Svakidašnje teme > Svijet

Vladimir Putin - tako to rade pametni koji imaju svoje JA

(1/1)

Sledgehammer:
Dana 4. veljača 2013, Vladimir Putin, ruski predsjednik, obratio se Dumi (ruski parlament,), te je održao govor o napetosti s manjinama u Rusiji:

"U Rusiji žive Rusi.

Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone.

Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.

Rusija ne treba manjine.

Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču 'diskriminacija'.

Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija.

Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina.
Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes, obzirom da manjine nisu Rusi.“

Političari u Dumi su priredili Putinu pet minutne ovacije.

kuntakinte:
Dal si mi inspiracije...

Putin optužio ruske bankare za pohlepu
9. srpanj 2013.Elena Šipilova
 Predsjednik RF Vladimir Putin je 4. srpnja okupio direktore najvećih banaka u svojoj podmoskovskoj rezidenciji Novo-Ogarjovo kako bi saznao zašto su kamatne stope na poslovne kredite u Rusiji tako visoke. Šef države je zatim okrivio bankare za monopolizam, pohlepu i ometanje ekonomskog razvoja.
...Šef države najprije je ostavio bankare da ga čekaju tri sata, a zatim ih je okrivio za monopolizam, pohlepu i ometanje ekonomskog razvoja.
 „Malom i srednjem biznisu potrebni su jeftini i dugoročni krediti“, započeo je Putin svoj optužujući govor i nastavio: „Priča se da je cijena bankarskih kredita u Rusiji znatno povećana.“
 „Ona je usko povezana s inflacijom i rastom tarifa“, izlagao je predsjednik svoju teoriju. „Ali u Rusiji kamatne stope uopće ne ovise od inflacije - rast cijena se usporava, a bankarski novac samo poskupljuje“, ustvrdio je Putin.
 Visoke kamatne stope na kredite usporavaju dinamiku rasta ruske ekonomije, jer ne dozvoljavaju razvoj malog i srednjeg biznisa.
 „U bankama se to pravda rizicima“, nastavio je šef države i dodao: „No, makroekonomski rizici u euro-zoni su znatno viši, a stope su znatno niže. Treba doći do odgovora na pitanje koji su to čimbenici, osim želje za profitom, koji potiču naše banke da povećavaju kamatne stope, i zašto na tom području konkurentnost ne funkcionira, iako imamo 900 banaka“. Tako je predsjednik faktički optužio bankare za pohlepu. Zatim je dodao još jednu kap žuči kada je optužio ovaj sektor za monopolizam: „Možda je stvar u tome što imamo svega 4-5 velikih banaka, koje su na ovaj ili onaj način povezane i afilirane s državom?“
 Visoke kamatne stope na kredite usporavaju dinamiku rasta ruske ekonomije, jer ne dozvoljavaju razvoj malog i srednjeg biznisa. „Za pola godine dinamika kreditiranja poduzeća smanjena je za polovinu“, naveo je predsjednik Rusije statističke podatke. „Velike tvrtke mogu uzimati kredite u inozemstvu, ali mala i srednja poduzeća nemaju tu opciju. Kamatne stope za početnički biznis su 20% i više, ne računajući provizije. Tu nema govora ni o kakvoj rentabilnosti. Naravno da je lakše raditi s velikim tvrtkama, ali one ni izdaleka ne čine cijelu ekonomiju.“
 Putin je savjetovao bankarima da smanje kreditne stope „tržišnim metodama“, pa će i „prihodi rasti“.
...Podsjetimo da je prije nekog vremena Vladimir Putin počeo propitivati vladu i biznismene o receptima za oživljavanje ruske ekonomije, čiji je rast u prvih pet mjeseci 2013. bio na razini od samo 1,8 posto, bez obzira na visoke cijene nafte.
http://ruskivjesnik.com/economics/2013/07/09/putin_optuzio_ruske_bankare_za_pohlepu_20603.html

-

SDSS od Vlade RH traži da poštuje Erdutski sporazum
 SDSS-ov zastupnik Dragan Crnogorac zatražio je danas od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da Vladi preporuči mjere za ostvarivanje prava koja je srpskoj zajednici zajamčio Erdutski sporazum te Pismo namjere Vlade o završetku mirne reintegracije Podunavlja.
Tim su dokumentima, podsjetio je Crnogorac, Srbima u Hrvatskoj zajamčena i mjesta pomoćnika ministara u ministarstvima znanosti, obrazovanja i sporta, unutarnjih poslova, pravosuđa i kulture.
 Zajamčena mjesta u ministarstvima Srbi su imali u svim proteklim mandatima Vlade RH, osim u mandatu aktualne vlade, ustvrdio je Crnogorac.
...Protiv donošenja takvoga zaključka bila je SDP-ova zastupnica Melita Mulić, koja je istaknula da je Sabor donio zakone koji puno šire definiraju prava pripadnika nacionalnih manjina od dokumenata na koje se poziva SDSS, a koje ona smatra zastarjelima.
http://dalje.com/hr-hrvatska/sdss-od-vlade-rh-trazi-da-postuje-erdutski-sporazum/475497

Mlačanin:
EU bijesna: Nakon Ukrajine i Mađarska se okreće Rusiji"Viktor Orban je mudar državnik i političar. Ignorirao je kritiziranje i okrenuo se jačanju nacionalnog suvereniteta i osnaživanju energetske i financijske sigurnosti, a taj pragmatizam će omogućiti očuvanje Mađarske. Rusija će pomoći Mađarskoj da se drži svoga plana i da izbjegne diktaturu Bruxellesa", komentirala je Anna Filimonova, znanstvenica Instituta za slavenske studije, za rusku Pravdu.
Nakon što je ukrajinska vlada objavila da prekida pripreme za potpisivanje sporazuma o pridruživanju Europskoj uniji i da se okreće Rusiji, na sličan način još jedan udarac Bruxellesu je zadala Mađarska.
Ruski predsjednik Vladimir Putin našao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Novo-Ogaryovu. Birajući Rusiju kao partnera za gradnju dvije nove nuklearne jedinice u Paksu, Orban je očito još jednom okrenuo leđa Europskoj uniji i njezinim partnerima. Nuklearna elektrana Paks smještena je na Dunavu, nedaleko mjesta Paks u Mađarskoj, oko 75 kilometara udaljena je od sjeverne hrvatske granice, 90 od Belog Manastira, a 120 km zračne linije od Osijeka. Ova elektrana nije dovršena, a sada zadovoljava oko 43 % potrošnje električne energije u Mađarskoj. Elektranin kapacitet će se povećati sa 2 GW na 4.4 GW, a puštanje u rad se očekuje 2023. godine, nakon čega će elektrana biti u stopostotnom vlasništvu Mađarske.
"Mađarska je jedan od naših važnih partnera s kojim Rusija održava aktivnu trgovinu i ekonomske veze", rekao je Vladimir Putin na press konferenciji 14. siječnja nakon sastanka s Orbanom te je također najavio skorašnje potpisivanje ugovora.
Puštanje u rad novih jedinica povećat će energetsku neovisnost Mađarske te će pomoći u poboljšavanju  pitanja vezanih uz sigurnost, rekao je Putin. Četrdeset posto obima posla će obaviti Mađarska, što znači da će 3 milijarde dolara biti potrošeno na zadržavanje poslova u Mađarskoj, a porezni prihodi će se popeti na preko milijardu dolara. Rusija će financirati projekt raspoređivanjem 10 milijardi eura (80 posto vrijednosti projekta) na 30-godišnji zajam.
Iako su želje Bruxellesa bile usmjerena prema zapadnim energetskim divovima kao što su francuska „Areva SA" i američki „Westinghouse Electric Co.", Mađarska se odlučila na ruski „Rosatom" kako bi jačala veze s Rusijom za koju kažu kako će biti uskoro jako potrebna Europi.


Je li Mađarska primjer zemljama u regiji, ali i šire?
"Viktor Orban je mudar državnik i političar. Ignorirao je kritiziranje i okrenuo se jačanju nacionalnog suvereniteta i osnaživanju energetske i financijske sigurnosti, a taj pragmatizam će omogućiti očuvanje Mađarske. Rusija će pomoći Mađarskoj da se drži svoga plana i da izbjegne diktaturu Bruxellesa", komentirala je Anna Filimonova, znanstvenica Instituta za slavenske studije, za rusku Pravdu.
Viktor Orban došao je na vlast 2010., sa svojom „Fidesz" strankom i od onda uživa sve veću potporu svih slojeva društva. Mađarska, za razliku od mnogih drugih europskih država, pokušava sačuvati svoj nacionalni suverenitet, što je i dokazala kroz zadnjih nekoliko godina. Mađarski parlament je izglasao amandmane na Ustav štiteći moralne vrijednosti mađarskog naroda: tradicionalna obitelj i kršćanstvo su temelji mađarske države, ograničena prava na abortus i definiranje braka kao zajednice između muškarca i žene kao što je nedavno i u Hrvatskoj učinjeno. Mađarska centralna banka je nacionalizirana kao i mirovinski fondovi, MMF je bio prisiljen napustiti zemlju, a porezi na bankovni sektor i multinacionalne kompanije je povećan. Mađarske političke odluke vrlo oštro su osudili europski dužnosnici, ali i Washington.
Politika EU je uzrokovala ekonomsku i političku degradaciju svojih članica, vodeći do dužničkog ropstva, nezaposlenosti, siromaštva i migracije mladih. Dobar primjer je  Bugarska koja je u zadnjih 10 godina ostala bez milijun stanovnika.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/112359-eu-bijesna-nakon-ukrajine-i-madarska-se-okrece-rusiji.htmlGubi li Bruxell polagano utjecaj u Uniji?
Imaju li oni (Bruxsell) krivo mišljenje o slobodi u EU? Ograničavaju slobode kako im odgovara i jednostavno guraju vodu na svoj mlin.
Jesu li nas naši političari prodali za "šaku dolara"?

kuntakinte:
20.1.2014 | 19:00
Kriza u EU
Ugovor s 'vragom': Budimpešta se okreće Moskvi
 Orbán-Putin – 
Rusija je Mađarskoj odobrila kredit od 12 milijardi eura za proširenje nuklearnog postrojenja i tako je učinila financijski ovisnom u iduća tri desetljeća...
komentari:
...Jedni ucjenjuju, smanjuju rejting, i "pomažu" kreditima sa velikim kamatama (zbog smanjenog rejtinga koji su sami smanjili prethodno) dok ovi drugi, daju poslove, daju jeftinije energente, suradnju i često čak nepovratna sredstva ili kredite uz malu kamatu......pogodite tko je tko ili ukoliko ne znate pitajte vaše stare iz hrvatskih firmi poput Montera, Tempa, Četkovića i drugih koje su nekada radile na tom tržištu
http://www.vecernji.hr/svijet/ugovor-s-vragom-budimpesta-se-okrece-moskvi-916154

...Pritom će Rusija dati na raspolaganje i glavna sredstva za projekt. Njegova vjerojatna vrijednost iznosi između 10 i 12 milijarde eura, rekao je gospodin Lazar, od kojih će 80% osigurati 30-godišnji kredit Rusije. Sergej Kirienko je potvrdio da su se ministarstva financija dviju država dogovorile o davanju ruskog kredita Mađarskoj. „Zasad je postavljen limit od 10 milijardi eura, no brojka će biti manja“, istaknuo je šef Rosatoma. Dodao je da za šest mjeseci moraju biti pripremljeni ugovori. 
 Projekt pretpostavlja da će se 40% poslova obavljati na teritoriju Mađarske, izvijestio je predsjednik Vladimir Putin. Izvor novina Kommersant, koji je upoznat s projektom, rekao je da 30% poslova na području Mađarske otpada samo na poslove vezane sa zalijevanjem betona. Narudžbe od nuklearke Paks može dobiti i mađarska kompanija Ganz EEM, koja ulazi u Atomenergomaš (proizvodi opremu za nuklearne elektrane).
http://ruskivjesnik.com/economics/2014/01/15/nedaleko_od_hrvatske_rosatom_nadograduje_nuklearnu_elektranu_u_mada_24821.html

Gazprom zainteresiran za preuzimanje Ine
 Šef Gazproma Aleksej Miller tražio je političku potporu mađarskog premijera Viktora Orbana, tvrde visoki izvori iz Budimpešte. ...
http://www.poslovni.hr/hrvatska/gazprom-zainteresiran-za-preuzimanje-ine-259044#

"INA Rusima"
7.dnevno.hr

Ne pametim ni jenu pozitivnu epizodu z Rusi.

Muha:http://narod.hr/hrvatska/mvep-smatra-nelegitimnim-referendum-na-krimu/

Komentar bi bio suvišan....

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju