Krivo. Imam taj račun već koju godinu i to nisam niti jednom platio
Nisi ni trebao - oni si sami uzmu.
Je, inicijativa
plaćanja je s njihove strane, ali pokušaj razumijeti da neovisno s koje strane dođe inicijativa, ako poslije tog čina ja imam manje novaca, a oni više, onda sam
ja to platio.
Drugim riječima - ti
plaćaš neovisno jel si ti njima prelio novac ili su ti oni skinuli. Rezultat je na kraju isti - olakšan si za taj iznos:
platio si. Kužiš?
Još da mi faca u RBA kad sam otvaral žiro račun nije spomenu taj trošak, možda bih čak i na sekundu posumnjao da nisam u pravu.
Kao da on nešto puno zna. Čak i osobni bankari mi nisu znali objasniti osnovne stvari.
Tu se 100% slažem s tobom, nekad neki tak malo imaju pojma da pogriješe čak na štetu banke. Ne bi vjerovao da nisam doživio. No najčešće se brinu da nekaj ne pogriješe i onda ti navedu, zapravo izmisle neke nove zapreke ka tvom cilju, koje zapravo nigdje ne stoje i koje zapravo niti nemaju smisla.
Međutim u ovom konkretnom slučaju je on naglo iskočil s tom temom dok sam otvaral žiro račun, tak da je to sigurno to. Zakaj mi baš na silu nećeš povjerovati?
Ti znaš ono o pretpostavkama? Majka svih zajeba? E tu bi se ti malo zajebo.
Možda i nisam, iako bi ti to volio.
Jesi.
Ali bi više volio da se bar jedanput (od tolko svih tih zajeba kojih si imao) priznaš i prestaneš glumiti nepogrješivog, jer nisi ništa više nepogrješiv od drugih. Bio bi povjerljiviji, vjerodostojniji.
Osim toga zamijetit ćeš da pišu o novoj naknadi, a ne poskupljenju stare naknade.
Zabole me kako oni to knjiže. Bitno je da uzimaju.
Vidiš, još nisi shvatio. Čitaj pažljivije. Nije stvar o
načinu knjiženja (kako oni to knjiže), nego o izrazu, kako se izražavaju.
Nego, gospon šerif,
reci jel si u još jednoj banci klijent?
Da nisi tih 5 kuna pobrkal s nekom drugom bankom? Evo u Zaba ti je Naknada za korištenje e-zaba 10 kuna, dok je Naknada za vođenje računa 5 kuna.