti i prijaviti za registraciju nekoliko klonova cv. kraljevina, te osigurati uvjete za proizvodnju certificiranog sadnog materijala. Ovaj način izravno vodi do poboljšanja sortnih karakteristika, ponajprije u prinosu i kakvoći, najznačajnijim proizvodnim značajkama.

Status: U provedbi

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: 01.01.2011.

-
 
PROJEKT
Suvremana proizvodnja ljekovitog bilja i povrća u Zagrebačkoj županiji
Opis:
Projektom se uvodi uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja na zapuštenim vinogradarskim površinama i livadama košanicama. Budući da ova proizvodnja ima sve veću perspektivu kako u nas tako i u svijetu, povećavaju se proizvodne površine pod lavandinom, kaduljom i komoračom. Eterična ulja koja se dobivaju destilacijom koriste se u sve većem broju proizvoda prehrambene, farmaceutske i kozmetičke industrije. Projekt je pobudio veliku zainteresiranost proizvođača za ovim kulturama što je rezultiralo osnivanjem udruge za proizvodnju ljekovitog bilja "Lavanda".

Status: Evaluacija projekta u tijeku

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: 01.01.2006.

Napomena: važeći, od 2006. na tržištu

-

PROJEKT
Mogućnost revitalizacije uzgoja trčke u otvorenim lovištima Zagrebačke županije
Opis:
Trčka ili poljska jarebica (Perdix perdix L.) predstavlja jednu od najugroženijih vrsta divljači u našim lovištima. Njena brojnost je vrlo niska, ponegdje je gotovo i nestala, a sva nastojanja da se fond obnovi, uključujući potpunu zabranu lova, podizanje remiza i hranilišta te niz drugih zahvata, nisu dala željene rezultate. Ovim projektom došlo se do određenih rezultata prikazanih u modelu održivog gospodarenja trčkom u zajedničkim lovištima, a neke od preporuka su uzgoj i revitalizacija trčke, poticanje prirodne populacije, ispuštanje trčki iz umjetnog uzgoja u proljetnom razdoblju, godišnje uzorkovanje u cilju praćenja zdravstvenog stanja populacije te sufinancirati program repopulacije trčke.

Status: Evaluacija projekta u tijeku

Datum objave: 01.01.2004.

Vrijedi do: 01.01.2007.

Napomena: važeći, mogućnost nastavka

http://www.zagrebacka-zupanija.hr/projekti?odjel=2

---

PROJEKT
Smjernice i programi razvoja turizma u Zagrebačkoj županiji  
Opis:
Zagrebačka je županija definirala turizam jednim od strateških pravaca gospodarskog razvoja Županije do 2015. godine. Studija Smjernice i programi razvoja turizma u Zagrebačkoj županiji temelji se na usvojenoj strategiji, a njezina izrada proizlazi iz potrebe da se definiraju programi i uloga nositelja razvoja turizma u Županiji u ostvarenju tog strateškog cilja. Dokument Smjernice i programi razvoja turizma u Županiji - Opis programa možete pronaći u Glasniku Zagrebačke županije, br. 07/04 u privitku.  

Status: U provedbi

Kontakt: 6009 421

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Dokumenti: Glasnik007-2004.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/Glasnik007-2004.pdf

-

PROJEKT
WASTE NO WASTE
Opis:
VG Poduzetnički centar iz Velike Gorice prijavio je projekt u suradnji s Gradom Velika Gorica i VG Čistoćom d.o.o. „WASTE NO WASTE – Nije za baciti“ na natječaj programa Interreg-CARDS-Phare/Adriatic NEW Neighbourhood Programme. Cilj projekta je učinkovito upravljanje otpadom kroz implementaciju širokog spektra javne i medijske kampanje u cilju podizanja svijesti i individualizacije odgovornosti svakog građanina za proizvodnju i racionalno upravljanje otpadom. Zagrebačka županija prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ga financijski u njegovoj provedbi.

Status: U provedbi

Kontakt: 6009 475

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

-

PROJEKT
Studija razvoja seoskog turizma u Zagrebačkoj županiji  
Opis:
Studija razvoja seoskog turizma na području Zagrebačke županije prva je studija izrađena u Hrvatskoj koja sveobuhvatno tretira isključivo razvoj seoskog turizma. Studija predstavlja koncept seoskog turizma koji je svojim obuhvatom komplementaran održivom razvoju ovoga područja. Također, Studija nudi osvrt na suvremene trendove razvoja seoskog turizma u svijetu, koje je nužno uzeti u obzir prilikom planiranja i provedbe plana razvoja seoskog turizma u Zagrebačkoj županiji. Cjelovit tekst Studije objavljen je u Glasniku Zagrebačke županije br. 09/2005, koji se nalazi na polaznoj stranici (www.zagrebacka-zupanija.hr) u rubrici Glasnik Zagrebačke županije.  

Status: Završen

Kontakt: 6009 421

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Dokumenti: Glasnik009-2005.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/Glasnik009-2005.pdf

-

PROJEKT
Studija-mineralne sirovine na podrucju Zagrebacke županije
Opis:
Studija analizira i prezentira podatke i informacije relevantne za odlučivanje o gospodarenju mineralnim sirovinama na području Zagrebačke županije. Studija sadrži i predstavlja sljedeće podatke:- postojeći resursi, - zakonski okvir, - institucionalni okvir, - relevantni sudionici i zainteresirane strane, - podaci o trenutnom stanju djelatnosti eksploatacije mineralnih sirovina, - utjecaj eksploatacije na okoliš, - gospodarski značaj eksploatacije, - trenutno stanje i perspektive ponude i potražnje, - informacije o relevantnim europskim trendovima.

Status: Završen

Kontakt: Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije d.o.o.

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Dokumenti: Studija_mineralne_sirovine.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/Studija_mineralne_sirovine.pdf

-

PROJEKT
Program edukacije i prekvalifikacije  
Opis:
Program edukacije i prekvalifikacije ima za cilj smanjenje nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti na području Zagrebačke županije. Namijenjen je različitim kategorijama nezaposlenih osoba, kojima su ponuđene različite mogućnosti dodatnog obrazovanja: *dokvalifikacija ili prekvalifikacija za pojedina deficitarna zanimanja, ili stjecanje znanja i vještina potrebnih pri obavljanju različitih poslova. Prvi projekt koji se provodio unutar Programa je projekt ECDL-om do posla. ECDL-European Computer Driving Licence (Europska računalna diploma) je međunarodno priznati certifikat za korištenje osobnog računala.

Status: Završen

Kontakt: 6009 457

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

Dokumenti: program_edukacije_ECDL-1.pdf
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/static/files/re/program_edukacije_ECDL-1.pdf

-

PROJEKT
Katalog poduzetničkih zona
Opis:
Krajem 2002. godine pokrenut je projekt Poduzetničke zone Zagrebačke županije, a cilj projekta je:• Postupno izraditi cjelovit katalog poduzetničkih zona Zagrebačke županije (postojećih i potencijalnih);• Izraditi WEB stranice;• CD-ROM;• Izvršiti multimedijalnu prezentaciju kataloga potencijalnim investitorima i utvrditi stvarni interes investitora-korisnika te ih povezati s gradovima i općinama na čijem se prostoru nalaze zone. Katalog se nalazi i na službenoj Internet stranici Zagrebačke županije. Postoji mogućnost unošenja dodatnih podataka odnosno promjena o predstavljenim zonama, te dodavanja novih zona koje su osnovane na području Zagrebačke županije.

Status: Završen

Kontakt: 6009 415

Vrijedi do: Nije određeno trajanje

http://www.zagrebacka-zupanija.hr/projekti?odjel=1

shaka zulu:
Ovo nisu si projekti ZGŽ al su mene najzanimliveji.

Master:
Kaj je s projektom Vukovinske Gospodarske Zone? 2000 radnih mjesta se obecavalo ali jos nis od toga kolko vidim.
Opet deru istu KOZU.Kukuruzni žganci,zagorski puran....to smo slusali i prije 10 godina pa ocito malo gospoda kasne.Ups... da to su bili neki drugi na vlasti ovi su ipak novi pa im treba vremena  ;D

Master:
Na jednoj od gradskih sjednica Dogradonacelnik Kos je rekao: Što se tiče prometnica. Pa ne očekujete valjda da za pet mjeseci možemo napraviti nešto. Pričekajte godinu dana pa ćete se uvjeriti i onda ćete, ja se nadam, sa ove vijećnice pohvaliti sve ono što je napravljeno. Samo da vam napomenem da se u četvrtom mjesecu provezete tamo, kada vrijeme dozvoli, provezite se po ovoj cesti od Veterinarske stanice prema mostu, prema Kušancu pa budete pogledali na lijevu stranu i onda budete mogli reći da se tu zbilja nešto radi i gradi. Stoga, malo strpljenja, ali biti ćete zadovoljni.“
Jel to gospon Kos misli na Županijsku cesu do Gospodarske Zone Vukovina ili Kusanec???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju