Domaće teme > Događaji

SKAZŽ - Smotra kazališne amatérov Zagrebečkě županijě

(1/4) > >>

Ljudevit Kaj:
Objedi-jnavajne razitane varijacij na temu, kompleterajne i  nastavek ..

* * * * * * * * * *  * * * * * * * * * *  * * * * * --- Citat: shaka zulu - Ožujak 26, 2010, 02:30:53 prijepodne ---POZIVAMO VAS NA

13. SMOTRU KAZALIŠNIH AMATERA
ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

koja će se održati u Buševcu - Dom kulture
10-11.04. 2010.g. od 15 do 22 satahttp://www.oss-busevec.hr/

--- Kraj citata ---

Ljudevit Kaj:

--- Citat: shaka zulu - Travanj 05, 2010, 04:45:49 prijepodne ---10 i 11, TRAVNJA/SUBOTA I NEDJELJA
13. SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

SUBOTA
15:00-16:35 - KAD PEVALJKA DOJDE (amatersko kazalište
Josip Badalić -Križ)
16:45-17:10 -DOMAćA IDILA (Udruga žene Brdovčanke)
17:20-17:35 - PETAK 13 (DRAMSKA SEKCIJA kud-a Pleso)
18:00-19:00 -DELOŽACIJA (amatersko kazalište Josip Badalić-Križ)
19:15-19:40 -KUMA (Udruga žena Brdovčanke)
19:50-20: 10 - OPORUKA (dramska sekcija KUD-a Kupljenovo)
20:30-21:40 - BESPLATNI TROŠAK (putujuća scena Stuttgart-Njemačka)

NEDJELJA
15:00-15:45 - ČE(PR)KAJUĆI BECKETTA (amatersko kazalište POU Samobor)
16:00-16:30 -DO POSLEDNE KAPLE (dramska sekcija KUD-a Danica /Bedenica)
16:50-17:50 -I TO TI JE ŽIVOT (Zelinsko amatersko kazalište Zamka)
18:20-19:40 -ŽENE SMO, ZAR NE?! (amatersko kazalište Janus)
20:00-21:20 - TUROPOLSKI TOP (pučko kazalište OSS Buševec)

Dom kulture Buševec; (ulaz slobodan)

kaj ima?

--- Kraj citata ---

Ljudevit Kaj:

--- Citat: Ljudevit Kaj - Travanj 14, 2010, 01:46:51 poslijepodne ---
Finalě 13. SKAZŽ

 
Veleštuvani teatrolubci i lubicě!

Zadovôlstvo nam jě obavestiti Vas da bû se v srédu, 14. trâvna 2010.
v Dvorane “Krâluš” POV Sv. Ivan Zelina obdržala

Zâvršna věčer 13. smotrě
kazališne amatérov Zagrebečkě županijě.
V programu su tri prectavě:
 
17.00 - 17.20   OPORUKA v izvedbe Dramskě sekcijv KUD “Kuplenovo”
17.45 - 18.30   ČE(PR)KAJÛČ BECKETTA v izvedbe Amatérskoga kazališča POV Samobor
18.45 - 20.05   TUROPÔLSKI TOP v izvedbe Pûčkoga kazališča OSS Bûševec.

Pozivlemo vas da z svojem prisustvom podržitě glumcě se prectav a z pleskom pomognetě
zbirniku 50. festivâla hrvacke kazališne amatérov - Damiru Mađeriću zebrati prectavu
tera bû Zagrebečku županiju prectâvlala na (l)jubilarnomu festivâlu nâjbolše kazališne amatérov Hrvackě.

Vulaz na sě prectavě jě sloboden!
Radujemo sě vašomu dolasku!
Srdačen pozdrav!
Ivica Kukovačec,
ravnatel

Pûčko oprto vučiliščě Sv. Ivan Zelina
Vatrogâsna 3, 10380 Sv. Ivan Zelina
Tel: 01/ 2060-270
Fax: 01/ 2059-062
Gsm: 091 384-6480
www.pou-zelina.hr
uciliste@zelina.hr


Zvir :
http://www.pou-zelina.hr/component/content/article/108-finale-13-skaz.html

--- Kraj citata ---

Ljudevit Kaj:
SAMO-BORCI OSVAJAJU NAGRADE

Na 13. smotre kazališne amaterov Zagrebečke županije predstava „Če(pr)kajuč Becketta” Amaterskoga kazališča POU Samobor v konkurencije od 10 prijavlene predstav proglašena je najbolšum predstavum v celine, a posebne nagrade dodelene su Miroslavu Buriču za najbolšu režiju i Nede Marovič Turkovič za najbolšu kostimografiju.

Opis:
Predstava Če(pr)kajući Becketta sastavljena je od dramskih tekstova Samuela Becketta i uključuje tekstove, dijelove ili djeliće tekstova predstava "Katastrofa", "Dolasci i odlasci", "Ne ja" i "Čekajući Godota".

"Jednoga dana, sličnog ostalim danima, on je onijemio, jednoga sam dana ja oslijepio, jednoga ćemo dana oglušiti, jednog smo se dana rodili, jednog ćemo dana umrijeti, istoga dana, istog trenutka, to ti nije dosta? One rađaju raskrečene nad grobom, dan zasja jedan trenutak, i onda je opet noć."

Na 13. smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije predstava Če(pr)kajući Becketta Amaterskog kazališta POU Samobor u konkurenciji od 10 prijavljenih predstava proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a posebne nagrade dodijeljene su Miroslavu Buriću za najbolju režiju i Nedi Marović Turković za najbolju kostimografiju.

Evo osvrta članova žirija:

Vladimir Gerić - "U cjelini za mene fascinantna predstava! Predstava koju je teško uspoređivati i vrednovati čak i ako je ne ocjenjujemo kao amatersku predstavu! Prema svemu sudeći, bitnu je ulogu u toj predstavi odigrao Miroslav Burić. I kao autor adaptacije i kao redatelj i kao glumac. Prije svega, sama je adaptacija beckettovska! Slične do sada nisam vidio. Hrabra i pomalo okrutna. Neumoljiva. Redatelj se, kao Glumac (D) povukao u gledalište! I to je dobro! Sakrio se. Postao apsolutna ideja. Koja se u tijeku predstave, prateći ledeno strahotne, otuđene prizore, pretvori la u glazbeni komentar, s ponovljenom muzičkom frazom "Kakav predivan svijet"! D-ova pomoćnica, A, Josipa Kovačević, podređena nekom neimenovanom imperativu, jednako otuđena, ali vidljivo suzdržavajući vlastitu osobnost i ljudskost, stavom, glasom, slušanjem, stankama, kao da je neka, još moguća spona D-ove neumitnosti, vlastite životnosti i općeg besmisla. Kao glumica odmjerena, uvjerljiva. Estragon i Vladimir, ispod stabla, kojega lišće očito podsjeća na omče užeta za vješanje, nekako stravično cifrasto (Blake!), dobro su odabrani i do kraja funkcionalni, svedeni na nepostojanje.
Tri djevojke, kojima je tko zna čijom voljom suđeno da se mijenjaju u uvijek isto nepromjenljivo!), a tu "promjenu u istost" različiti kostimi samo pojačavaju! Sjajne su! Teško je vjerovati da im je netko uopće mogao reći što i kako "glumiti"! I, na kraju? Glasovi! Čista Muzika. Ritam, kojim kuca svemir na izdisaju. Iskre nepoznata sazviježđa koje svjedoči o prolaznoj vječnosti. Tu predstavu jednostavno treba vidjeti! I čuti! I doživjeti!"

Marija Grgičević - "Nemalo je iznenađenje i predstava Amaterskoga kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor Če(pr)kajućiBecketta, sastavljena od fragmenata više djela suvremenoga klasika Samuela Becketta. Svjedoci smo mnogih današnjih pokušaja izvođenja najčešće drame Čekajući Godota, ali i drugih od malobrojnih najpoznatijih djela, no pokraj vrhunskoga virtuoziteta u pogledu režije, glume i svih elemenata scenskoga čina, ni najbolji od najboljih ne uspijevaju doseći fascinantan uspjeh Beckettovih scenskih početaka, kada je taj pjesnik tišine, začudnog humora i tajanstvenoga slavljenja, progovorio u pravi čas na pravi način i posvuda snažno odjeknuo. Redatelj, dramaturg i glumac ove predstave Miroslav Burić, koji je istodobno i jedan od najboljih glumačkih pedagoga među kazališnim amaterima, došao je na ideju na stanovit način Becketta komentirati njim samim. Okupio je tekstove iz više dramskih i proznih izvora i s mladim glumačkim ansamblom ostvario osebujan uvod u djelo Samuela Becketta koji, ostajući vjeran autoru, zauzima odmak iz kojega postavlja vlastita pitanja o sudbini svijeta i umjetnosti. Govorimo da ne bismo mislili - jedna je od Beckettovih škrtih rečenica koje će gledatelju odzvanjati na izlasku iz dvorane."


Premijera 20. travanj 2010., Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor


Zvir:
http://port.hr/ce(pr)kajuci_becketta/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=4001993&i_topic_id=4&i_city_id=-1&i_county_id=420&i_cntry_id=72

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Beckett-Samobor-Godot I, 03:47

Beckett-Samobor-Godot I

Ljudevit Kaj:
03.04.2011.

14. smotra kazališne amaterov

V Samoboru je v petek i sobotu održana 14. smotra kazališne amaterov Zagrebečke županije.

Ukupno je izvedeno 11 predstava. Za najbolju predstavu u cjelini proglašena je predstava Štefice Fanjek „Štefek soldat“ - Kazalište ZAMKA iz Sv. Ivana Zeline.
Nagradu za najbolju režiju dobio je Miroslav Burić za režiju predstave Harper Regan, AK POU Samobor, nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Maja Ivčić za ulogu Harper Regan u istoimenoj predstavi AK POU Samobor, nagradu za najbolju mušku ulogu dobili su ex equo Mario Dukarić za ulogu Štefeka u zelinskoj predstavi Štefek soldat i Vjekoslav Leonard Prčić za ulogu Setha u samoborskoj predstavi Harper Regan, te nagradu za najbolju mladu glumicu Anja Šintić za ulogu Sarah u predstavi Harper Regan.

Za najbolje sporedne ženske uloge nagrađene su ex equo Danica Bejuk i Mari Ivica za uloge u Štefeku soldatu, a za najbolju mušku sporednu ulogu Juraj Fruk za ulogu u predstavi Kad se dvoje vole KUD-a Danica iz Bedenice.

Stručno povjerenstvo činili su docent Robert Raponja, kazališni režiser (ujedno i selektor 51. festivala hrvatskih kazališnih amatera Hrvatskog sabora kulture), Vladimir Gerić, kazališni režiser, dramaturg i prevoditelj, te Dubravko Sidor, kazališni glumac.

Za pojedine aspekte kazališnog izričaja nagrađeni su i pohvaljeni još i Mirjana Jelašac, Zorica Jandras, Antonija Maleković, Dramska sekcija KUD-a Pleso i Marija Marinčić.


Zvir:
http://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti?year=2011&id=1314

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju