Svakidašnje teme > Zabava

TV,radio i sl.

(1/3) > >>

shaka zulu:
06.11.09.   Starost: 1 dan(a)
Pervanov dnevnik

Od 9. studenog 2009. na Drugom programu Hrvatskoga radija svakog radnog dana od 13 do 13.30 krećemo s novom emisijom Pervanov dnevnik.

Događaji bitni najvećem dijelu pučanstva, koji upućuju na smjer kretanja društva, leže zatrpani pod teretom tisuća događaja od nikakva ili malog značenja. Dakle, valja biti mitsko čudovište - pola novinar, pola arheolog. Zadaća koja stoji pred voditeljem - uz to da je duhovit, originalan i medijski zanimljiv- jest da progovori o fenomenima društva koje se nekim čudom nalazi u vrlo specifičnom vremenskom odsječku.

Niti jedan od procesa koji traju nema definiran smjer, niti je u završnoj fazi, niti mu se naslućuje kraj. Ulazak u EU, rješavanje dobrosusjedskog pitanja s Republikom Slovenijom, problem percepcije ogorčenog građanstva, osobne tragedije viđenijih pojedinaca u društvu, (modni gurui i mačkice, TV afere, ljubavnice, mrski političari, poštena inteligencija, radni ljudi i građani...) -  sve to i mnogo više nude kroničari ing. Željko Pervan, ing. Živojin Mirić i Pervanov dnevnik.

Dakle, zbog svega nevedenog ne propustite svakodnevno poslušati društveno-političku kroniku, crpilište tema iz dnevnog tiska, internetskih foruma, elektroničkih medija, ali i iz rekla-kazala izvora (koji su uglavnom anonimni i dobro obaviješteni).

Jer, u vremenima gdje su ljudi, tj. u našem slučaju slušatelji, zatrpani informacijama, pokazuje se potreba, a u medijskom smislu i prilika, da nečija čista ruka odvoji bitno od nebitnoga, pokaže i pokaže prstom kažiprstom, i kaže Car je gol! Upravo to učinit će voditelji Željko Pervan i Mladen Horvat.

Pervanov dnevnik slušajte na radiju, ali i gledajte na internetu te sudjelujte na forumu - www.pervanovdnevnik.com - 24 sata na dan.
http://www.hrt.hr/index.php?id=323&tx_ttnews[tt_news]=52591&tx_ttnews[backPid]=322&cHash=25b68aff24

shaka zulu:
HTV1 16.07.2010. 20:15

Mostovi okruga Madison, američki film
(THE BRIDGES OF MADISON COUNTY,1995.)
Ljubavna drama. Francesca (M. Streep) je bila udana za Richarda Johnsona (J. Haynie) i s njim je živjela na osamljenoj farmi u okrugu Madison, savezna država Iowa. Nakon njezine smrti krajem osamdesetih njezina djeca Caroline (A. Corley) i Michael (V. Slezak) otkriju da je u svom dnevniku opisala sudbonosnu ljubav s fotografom magazina "National Geographic" Robertom Kincaidom (C. Eastwood). Ta je veza trajala samo četiri dana. Sve se dogodilo u ljeto 1965. dok su muž i djeca bili na velikom sajmu države Iowe. Kincaid je svojim malim kamionom zalutao tražeći mostove okruga Madison koje je trebao snimiti za "National Geographic". Zaustavio se pred Francescinom kućom i ona mu je pokazala put. Oboje su zapravo bili usamljeni. Ona je nekoć bila učiteljica, no zbog odgoja djece napustila je školu i domaćica je čiji se snovi nisu ostvarili. Njemu su putovanja po svijetu onemogućila normalan obiteljski život. Sprijateljili su se, a odmah i duboko zaljubili jedno u drugo. Okolnosti im neće omogućiti da vezu nastave. Ipak, u pismu koje je 1987. Francesca napisala djeci očito je da joj je najvažnije da ona shvate koliko je ta ljubav bila za nju važna i da to nije bio puki preljub.
"Mostovi okruga Madison" sasvim su neobičan film u glumačko-redateljskoj karijeri Clinta Eastwooda, jer je to njegov jedini ljubavni film u kojem on glumi duboko osjećajna čovjeka, a ne revolveraša kako smo navikli. To je ekranizacija istoimenog ljubavnog romana, jedne od najpopularnijih knjiga u novije doba koju je na temelju vlastitog iskustva napisao Robert James Waller. Meryl Streep ostvarila je kao zaljubljena kućanica Francesca vjerojatno najbolju ulogu u karijeri.

Trajanje:  129 min.
Uloge:  Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak, Jim Haynie
Scenarij:  Richard LaGravenese
Redatelj:  Clint Eastwood
http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2010-07-16

kuntakinte:
U potrazi za Olujom

14. travnja na HTV-u 1 oko 23 sata (SEARCHING FOR A STORM, 2007.)

Godine 1991., nakon što su se Hrvatska i Slovenija odcijepile od Jugoslavije i izborile neovisnost, počela je srpska agresija, prvo na Sloveniju, a potom na Hrvatsku, tijekom čega je došlo do velikih tragedija, osobito na teritoriju Slavonije (Borovo naselje, razaranje Vukovara) te gradova uz obalu (bombardiranje Zadra i Dubrovnika).

Okupirani hrvatski teritorij zaposjela je Jugoslavenska narodna armija prozvavši ga SAO Krajina. 1995. godine, prilikom hrvatske ratne operacije Oluja, hrvatske su oružane snage predvođene generalima kao što je bio Ante Gotovina, oslobodile okupirani teritorij. Usprkos činjenici da je hrvatska pobijedila okupatora i uspostavila mir, tijekom spomenute operacije dogodili su se i neki zločini za koje je optužen general Ante Gotovina. Je li on uistinu ratni zločinac ili neosporni hrvatski heroj?

U potrazi za Olujom, američkog dokumentarista hrvatskog podrijetla Jacka Barića, solidan je dokumentarni film koji, uz dokumentarne snimke iz Domovinskog rata te svjedočanstva ratnih svjedoka i europskih stručnjaka, rekonstruira istinu o Domovinskom ratu i postavlja pitanje krivice hrvatskog generala Ante Gotovine. Ne optužujući nikoga osobno, i ostajući vrlo nepristran, redatelj uspijeva donijeti stvaran prikaz onoga što se dogodilo na teritoriju bivše Jugoslavije devedesetih godina.

O ovim događajima će govoriti: Danko Babić, Miomir Žužul, Alain Finkielkraut, Luka Mišetić, Milorad Pupovac, Šime Kardum, Goran Višnjić, Henri de Beauregard, Tomislav Čavar, Nenad Ivanković, Anton Nikiforov. Film je naišao i na pozitivne i negativne kritike, no vrlo je zanimljivo svjedočanstvo i solidan uradak mladoga redatelja.

Scenarist, producent i redatelj: Jack Barić
http://www.hrt.hr/index.php?id=110&tx_ttnews[tt_news]=111357&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=607d8a9d47

Vegi:
Gledam danas popodne Olivera Mlakara, vodi emisiju na HTVu povodom 50 god. TV programa i se pet , gledljivo i nostalgično kroz 70te,80te, a onda je rekel, a sad sljedi prikaz 90tih kad je HRT zabavni program doživio svekoliko transformaciju ( tak je meni snenom upalo u uho, mortik ni baš tak rekel) i imaš dale kaj videti, blesave vijugačice plesačice, fodora, kuhnje i šugave eurosonge.
Nekak mi se čini da smo nekad imali dva programa i kao obitelj imali smo i što glerdati, danas je tv program, a već i prije z dolaskom komercijale, postal otvoreno zaglupljivanje naroda.
Denes imam 10 programi , ovih kaj moreš loviti bez onih max gluposti, i sejedno na toj televiziji nemam kaj gledati. Žali bože peneze za pretplatu.

kuntakinte:
Kreće HTV 3 – raj za filmofile
http://www.sisak.info/krece-htv-3-raj-za-filmofile/

Od Z3 pa na dale. Pali 3. Gasi 3. Pali 3. Prodaj 3....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju