Saki osel na svoj posel
Veliju, haaaalt!!! Patrola Kojzačke milicije stavla se pri kapele. Ruku pod ruku Pevec i Stanilovič pelaju povorku a v povorke svadbene kučije z autonomnum muzikum "na pričuvnu munjinu" i gore štrči barjak kak čuna, prava pionirska. Reko, da bum rekel a de je kobilica da se z brega iza kapele zaletel Janko na zelene kobilice marke "Karl Heinz Rummenige". Malo je reči zaletel jel mu je za te par metri do kapele trebalo pol vure. Mala ide kak vurica. Zidna. Mala malo teže mejna pak je treba il prava muška ruka il kombinacija ruke i noge il kvalitetna "petfrtalka" od dva metre na "sila-puta-krak". Veli Franc, mali, pripravi aparaturu, to bu šou. Samo da nekaj na brzinu hitimo f klun i mi smo na igrališču do četrte utakmice, po redovnem rasporedu. Reko, a, kaj, a, kaj, a, kaj bu mlademka došla na kučija? Il muzika? Ne rivli gubec f štakorovku, i preklapaču, jel buš bežnega ostal, se buš videl. Dej se vugni proč, sat bu Janko za dvajs`minut tu de si ti, ne pači. Idemo, kiflaj! F Kozje Drage friški asfalt, anđeli bi ga jeli. Veliju "upučeni" taman kulko su potrošili na igrališče mogli su završiti autobahn Neuberg - Ziegendorf. A i ovo kaj su napravili ot autobahna, veliju... Novi goli, po tem kak se dugo stepleju da je lopta pogodi rekel bi skoro kak oni "stari" "lego" z Dubranca. Drugo leto po montaže saki put da je lopta pogodila gol nekaj je o(t)palo. Nove mreže iza gola delo krase. Samo... Veli Danijel, vi ga ne poznate, onda, de je druga lopta? Kaj bumo sat igrali z jenum loptum? Negda smo imali komplet po tri lopte. Kaj je takova kriza da kinezi više ne šivaju lopte? Reko, preguknula ju je Zelena neman. Pozoj kaj vu dubu spi. Dok je Luka nosil mačetu se je bilo pod kontrolum. Otkat se Luka ostavil mačete pozoj samo žere lopte. I drobnu decu. F selu se nemre tulko napraviti kulko f šume more nestati. Mam je jen Franc, vi ga ne poznate, uletel f klizeči za dve minute i žuti karton, veli, mali, napiši da je ovo asfalterano moje a ona Amazona tam iza gatre Čirolina. Če je tam nestala lopta nek ju on plati. Primene još ni jena ni nestala. Če se za čoveka kaj je nekam došel, se dotepel ili doj* veli dojdek, dotepenec, doj* onda bi se jednak tak moglo reči i za reč, strajnskoga porekla. A reč je "dernek". Ak f ravnem Turopolu, brdovitomu Vr`ovju i skopitane Brege postoji sinonim "dernek" onda se to more najti, i stoluje, na Kojzače, f Kozje Drage. Ak ni najvekši onda je jen od najvekše. Gladovec je "rekel svoje" zavo leto, još je jena šansa ostala do Velike meše. Če f Trsišču pri Futače ne igrala "Grupa Tonska proba" ili "Nikak početi". Ovo na Kojzače jenostalno moraš videti, čuti, probati ili nekakvu drugačku simbiozu vuspostaviti. "Ka da mi je utrnija mozak." Ili, taj dan na Kojzače; "Si smo mi Kojzačani". Kak da šamani na šanku točiju buniku. Če ovo ni dost nek me zgazi trajvan zmed Gorne Opatije i Čakanca. A i sem je več pomalo VARa prek *. Vele dej ga geni; prevazidženo. Idemo nekaj drugo. Pelješki most, npr. A, auuuutov, BTJ... Od Pefca do čakanca.
Kum Medo veli, neznam kaj to je. Još nikoga ni a več bi se bar negdo trebal do*. Bok zna jel znaju da igramo prvu prije prve? Ja sem tu, da baš ne platimo pol jezeri kune radi za*cije a de su drugi..? Ne nam Crnoga i Klasničev, neznam jel bu Tuta došel... Ovi več treneraju kak za plaču, naši još doma gače iščeju. Do to trubi? Kak da svadba ide... Da ni Danči, nemu su navek piz* na pameti. Si se okreneju gore; crni krov,.. A3. Ni. Bem-ve. Gorenc. Ovi su kompletni kak da igraju za prvo mesto. Onda je počelo, zlevaju se Švabi kak Dvanajst žigosane, na akcije, z popustom. I Števa, kak točka na "i". Leže se diše, veli kum Medo dok bez očal čita Glasnik, tam negde pred krajem; crna kronika, izgubljeno-nađeno, ženidba-udaja, osobne usluge (vatrena crnka, 100-100-100, ko je probo nije uteko, ko je platio nije odusto, još mi se nitko nije žalio, pola me Dubrave hvali, kod mene ili kod tebe, vlastita motorka ...). Dok Gorencova deca neumorno treneraju kumovi kumiči se više zgledaju po tribina kulko bi se tu drvi moglo napraviti, čiste se dišni putovi na rustikalni način, da ne velim baš da se kopa nos ili oduba nosna šupljina, z nehajnem pogledom na iskopine, vuz lagano i odmereno lanseranje iste prema bližem svojem i kvalitetno brisanje prsta vuz guzicu tzv. otepanje, beži se od lopte kak od krvnoga neprijatela. Zakucavanje lopte iza Tutine pleč skoro z prvem sučevem zviždukom ni ostavilo bogznakakov utecaj na Švabe ali mrki Mamičef pogled ober čaše gemišta napravil je da se nekterem smrzel drek v riti. A zaklel bi se da sem videl i iskru... Poštenja mi! V oku, ne v riti... Posle je jen Danijel, vi ga ne poznate, održal SRZ, IPD i usmeno vaspitno popravno predavanje na temu "Zakaj?". Maminjo je zel dva jakše muže, tu ne mislim na Števu, žganci, tabla sopuna, leb kruva, stol, stolec itd., i otputil se u poznatem smeru, tam de šamani buniku toče. Dok su ovi bokci spred nega nosili kak magarci Maminjo je skoristil priliku da šmekerski nosi samo svoj gemišt na začelju kolone. I hita kez kak Đorđ Buš na pleškomu erodromu dok zija levo-desno.
Siva Lisica je rekel da mu je zavo leto dost i reprezentacije i utakmic i dresa i da ga nekakva nostalgija vuče prema "Wet pointu", "Hot spotu", šanker baje, beer bojsima,.. vglavnem spijančuvanje. I Obadi su se lepo skupili. Friški golman djelo krasi. veliju, bole da je tu nek da pači v napadu. Ili da mu, nedajbože, dojde da bi govore držal. Za vreme inkvizicije bi krajše poživel nek američki narednik v Vijetmanu. Na golu ga ionak nigdo niti posluša niti * za suvu slivu. I još ga scipelare ak primle gol. De češ bole, v * *!?
Brojna svita ze se zaselkov Lučelnice skupila se na "sedenju-gore-jug". Taman da je jen Danijel, vi ga ne poznate, završil svoje izlaganje na temu "Zakaj!?" na "sedenje-parket-dole-sever". Kak na "Gary Lineker - Hot shot" si su se Sinovi vumentalno okrenuli i zbežali na teren. Iako imaju utakmicu više na asfaltu Kozje drage sunce je je vmorilo v crnine. Tesari su se v žutem puno bole osečali, iako imaju utakmicu mejne na asfaltu Kozje drage. Pogotovo da su milicijske majce zamenili z Borussijum, Dortmund. Na kraju, posle kraja utakmice sledilo je novo predavanje za Sinove na temu "Kak!?". Vuz posluženi "operitiv" saka lekcija leže legne. Na deruge strane su se povedale lovačko-ribičke na temu baš završene utakmice; kak sem Žaje zabil, kak sem dodal, kak ni faul i kak ni itd., i kak je itd., do dugo v noč, da se nevidi čija baka bombu nosi.
Jen Franc, vi ga ne poznate, je dopelal se jake snage sponzorskoga radija, DABa i televizije. Tu je, normalno, išlo slikajne kak za sistemacki, 3D, panoramski, milenijski, 69, 96, 6u9, 9u6, crno-belo, pozitiv-negativ... čem je Franc našel kam je na šanku dres hitil. Hostesa, ili domačica, sponzorske medijske ekspedicije je bila jen zajec ali ne Velimir, ni Duško Dugouško, ni Nekakvi Kunić, nek više jen, ovak, autohtoni endemski kojzački oblik života. Veli zajec, ej, ks-ks, sino? Sino..? Sino? Sino!? Reko, a!? Kaje? veli zajec, Kaj kaje? Reko, mama ti cicu daje. Veli, dej naj mlatiti, nisi na autobusnem kolodvoru. Imam proverenu informaciju teru inače naplačivam po 100 eura. Reko, ve-ve-ve.nemam-sitnoga.kom. Veli, puši *, budalo. Ak pobedimo, vevo bu gorje nek v Hirošime i Nagasakiju prekčera, gorje nek da su se zlejali Etna i Vezuv, gorje nek da je kometa pogodila asteroid ili satelit, bu bilo kak da si vužgal vulkan i hitil bengalku. Pazi kaj sem ti rekel. Dužen si 100 eura, da buš imal sitnoga. Ve-ve-ve... I, bome... Ovo se još nigdar ni dogodilo na Lige, otkat je sveta i veka. I Mičo Bosanec je donesel rukavice v teremi je, navodno, bil prvak Jugoslavije v srednje kategorije da preslavi pobedu Badela. Most je i bil, ali posle mega Kranjčine z Buzina. A navodno su na utakmice bili i Vrapci. Tak piše v zapisniku.
Jake snage Limunov još od rane popoldnevke su okuperale frtal Kojzače. Dok se Be ekipa zagrijava veterani 1.A gardijske i domobranska pukovnija Markuševec širi slobodni teritorij oko pokretnoga šanka. V zraku v epicentru se more odšacati 1.2 promila šumske mere. Čak je i pol sudačke pare okrakterizeralo kvalitetu "kaplice" z; kakvi gemišti, Vlado... I gusto hodočastila na degustaciju i ocenjivanje. Bojsom nekak ni pasala igra kaj ju je prodaval Barbi-boy. Čak ni promena taktike na 5-5-1 z golmanom v špice napada ni polučila spomena vreden rezultat. Osim za Markuševec. Barbi-boy se snašel na Kojzačkem asfaltu kak ajkula na Čič-biču. Ili pirana v srnečem gulašu. Išlo ga je i više nek da ga je išlo.
Veli, Števo, jesi jako klel. Veli, a-a, normalno, šumske mere. Čak ni talent i perspektiva Karlovoga kalibra ni mogla preveč pomoči Tigričem. Iako je probal podeblati jake snage Lige v Draškovičeve, da Dumbe, Davidu i Tinče ni dosadno. Da je z metra česnul z loptum Mike Gunnera pod rebra of je više za se, i užu publiku, samo rekel čez zube, khmmm! dobro kaj ni vekši... Došel je i Gonzo, najjakši navijač Opatije. Ikad. Veli, morem popiti Karlovačku kakvu got. Dobra mi je mrzla, morem mlačnu ali nemrem toplu i vruču. Prebije me na obadve strane. Da mi ga do kak got zabije bi mi prebilo. Došel sem tu na šank, nudiju mi ovu pišaču od Žuje. *te se vi s tum poperinum ščem pereju bačve od pive, imam ja v autu, dopelal sem si ja prave pive. * vas žuja.
Beli se vrnul i mam je počela kolati kemija čez te vumorne noge, zakrečene žile i crna jetra. Iako je i radno mesto i alat predal mlajšemi, v srcu, ina ne prepušča utakmice Glumcov niti za Eurojackpot i dve karamele gore. Ne prepušča ni priliku da održava promile v ekipe na radnem nivou. Da nebi bilo da se po selu sramoti z slikami na fejsu de pije čudne pijače ili pijače nepoznatoga porekla, kvalitete i kvantitete. Kak nekteri. Da je Rambo bil na utakmice nebi obranil one bravuroze kaj su napucali Glumci.
Je da ti je druga utakmica des ali da gubiš 1:0 od Gladovca... Niti skidanje osmeha kirurškem putem nebi uspelo Maminju skinuti istoga kak mu je gol Gruntovčanov to napravil. Masterpeace. Veli, dečki, znam da je prva minuta ali ak do nemre nek ide van, tu Števa čeka. veli, Zlatko, dej mi nekoga potiraj van, ovi se nedaju. A z druge strane Števu čeka ekipa "nikad skupa", ovi su most jedino skupa pili. Dva brati Posafci, ovi lokalni, ne Dubrovčani, buraz Medo na golu, Kosta, Mata Popovič, Rođo, i Joža Borovec iza gola. Dok je bilo sape, dok se gemišt ni zgrel i dok Mamič ni prevzel kontrolu nad utakmicum,.. imali su je v šahu.
Ja neznam, mene ni jasno, ja sem probal ali ni išlo... Kak se igra taj nogomet v Nemačke? Ak v prve minute patoseraš tri Kravarščane, nekteri se drže za lalavku, nekteri za nogu i po minutu se nemreju zdiči, tu je nekaj čudno kak i v pirane v srnečem gulašu. Špajo bu moral otpreti bolovanje, skupa z Kostum z Gladovca i Zvonum z Dolnega Rušpevca. Si su dobili batin kak da se baviju z krivem, ili drugem, sportom. Znam da ovo ni šah, niti se tak zove... Batterflaji su se dobro držali dok su eurokuka i rudo bili v voznem i ispravnem stanju. Da se prikolica otkopčila razlika je bila se vekša. Više ni kapalo nek je curelo. Iako... Doktor Jackyl je smenil Mistera Hydea. Druga osoba se razdvojila od prve osobe i slobodno se prešetala nekam dalko od Kozje Drage. A na terenu je ostal samo onaj kratki, zaj*, žifčani, zadrti, zaguleni, žlabravi... Doktor Jackyl. Boli nek ikada.
Najte kaj zameriti. Do se još po istine pomogel.