Autor Tema: Odnošaji BIH/ HR  (Posjeta: 24681 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnošaji BIH/ HR
« Odgovori #30 : Travanj 24, 2014, 12:23:43 prijepodne »
23.04.2014.
Čije je bh. nebo?               
 Bosnu i Hercegovinu dnevno preleti oko 1.100 aviona. Prosječno za uslugu kontrole kompanije plaćaju oko 300 eura po letu. Godišnje, to je 30 miliona eura, no BiH uzima godišnje samo polovinu. Razlog je što ta država ne kontroliše svoje nebo, najviše zbog političkih nesuglasica u toj zemlji. Novi rok da to i ostvari je oktobar ove godine, no, kako se spekuliše, i on će biti probijen za mart 2015. Razlozi su, kako navode dobro upućeni, unutrašnje i vanjske prirode.
 Bosna i Hercegovina ni 22 godine od osamostaljenja nema suverenitet nad svojim vazdušnim prostorom. Umjesto BiH, nebo kontrolišu Hrvatska i Srbija, i to dobro naplaćuju. Na godišnjem nivou za tu uslugu, od 30 miliona eura, bosanskohercegovačke komšije uzimaju polovinu, a preostalih 15 miliona odlazi u Sarajevo kao kompenzacija za korištenje vazdušnog prostora.
...
http://haler.blogger.ba/

Ajd, bar nekaj...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnošaji BIH/ HR
« Odgovori #31 : Travanj 25, 2014, 05:17:46 poslijepodne »
17.04.2014.
Agrokor i Rusi u BiH
KONZUMira nas i Istok i Zapad
 Agrokor, praktično kreditiran od strane ruske države, definitivno preuzima Mercator u Hrvatskoj i Sloveniji, a mlaka reakcija Konkurencijskog vijeća BiH (oni će “analizirati tržište trgovine na veliko i malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje u BiH, uključujući i tržišta entiteta, kantona i nekih gradova gdje sudionici koncentracije imaju značajne tržišne udjele”), implicira da Todorić, sukladno ruskim interesima može ostvariti potpuni monopol u BiH, što u ekonomiji “tržišnocentarske” uvozne kolonije nije mala stvar
...
http://haler.blogger.ba/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnošaji BIH/ HR
« Odgovori #32 : Lipanj 03, 2014, 12:44:11 prijepodne »
Etničke granice javnih emitera: Kome treba hrvatski kanal u BiH?
 Na dnevnom redu sjednice Parlamenta Bosne i Hercegovine u srijedu po ko zna koji put je otvoreno pitanje osnivanja kanala na hrvatskom jeziku. Tamošnji predstavnici hrvatskog naroda, koji su inicijatori ove ideje, smatraju da svaki konstitutivni narod u BiH treba da ima kanal na „svom jeziku“. Time se na mala vrata u medijski sistem uvodi podjela javnog prostora u zemlji po etničkoj liniji. Ovome se protive i u nadležnom ministarstvu, od koga nije zatražena ni konsultacija. No sve i da svaki konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini dobije svoj kanal, ostaje pitanje na koji način bi se finansirali, s obzirom na činjenicu da su i postojeća tri javna emitera u milionskim gubicima, RTV pretplata gotovo da se ne plaća, a povrh svega, digitalizacija postojećih još nije ni počela.
...Komentari (20)
 ...- Bosnjacima i Srbima svakako ne treba. Treba tamo nekim Hrvatima ocito koji ne shvacaju da im nije potreban hr kanal kad mogu da gledaju bosnjacki. Ako Bonjaci biraju hr clana predsjednistva jer je tako bh Hrvatima bolje(Bosnjaci bolje znaju sto je za bh Hrvate bolje), zasto im nebi bilo bolje da imaju kao i sada bosnjacki kanal da gledaju?
 Gospodin Mehmed Agović na pitanje hr kanala odma govori sto cemo sa manjinama. Ili smatra da su bh Hrvati manjina ili bi prvo trebalo nekakvim manjinama koje u BIH niti ne postoje rjesiti i dati manjinski kanal. Dakle svima samo ne Hrvatima dati kanal u drzavi koja je njihova.
 Ukratko to se zove gradjanska politika ili multi kulti drustvo.
 -Monetarisata, posve si u pravu u svemu sto si rekao. Samo si nesto zaboravio, ko je poslodavac novinara koji ovako pisu. Sve napisano mora da bude "na liniji", kao kod komunista, samo kod komunista je to izgledalo strozije odnosno vise navijacki. Na prostoru BH danas emituju razbne strane mediske kuce poput RSE, BBC, RFI, Glas amerike, Dojce Vele itd. Ove kuce su 100% finansirane od raznih vlada i fondacije bliskih odredjenim vladajucim grugovima. Ovo se danas ne zove diktarorsko novinarstvo, nego kako bi rekao Antonio Ramsi "kulturna hegemomija", dgje se preko raznih medija utice na formiranje odredjenih svijesti, a sve u interesu odredjenih politika. Siguran sam da poznajes "liniju" RSE i s toga se nemoj cuditi pravom primjeru "neprofesionalnog i neobjektivnog novinarstva". Pogledaj kako je srocen sam naslov ovog clanka i onda ce ti biti sve jasno. Intervijusu se skoro uvijek odabrani i isti ljudi sa cak i istim slikama, gdje citalac vec u naprijed zna odgovor. Ponekad se upitaju i ne odabrani, da ne bi sve to bilo tako prozirno, i posto odgovori tih ne odabranih obicno odudaraju od "linije", onda se njihovi odgovori dodatnim komentarom novinara "dovode u liniju", tako da im se ne da za pravo u tome sto su kazali.
 Nezavisnog novinarstva nema, meni je trebalo dugo vremena da to shvatim. Pogledaj kako se izvjestava o poplavama. Na RTRSu sve tece u "najboljem redu", dobije se utisak da je davanje pomoci nesrecnicima dovedena do savrsenstva, dok recimo BN i ATV donose iz istih ulica, za razliku od RTRS sasvim druge slike i price.
 ...- Ja mislim da bi Bosnjaci trebali odlucivati o tome sto Hrvati smiju,a sto ne smiju.Oni su hrvatski TV kanal srusili pozivajuci se na svoj nacionalni interes u parlamentu.Znaci u nacionalnom interesu Bosnjaka je da Hrvati nemaju nista svoje u FBiH.Sta ima veze sto su Hrvari konstitutivan narod?To je protiv bosnjackog nacionalnog interesa.I RSE to razumije kad su Hrvati u pitanju.Da se bilo kojem drugom narodu krse ustavom zagarantirana prava RSE bi bio vrlo glasno protiv toga.Ovako nema veze.To su samo Hrvati.
...
http://www.slobodnaevropa.org/content/etni%c4%8dke-granice-javnih-emitera-kome-treba-hrvatski-kanalu-bih/25402090.html

U nas najprvo oteralo komunikacije, masmedije, banke i energiju... A sačemo * čopat. Nezavisni, od svega...
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnošaji BIH/ HR
« Odgovori #33 : Listopad 29, 2014, 05:23:13 poslijepodne »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnošaji BIH/ HR
« Odgovori #34 : Ožujak 02, 2015, 11:22:08 poslijepodne »
01.03.2015.
STAVOVI TOMISLAVA KARAMARKA I HNS-a SU RATNOHUŠKAČKI !
Demokratska fronta nema dileme : Stavovi Karamarka i HNS-a su ratnohuškački!
...
Hrvatski narodni sabor BiH: Naši prijedlozi ne dijele Bosnu i Hercegovinu
Mostar, 28. februar 2015.
...
http://haler.blogger.ba/

Karamarko: Huškanje na rat? To su neozbiljne reakcije koje si ozbiljni političari ne smiju dopustiti!
02. ožujka 2015.
 "To je notorna stvar i problem koji je trebao biti davno riješen. Apsurdno je da danas uopće pričamo o tome", naglasio je Karamarko. 
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbacio je u ponedjeljak optužbe nekih političkih stranaka iz BiH za ratnohuškačke izjave, nasrtaj na suverenitet BiH i potporu nastojanjima da se ta zemlja do kraja podijeli po nacionalnoj osnovi, rekavši da se radi o "neozbiljnim reakcijama" na zahtjev za ravnopravnošću Hrvata u BiH.
Karamarko smatra zabrinjavajućom što se "huškanjem na rat" ocjenjuje svako spominjanje toga da Hrvati u BiH moraju biti ravnopravni i implementirati svoju konstitutivnost.
...Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV) u subotu je Mostaru usvojilo deklaraciju kojom zagovara federalizaciju BiH, a Karamarko je HNV-u uputio pismo potpore, zbog čega su teške optužbe na njegov račun iznijele Demokratska fronta, koja je članica vladajuće koalicije, te oporbena Socijaldemokratska partija BiH.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/146237-karamarko-huskanje-na-rat-to-su-neozbiljne-reakcije-koje-si-ozbiljni-politicari-ne-smiju-dopustiti.html
wwwg tablice