Autor Tema: Dugovi? Grčka? Ma neeee.....  (Posjeta: 1590 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 5157
  • Karma: +4/-3
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Dugovi? Grčka? Ma neeee.....
« : Ožujak 06, 2010, 07:54:14 prijepodne »
"Ustajemo rano, radimo po cijeli dan i štedimo za loša vremena"

Bild je grčkog premijera dočekao zajedljivim i sarkastičnim pismom u kojem, obraćajući se direktno Papandreou, premijera podsjeća kako dolazi u Njemačku, "zemlju sasvim drugačiju od njegove".

"Dragi gospodine premijeru, ovdje ljudi rade do 67. godine života i ne primaju 14 plaća za svoj rad. Ovdje nitko nema potrebu platiti 1.000 eura mita da bi osigurao krevet u bolnici. I ovdje ne dajemo državne mirovine generalskim kćerima koje su imale tu nesreću da ostanu neudate" upućuje Bild visokog grčkog gosta, podsjećajući ga na neslavne skandale u njegovoj zemlji.

"U ovoj zemlji benzinske postaje imaju kase i uredno naplaćuju gorivo, taksi vozači izdaju račune, a poljoprivrednici ne varaju EU fondove uzimajući poticaje za milijune stabala maslina koja zapravo ne postoje" navodi dalje Bild u istom tonu.

"I Njemačka ima dugove, ali se s njima zna nositi i sama ih rješavati. No to je zato što ustajemo rano i radimo po cijeli dan. To je zato što u dobrim vremenima znamo štedjeti za ona loša, a imamo i kvalitetne tvrtke čiji su proizvodi traženi i konkurentni u svijetu" redom napominje tabloid.

"Dragi gospodine ministre, danas ste u posjetu zemlji koja svake godine šalje stotine tisuća turista i velike iznose novca u Vašu zemlju. Mi želimo biti prijatelji sa Grcima. A to je zato što Njemačka, otkada ste ušli u EU, Grčkoj svake godine šalje 50 milijardi eura. Upravo zato Vam i pišemo" stoji na kraju otvorenog pisma, kojeg potpisuje uredništvo njemačkog tabloida.

Cijeli tekst http://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacki-bild-pise-grcima-za-izlazak-iz-krize-treba-ustajati-ranije-i-raditi-marljivije/479339.aspx

=================================

Nas neću spominjati, sličnosti ne postoje....  :-X :-X :-X
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”