Autor Tema: Cenzura nije umrla - živi na Prisavlju  (Posjeta: 3495 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Cenzura nije umrla - živi na Prisavlju
« : Ožujak 22, 2010, 10:38:22 poslijepodne »
Slučaj jedan:

1.(nedjelja, 21.3.2010 20:54)

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić potvrdio nam je  da je iz Vlade stigla reakcija na današnju Stankovićevu emisiju , ali reagiranje neće biti objavljeno u središnjem Dnevniku.“

"Novinar Aleksandar Stanković svojim je postupanjem ostvario sva bitna obilježja kaznenog djela klevete jer je iznio neistinite tvrdnje uvredljivog i klevetničkog sadržaja, koje su višekratno argumentirano demantirane, što je njemu bilo poznato, a namjera mu je bila isključivo naškoditi časti i ugledu gospođe Jadranke Kosor.“

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosor-prijeti-tuzbom-lazi-i-klevete-stankovica-povrijedile-su-mi-dostojanstvo-cast-i-ugled/482012.aspx

2. (Danas-Objavljeno prije 6 sati).

"Nitko nikoga nije zvao i nije bilo nikakvih pritisaka", rekao je Zlatko Mehun.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosoricina-prica-puna-rupa-nitko-iz-banskih-dvora-nije-zvao-hrt/482185.aspx

Slučaj dva:

Peticija za povrat Latinice

„Nakon sedamnaest godina prikazivanja Latinica je postala brend HTV-a. Bila je najgledaniji i istovremeno najutjecajniji politički magazin u Hrvatskoj. Kao emisija koja 'pomiče granice' etablirala se i u regiji gdje uživa iznimnu reputaciju, hvaljena je i citirana.
Autor Denis Latin dobitnik je najprestižnijih novinarskih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu….

…Kome je, onda, Latinica problem? Zašto se HTV odriče popularne, ugledne i nagrađivane emisije, ako za to ne postoji niti jedan profesionalni ili komercijalni razlog?
Odgovor je, očito, u političkoj cenzuri.
Željeli bismo upozoriti da se Latinica ukida nakon niza pritisaka, ucjena, prijetnji, sankcija i zabrana kojima je bila izložena redakcije emisije punih sedamnaest godina.
Duh političke cenzure očito nije napustio Prisavlje".

„"Denis Latin je najjači i najvažniji politički novinar u Hrvatskoj. Ako on ne može raditi, tko od nas može?"….

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dvadeset-urednika-i-novinara-peticijom-zahtijeva-vratite-latinicu/482053.aspx

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Cenzura nije umrla - živi na Prisavlju
« Odgovori #1 : Ožujak 23, 2010, 07:47:56 prijepodne »
Dali je to opet priprema za igrokaz?
 Dajmo vremenu vremena, da nam vremenom dade odgovore,samo treba biti strpljiv.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

JosipJoža

• Gost
Odg: Cenzura nije umrla - živi na Prisavlju
« Odgovori #2 : Ožujak 23, 2010, 08:29:23 prijepodne »
Očito da je HTV postao jedan veliki cirkus koji mi svi plaćamo.
Bilo bi možda dobro da mi svi na 1 godinu odjavimo TV i ne plaćamo pretplatu, pa neka se oni dogovore za to vrijeme.
Vrlo me zanima što bi se dogodilo nakon te 1 godine bez sigurnih izvora prihoda.
Jer mi koji plaćamo nemožemo gledati emisije poput Latinice koja je učinila puno u demokratizaciji društva i slobodi medija.
Dakle ja nemam pravo urgirati na program koji plaćam pretplatu a premijerka ima ili bilo tko drugi.
Ma molim Vas lijepo to je samo u Hrvatskoj moguće.
Kao što je moguće da se najboljeg novinara u zemlji makne s TV i uništi najgledanija emisija koja je na uloženi 1 mil donosila 16 mil zarade, a istovremeno se može Vrdoljaku platiti 1 mil eur za serijal o Titu gdje on koristi arhivu te iste Televizije i samo montira snimke iz te Arhive, pa da čovjek ne povjeruje da je to stvarnost, ali ipak je to je naša stvarnost i realnost društva u kojem živimo.

I zato treba odjaviti TV odreći se kao u korizmi na 1 god gledanja TV a Latin se treba pokupiti i otići na komercijalnu Televiziju i tamo raditi Latinicu koja će njima donositi profit.

I to je dokaz da u ovoj zemlji sve što vrijedi uništavamo kako bi poltroni što duže mogli biti na vlasti i što više uništiti i pokrasti.