Autor Tema: Da se malo i Goričani reklamiraju  (Posjeta: 48708 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bilaj

 • Gost
Da se malo i Goričani reklamiraju
« : Siječanj 03, 2012, 10:57:46 prijepodne »

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #1 : Siječanj 24, 2012, 01:37:54 poslijepodne »
Zoran Žic na čelu goričkih poslodavaca
Na jučerašnjoj skupštini Udruge poslodavaca Velika Gorica (23.01.2012), koja je održana u prostorijama Srednjoškolskog centra u Velikoj Gorici, za
predsjednika je ponovno izabran poduzetnik Zoran Žic, koji je sa sloganom "Gospodarstvo ispred politike" krenuo u svoj drugi četverogodišnji mandat. Za njegovu zamjenicu izabrana je Sanja Jurković Draganić, a izabrano je i 5 članova predsjedništva udruge.


- Nakon što smo 2011. godinu završili uspješnim manifestacijama, u ovoj ćemo se godini i dalje zalagati za interese naših članova i promicanje gospodarstva na području grada Velike Gorice. Cilj nam je i ostvariti što kvalitetniju suradnju  i partnerski odnos sa lokalnom samoupravom, kao i otvoriti našim članovima kanale prema sredstvima iz fondova Europske unije. Mi, velikogorički poslodavci predstavljamo nezaobilazan čimbenik za razvoj našeg grada, kako na gospodarskom tako i na društvenom planu - rekao je Zoran Žic, predsjednik Udruge.


Udruga poslodavaca Velike Gorice osnovana je 2008. g. s ciljem promicanja gospodarstva i poslovanja njezinih članova.

http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3889/zoran-zic-na-celu-gorickih-poslodavaca.aspx

http://www.upvg.com.hr/mediji.html

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #2 : Siječanj 29, 2012, 01:08:15 poslijepodne »
-kad je predsjednik udruge poslodavaca na gradskoj sisi onda je jasno kakvo je stanje u gradu :)
http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3901/beus-richembergh-za-opcinu-vukomericke-gorice.aspx
wwwg tablice

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #3 : Travanj 06, 2012, 10:10:30 poslijepodne »
UDRUGA obrtnika i poduzetnika Velike Gorice pozdravila je kolektivnu tužbu udruga Potrošač i Franak protiv osam banaka "kako bi se u budućnosti bolje zaštitila prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom".

 Podsjetimo, udruge Franak i Potrošač će tužbom protiv osam banaka pokušati dokazati nedopuštenu i nepoštenu primjena valutne klauzule u CHF, kao i nedopuštenu i nepoštenu primjena ugovorene odredbe o promjenjivoj kamatnoj stopi iz svih ugovora o kreditima s valutnom klauzulom, i to za sve ugovore sklopljene zaključno s 31.12.2010. Tužba se temelji na kršenju odredaba iz Zakona o obveznim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača koji su vrijedili u vrijeme sklapanja pojedinih ugovora o kreditima.

"Nakon višegodišnje otplate kredita otplatimo samo 1 do 3 posto glavnice"

 "Udruga obrtnika i poduzetnika podsjeća kako su se i brojni obrtnici i poduzetnici također našli u velikim problemima zbog kredita jer su u Hrvatskoj kamate čak i na posebne poduzetničke programe oko 7 posto godišnje. Pritom naša Ministarstva subvencioniraju fiksni dio kamate od 2 posto dok je preostala kamatna stopa za obrtnike od 5 posto godišnje, promjenjiva", piše u priopćenju predsjednik Udruge obrtnika i poduzetnika Zoran Žic.

 Ističe kako je obrtnicima i poduzetnicima drugi veliki problem sa kreditima, osim visokih kamata, je i odnos otplate kamate i glavnice. "Brojni članovi naše Udruge koji su uzeli kredite za stan ili poslovni prostor kao fizičke osobe svjedoci su da su nakon višegodišnje otplate svojih kredita otplatili svega 1-3 posto glavnice, a 97-99 posto mjesečne rate odlazi na plaćanje kamate", piše Žic te dodaje kako na takav način svaki dužnik banci vrati "dvostruki iznos od ugovorenog zbog čega po troškovima rada i proizvodnje i jesmo tako nekonkurentni".

"Mijenjajte strukturu kredita"

 Udruga je zbog toga inicirala takozvanu subvencioniranu poduzetničku štednju i gospodarske kredite za međufinanciranje kako bi se obrtnicima i poduzetnicima omogućilo dobivanje još povoljnijih kamata i znatno veći udio otplate glavnice u kreditu, "po uzoru na uspješan model stambene štednje".

 Nadaju se da će Ministarstvo financija, HNB i HBOR prihvatiti tu njihovu ideju. "Također pozdravljamo najavljeno kreditiranje izvoznika sa 8 milijardi kuna, ali smatramo da programe HBOR-a treba učiniti još dostupnijima gospodarskom sektoru. Postavlja se pitanje plaćanja počeka za vrijeme otplate kredita, jer i za to vrijeme dužniku idu kamate, zatim pitanje valutne klauzule i promjenjive kamate, davanja jamstava otplate kredita i neodrživog omjera glavnice i kamate", piše Žic te dodaje da je nerealno očekivati da će poduzetnici "pohrliti" za novim kreditima, ako se njihova struktura ne promjeni, ""jer ovakvo stanje je neodrživo".

"Obrtnike i poduzetnike se gura u dužničko ropstvo"

 "Umjesto da se obrtnicima i poduzetnicima olakša zapošljavanje i proizvodnja njih se gura u sve veće dužničko ropstvo što će u konačnici samo dovesti do pada zapošljavanja i zatvaranja i postojećih obrta i tvrtki", zaključuje Žic.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/obrtnici-i-poduzetnici-podrzali-tuzbu-protiv-banaka-sve-vise-nas-guraju-u-duznicko-ropstvo/608439.aspx


« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2012, 10:34:02 poslijepodne Muha »

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #4 : Travanj 11, 2012, 09:51:06 prijepodne »
Ovih dana probudili su se neki bivši SDP-ovci i dali naslutiti da se ne predaju već naprotiv marljivo slažu političku opciju koja će na lokalnim izborima iduće godine pokušati prodati svoj politički proizvod "kupujmo u Velikoj Gorici". Ide im na ruku konfuzna situacija u dva politička mastodonta, HDZ-e koji sad u narodu percipira kao zločinačka organizacija i SDP-e od kojeg su nešto očekivali ali se ubrzo I razočarali. Vidim tako da sve više ljudi vraća stranačke iskaznice nakon što su okusili unutarstranačke izborne manipulacije i čistke po proizvoljnim mimo statuta kriterijima. U spomenutim strankama unutarstranačka demokracija je farsa i svodi se na formalnosti na način da se zatire svaki pokušaj afirmacije nekoga mimo volje stranačkog vrha (nema se povjerenja u vlastito članstvo) i na toj razini stvar funkcionira, ali ozbiljnom analizom se vidi da je sve to demagogija i prevara.   Jedan od tih SDP-ovaca je Zoran Žic koji je shvatio upravo ovo o čemu govorim. Uspio je tako okupit oko sebe razne apolitične Udruge kojima pogoduje kriza vrijednosnog sustava, tj. nepostojanje i manjak političke kulture koja treba predstavljati vezivo tkivo društvenog odnosa i tolerantnog sučeljavanja različitih vizija društvenog razvoja.
SDP je nasljednik Komunističke partije, a u HDZ je većina članova te partije – koja je od tih onda prava stranka koja je naslijedila onu vlast – ona koja ima legimitet naroda. Stoga je vrijeme za formiranje treće legitimne narodne opcije – NAPRIJED  ŽIC


Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #5 : Travanj 11, 2012, 01:17:42 poslijepodne »
... a koga taj ŽIC zastupa ???  Samo nemoj reči da nema veze s politikom ... a čijom zaslugom je došel tam gdje je sad ? Veliš SDP je loše, i HDZ je loše, a Demokratski  trgovački Centar je dobar ???
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #6 : Travanj 11, 2012, 01:34:21 poslijepodne »
... a koga taj ŽIC zastupa ???  Samo nemoj reči da nema veze s politikom ... a čijom zaslugom je došel tam gdje je sad ? Veliš SDP je loše, i HDZ je loše, a Demokratski  trgovački Centar je dobar ???

Zastupa sve ljude dobre volje kojima je dosta prevara, laži i obmana...koja politika?..o čemu briješ?...Udruga poslodavaca na čijem je čelu Žic je interesna skupina koja okuplja i SDP-ovce i HDZ-ovce i HSS-ovce i Laburiste i HSLS-ovce i DC-ovce pa čak i HNS-ovce.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #7 : Travanj 11, 2012, 02:39:07 poslijepodne »
Žalosno, ali istinito je podatak da se u gorici ništa ne može napraviti bez blagoslova politike (ma o kojoj se strani radi)  Spominješ "udrugu poslodavaca" i Žica i njihov predani rad ... probaj se ulogirati na njihovu strranicu, čak nisu u stanju ni to održavati a kamo li kakav ozbiljniji posao odraditi. Na Fejsu samo prenose vijesti, to more svaka baba kaj se imalo razme u računala. To je uspjeh ? Udruga je osnovana 2008. godine (tko je osnivač ?) Žic je dobio drugi četverogodišnji mandat, daj malo izreklamiraj rezultate koje su postigli ? Samo nemoj da to bude "reklama" kao ona "branitelji za branitelje" u koju je DC zajedno s Žicom bio upleten. Znamo svi kako je to završilo.  Kad već spominješ ljude iz drugih stranaka u viječu UPVG-a  ... daj ih imenuj , pošto se na njihovu stranicu nemre.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

 • Gost
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #8 : Travanj 11, 2012, 04:43:46 poslijepodne »
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/4406/u-tri-godine-nestalo-300-obrta.aspx

Da sve te uspjehe potkrijepimo i argumentima.
A jel to onaj mladić koji je stavljen na gradske jasle? Može mi netko objasniti kaj taj mladić dela tam?
Nekada su ga nazivali "uspješnim poduzetnikom" ako se ne varam, očekivao sam kad je toliko već uspješan kako će doprinijeti da se ne zatvaraju obrti, kad ono ćorak, 300 obrta zatvoreno u zadnje tri godine, od zadnjih lokalnih izbora i od poticajne politike gradskih čelnika za obrtnike. Zamah u 3PM!

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #9 : Travanj 11, 2012, 11:23:33 poslijepodne »
Ovih dana probudili su se neki bivši SDP-ovci...
Jedan od tih SDP-ovaca je Zoran Žic koji je shvatio upravo ovo o čemu govorim. Uspio je...
Probudio-shvatio-uspio; ko Profesor Baltazar.
Gle...Žic bi osnoval i "Ceh ribara Zapadne Sahare" samo da on bu precednik.

Jel te moram podsetiti kak su prešli si kaj si je podržaval..?  :D
Negov najvekši uspeh more biti jedino da ga ti prestaneš podržavati.  ;D  ;D  ;D

Zastupa sve ljude dobre volje kojima je dosta prevara, laži i obmana...
Kaj govoriš o Fotokopirke?
Dej dopiši i "nepotizam"...

Kak mi se čini otprl si je još jen račun na forumu..;
Citat:
484 Članova. Najnoviji Član: zzic
http://www.forumgorica.com/index.php

Zoran Zic   Ja samo gledam   2009-09-19   2
http://www.forumgorica.com/mlist/?sa=all;start=z#letterz

zzic   Ja samo gledam   2012-04-11   0
http://www.forumgorica.com/mlist/?sort=real_name;start=480

Zgleda da po nove sistematizacije ima više časa..;
Citat:
P R A V I L N I K
o I. izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Grada Velike Gorice

...Članak 3.
U prilogu Pravilnika o unutarnjem redu Grada Velike Gorice – Sistematizaciji radnih mjesta po upravnim tijelima u

SLUŽBI GRADSKOG VIJEĆA
1.   kod radnog mjesta 1.3. TEHNIČAR ZA PRIPREMU I ODRŽAVANJE SJEDNICA
-   potrebno stručno znanje dopunjuje se tekstom: „položen vozački ispit B kategorije“
-   kod opisa poslova:
•   na kraju teksta „- sudjeluje u obavljanju poslova tehničke pripreme i otpreme materijala za Gradsko vijeće i radna tijela Gradskog vijeća“ stavlja se zarez i dopunjuje tekstom „te daje svu potrebnu tehničku podršku“;
•   tekst „- brine o urednoj dostavi pismena i drugih materijala iz svoje domene rada“ zamjenjuje se tekstom „- brine i dostavlja pozive i druge materijale iz svoje domene rada“,
•   tekst  „obavlja poslove vratara na sjednicama Gradskog vijeća“ briše se,
•   u zadnjem navodu opisa riječi „nadređenog službenika“ zamjenjuju se riječima „predsjednika Gradskog vijeća odnosno pročelnika službe – tajnika Gradskog vijeća“.
...
http://www.gorica.hr/dokumenti/odluke-gradonacelnika/zakljucci,2012,03.zip

18.Pravilnik o I. izmjenama PUR GVG 2012.doc
wwwg tablice

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #10 : Travanj 12, 2012, 10:05:10 prijepodne »
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/4406/u-tri-godine-nestalo-300-obrta.aspx

Da sve te uspjehe potkrijepimo i argumentima.
A jel to onaj mladić koji je stavljen na gradske jasle? Može mi netko objasniti kaj taj mladić dela tam?
Nekada su ga nazivali "uspješnim poduzetnikom" ako se ne varam, očekivao sam kad je toliko već uspješan kako će doprinijeti da se ne zatvaraju obrti, kad ono ćorak, 300 obrta zatvoreno u zadnje tri godine, od zadnjih lokalnih izbora i od poticajne politike gradskih čelnika za obrtnike. Zamah u 3PM!


Nazivali su ga uspješnim poduzetnikom dok je bio poslušan u SDP-u i radio po diktatu no čim se kandidirao na predsjedničkim stranačkim izborima kao protivnik VFK metodama kojih se ne bi posramio niti ozloglašeni NKVD-e katapultiran je iz SDP-a...I kaj bi sad on trebal...Otić u šumu brat jagode...daj se skoncentriraj i ne baljezgaj...Žic je dobar primjer osobe koja ima svoju glavu i svoje mišljenje i naravno budimo realni kao takav je prijetnja u bilo kojoj stranci gdje funkcioniraju po nedemokratskom komitetskom sustavu...Pa on je još 2007 bio inicijator za kupovanje karticama kod kumica 
  http://www.jutarnji.hr/placanje-karticom-do-bozica-i-kod-kumica/273050/

Služiš se blaćenjem nečega kaj je hvale vrijedno, zašto ne napišeš da Udruga ne naplaćuje članarinu i sve se bazira na volonterskom radu.

Zašto ne napišeš da svi članovi poduzetnici i obrtnici imaju besplatno pravno savjetovanje od ovlaštenog odvjetničkog ureda s kojim udruga ima sporazum o suradnji.

Zašto ne napišeš da udruga pruža besplatno savjetovanje oko financija i to vodi gospođa Mirjana Zuzija koja je članica HNS-a, koja čak piše i tekstove na stranici goričkog HNS-a.Jaguar

 • Gost
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #11 : Travanj 12, 2012, 10:33:33 prijepodne »

 ... sve se bazira na volonterskom radu.Koji plaćaju građani Velike Gorice, a kad je to tako kako pišeš zašto se nije borio protiv nepotizma i stranačkog zapošljavanja, daj nas podsjeti gdje on ono radi i što radi?
Koliko se sjećam uspješnim poduzetnikom je postao kada je prešao u DC a ne dok je bio u SDP.
Tako ga je proglasila njegova nova precednica stranke!
A koliko sam imao prilike čitati, okupio je pravu ekipu poduzetnika oko sebe! Sve sami znanstvenici;D

http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3889/zoran-zic-na-celu-gorickih-poslodavaca.aspx

Nego kad si tako "upućen", možeš li nas informirati i tko su članovi predsjedništva?  ;D


Offline tromblon

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 294
 • Karma: +0/-0
 • HVO
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #12 : Travanj 12, 2012, 01:39:32 poslijepodne »
Koliko se sjećam uspješnim poduzetnikom je postao kada je prešao u DC a ne dok je bio u SDP.
Tako ga je proglasila njegova nova precednica stranke!

Vidiš u čemu je tvoj problem, ti sve gledaš kroz stranačku pripadnost.

Jaguar

 • Gost
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #13 : Travanj 12, 2012, 01:49:59 poslijepodne »
Koliko se sjećam uspješnim poduzetnikom je postao kada je prešao u DC a ne dok je bio u SDP.
Tako ga je proglasila njegova nova precednica stranke!

Vidiš u čemu je tvoj problem, ti sve gledaš kroz stranačku pripadnost.

A ne, ne, to je samo ispravak netočnog navoda tvog kolege Muhe, koji kao i obično sve izvrće!

Offline tromblon

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 294
 • Karma: +0/-0
 • HVO
Odg: Da se malo i Goričani reklamiraju
« Odgovori #14 : Travanj 12, 2012, 02:30:40 poslijepodne »

A ne, ne, to je samo ispravak netočnog navoda tvog kolege Muhe, koji kao i obično sve izvrće!

Pa koliko vidim da u toj udruzi ima ljudi iz svih stranaka, a jedna od glavnih je HNS-ovka Mirjana Zuzija, to samo pokazuje da se može zajedno sjesti za stol i razgovarati, djelovati pozitivno, pomagati jednim drugima. Ja ne vidim razliku u programima HDZ-a i SDP-a u globalu svi žele dobro kako za VG tako i za Hrvatsku, ali primitivizam, egoizam i stranačka prepucavanja su nažalost nadjačala i popišala sve ono pozitivno