Autor Tema: Kako radi aktualna vlada  (Posjeta: 269893 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #825 : Siječanj 24, 2015, 11:45:29 prijepodne »
demonstacija jucerasnjeg zajednistva i ljubavi placena je gradnjim nove bolnice u puli..

bolnica je sigurno potrebna , ali , bez ovakve politicke perverzije , bolnica = podrska IDS-a krkanima na vlasti.

tu perverziju nece platiti ni  besna Vesna niti vrhovni krkan iz SDP-a

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #826 : Siječanj 26, 2015, 08:28:18 poslijepodne »
NOVE POTICAJNE MJERE ECB-A
NAJAGRESIVNIJI POTEZ DOSAD Draghi donio odluku bez presedana, Lalovac trlja ruke: To je jako bitno!
...To je zapravo i glavni razlog našeg ulaska u EU - da se možemo povoljnije zaduživati", ustvrdio je Lalovac.
http://www.jutarnji.hr/najagresivniji-potez-dosad-draghi-donio-odluku-bez-presedana--lalovac-trlja-ruke--to-je-jako-bitno-/1279242/

POTICAJNE MJERE ZA LAKŠE ZADUŽIVANJE Lalovac: 'To je zapravo i glavni razlog našeg ulaska u EU!'
http://www.jutarnji.hr/poticajne-mjere-za-lakse-zaduzivanje-lalovac---to-je-zapravo-i-glavni-razlog-naseg-ulaska-u-eu--/1279164/

Bogek, čuvaj Hrvacku...  :'(
wwwg tablice

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #827 : Veljača 02, 2015, 05:55:22 poslijepodne »
imamo prekrasni primjer  krkanskog ponasanja predsjednika hrvatske vlade, svezi bezobraznosti o preseljenje ureda   Predsjednika u Visoku ulicu .

Ponasanje i odluka vlade je skandalozna, u rangu onog sto su ucinili 3 dana prije pristupa Eu, kad je duet Milanovic -Pusic silovao sabor sa sramnim zakonom , citaj Lex Perkovic.
Vjerojatno, i ovo sto se danas dogadja ima velike veze sa tim , jerbo, u Münchenu se ne odvijaju stavari na cast partiji.

Ocekujem da predsjednik vlade ne prisustvuje inaguraciji gospodje Predsjednice, jer , svojim prisustvom , bio bi dokaz dvolicnosti i bezobraznost.

Isto ucekujem proglas hrvatskom narodu svih stranaka koje su podrzale izbor nove Predsjednice da u ogromnom broju odaju podrsku  sa svojom prisutnoscu inaguracije.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #828 : Veljača 03, 2015, 09:00:26 poslijepodne »
Imamo primjer preseravanja prije izbora i kajanjem zbog istog. Sad nek predsjednica snosi konsekvencije. Pošteno.

Nije baš dobar stil predsjednika vlade, više igrarija male djece, ali to samo dokazuje na kakvoj su razini naši političari. Tu naš premijer nije niš gori od drugih, ali očito ni bolji.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #829 : Veljača 04, 2015, 04:29:46 poslijepodne »
A što sam bio nedavno govorio glede "dobronamjernosti" Vlade da "oprosti"??

Da je to samo jedan mafijaško-podlo-pokvaren potez sadašnje vlasti, koja i dalje služi stranim gospodarima u čije ime osiromašuje i plindra građane...!!

Kada se vidjelo kako izgleda taj formular (hebemtimater, DESET stranica upitnika i davanja svih mogućih i nemogućih podataka o svim imovinama sebe i bližnjih!, kao da planiraš kupiti pola kontinenta i 3x više uvjeta i podataka negoli su banke tražile za pokriće stambenih kredita od 100.000 eura!!!), bilo je jasno da je to namijenjeno naivcima koji od jada više ne znaju što bi, nadaju se da će im vlast (kriminalci) nešto "dati", a kada ti vlast ide nešto davati - jasno je da smrdi do neba! Narod veli - "gdje ćeš od kurve qrac dobiti - kada ga sama treba!?" A ovo je posve ista situacija...

Kakva je to socijalna i demokratska vlast, kako se voli lažno predstavljati, koja ima morala i petlje nekome sjedati na nekretninu zbog duga koji je 100 i više puta manji od vrijednosti nekretnine?? Vlast provodi svoju agendu, odavno porčitanu, kojoj je cilj opljačkati vlastiti narod, izvlastiti ga sa njegove imovine i onda sve predati u ruke bjelosvjetskih gospodara, čija agenda famozni Plan21 u biti i je, jer i ta svjetska banda ima isti Plan koji se doslovno isto - Plan21- i zove!

Za zajamčenu minimalnu socijalnu naknadu država se najsiromašnijima upisuje na sve što posjeduju, preko izjave koju je dovoljno samo potpisati na tom formularu.

Koja to dobronamjerna, iskrena, poštena vlast radi - bilo gdje u svijetu??

Prvo naprave zakone da kojekakvi gelipteri i uvezeni kriminalci levate i muljaju i kamatare građane mimo bilo kakvog zakona, onda smisle kako se "dopasti" ljudima na način da dio tog uvelike nezakonitog i definitivno nepoštenog i napuhanog duga "oproste", naravno - za korist istih onih koji su taj dug i napuhali, jer će im prepustiti umjesto nenaplativog duga - itekako vrijedne i naplative nekretnine, nema veze što iste vrijede mnogostruko više... ako je vlast išla opraštati dugove do 25.000 kuna (cca 3500 eura), kako su pomislili da u tako mali iznos upada ikakva nekretnina, jebote za 3500 eura ne možeš kupiti ni bolji stari auto, kamoli nekretninu!!

Ratni zločin se nastavlja, Opančićka jaše dalje i bez svog milog Jove Raškovića!

http://narod.hr/hrvatska/za-zajamcenu-minimalnu-socijalnu-naknadu-drzava-se-upisuje-na-sve-nekretnine-korisnika-socijalne-pomoci/

PRIMLJENU SOCIJALNU POMOĆ RODITELJA, VRAĆAT ĆE NJIHOVA DJECA
Onima koji žele ‘otpis duga’, država će se upisati na jedinu nekretninu!


Iako je zakon stupio na snagu s prvim danom ove godine, mnogi građani, pogotovu oni najugroženiji, ne znaju što ih očekuje u uredbi koju je donijelo Ministarstvo socijalne politike i mladih pod vodstvom ministrice Milanke Opačić. Nadalje, Vlada je ovaj sistem primijenila i na otpis duga najugroženijima.

Naime, po njemu se takve građane prisiljava na ispunjavanje „Zahtjeva na minimalnu socijalnu naknadu“ kojim se pod zalog stavljaju sve nekretnine koje posjeduju. Drugim riječima, za zajamčenu minimalnu socijalnu naknadu Država se najsiromašnijima upisuje na sve što posjeduju, preko izjave koju je dovoljno samo potpisati na tom formularu.

Naime, početkom nove godine ukinuta su 3 oblika socijalne pomoći: pomoć za uzdržavanje, zajamčena minimalna socijalna naknada i invalidnina; te je to sve objedinjeno u „zajamčenu minimalnu socijalnu naknadu“. Problem kod mogih građana nije nastao u tome što je promijenjen naziv za primanje socijalne pomoći, nego u novim uvjetima koje on donosi.

Na taj način ponuđen je samo jedan oblik socijalne pomoći i to onaj, kako smo ranije rekli, koji građanima oduzima i ono malo što ima, ako ima – nekretninu. Iz Ministarstva socijalne politike i mladih, u kojemu se na naše upite stalno upućivalo na nekog drugoga, dobili smo raznolike odgovore. Tajnica ništa ne zna, dok ostali imaju različito tumačenje izjave o prijenosu svih nekretnina na Državu – neki kažu kako se to odnosi na drugu ili treću nekretninu korisnika socijalne pomoći (no to nigdje ne piše, a i upitno je da bi netko takav tražio socijalnu pomoć), dok drugi tvrde kako je to samo osiguranje da se novac od korisnika socijalne skrbi jednom vrati Državi.

Slikovito se to može prikazati na sve češćem primjeru četveročlane obitelji koja traži socijalnu pomoć, a u kojoj su dva roditelja nezaposlena te imaju dvoje djece koja se školuju. To su, dakle, četiri člana kućanstva. Iz Ministarstva kažu kako je u tom slučaju jedan član kućanstva dužan ispuniti navedeni formular („zahtjev za minim. soc. naknadu“). Time bi se obvezao da će on ili član njegovog kućanstva (npr. žena ili djeca) jednom vratiti socijalnu pomoć – ako ne novčano, onda nekretninama koje posjeduju.

Na taj način Država, kažu iz Ministarstva, samo želi osigurati vraćanje novca. Međutim, tješe nas, ako sadašnji socijalni slučajevi i u buduće budu lošeg materijalnog statusa i neće moći vratiti „posuđeni“ novac, možda će oni ili njihova djeca ipak moći tražiti otpis duga. Sve to, čini se mnogima, ima samo cirkularni učinak – ljudi se više neće moći izvući iz „dužničkog ropstva“.

Sve su ovo velike nepoznanice za javnost, pošto se u medijima stvara slika kako Vlada nešto aktivno poduzima kako bi se pomoglo najugroženijima. Međutim, izgleda kako Vlada aktivno samo stvara – privid. Mnogima je bila nepoznata i činjenica kako se socijalna pomoć uopće treba vraćati, a kamoli da su to dužna raditi i djeca korisnika socijalne pomoći. Po članu kućanstva ona iznosi oko 400 kuna mjesečno, što nije dovoljno za pristojan život, ali zato neke i cjeloživotno obvezuje na dug prema Državi ili im ona oduzima doslovno – sve.

Također, kako bi se dobio otpis duga, toliko spominjan u javnosti ovih dana, potrebno je potpisati ovaj zahtjev i izjavu o zabilježbi tražbine na sve nekretnine, tvrde iz Mnistarstva. Na taj način dokazuje se, kažu, kako su to najugroženiji građani. Međutim, mnogi ne žele potpisati navedeni zahtjev zbog navedenih razloga oduzimanja imovine.

Stoga takvi građani, iako su nezaposleni i bez ikakvih primanja, ne pripadaju najugroženijoj skupini građana. Također, nije poznato koliko su takvi građani (koji potpišu izjavu) upoznati kako iz jednog dužničkog ropstva samo prelaze u drugi oblik, jer država, naglašava se, jednog dana želi natrag svoje novce. Stoga se mnogi građani, s razlogom, brinu hoće li od njihove djece jednog dana, zbog primanja minimalne socijalne naknade, Država tražiti vraćanje duga ili uzimanja nekretnina koje posjeduju. Na taj su način, izgleda, djeca koja još nisu niti počela raditi, već dužna Državi.

I posljednje, iako ne najmanje važno: država praktički završava kao djelomični vlasnik nekretnina i pitanje je što će dalje s njima. Odgovor koji se nameće je logičan: ništa! U većini slučajeva one će joj biti samo trošak. Nekom Superhiku kojem je ova uredba pala na pamet to očito nije previše važno.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #830 : Veljača 05, 2015, 05:14:44 poslijepodne »
Zvuči mi nevjerojatno. Ali u skladu sa kampanjom. Sa time da nekoga - pun o nih - treba opasno zatvoriti jer je cijela ta priča debilna i obiluje nesposobnošću i lopovlukom...

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/11496/a-11-autocestom-do-lekenika-u-ozujku.aspx

 A 11: Autocestom do Lekenika u ožujku?
Autocesta Zagreb – Sisak  ukupne duljine 47,9 km, podijeljena je na četiri dionice od kojih svaka posebno predstavlja prometnu cjelinu. No i dalje je u prometu tek dionica od čvora Velika Gorica (jug) do Buševca. Završetak radova na dionici od Buševca od Lekenika očekuje se u ožujku ove godine, a do kraja 2015. planira se završiti dionica od Jakuševca do Odre.

Na prvoj dionici Jakuševec - Velika Gorica radovi su još u tijeku, a ograničeni su problemima oko imovinsko-pravnih odnosa.

- Od čvorišta Jakuševec, sjeverne strane, do vijadukta ''Odra'' izvedeni su radovi koje je bilo moguće izvesti obzirom na stanje riješenosti imovinsko-pravnih odnosa. Na vijaduktu Odra završeni su građevinski radovi, a u tijeku su radovi na opremanju objekta – saznajemo iz Hrvatskih autocesta.

Od vijadukta Odra do čvorišta Velika Gorica jug završeni su svi građevinski radovi, uključujući i gornji ustroj autoceste, te su u tijeku radovi na EEN napajanju, opremanju i zaštiti od buke.

Važna informacije je da se završetak  izgradnje na preostalom dijelu dionice Jakuševec-Velika Gorica jug planira 2015. godine, najvjerojatnije u drugoj polovici godine.

Također u 2015. godini planira se završiti dio autoceste na poddionici Buševec-Lekenik. Radovi su na ovom dijelu počeli još u travnju 2010.godine, a završetak se po novom predviđa u ožujku ove godine. No, završetak autoceste na dionici od Lekenika do Siska i dalje nije na vidiku.

- Izgradnje dionice Lekenik-Sisak, izuzev izmještanja instalacija, nije predviđena aktualnom programsko-planskom dokumentacijom odnosno Programom građenja  i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2013. do 2016. godine – kažu u HAC-u.

Od 47,9 km kolika je predviđena duljina autoceste A11 i dalje se možemo voziti samo kroz 9 km do Buševca, za sve ostalo morat ćemo pričekati, što znači da se ulaz u Veliku Goricu i promet na D30 neće još dugo rastretiti.

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #831 : Ožujak 15, 2015, 07:37:21 poslijepodne »
Tko je ministar policije - Ostojić ili Klemm?

"KADA vidite kako Josip Klemm razgovara i pogađa se s policijom, onda shvatite koliko je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kukavica i općenito, kako bi narod rekao, pizdun. Upravo tim i takvim riječima. I ministar će, vjerujem, kako je iz Splita kao i vaš autor, znati dobro što znači riječ pizdun u dalmatinskom žargonu. Za ostale – nema veze sa seksizmom.

U državi smije postojati samo jedna i jedina vlast. Inače imamo karikaturu od države, a karikature od države je Somalija gdje lijep dio teritorija nadziru doslovno pirati. U nekom manjoj mjeri karikatura od države je BIH, gdje Visoki predstavnik može dopisom promijeniti zakon, pa i Srbija, koja glumata neku suverenost na Kosovu.

Međutim, ova subota je pokazala kako Hrvatska jest, ili barem postaje karikatura od države. Jer, ako uz vlast postoji druga vlast – onda nema suverene države, onda nema uređene države, ona nema onoga što bi moderna država trebala predstavljati – suverenu organizaciju, gdje one koje nas vode biramo svake četiri godine. I gdje ti onda upravljaju onim što zovemo monopol fizičke sile – vojskom i policijom. Jer ako nema monopola fizičke sile – onda nemamo državu, već jednu ili više paralelnih država ili paradržava. Pa tko jači, taj tlači!

Ono što smo danas vidjeli  - da Josip Klemm, jedan od vođa prosvjednika, uredno s policijom dogovara gdje će tko ići prosvjedovati, gdje će se kretati, kako doći do zgrade gdje stanuje premijer– a policija ga uredno sluša, znak je da postoji paralelni sustav vlasti.

Znak je, ono što se događalo u subotu po Zagrebu, da ministar Ranko Ostojić jednostavno ne radi svoj posao, da se kukavički uvukao u rupu zvanu ured i da izviruje iz nje samo kada treba doći pokupiti plaćicu koju mu dajemo da bude ministar.

Ukratko, Ranko, prestani trošiti naše pare na posao koji očigledno ne radiš i vrati se doma. Jer, jučer te Klemm uredno zamijenio na tvom mjestu, a to je tvoj, ne Klemmov problem. Kao osoba vjerujemo da si super, kao ministar – pokazao si se kao pizdun i takvog ministra jednostavno ne trebamo. A ako se ovo nastavi, početi ćemo i vikati: "Ranko, vrati novce, jer plaću nisi zaslužio!""Tema je "Kako radi aktualna vlada", zato smatram da ovaj članak o neradu i kukavičluku našeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića paše ovdje.