Autor Tema: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava  (Posjeta: 17665 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« : Rujan 10, 2014, 10:09:32 poslijepodne »
‘NAJVAŽNIJA STVAR OD ’95.’
Nino Raspudić: Zašto podržavam referendum
 U potpunosti podržavam referendum o promjeni izbornog sustava iz dva osnovna razloga.
http://narod.hr/uncategorized/nino-raspudic-zasto-podrzavam-referendum/

O PROMJENAMA IZBORNOG ZAKONA
Planinić: građanska inicijativa želi model referenduma ne zato jer je bolji, već zato jer se ne vide promjene
 Voditelj pravnoga tima građanske inicijative „U ime obitelji“ i član Organizacijskoga odbora Krešimir Planinić, izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić te predsjednik Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav Peđa Grbin govorili su o promjenama izbornog zakona u jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji “Hrvatska Uživo”.
http://narod.hr/hrvatska/planinic-gradanska-inicijativa-zeli-model-referenduma-ne-zato-jer-je-bolji-vec-zato-jer-se-ne-vide-promjene/

ZA VEĆU POLITIČKU ODGOVORNOST I DEMOKRATIZACIJU
Savez za Hrvatsku podržao inicijativu za promjenu izbornog zakona
 Savez za Hrvatsku na svojoj je koordinaciji održanoj 3. rujna 2014. jednoglasno zaključio da podržava sve inicijative za izmjenu postojećeg izbornog zakona.
 Iz Saveza su istaknuli kako posebice podržavaju parlamentarnu inicijativu HDSSB-a te referendumsku inicijativu “U ime obitelji”, koje pridonose poboljšanju i promjenama izbornih pravila u RH te teže ka većoj demokratizaciji političkog života u RH kao i uvođenja veće političke odgovornosti narodnih zastupnika (preferencijalno glasovanje) u Saboru kao i u drugim tijelima državne uprave/samouprave.
 Oštro se protive inicijativi SDP-a o gušenju referendumske volje naroda odlučivanjem građana u kontroliranim prostorima državne uprave, stoji u priopćenju Saveza za Hrvatsku.
http://narod.hr/hrvatska/savez-za-hrvatsku-podrzao-inicijativu-za-promjenu-izbornog-zakona/

REFERENDUM O IZBORNOM SUSTAVU
Željka Markić: bez sposobnih, a ne podobnih u Saboru nema ni strukturnih reformi ni gospodarskog oporavka
 Povodom izjave Predsjedništva HDZ-a da su protiv referendumskog izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma o izmjeni izbornog zakona “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, koje će se održati od 21. rujna do 5. listopada, ...
http://narod.hr/uncategorized/zeljka-markic-bez-sposobnih-ne-podobnih-u-saboru-nema-ni-strukturnih-reformi-ni-gospodarskog-oporavka/

OTVORENI POZIV
Inicijativa ‘U ime obitelji’ uputila poziv svim političkim strankama da podupru referendumsku inicijativu
 Građanska inicijativa “U ime obitelji” danas je objavila poziv koji je uputila svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj da podupru njihovu incijativu o promjenama izbornog zakona. Inicijativa je ujedno strankama uputila i upit hoće li pozvati svoje članove da se priključe Inicijativi i podupru je davanjem potpisa i/ili volontiranjem. U ime obitelji će rezultate, odnosno odgovore stranaka, objaviti prije 21. rujna na svojim stranicama te dostaviti svim podupirateljima.
http://narod.hr/uncategorized/u-ime-obitelji-uputila-poziv-svim-politickim-strankama/

REFERENDUM O IZBORNOM ZAKONU
Predsjedništvo HDZ-a je protiv
 U Ogulinu je danas zasjedalo Predsjedništva HDZ-a. Nakon sjednice Predsjedništva njegov član Gordan Jandroković i potpredsjednik Damir Jelić dali su izjave novinarima.
http://narod.hr/hrvatska/predsjednistvo-hdz-je-protiv/

Zakaj samo narod.hr? Oni su to temacki objedinili kak i "sport", "kulturu",..
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #1 : Rujan 18, 2014, 12:29:08 prijepodne »
17.09.2014 
Željka Markić na tribini u Velikoj Gorici
 "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" naziv je tribine koja će se održati večeras, 17. rujna, s početkom u 19,30 sati.
http://www.vgdanas.hr/Dogadjanja/Clanak/10359/zeljka-markic-na-tribini-u-velikoj-gorici.aspx

Podržite izjašnjavanje o referendumu za bolji i pravedniji izborni sustav od nedjelje 21. 9. do nedjelje 5. 10. 2014.,
 Htjeli smo Vas informirati i pozvati Vas da se pridružite djelovanju građanske inicijative „U ime obitelji“ koja od nedjelje 21. 9. do nedjelje 5. 10. 2014., uz potporu brojnih udruga, sindikata, vjerskih zajednica, stranaka, obitelji i pojedinaca, organizira izjašnjavanje birača o raspisivanju referenduma za bolji i pravedniji izborni sustav.
...
Detaljnije informacije o inicijativi možete naći na uimeobitelji.net i na news portalu narod.hr koji je i medijski pokrovitelj referendumske inicijative.
http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/podrzite-izjasnjavanje-o-referendumu-za-bolji-i-pravedniji-izborni-sustav

http://narod.hr/referendum-2
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #2 : Rujan 18, 2014, 08:00:53 prijepodne »
Podrška u apsolutnom smislu je čin zdravog razuma svakog dobronamjernog građanina ove zemlje.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #3 : Rujan 20, 2014, 04:44:43 poslijepodne »
Autonomaši, poturice, srbijaneri i komunisti svih boja rade na tome da izdvoje Istru iz Hrvatske! Očito neke bolesnike samo ilovača ili izgnanstvo može izliječiti.

http://www.istranews.in/clanak/istra-kao-autonomna-regija-u-nedjeljivoj-hrvatskoj-274/

Istarski demokratski sabor jučer je potpisao “Škotsku deklaraciju”, koja je na dan referenduma na kojem su se Škoti izjašnjavali o svojoj nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva bila pročitana medijima. Tom deklaracijom europske političke stranke potpisnice upozorile su međunarodnu zajednicu, prije svega europske institucije, kako je pravo na samoodređenje i pravo na odlučivanje temeljno pravo.

IDS se time pridružio brojnim regionalnim strankama iz cijele Europe koje podržavaju princip samoodlučivanja i priznavanja prava nacijama bez država da odlučuju o svojoj budućnosti. Kako je rečeno, IDS podržava te će i dalje nastaviti podržavati nastojanja europskih nacija da primjenjuju pravo na samoodlučivanje, odnosno da nacije mogu postati neovisne ako građani tih zemalja tako odluče.

Bolja budućnost

U povodu škotskog referenduma razgovarali smo s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem o pitanjima autonomije i decentralizacije.

Samostalnost Škotske kao načelno pitanje, kakvo je vaše mišljenje o tome?

- Smatramo da su građani Škotske imali apsolutno pravo sami odlučiti žele li ostati u Uniji ili postati samostalna država. Zato smo i kao stranka potpisali Deklaraciju. Međutim, ono što Veliku Britaniju sada nesumnjivo čeka je proces još intenzivnije decentralizacije zemlje i to smatram velikim uspjehom ovog referenduma.

IDS je svojedobno zagovarao autonomiju Istre. Koji je današnji stav IDS-a po tom pitanju?

- Po tom pitanju IDS je uvijek bio principijelan. Jedan od naših temeljnih programskih dokumenata je Deklaracija o Autonomnoj županiji Istarskoj koja upravo govori o tome. Članak prvi deklaracije kaže da je županija Istarska ustrojena kao autonomna regija i sastavni je dio nedjeljive Republike Hrvatske. No, za razliku od 90-tih godina prošloga stoljeća kada je Deklaracija usvojena, danas ta tema ne predstavlja bauk u Hrvatskoj jer su konačno svi ključni politički akteri u zemlji shvatili da je spuštanje ovlasti i princip subsidijarnosti put ka stabilnijem okruženju i boljoj budućnosti naših građana.

Znači kada govorite o autonomiji vi prvenstveno mislite na decentralizaciju?

- Decentralizacija je nešto čemu teže sve razvijene zemlje. To je model državne organizacije koji se pokazao izuzetno prosperitetnim, ekonomski najracionalnijim i najpravednijim. Škotska je samo još jedan primjer zemlje koja inzistira na prenošenju prava i obaveza sa središnje vlasti na niže razine vlasti jer to ima izravne – pozitivne! – posljedice za gospodarski razvoj neke zemlje ili regije i svakodnevni život građana. I upravo to je ono na čemu mi u Hrvatskoj inzistiramo.

Investicijski projekti

Koja je suština vaših zahtjeva?

- Ključ je da novci zarađeni u Istri ostanu u Istri kako bi se uložili u njezin razvoj i kako bi ljudi u Istri bolje i kvalitetnije živjeli. Hrvatska je nakon Grčke najcentriiziranija članica Europske unije, u kojoj od 100 kuna državi ide čak 90 kuna, Gradu Zagrebu 5 kuna, a cijelom ostatku Hrvatske 5 kuna. Gotovo 95 posto odluka o životu građana Pule, Vukovara, Rijeke i Splita donosi se u Zagrebu. Ne trebate biti poseban stručnjak da ne vidite kako tu nešto ne štima i da se takav princip mora mijenjati.

Tražite, dakle, jasna i nova pravila u odlučivanju o tome kako će se trošiti novac zarađen u Istri…?

Najrazvijenije zemlje na svijetu su u pravilu one s najvećim stupnjem decentralizacije. Zamislite samo proračune naših gradova i općina koji su bogatiji za pet do sedam puta. Zamislite kakav bi to utjecaj imalo na otvaranje radnih mjesta, kvalitetu naših vrtića, škola, staračkih domova ili bolnica. Želim jednu stvar posebno naglasiti – decentralizacija treba značiti nova prava i ovlasti za županije, gradove i općine, ali i nove odgovornosti. Istra je već pokazala da zna upravljati svojim razvojem i da postoji niz projekata po kojima smo bili i ostali lideri u Hrvatskoj, od agroturizama, vinarstva i maslinarstva pa nadalje…

Kakve bi koristi imali građani od decentralizacije?

Da se prihodi gradova i općina povećaju za trećinu, Pula bi, primjerice, svake godine mogla napraviti novu školu, novi vrtić i novi dom za starije osobe. Svi znamo koliko je lakše organizirati život kad djeca idu u školu samo ujutro ili što bi značilo da naši najstariji građani ne moraju brinuti hoće li biti mjesta u staračkim domovima u koje se danas moraju prijavljivati i po pet godina unaprijed. Primjer su vam investicij¬skih projekti kojih danas u Istri ima 50 i koji bi zaposlili oko 1.000 ljudi, ali su zakočeni zbog državne birokracije. Vjerujte mi, da se ovlasti i odgovornosti spuste na niže razine, mi bi već odavno riješili te birokratske barijere i tih tisuću ljudi i njihovih obitelji imalo od čega živjeti, a sada svaki mjesec čekaju naknadu za nezaposlene. Primjer vam je poslovna zona u Vodnjanu koja je na čekanju već godinama, zbog prijepora s državnom birokracijom. Investitori dolaze i žele ulagati i zapošljavati, ali na našu žalost, svoju sreću potražiti drugdje.

Gomilanje zaostataka

Što bi konkretno trebalo napraviti?

- Jedan od dobrih primjera je spuštanje ovlasti izdavanja dozvola za gradnju. Dok su to radili uredi državne uprave, bilo je sporo, netransparentno, zaostaci su se gomilali. Otkad je to preuzela lokalna razina, zaostataka nema i sve se puno brže rješava. S druge strane imamo loš primjer centralizacije upravljanja poljoprivrednim zemljištem gdje uvođenjem centralne agencije u Zagrebu naprosto zaustavlja dodjelu zemljišta poljoprivrednicima i zadnje tri godine sve stoji.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #4 : Rujan 22, 2014, 12:00:39 poslijepodne »
Iz teksta: "Začuđuje prozivanje g. Karamarka inicijative "U ime obitelji" zašto nije zatražila promjenu čl. 45 Ustava, budući da je u spomenutom članku Ustava broj zastupnika za hrvatske državljane koji žive izvan Hrvatske smanjen na tri zastupnika 2010. godine za vrijeme vlade u kojoj je g. Karamarko bio ministar, a sve u suradnji s SDP-om.

Jedno od načela koje omogućuje cjelovitu promjenu izbornoga sustava kakvu predlaže inicijativa „U ime obitelji" je omogućivanje dopisnog i elektroničkog glasovanja svim hrvatskim državljanima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Time se omogućuje da svi državljani Republike Hrvatske koji imaju pravo glasa ne moraju kilometrima putovati u konzulate te čekati u redu nekoliko sati kako bi ostvarili svoje biračko pravo, kao primjerice Hrvati u Bosni i Hercegovini koji su dosad mogli glasovati u samo četiri grada. Podsjećamo, na izborima za EU parlament glasovalo je nešto više od 20 % birača dok je od 400 000 Hrvata izvan Hrvatske glasovalo samo oko 6500, što je 1,5 posto.

Sniženje praga s pet na tri posto u kombinaciji sa svim ostalim izbornim načelima u referendumskom pitanju, osigurat će upravo suprotno od onoga što tvrde predsjednik Josipović, GONG te vodstva HDZ-a i SDP-a. U Sabor će ući manji broj stranaka, ali koje će biti stvarni odraz podrške birača. Danas mi ne znamo koliko je birača dalo podršku pojedinoj stranci u koaliciji pa zbog toga postoji trgovina mandatima i ministarskim mjestima i situaciju da HNS danas s oko 2% potpore birača ima 12 zastupnika u Saboru, nekoliko ministarskih mjesta i upravlja s više velikih javnih poduzeća.

Sva načela koja predlaže inicijativa "U ime obitelji" služe tome da svi hrvatski birači mogu iz šireg kruga kandidata odabrati imenom i prezimenom sposobne, a ne podobne - kako oni koji žive u Republici Hrvatskoj, tako i oni izvan Hrvatske."

================

Tipična HDZ-ovska posla - optuživati druge za vlastita sranja, antihrvatsko i antidržavno djelovanje i nesposobnost... očito je da ti glupani sami ne čitaju zakone koje tako velevažno izglasavaju, a trebali bi i nekoga unajmiti tko je stručan da im, kao javni bilježnik u uredu, protumači što to što su izglasali i pravno znači!

Upravo za vrijeme Karamarka kao ministra u Vladi 2010.-e godine izglasana je smanjena kvota zastupnika iz dijaspore, o tome su se direktno dogovorili sa svojom sestrinskom strankom SDP-om, a sada im je za to kriva - Inicijativa!!

Ista stva kao i kod ćirilice u Vukovaru - čude se kao pura dreku, a upravo je HDZ izglasao ćirilicu u Vukovaru, čak je ni Srbi nisu htjeli (od 9 srpskih vijećnika, 5 je glasalo protiv, 4 za!), a onda je uletio HDZ sa svojim igranjem "demokracije i ljudskih prava" i izglasao dvojezičnost u Vukovaru - a sada se prave grbavi, čude se, glume velike borce protiv toga, a obična su dvolična govna, neodređeni do kraja, okreću se kako vjetar puše, i uvjerljivi kao i Kolinda - koja nije dala odgovor niti na jedno postavljeno pitanje!! I takvi bi opet uništavali Hrvatsku?? Pa moraš biti glup da na to pristaneš!

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=26754%3Au-ime-obitelji-demanti-izjava-g-karamarka-i-predsjednika-josipovia&catid=9%3Apolitika-i-drutvo&Itemid=11
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #5 : Rujan 22, 2014, 12:01:52 poslijepodne »
“Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica“, kaže Sanja Sarnavka za 70-godišnju Ružicu Ćavar.

Iz ovoga proizilazi da sve mlade koji misle drukčije drugovi mogu slobodno 'tamburati', a po potrebi i agilne bakice.."

Vjerojatno ju zato ne bi smetalo da netko divljački napadne i na nju, jer i ona cijelo vrijeme "neumorno radi", ionako pored svojeg karcinoma nema druge zabave u životu, osim biti militantna lezbača...

Da netko nju napadne, da li bi ga opravdala sa istom glupavom retorikom "nisam ja nemoćna i bolesna, ja sam agilna žena koja neumorno radi, dobro je taj mene napao, opravdano!!"

I onda kada velim da svu tu žgadiju, bagru, usisavače novca iz proračuna treba otkopčati sa proračuna i zakonski zabraniti, e onda ja ne valjam, ja nisam "demokratski"... valjda je demokracija prodavanje dvoličnih, agresivnih stavova nekažnjeno? POgledajte samo tu ekipu na okupu kako drami i pametuje...

http://www.maxportal.hr/sanja-sarnavka-iz-udruge-b-a-b-e-sprda-s-krvavim-licem-ruzice-cavar/?fb_action_ids=10204800191669167&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B812076452168947%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #6 : Rujan 22, 2014, 06:06:00 poslijepodne »
Na području Velike Gorice potpisi se prikupljaju na četrdesetak lokacija, pa tako u samom gradu možete potpisati ispred robne kuće, na Trgu Stjepana Radića, na tržnom centru i drugdje.
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/10397/pocelo-prikupljanja-potpisa-za-novi-referendum.aspx
wwwg tablice

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #7 : Rujan 22, 2014, 08:48:42 poslijepodne »
bravo zeljka..

vec prije 2+x god.. pisao sam o sramnom , nedemokratskom izbornom zakonu za sabor rh.

nadam se da ce gradjanu prepoznati bit problema, mogu se samo nadati, jerbo , populacija koja bira dva puta stipu mesica i kako bira vec 25 god. dobrim postotkom niti ne zna o cemu se radi, i koje politicke podvale cine partije i stranke  zahvaljujuci izbornom zakonu koji upravo odgovara za tipove ala jandrokovic, odisej, mare zvana ingrid , sime lucin i slicna bratija.

zato, svakom imalo osvjestenom, onima koji ne prepoznaju gadost trenutnoh izbornog zakona trenbaju imati duznost pojasniti i onima koji to neznaju.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #8 : Rujan 29, 2014, 07:07:53 poslijepodne »
Od ovoga more biti nekakve koristi dugoročno.
Kulko "kvalitetne" moreš očekivati za iduče izbore? Do piše "liste"? Tera je razlika zmed "kvalitetnoga" i "zvučnoga imena"?
Do got se malo podigne prva mu je reč "koalicija" (i popratne pojave). *Š takvu opoziciju...

Kulko su skupili potpisov?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #9 : Rujan 29, 2014, 07:49:58 poslijepodne »
Do sada u nekoliko dana više od polovice potrebnih.

BTW, zakaj se ti zamaraš sa takvim filozofskim pitanjima, u stvarima u kojima nikakve filozofije ne bi trebalo biti?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #10 : Rujan 29, 2014, 09:20:20 poslijepodne »
Idemo pretpostaviti da na liste ostanu ista imena. Jel bu to kaj premenilo?
Ali,.. mi smo svoje napravili...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #11 : Listopad 01, 2014, 08:38:04 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #12 : Listopad 05, 2014, 02:56:33 poslijepodne »
https://zajednohrvatska.wordpress.com/2014/10/04/pismo-sandice-iz-zagreba-opcija-u-rukavu/

Pročitati i pogledati. To je, po meni, najjači mogući spas za Hrvatsku. Naravno, ispada i najradikalniji, no na ljutu ranu, kakva je Hrvatska, ide samo i ljuta trava... od glađenja perom po guzici koristi nema, a to je bilo do sada i još traje...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #13 : Listopad 06, 2014, 04:42:13 poslijepodne »
http://www.vecernji.hr/hrvatska/skupili-smo-dovoljno-potpisa-za-raspisivanje-referenduma-965484


Hrvatski narod ponovno pokazuje kolika im je vjera - nevjera, u drage nam i ljubljene političke dužnosnike u Saboru i vladi RH. Sve junak do junaka,koji biju ljutit boj ..........ali za sebe i svoje pozicije.


Nadam se da je idući referendum za ceste??
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Referendum o izborima, promjena izbornog sustava
« Odgovori #14 : Listopad 08, 2014, 05:54:54 poslijepodne »
Obzirom na spinove koji se kontinuirano šire u javnost od strane istaknutih hadezeovaca na čelu s Karamarkom koji trabunjaju da ne podržavaju aktualnu izmjenu izbornog sustava jer nije obuhvaćena izmjena članka 45. Ustava, podsjećamo da je sadašnji članak 45. Ustava donio...

...upravo vladajući HDZ, 2010. godine, zajedno sa svojim partnerima iz SDSS-a i svih ostalih s kojima je koalirao, sve u okviru širokih izmjena Ustava. Tada je za izmjene Ustava glasovalo 133 zastupnika, dakle svi hadezeovci i njihovi kompanjoni, ali i SDP, HNS i svi ostali. Protiv su bili samo Lesar iz laburista, Grubišić iz HDSSB-a, nezavisni Pančić i Srb iz HSP-a, dok je suzdržan bio Gajica iz SDSS-a.

U okviru navedenih izmjena Ustava hrvatskim građanima koji nemaju prebivalište u RH grubo su narušena građanska prava. Ograničena im je mogućnost biranja samo na diplomatsko-konzularna predstavništva u zemljama u kojima imaju prebivalište, a broj izabranih zastupnika ograničen im je na svega tri, iako su do tada u Saboru bili zastupljeni prvo s 12, a nakon toga s 4, pa s 5 zastupnika.

Predlagač ustavnih izmjena bila je parlamentarna hadezeovska većina na čelu s vladom Jadranke Kosor u kojoj je sjedio i stanoviti ministar Tomislav Karamarko koji sada mahnito optužuje sve oko sebe da ne žele promijeniti članak 45. Ustava, iako se predložene promjene uopće ne odnose na članak 45. koji spada u Glavu III Ustava (Zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda), već se iste odnose na Glavu IV (Ustrojstvo državne vlasti) i ne mogu se ni pod razno mijenjati u paketu.

Ukratko, svu nepravdu koja je učinjena našim Hrvatima vani kada su im ograničili pravo na tri zastupnika, za što HDZ već danima optužuje Željku Markić i inicijativu U ime obitelji, učinio im je upravo taj isti HDZ, da bi potom za isto optuživao druge.

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=27049%3Aza-
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”