Autor Tema: Kako radi aktualna vlada  (Posjeta: 269895 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Kako radi aktualna vlada
« : Siječanj 23, 2012, 06:53:32 poslijepodne »
Slažem se s Kuntom i njegovim postom u onoj temi o EU gdje konstatira kak je meša gotova i daljnja prepucavanja, barem zasad više nemaju smisla.

Mislim da bi bilo pametnije komentarima okrenuti se trenutnim potezima ove nove vlade jer kak meni izgleda medijska pompa oko EU dobro je iskorištena za uvođenje višeg PDVa, poskupljenja namirnica, poskupljenja benzina...i kaj je najžalosnije na to niko ne trza.

I ok , koriste priliku i možda bih ja još i rekao ok ak bu to pomoglo da stanemo na noge, al kak da to velim kad su se ti isti kaj su danas u vladi kad su bili u opoziciji kleli kak je to blesav potez, kak bu nastradali najsiromašnij itd.
Izgleda se percepcija mam promijeni čim dojdeš na vlast i sad bi hteli da im narod vjeruje.
ma nije ovaj narod nego su političari koji nas vode, teške guske u magli jer ni sami neznaju što hoće.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #1 : Siječanj 23, 2012, 10:44:52 poslijepodne »
Mislim da bi bilo pametnije komentarima okrenuti se trenutnim potezima ove nove vlade jer kak meni izgleda medijska pompa oko EU dobro je iskorištena za uvođenje višeg PDVa, poskupljenja namirnica, poskupljenja benzina...i kaj je najžalosnije na to niko ne trza.

PDV25%- To ti je kak PDV na PDV od 22%, 22 bez glave. 23% ti je još od Otomanskoga carstva zvan i znan kak "harač" a 25 je lepi okrugli frtalni broj pak se nigdo ne buni. (Joooj,ni važno kakov je,samo da je dug i deeeebeli!).

"Poskuplejne" ti je pak normalno v EU. Čem si za EU mam si i zavo, kak les i mrtvec, jeno bez drugoga nemre.

Ekstra penzija za Precednika; am se to razme, to su drobni penezi za Državu, no frx, afkors, natrulih...

Benga? Na fantu glIna/Mol baš i nemre utjecati...

http://www.forumgorica.com/politika/battlefield-siria/msg41056/#msg41056

-

'Benzin će poskupjeti na 15 kuna ako jedan tanker zaglavi u Hormuškom tjesnacu'
...Globalnu potražnju za naftom u 2012. godini procjenjivali su na 90 milijuna barela na dan. Prema podacima američke vlade, svjetska proizvodnje nafte nije se znatnije mijenjala od 2005., dok potražnja stalno raste. Taj titrajući balans između mogućnosti opskrbe i rastuće potražnje glavni je uzrok promjenjivosti cijena nafte; naravno, na cijenu utječu i burzovne spekulacije i razni politički interesi. Neki analitičari predviđaju da opskrba naftom svjetskoga gospodarstva može postati kritična već 2012. godine. Rastuće ekonomije Brazila, Rusije, Indije i Kine troše sve više roba, povećava se potrošnja goriva za transport, poljoprivredu i tako dalje. Predviđa se da će u 2012. indijsko gospodarstvo rasti 7,8, a kinesko 9,2 posto. To može imati efekt poluge na cijene nafte. Nakon što se američko gospodarstvo vrati na brži rast, japanska ekonomija ojača i nakon što se Europa oporavi od dužničke krize, manjkat će nafte. Jasno je da bi sadašnja proizvodnja bila nedovoljna, što bi u tim i dalje normalnim okolnostima rezultiralo određenim rastom cijena. Analitičari su cijenu vidjeli u rasponu od 90 do 120 dolara za barel. "Idila" zakona ponude i potražnje nezagađenog prijetnjom rata nije potrajala.
 ...Prisjetimo se da je IEA (Međunarodna energetska agencija) kao kompenzaciju za gubitke u opskrbi naftom zbog situacije u Libiji u 2011. oslobodila 60 milijuna barela nafte iz obveznih rezervi, i to tek treći put od svog osnivanja 1974. godine. Međutim, to bi bila samo kratkoročna mjera kojom bi se mogle nadoknaditi manje raspoložive količine nafte u razdoblju od mjesec-dva. Na kraju, ta bi mjera također mogla djelovati kao pritisak na povećanje cijena kada se rezerve nafte budu nadopunjavale.
http://www.poslovni.hr/vijesti/benzin-ce-poskupjeti-na-15-kuna-ako-jedan-tanker-zaglavi-u-hormuskom-tjesnacu-194109.aspx

Europska unija nameće embargo na izvoz iranske nafte
http://www.advance.hr/vijesti/europska-unija-namece-embargo-na-izvoz-iranske-nafte/

Vaši komentari: (38)
-http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/171891/Washington-upozorava-Ankaru-da-se-ne-igra-s-Teheranom.html
 turska će prodavati naftu za iran, isto kao i venezuela - dijelit će profit od povećanja cijene sirove nafte, i to je to. Jedini luzer - EU!

-sa wikipedije:
 Vodeći iranski trgovački partneri su Kina, Njemačka, Južna Koreja, Francuska, Japan, Rusija, Turska i Italija, dok je povećana suradnja i sa zemljama u razvoju kao što su Sirija, Indija, Venecuela, Šri Lanka i Južna Afrika
 -----------
 samo su 3 europske zemlje značajnije. misliš da to ugrožava njima izvoz??? mislim da im je dosta kina i rusija...šta ih briga za trulu i raspadajuću europu?

-pa jedini ko će od ovog embarga snosit štetu je EU, posebice Grčka i Španjolska,a u nastavku to znači daljnu destabilizaciju cijele eurozone
 bravo za birokrate iz Brisela...
wwwg tablice

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #2 : Siječanj 25, 2012, 12:57:33 poslijepodne »
Rezanje rashodovne strane jedino može dati rezultate..diranje u prihodovnu stranu je promašaj, bila bi skračeno razmišljanje analitičara, al kaj bi se bilo koga slušalo, pa zna valjda Linić najbolje...

http://www.vecernji.hr/vijesti/nove-vladine-mjere-drzavni-sektor-ponovno-zasticen-clanak-369619

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #3 : Siječanj 26, 2012, 06:10:09 poslijepodne »
Padaju maske, nesposobnost Vlade je sve očitija, kao i sramota naivaca koji su glasali za nju...

http://www.nacional.hr/clanak/124037/lesar-vlada-nagraduje-financijski-i-bankarski-sektor

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je kako mu je, nakon današnje sjednice vlade na kojoj su utvrđene mjere i smjernice za izradu ovogodišnjeg proračuna, definitivno jasno da ova vlada krizu pokušava riješiti na leđima srednjeg sloja, a ne bogatih.

Raditi projekciju proračuna na blagim promjenama u poreznom sustavu jasna je poruka: one najsiromašnije, a njih je 44 tisuće pokušati zaštititi, srednji sloj oguliti do kraja, dok je financijski i bankarski sektor ponovno nagrađen“, kazao je Lesar novinarima u Hrvatskom saboru.

Povećanje neoporezivog dijela plaće na 2.200 kuna pogodovat će i donijeti malu korist za samo 44.000 zaposlenih u Hrvatskoj koji su prema službenim podacima primali plaću do 2.200 kuna“, rekao je Lesar dodajući kako je očekivao da neoporezivi dio plaće bude povećan do iznosa minimalne plaće, a to je 2.814 kuna“.

Smiješno je s jedne strane imati minimalac na 2.800 kuna a onda kasnije poreznu osnovicu snižavati ispod toga“, kazao je Lesar.

Trebalo bi, po njegovom mišljenju, uvesti četvrtu stopu oporezivanja dohotka, a ne samo postojeće tri.

Samo sa 12, 25 i 40 posto oporezivanja dohotka uništit će se i ostatak srednjeg sloja, mišljenja je Lesar.

„Smanjenje doprinosa za zdravstvo sa 15 na 13 posto je godišnje oko 2,4 milijarde kuna manje u portfelju zdravstvenog osiguranja, to neće dovesti do povećanja plaća, brutto cijenu rada će smanjiti, no to će poslodavci zadržati za sebe i neće ići u korist zaposlenih“, kazao je.

Nije mu, kaže Lesar, jasno kako će ministar zdravlja balansirati sa smanjenim proračunom od gotovo 2,5 milijarde kuna.

„U smjernicama jasno piše da vlada očekuje gospodarski oporavak snažnim investicijskim tokom javnih poduzeća“, rekao je Lesar dodajući kako nema ni natruha ni naznaka o investicijskom ciklusu privatnog sektora.

PDV od 25 posto znači povećanje troškova života, ustvrdio je Lesar.

„Ako je olakšica za smanjenje troškova života međustopa od 10 posto za ulja, masti, vodu i dječju hranu, olakšica za smanjenje troškova života, valjda vlada poručuje da ljudi u Hrvatskoj moraju sada jesti ulje, mast, dječju hranu i vodu“, rekao je.

Očekivao je, kaže, veću količinu osnovnih troškova s međustopom od 10 posto.

Posebno me žalosti što se društvena pravednost postiže progresivnim populariziranjem dohotka, rekao je predbacivši vladi što se nisu usudili uvoditi veće stope oporezivanja ili progresivnog oporezivanja dobiti te ostaju na jedinstvenoj stopi od 20 posto i dividende koje ostaju neoporezive.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #4 : Siječanj 26, 2012, 06:12:00 poslijepodne »
Zbog izjave da Vlada nema hrabrosti i programa Milanović smjenio Vladimira Ferdeljija sa dužnosti pomoćnika ministra.

"VLADA je zaključila da je pomoćnik Vladimir Ferdelji izašao iz okvira Vladinih normi rada" - rekao je u izjavi za Lider po završetku sjednice Vlade ministar Zlatko Komadina, potvrđujući kako je smijenjen njegov pomoćnik u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ferdelji je samo rekao: "Car je gol!" - i odmah je smijenjen.

"Demokraciju" Ive Sanadera, Jadranke Kosor prihvatio je i Zoran Milanović... a kako i ne bi, kada je to isto leglo, isti kumrovečki đaci i sljednici iste ideologije, samo podijeljeni u dvije "različite" stranke... sramota, sramota!!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #5 : Siječanj 26, 2012, 08:28:46 poslijepodne »
900.000 robova u privatnom sektoru uplačuje u državni proračun, a 700.000 državnih  što namjesnika što službenika uplate ovih prvih popapa za manje od 10 dana + još penzići + dugovi. Ostalih 20 dana država živi na kredit.

I bedaki su znali da se tijekom izbornih kampanja neće pričat prava bolna istina, al pametni su mislili da , ko god da pobijedi , vjerojatno kreće u smjeru rezanja državnih rashoda, no su se izgleda zajebali i bedaki i pametni jer ovi naši  političari jednostavno nemaju muda za prave poteze, al jezičine, kad su u bogomdanoj oporbi, to imaju sve u šesnaest i onda su najpametniji... >:(

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #6 : Siječanj 26, 2012, 09:19:16 poslijepodne »
Vegi, da si ti npr Milanović, koje bi rezove najprije napravio ?  koje bi činovnike prvo maknuo ? Na koji način ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #7 : Siječanj 26, 2012, 11:36:22 poslijepodne »
Vegi, da si ti npr Milanović, koje bi rezove najprije napravio ?  koje bi činovnike prvo maknuo ? Na koji način ?

Sve mlatimudane i mudanice koji dolaze na posao još od 45te i nedaju se u zasluženu mirovinu.
Sve na izmišljenim niš korisnim  i savjetodavnim funkcijama.
U lokalnoj upravi sve gore navedene plus još sve kaj stranci koja od njih traži info ne znaju reći dobar dan i kako vam mogu pomoći.
I na kraju one koji su ostali, a kažu vam dojdite zutra onda bu tu kolega koji zna.
Znači ostaju samo oni koji znaju (i šlus)...kompetentni, obrazovani i ukoliko zahtijeva radno mjesto sa strankama, pozitivno komunikativni, po mogućnosti mlađi i informatički pismeni.
Svi ostali u skladu sa svojim sposobnostima nek posao pronađu u privatnom sektoru i nek im je svaka sreća, pa će znati cijeniti ono što su svojim neradom izgubili.
Eto nije kratko al je jasno,
pozdrav do sutra
« Zadnja izmjena: Siječanj 26, 2012, 11:41:27 poslijepodne Vegi »

Jaguar

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #8 : Siječanj 26, 2012, 11:46:31 poslijepodne »
Ima ovdje podloge za otpuštanja, koje navodi vegi.
A to je polovina javne uprave i lokalne samouprave, bi to bio dovoljan rez?

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #9 : Siječanj 27, 2012, 12:14:05 prijepodne »
Da me ne ib ko krivo shvati, jer nikom ne želi po onoj "daj Bog imao pa nemao", ali ako želimo naprijed treba jednostavno odlučiti i krenuti.
Tisuće vrijednih ljudi su 90tih i poslije ostali bez posla zbog privatizacije i loše politike te upravo nerada nadležnih službi. I dok su ti i takovi uživali svu sigurnost i primanja državnog službenika kroz 20 god., ove prve nitko i ne pita gdje su i kako..., pa po čemu je ta državna kasta službenika vrijednija od ostatka građana ove zemlje?..
I da nebi neki opet krivo shvatili, najmanje je neradnika među državnim šalterskim službenicima, oni nam svi jednostavno zapnu za oko, no pravi neradnici u smislu nepoznavanja organizacije poslovanja, funkcija po babi i stricu i kojekavih sličnih, skriveni su od pogleda  nas građana negdje u udobnim i toplim uredima i takove prije svega treba rešiti njihovih dužnosti i na njihovo mjesto postaviti mlade školovane i organizacijski sposobne ljude ( pa čak ne moraju imati ni faks , samo nek budu sposobni u poslu koji im je namijenjen).
Doslovno, višak poslat u svijet  kapitalizma, u kojem večina nas običnih građana živi, pa ko što rekoh nek im je sa srećom.

U smislu ušteda, državna kasa bila bi , uz isplatu naknada na burzi u odnosu na isplatu plaća neradnicima(dok se ne snađu), punija za dvije trećine dosadašnjih plačanja. 
« Zadnja izmjena: Siječanj 27, 2012, 12:23:51 prijepodne Vegi »

Bilaj

 • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #10 : Siječanj 27, 2012, 11:14:22 prijepodne »
Vegi, da si ti npr Milanović, koje bi rezove najprije napravio ?  koje bi činovnike prvo maknuo ? Na koji način ?

Eto već jedan dobio otkaz.
Zato jer je rekao istinu.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #11 : Siječanj 27, 2012, 12:48:27 poslijepodne »
Evo i velikih muda od promjena - koje to i nisu... možete si izračunati koliko će vas na plaći koštati nove porezne mjere Vlade...

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #12 : Siječanj 27, 2012, 08:56:40 poslijepodne »
funkcija po babi i stricu i kojekavih sličnih
na njihovo mjesto postaviti mlade školovane i organizacijski sposobne ljude

Naj me v smej tirati; na zmišlena radna mesta postaviti druge!  :D
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #13 : Siječanj 28, 2012, 12:58:56 poslijepodne »
http://www.poslovnipuls.com/2012/01/27/zeljko-lovrincevic-kriza-recesija-vlada/

Ekonomist Željko Lovrinčević: Ovo što radi Vlada je jako rizično, možda će prouzrokovati novu recesiju!

Komentirajući Vladine proračunske smjernice za sinoćnji Dnevnik 3 HTV-a, ekonomski analitičar Željko Lovrinčević ocijenio je da su Vladini potezi vrlo rizični jer se baziraju na preoptimističnim projekcijama rasta BDP-a i investicijske potrošnje…

“Proračun je u suštini s prihodne strane objektivno postavljen. Ali treba objektivno reći, povećanje stope PDV-a sa 23 na 25 posto će samo jednim dijelom biti amortizirano povećanjem odbitnog dijela stope poreza na dohodak i uvođenjem međustope. Drugim riječima, po prosječnom kućanstvu ostat će potreba rasta računa negdje oko 100 kuna mjesečno, a amortiziranje koje će nastupiti uslijed promjena u sustavu poreza na dohodak iznosit će svega desetak posto. Dakle, 70 posto tog novog tereta koji će se pojaviti past će izravno na potrošnju hrvatskih kućanstava”, rekao je Željko Lovrinčević, ekonomist i analitičar.

Smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje, ističe Lovrinčević, vrlo je rizičan potez. Dodaje da će teret smanjenja doprinosa sigurno pasti na građane, a neizvjesno je hoće li poduzetnici iskoristiti oslobođeni novac za investicije.

Oko 1.200 kuna godišnje će u prosjeku platiti više svako hrvatsko kućanstvo da bi ostavilo novac gospodarstvu. To je jedan od poteza koji će imati svoje dobre i loše strane. Naime, doći će sigurno do obaranja domaće potrošnje, što bi moglo voditi cijeli sustav u recesiju ukoliko ne dođe do oporavka investicijske aktivnosti”, smatra Lovrinčević dajući do znanja da poduzeća mogu iskoristiti rasterećenje na različit način – za povećanje investicija, povećanje dobiti, a mogu je raspodijeliti i zaposlenicima.

“Dakle, s jedne strane, imate siguran pad prihoda, a s druge strane imate uvjetovan rast prihoda od PDV-a, ovisno kako će se ponašati potrošnja i hoće li jedan dio ljudi otići u sivu ekonomiju. To je vrlo rizična situacija na koju se Vlada odlučila i vjerojatno je zbog tog rizika odlučila da ovo očekivano smanjenje stope PDV-a za turizam prebaci u iduću godinu, kad vidi kako se uopće puni proračun”, ocjenjuje Lovrinčević.

Prema njegovim procjenama, projicirani rast BDP-a od 0,8 posto sigurno se neće ostvariti. “Bit će gospodarski pad vjerojatno oko jedan posto”, prognozira Lovrinčević.

Pritom ističe da će inflacija biti osjetno viša od projicirane u Vladinom dokumentu te zaključuje da bi u nominalnom iznosu Vlada mogla prikupiti planirani iznos prihoda, ali će zato realni pad standarda građana biti veći jer će biti veći rast cijena.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Kako radi aktualna vlada
« Odgovori #14 : Siječanj 28, 2012, 01:00:37 poslijepodne »
http://www.poslovnipuls.com/2011/12/13/zakon-o-legalizaciji-bespravne-gradnje/

Kukuriku koalicija već u prvim mjesecima iduće godine mijenja sporni Zakon o legalizaciji bespravne gradnje!

Već tjednima pišemo izvješća o potpuno promašenoj i nemogućoj realizaciji kontroverznog Zakona o legalizaciji bespravne gradnje…

A čini se kako je i buduća “Kukuriku” vlada svjesna svih nedostataka tog HDZ-ovog zakona koji je donesen još u kolovozu ove godine, a još uvijek nije ušao u realizaciju “na terenu”.

Vjerojatni novi ministar ministra graditeljstva i prostornog uređenja u vladi Zorana Milanovića, HNS-ov Ivan Vrdoljak, u razgovoru za Večernji list kazao je kako je buduća vlada spremna na hitno mijenjanje spornog Zakona o legalizaciji bespravne gradnje kako bi se konačno stvari pokrenule s “mrtve točke”.

“Ako zakon postoji, a nijedan objekt nije legaliziran, ozbiljna politika onda mora revidirati zašto je to tako. Zakon se neće ukinuti, već izmijeniti. Mi moramo donijeti podzakonske akte i učiniti zakon provedivim, a to će sigurno biti učinjeno u prvim mjesecima iduće godine”, rekao je Vrdoljak za Večernji list.

Propast Zakona o legalizaciji vidljiva je na svakom koraku…

Nedavno smo imali priču iz Zagreba gdje je od 451 zahtjeva za legalizaciju riješeno njih samo 14, a svi su – odbijeni.

Veliki problemi zabilježeni su i u Rijeci gdje se od geodeta može doznati da dok nemaju tumačenja Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, sve što oni, na zahtjev stranke, mogu učiniti, jest da izađu na teren i naprave potvrdu o izvedenom stanju.

Nadajmo se da će buduća vlada doista ispuniti obećano i riješiti ovaj veliki problem. Naime, Hrvatska danas broji čak 150.000 bespravno izgrađenih nekretnina!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”