Autor Tema: Kako radi aktualna vlada  (Posjeta: 269896 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #30 : Veljača 09, 2012, 07:45:56 poslijepodne »
Seljaci su izašli na ceste, bune se jer će vlada jako smanjiti poticaje (ili za neke, potpuno ukinuti) Kaj neki  zaboravljaju da je bilo poljoprovrede i prije nego je vlada počela dijeliti poticaje ?  Pročital sam neki dan u novinama, da se vlada sprema ukinuti poticaje i u Hrvatskim šumama, gdje su radnici legalno dobivali 4 kn "poticaja", po satu, ako su su došli na posao ... takvih gluposti koje su sindikati dogovorili štiteći prava radnika (ali ne i samo njih), ima pun kufer.
« Zadnja izmjena: Veljača 09, 2012, 07:53:21 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #31 : Veljača 09, 2012, 08:09:03 poslijepodne »
Kaj neki  zaboravljaju da je bilo poljoprovrede i prije nego je vlada počela dijeliti poticaje ?   

Bilo je, bilo i to bolje poljoprivrede, postojala je strategija i drugi preduvjeti koji su pravim poljoprivrednicima više značili nego poticaji. Poticaji koji su dijeljeni na ovakav način, kao do sada, zna se kome su pogodovali, najmanje pravim poljoprivrednicima, zato su oni i pali na niske grane u odnosu na ranije, kao i cijela poljoprivredna proizvodnja uostalom.

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #32 : Veljača 10, 2012, 08:11:14 prijepodne »
Citat:
Citat: Jaguar - Veljača 09, 2012, 06:20:43 poslijepodne
Pa kaj ima loše u tome? Znamo što nam je donosila i donijela HDZ-ova idila.
Dok se oni ne slažu ili bore, može nešto i za nas građane dobro proizaći, konačno.

Nekima očito nedostaje adezejska idila, dok su milijarde nestajale!

Citat:
BobRock

Slažem se. Pustimo ih nek delaju, čini mi se da to ide u dobrom smjeru.

Idu u dobrom smjeru..he..svašta..
Čeka nas daljnje propadanje, jer će Kukuriku koalicija vladati poput HDZ-a. Neće riješiti probleme prezaduženosti ni nezaposlenosti jer sve domaće aktivnosti i dalje namjeravaju financirati skupim novcem stranih banaka, premda bi morali početi domaćim novcem financirati domaću proizvodnju – proročki je u još u izbornoj noći za naš portal najavio dr. Ljubo Jurčić, kojemu tada mnogi nisu vjerovali, misleći da iz predsjednika Društva ekonomista Hrvatske progovara tek jal poraženog kandidata.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/osam_dokaza_da_kukuriku_koalicija_vlada_jednako_lose_kao_i_hdz/557447.html

http://www.politikaplus.com/novost/50625/ljubo-jurcic-ako-vlada-ne-ponudi-novi-gospodarski-model-utonut-cemo-jos-dublju-krizu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ivan-Siber-Hrvatska-mora-gospodarenje-zamijeniti-privredivanjem

Milanović neće ništa napraviti, pokazao je i dokazao to kad je bio u Briselu te dodvornički i ritoljubno oblizo čmarove UN hoštoplerima. Pametnom dovoljno da se vidi u kojem smjeru ide Hrvatska politika. Milanović je jedan obični narcisoid i egocentrik koji je zapravo jako svjestan svoje intelektualne ograničenosti i inferiornosti ali se svim silama trudi u javnosti prikriti tu činjenicu. Taj lik ne podnosi sugestivnu i dobronamjernu kritiku a to je već i prije pokazao kad je na prošlim izborima eliminirao Ljubu Jurčića a sada isto ponavlja s Ferdelijem (obojica vrhunski stručnjaci u menadžmentu i ekonomiji). Milanović je tek blijeda kopija Ive Sanadera obojica podjednako narcisoidni spremni žrtvovati sve i svakog da bi izgradili kult ličnosti ali ipak s jednom velikom razlikom (Milanović je prema Sanaderu intelektualni patuljak on uopće nije sposoban predvidjeti sljedeći korak ili događaj a Sanader je imao šahovsku taktiku i razmišljao 5-6 koraka unaprijed). Ferdelji je firmu koju vodi (Elektrokontakt) digao na najviši mogući nivo i trenutno su JEDINI hrvatski proizvođač "nečega" koji izvozi 95% proizvodnje ali Milan je prepametan i njemu takvi ljudi ne trebaju!

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #33 : Veljača 10, 2012, 09:04:49 prijepodne »
 Svih ovih godina , a ne samo dana, u vremenu koje je prošlo od rata do danas ponavljam sebi jedno te isto pitanje, Kaj se to dogodilo s Hrvatskom? Kaj se to dogodilo narodu koji je uvijek bio radišan, koji je imao svoje tvornice, pogone, građevinska poduzeća, vrijedne poljoprivrednike, banke, industriju nafte ……………..
Kako se moglo dogoditi da je sve to kaj smo godinama stvarali nestalo?
Zar smo se toliko promijenili ,izgubili sjećanja, pamet da se nitko toga ne sjeća? Nakon rata , preko noći dogodila se neka nova, današnja Hrvatska,u kojoj se svi osjećamo kao stranci ili se to samo ja tako osjećam?
Zar nitko ne zna kuda su nestala sva ta materijalna i ostala dobra koja smo kao narod stvarali, doduše u komunističkom sistemu. Ali smo stvarali.
Da imali smo i dugove koje smo morali platiti, a plaćamo ih i danas. Na koji su se način samo prodala sva ta poduzeća , građevinske firme ,industrija nafte, banke, i sve ono što je godinama hranilo sva ta usta naroda koji se Hrvatima zovu. Sve se prodalo, znači da je vrijedilo, a ako se nešto zaradi tada se to negdje mora vidjeti?
Mi vidimo samo pustoš i dugove! I nitko ne zna (ili si to samo ja tako mislim) tko je to prodao, gdje su zarađeni novci,nova materijalna dobra, gdje su i tko su te odgovorne osobe,skupine ili ne znam tko.
Ne vjerujem da se to ne zna. Više sam nego siguran da se to zna, ali se ne želi ništa poduzeti nego se ostavlja sve na leđima ovog jadnog naroda, da sve to strpljivo vraća pa i pod cijenu zadnje kore kruha.
Političari za sve to imaju uvijek jako dobro argumentirane odgovore i teze, samo nemaju odgovora na to , kako su se bezobrazno i besramno za sebe pobrinuli?
Uništili su zemlju, podcijenili nas kao naciju sa svojim dodvoravanjima,prikazujući sve to kao našu volju.
Sada kad je sve dovedeno do samog dna. I još imaju obraza govoriti i predlagati kaj moramo sve otrpjeti. A dok su sve to blago rastakali, nisu trebali nikoga pitati.
Sada su problem seljaci i poticaji.
Pa selo je stoljećima živjelo bez poticaja, oralo radilo i sadilo, bralo se žito i hranila zemlja. Pašnjacima su šetale i pasle krave, svinje, ovce,jednom riječi blago, mlijeko se sabiralo za mljekarsku industriju………………
Nije bilo ,da tako kažem prekrasno,ali se radilo i stvaralo. Da zaboravio sam, nije se baš sve uvozilo izvana, išli smo mi sami u šoping u druge zemlje, po ono čega je ovdje bilo samo za odabrane.
Gle čuda! I danas u ovoj Hrvatskoj opet ima svega, ali samo za odabrane. I poticaji su izgleda ,samo za odabrane, meni se čini za bez zemljaše?
Javna je tajna, prijaviš da obrađuješ zemlju od svih susjeda, digneš poticaje,a sjetvu se ne obavi.
Onaj seljak koji zaista sije i radi, ne može dobiti poticaje jer nema „kuma“ da mu to sredi. Kako inače objasniti toliko zanimanje za poticaje i poljoprivredu,a ona je u banani.
A banane,koliko znamo ,ne rastu u Hrvatskoj.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #34 : Veljača 10, 2012, 10:05:09 prijepodne »
Citat:
Ne vjerujem da se to ne zna. Više sam nego siguran da se to zna, ali se ne želi ništa poduzeti nego se ostavlja sve na leđima ovog jadnog naroda, da sve to strpljivo vraća pa i pod cijenu zadnje kore kruha.

Pa tu i je poanta svih anomalija. Poradi toga sam uvjeren da se ne može ništa pomaknuti na bolje bez obračuna s prljavim kapitalom, stečenim na propasti države i građana, jer taj kapital i dalje potiče korupciju i kontrolira sve društvene i ekonomske tokove. Elita - sadašnja i politička, i ekonomska, i kulturna - ne želi suštinske i stvarne promjene, ne želi uređenu državu, jer u takvoj državi oni ne bi mogli biti elita.
Da bi se od ove zemlje napravila ozbiljna pravna država i pravedno društvo mora se razjuriti sve ovo što sada čini elitu u ovoj zemlji. Pitanje je tko to može?

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #35 : Veljača 10, 2012, 10:48:08 prijepodne »
Sve ste Vi u pravu, samo trebate još kazati tko je kriv za to, samo ne razumijem zašto Vam je to toliko teško izgovoriti, no koliko  vidim po Vama je kriva ova Vlada koja je preuzela upravljanje državom prije mjesec dana.

Jasno je da će krivu Drinu biti teško u potpunosti  ispraviti, no ona je stovrena za se kada i zna se od koga.
Ova opcija na vlasti po drugi puta je naslijedila sva sra*a koja mora kusati i mi snjom zajedno, kako na državnoj razini, tako imamo situaciju i na lokalnoj razini. I onda drvlje i kamenje po njima.

No dok su sra*a činjena i dok smo dovođeni u ovakvu situaciju, neki od Vas ste šutjeli i niste bili tako kritični.
Treba biti realan, objektivan, nepristran i pogledati istini u oči.

Imamo mi priču iz našeg okruženja, Velkom, treba li podsjećati na to, treba li podsjećati kako se i danas u gradskoj upravi drži najnovija presuda trgovačkog suda za Velkom u ladici? Treba li podsjećati kako se protagonisti te priče štite u državnom odvjetništvu gdje je otovoren povelik dosje odavno već, no nadam se kako će i tome doći konačno kraj, strpimo se malo, ova Vlada je tek počela raditi.

No ne treba se zanositi činjenicom kako će sve uspjeti ispraviti, neke stvari naprosto je nemoguće više ispraviti ali neke je i moguće, stoga očekujem da isprave one koje je moguće ispraviti, kada bi im dali vremena 16 godina koliko je HDZ upropaštavao onda bi mogli vidjeti vrlo pozitivne rezultate. No hoćemo li im dati i drugi mandat uopće? E da, tu je odgovor na mnoga pitanja koja postavljate a i sami ste sudjelovali u tome, žao mi je što i ja moram kusati sve to ni kriv ni dužan, jer nisam svih zadnjih 8 godina podržavao one koji su nas osiromašili a sebe obogatili. I kaj bi Vi sada? Žalite se HDZ-u.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #36 : Veljača 10, 2012, 11:07:53 prijepodne »
Opet se praviš grbav.,.. za dobar dio tih sranja kriva je upravo ta Vlada, dapače ti ljudi iz te iste Vlade koji su 4 godine isto imali papke u medu, kada su isto imali vremena popraviti i postaviti mnoge stvari na zdrave noge i dovoljno pokrenuti sve procese da ih više nikakav HDZ poslije ne bi mogao zaustaviti.

Problem je što to nisu htjeli - niti onda, a ne žele niti sada.

Ja ne štitim HDZ - ja samo velim da SDP nije ništa bolji. A ti možeš izmišljati izgovore do preksutra. Jer tako kako vlada sadašnja Vlada - znala bi vladati i moja baba pokojna... Hrvatska nema vremena za metode pogrešaka i pogodaka, za probne balone i slične gluposti - Hrvatska treba odrješite ljude koji poznaju situaciju i znaju, te imaju muda provesti određene stvari koje nisu kozmetičke, već efektivne prirode, stvari koje postavljaju cijelu priču na zdrave noge. No naša Vlada se očito samo nada da će neki stranci ili EU riješiti naše probleme, a tome se nadaju i svi naivci koji su glasali za EU... u nadi je spas, samo šteta što je Nada - kurva...
« Zadnja izmjena: Veljača 10, 2012, 11:12:56 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #37 : Veljača 10, 2012, 11:11:17 prijepodne »
Sve ste Vi u pravu, samo trebate još kazati tko je kriv za to, samo ne razumijem zašto Vam je to toliko teško izgovoriti, no koliko  vidim po Vama je kriva ova Vlada koja je preuzela upravljanje državom prije mjesec dana.


Oprostite Jaguar, ta tvrdnja ne stoji, barem kaj se odnosi na moj post. Ne spominjem ovu vladu, ne spominjem prijašnju vladu! Ako se to može isčitati iz mojeg posta,molim da mi ti naznačite.

Moj se monolog, da ga tako nazovem, odnosi na vrijeme od poćetka rata do danas.  E sad možete zaključiti na koje se to vlade odnosi!?
Barem kaj se tiće mojeg razmišljanja.

A povijesnu zbilju znamo svi jako dobro ,jer smo ju živjeli tih godina, barem ja jesam ,a mislim i Vi. Prema tome mislim da smo tu jasni, ja ne krivim,ali se pitam kako je to moguće , da se sve spomenuto napravi, a nitko nije odgovoran?

I da se izjasnim po ne znam koji puta da sam stranački neovisan, nisam nigdje član, barem ne političkih stranaka. Što ne znači da  mogu imati dobre ili loše kritike prema bilo kojoj stranačkoj opciji sa namjerom da nam to donese promjene na bolje.
 Zato molim ako me mislite negdje svrstati ili me spomenuti u nekom kontekstu za neku stranku, da to i učinite.

Navod“ Jasno je da će krivu Drinu biti teško u potpunosti  ispraviti, no ona je stovrena za se kada i zna se od koga.
Ova opcija na vlasti po drugi puta je naslijedila sva sra*a koja mora kusati i mi snjom zajedno, kako na državnoj razini, tako imamo situaciju i na lokalnoj razini. I onda drvlje i kamenje po njima.“

„sra*a su počela davno, davno ,  izmjenili su se i jedni i drugi, to je činjenica. Ne govorim tko je kaj učinio nego se pitam, kako se to moglo dogoditi?
 I ovo moje pisanje nije upućeno direktno Vama, ali po odgovorima zaključujem da ste se našli ( možda ) prozvani, što je slučajno, barem kaj se mene tiće.
« Zadnja izmjena: Veljača 10, 2012, 11:13:20 prijepodne Mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #38 : Veljača 10, 2012, 11:18:04 prijepodne »
Prošli mandat neprirodne i šuplje koalicije prošao je u konstantnom prepucavanju grupice lakomih i mitomanski bolesnih individua, čije egotripove nije mogao žvakati normalan čovjek, zato su jedva došli do kraja mandata i promtno izgubili vlast.

Kako budale, koje zaboravljaju povijest, imaju za kaznu da im se ista ponovi, tako je Bog Hrvatsku opet kaznio sa istom egomanijakalnom ekipom, koja opet lagano blokira razvoj i bavljenje stvarnim problemima, jer se od vlastitih ne mogu odmaknuti. Koliko ćemo još ovakovih članaka čitati, i kako dugo??

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Nevena-Santica/Pokusaj-puca-u-Vladi

Pokušaj puča u Vladi

Ključno je pitanje u ovom trenutku je li Čačić naučio lekciju i je li stoga prijetnja nekim novim pučem minula. Odnosno koliko je Zoran Milanović, kao najodgovorniji za Vladu, u stanju kontrolirati Čačića i njegovu sljedbu iz HNS-a i što može učiniti da ne ugrozi cijeli projekt nove vlasti. A nema previše opcija. Idealno bi bilo da ga Čačić i društvo shvate ozbiljno i odustanu od zabijanja autogolova koaliciji

Kada stranačka koalicija dobije izbore prvenstveno zbog uvjerenja birača da će poštenije i bolje vladati od kompromitiranog HDZ-a, kao što je to bio slučaj na proteklim parlamentarnim izborima, onda je svako dovođenje njenog integriteta u pitanje pokušaj puča.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, čovjek koji je od početka slovio kao desna ruka Zorana Milanovića i jedan od garanata ostvarenja izbornih obećanja Kukuriku koalicije, postao je tako poslije slučaja Ferenčak »prvi podrivatelj Vlade«. A odmah iza njega, u strojnom koraku, ostali čelnici HNS-a.

Puč međutim nije samo doveo u pitanje Milanovićevu i koalicijsku vjerodostojnost distanciranja od koruptivne politike prethodne vlasti nego je, slijedom Čačićevog pokušaja nemušte obrane Ferenčaka i kada ga je nevoljko morao otpisati, ugrozio i krhke temelje vladavine prava. Insinuirajući politički motiviran proces protiv svog štićenika, Čačić je, praktički kao drugi čovjek izvršne vlasti, bez ikakvih podastrijetih dokaza u jednoj rečenici doveo u pitanje presudu zagrebačkog Županijskog suda, javno povjerenje u sudstvo te prejudicirao rasplet slučaja u žalbenom postupku.

Ukratko, riječ je o zornom političkom pritisku na pravosuđe. Nečemu za što smo mislili da je nepovratno otišlo u povijest zajedno s Ivom Sanaderom, simboličkom nultom točkom našeg demokratskog i političkog sazrijevanja, što si više niti jedan političar u Hrvatskoj ne bi smio dozvoliti.

Ono što je u jučerašnjoj reakciji na ovu Čačićevu demonstraciju »moći«, a zapravo arogancije i nepoštivanja vladavine prava, Udruga hrvatskih sudaca ipak »propustila« naglasiti jest to da je pritisak na treću granu vlasti i potencijalno kazneno djelo. Da veselica sa »prvim potpredsjednikom Vlade« bude potpuna.

Ključno je pitanje u ovom trenutku je li Čačić naučio lekciju i je li stoga prijetnja nekim novim pučem minula. Odnosno koliko je Zoran Milanović, kao najodgovorniji za Vladu, u stanju kontrolirati Čačića i njegovu sljedbu iz HNS-a i što može učiniti da ne ugrozi cijeli projekt nove vlasti. A nema previše opcija. Idealno bi bilo da ga Čačić i društvo shvate ozbiljno i odustanu od zabijanja autogolova koaliciji.

Čelnik koalicije može ih pritom, da bi spasio sebe i SDP, »ucijeniti« i prijetnjom rekonstrukcije vladajuće većine zamijenom 14 zastupnika HNS-a s isto tolikim brojem zastupnika Lesarovih laburista i manjinaca. Ali, i to bi imalo svoju cijenu. Kao krajnja mogućnost tu je i provociranje krize vlasti i žurno raspisivanje novih izbora dok su Milanović i SDP na vrhuncu popularnosti, HDZ-u rasulu a HNS postao ozloglašen.

No, ovo je zasad malo vjerojatno, iako bi bilo najčišće svođenje računa, jer je skupo i biračima trenutno nepopularno, a usred krize djelovalo bi i neozbiljno.

Pokazuje se zapravo da u hrvatskoj politici ništa nije jednostavno iako se situacija uoči i neposredno nakon izbora činila kristalno jasnom i obećavajućom. Gubi se i energija i vrijeme, a problemi se samo množe. Kukuriku koalicija je, zbog »pučističkih« prijetnji u vlastitim redovima, u opasnosti da dogori i prije nego li se rasplamsala.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #39 : Veljača 10, 2012, 12:01:17 poslijepodne »
Opet se praviš grbav.,..

Kaj ti nisi rekao da mene ne čitaš?
A to tko se pravi grbav.... to je zanimljivo pitanje.
Da bi se ostvarili procesi o kojima si govorio, trebalo je tada toj Vladi dati drugi mandat, no nije, zato nam je sada tako kako je i samo Vi kukajte, baš mi Vas je žao, dođe mi da se rasplačem.

No da ti nemožeš pronaći ama baš ništa pozitivno što je tadašnja Vlada učinila, govori dovoljno samo za sebe.
I unatoč tome što je naslijedila isto sra*e kao i sada, tko se tu pravi grbav, suvišno je uopće nagađati.
I to sra*e ipak dovela u kakav takav red, čiji rezultati su bili vidljivi i nekoliko godina poslije još, naravno HDZ je i to sve sje*al. I zato smo tu gdje jesmo, pa si Vi samo plačite.

I kaj? Imaš u gradu bolju situaciju? Povijest se ponavlja.
I nemam ništa protiv što me čitaš, samo nemoj onda sam sebe posipati pepelom!

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #40 : Veljača 10, 2012, 12:17:53 poslijepodne »

Oprostite Jaguar, ta tvrdnja ne stoji, barem kaj se odnosi na moj post. Ne spominjem ovu vladu, ne

Vrlo dobro sam Vas shvatio i nisam Vas ni stavljao u taj kontekst, sve se slažem s Vama i sam očekujem da konačno se oduzme kriminalno stečena imovina, zaboga zato sam i naveo naš lokalni primjer.
No činjenica je kada sam u jednom postu naveo primjer kako je to Srbija bolje riješila negoli mi, postigla rezultate bolje od nas, iako mi ulazimo u EU, onda su se neki digli i počastili me različitim epitetima, kao naprimjer srbočetnik, jugonostalgičar, komunjara i kak sve ne?
No porazna je činjenica što je Srbija zaista u tom smjeru vratila ogromna sredstva a mi nismo ništa.
U tom smislu i ja očekujem od ove Vlade da krene u tom smjeru i da se svim lopovima konačno stane na put, do oduzimanja imovine i njima i bližoj i daljnjoj rodbini ako se potvrdi kako je preneseno na njih.

Jednako tako očekujem da hrabro krene u kresanje na svim razinama, kratkoročno to će biti bolno, dugoročno će donijeti prosperitet i boljitak.

Vidimo što se Grcima događa, zato što su živjeli na visokoj nozi bez pokrića, ja to ne bi nama priželjkivao ni u kom slučaju, no da se to ne bi dogodilo, nužni su rezovi, racionalizacija, jer kad ste dužni, onda se treba pritegnuti dok se dug ne riješi, kad se riješi onda se može malo odahnuti i više trošiti. Primjer je kućni budžet.

A ako me baš pitate tko je taj model ponašanja "legalizirao" u Hrvtaskoj onda je to svakako Tuđman i HDZ.

Bilaj

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #41 : Veljača 12, 2012, 04:40:21 poslijepodne »
Jedan zgodan komentar glede prijedloga ukidanja državnih praznika, ali je daljni komentar dobar glede naplate poreza i prodaje ostalih poduzeća:

http://www.vecernji.hr/kolumne/rasprodaja-drzavne-imovine-nije-ekonomska-politika-kolumna-375939

"Kako se frapantno ponavlja 3. siječanj 2000.! Račan je tada uz nesebičnu pomoć Škrabala i HSLS-a ukinuo u narodu općeprihvaćeni 30. svibanj kao Dan državnosti, sada Milanovićeva vlada planira Dan državnosti ukinuti kao državni praznik! Ima li države na svijetu koja dan svoje državnosti ne slavi kao javni državni praznik? Može li se voditi država prema kojoj ste, u najmanju ruku, emocionalno indiferentni? Zapravo, ništa čudno: SDP-u Dan državnosti nije neki dan, kad je državnost proglašavana 1991. godine, izašli su iz sabornice van!"


Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #42 : Veljača 12, 2012, 04:54:27 poslijepodne »
Ima li ili nema previše praznika, pitanje je koje je uvijek za diskusiju.
No Dan državnosti ne bi smio biti predmet bilo kakve diskusije, naprosto treba i mora ostati.
Mogu se ukinuti neki praznici ali taj nikako. Sve ostalo je demagogija!

Bilaj

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #43 : Veljača 12, 2012, 05:13:50 poslijepodne »
No Dan državnosti ne bi smio biti predmet bilo kakve diskusije, naprosto treba i mora ostati.
Mogu se ukinuti neki praznici ali taj nikako. Sve ostalo je demagogija!

S druge strane možda je upravo i ovo cilj.
Govori se o antifašistima, tjelovu i danu državnosti da bi ukinuli.
I onda ako kažu nešto tipa "Bilo je teško ali smo uspjeli sačuvati dan državnosti kao blagdan", nitko se neće ljutiti što su ostali blagdani ukinuti.

A tko bi ga znao- pola toga su spinovi a pola pravi planovi.

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #44 : Veljača 12, 2012, 05:29:58 poslijepodne »
Ovo sve što danas mediji pišu, toliko oprečnih informacija, toliko spinova, toliko gluposti, novinarstvo nam ide na dno kao što je i država došla na dno. Treba pričekati i vidjeti što će doći kao stvarni planovi i prijedlozi u Sabor. Ne želim vjerovati kako bi Dan državnosti bio ukinut kao praznik, iako imamo previše praznika, mogu se ukinuti neki drugi, ako treba ukidati neke i smanjiti tako veliki broj praznika.