Autor Tema: Reket državni  (Posjeta: 2733 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

  • Gost
Reket državni
« : Rujan 24, 2009, 10:39:22 poslijepodne »
23.09.09.   Starost: 1 dan(a)
Zbog tužbe Ministarstva gase se Zeleni?

Udruga Zelena akcija upozorila je da joj prijeti gašenje zbog novčane kazne do 700 tisuća kuna. Nakon prosvjeda udruge u ožujku, kada su ispred Ministarstva za zaštitu okoliša izložili 50-ak boja i lakova u obliku upitnika upozoravajući na problem besplatnog zbrinjavanja takva otpada, Ministarstvo je protiv njih pokrenulo prekršajni postupak.

Izlaganje boja je, kažu, Ministarstvo u optužnom prijedlogu interpretiralo kao odlaganje opasnog otpada u okoliš. Ocjenjujući postupak Ministarstva apsurdnim, Zelena akcija napominje da su otpadne ambalaže ispred Ministarstva zbrinuli nakon prosvjeda u 18 sati, i to na jedini mogući način, uz pomoć ovlaštenog privatnog poduzeća koje tu uslugu naplaćuje.

Ministarstvo je priopćilo kako sve insinuacije Zelene akcije odbacuje kao neosnovane. Ministarstvo je dužno podnijeti prekršajnu prijavu, a o kazni i visini kazne odlučuje Prekršajni sud, stoji u priopćenju. Također ističe da je Zelena akcija prosvjed održala ispred zgrade Ministarstva zgrade iako, s obzirom na ono čime se bavi i zbog educiranja javnosti, zna da ono nije prava adresa za prosvjed, nego Grad Zagreb.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=49020&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=413f23ef43

24.09.09.   Starost: 8 h
Osuda prijave protiv Zelene akcije

Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, u priopćenju za javnost oštro je osudila postupak Ministarstva zaštite okoliša zbog optužbe protiv Zelene akcije - udruge koja je nedavno prosvjedovala ispred zgrade Ministarstva.

Optužba protiv Zelene akcije obična je demonstracija sile. Ministarstvo je, ističe se u priopćenju, moglo po službenoj dužnosti intervenirati protiv onečišćivača i prekršitelja zakona, a to nije činilo.

Zato je tužba protiv Zelene akcije neprimjerena, apsurdna i nerazumna i mogla bi se protumačiti kao početak zatiranja civilnog društva u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Zelene liste.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=49124&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=fbd0b707c1