Autor Tema: Top 10 računalno najnaprednijih političara u Hrvatskoj  (Posjeta: 1705 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

  • Administrator
  • Jezerača
  • *****
  • Postova: 1909
  • Karma: +8/-2
  • Spol: Muški
Top 10 računalno najnaprednijih političara u Hrvatskoj
« : Siječanj 31, 2010, 06:31:08 poslijepodne »
http://www.rep.hr/vijesti/internet/top-10-racunalno-najnaprednijih-politicara-u-hrvatskoj/1250/

Iz velikogoričkog političkog krajobraza imamo čak dvije nominacije.

Vojko Obersnel je zasluženo na prvom mjestu, a Marija Lugarić i njezino odlično uletavanje u Twitter zaslužuju više mjesto.

http://www.vojko-obersnel.com/home/novo/gradonacelnikov-kolegij-otvoren-za-javnost

Citat:
Zakon ne predviđa nekakav decidiran način o izvještavanju javnosti o aktivnostima, odlukama, zaključcima i svemu ostalome što donosi gradonačelnik osim jedne uopćene informacije o potrebi izvještavanja javnosti. Kako smo u proteklom mandatu postigli jednu zavidnu razinu javnosti i transparentnosti našega rada, tako sam smatrao da je to standard koji treba nastaviti na što me obvezuje i dosadašnja praksa i moje opredjeljenje, ali isto tako i rezultati istraživanja koje je proveo GONG o transparentnosti rada lokalnih samouprava, i na kojem je Rijeka zauzela visoko prvo mjesto. Zbog svega navedenog, ali i prije svega iz želje da građani Rijeke budu informirani o mojim aktivnostima, odlučio sam održavati javne sjednice Gradonačelnikovog kolegija, tijela koje, uz moje zamjenike, čine i pročelnici gradskih upravnih odjela, a na kojima će i formalno biti donašane različite odluke ili zaključci iz mojeg djelokruga nadležnosti. Mislim da je ovo dobar put i da je ovo najbolji način da javnost bude informirana.", pojasnio je riječki gradonačelnik okupljenim novinarima i svojim suradnicima svoju odluku da kolegiji budu otvoreni za javnost.
Kolegij će se sazivati na isti način kao što je do sada bilo sazivano Poglavarstvo: materijali će biti objavljivani tijekom petka na web stranicama Grada Rijeke, a Kolegij će se održavati utorkom u 9 i 30.