Autor Tema: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije  (Posjeta: 97739 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #15 : Siječanj 10, 2012, 01:09:38 poslijepodne »
Policijska pratnja za četničke parade u Hrvatskoj

badnjak_2012.mpg
0:15 na kraju kolone štrumpfovi

Potrebno provesti edukaciju pripadnika redarstva Republike
Dana 6. siječnja 2012., kojeg većina pravoslavnih vjernika u Republici Hrvatskoj obilježava kao Badnjak, pripadnici redarstva Republike Hrvatske uzrokovali su nekoliko izgreda svojim ponašanjem prema Srbima. Povodom tih događaja, upućujemo ovo javno priopćenje.
 U vinkovačkom predgrađu Mirkovci i Borovu Selu hrvatski su redarstvenici na tzv. srpski Badnjak oduzeli nekolicini Srba obilježja koja su nosili, uključujući zastave Republike Srbije i odjevne predmete s oznakama separatističke Vojske Republike Srpske Krajine. Državotvorni Odbor Mladih pozdravlja oduzimanje obilježja separatističkih postrojbi hrvatskih Srba i privođenje osoba koje su ih nosile. Iako u tom činu ne prepoznajemo domoljubne motive - koji bi inače svakako trebali voditi hrvatske redarstvenike i ostale državne službenike pri obavljanju njihove dužnosti – ipak smatramo taj njihov čin pomakom u pozitivnom smjeru, s obzirom da hrvatsko redarstvo do sada nije imalo običaj sprječavati nošenje protuhrvatskih obilježja.
 S druge strane, Državotvorni Odbor Mladih oštro osuđuje otuđivanje službene zastave Republike Srbije, koje su redarstvenici također proveli. Držimo da sve manjinske etničke skupine imaju pravo na isticanje svoje posebnosti, očuvanje svoje tradicije i kulture te održavanje veza sa svojom matičnom državom. U tom smislu, srpska etnička manjina u Republici Hrvatskoj ima pravo na svoj tradicionalni blagdan isticati svoja obilježja te obilježja svoje matične države. To joj je pravo zanijekano postupkom redarstva Republike Hrvatske te stoga taj njihov čin promatramo u negativnom svijetlu.
 Redarstvenici Republike Hrvatske potonjim su činom pokazali slabije poznavanje pravnih odredbi svoje države i manje obzirnosti čak i od zloglasnog bošnjačkog redarstva. Naime, dok bošnjački redarstvenici imaju običaj oduzimati zastavu Herceg-Bosne (smatrane u njih separatističkom paradržavom), no ne i zastave Republike Hrvatske, hrvatski su redarstvenici otišli i korak dalje – očito smatrajući isticanje zastave Republike Srbije prekršajem. Da hrvatski redarstvenici i inače imaju običaj nepromišljeno otuđivati zastave i da ovaj čin nije iskaz njihova domoljublja, pokazuje i nedavni slučaj u Slunju, gdje su 27. prosinca 2011. na komemoraciji povodom 69. obljetnice smrti hrvatskog vojskovođe Jure Francetića redarstvenici pokušali okupljenim hrvatskim domoljubima oduzeti hrvatsku zastavu na kojoj je grb počinjao s prvim bijelim poljem, vjerojatno ne znajući da je takva zastava bila korištena kao službena zastava u vremenu osamostaljenja Republike Hrvatske.
 Zbog svega gore rečenog, DOM smatra da je potrebno provesti edukaciju pripadnika redarstva Republike Hrvatske po pitanju njihovih ovlasti te postojanja dopuštenih i nedopuštenih obilježja na prostoru Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 7. siječnja 2012.
 
Dopredsjednik DOM-a:
 Leo Marić
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13669-Policijska-pratnja-za-četničke-parade-u-Hrvatskoj
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #16 : Siječanj 10, 2012, 06:46:54 poslijepodne »
Evo, bre, malo i bratstva i jedinstva za pravoslavni Božić...

Na početku sem mislil da su snimke z `91. X)
1:24 ovaj nema pojma.
2:20 majstor na delu.
Sredina je dernek a kraj mi se dopada,vidi se da su zajednica. Prinami je Božič familijarni blagdan zmed 4 zide, si su okrenuti sebe, ponašajne f cirkve je bogobojazno dok je ovde se opuštenije.
Cool...
Kak to da v SPC ni pedofilije..?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #17 : Siječanj 11, 2012, 11:11:16 prijepodne »
1. Tamo svi nose haljine, pa nema potrebe za djecom.
2. To je normalno ponašanje kod njih, pa se nitko i ne buni.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #18 : Siječanj 11, 2012, 11:28:22 prijepodne »
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/76932/Hrvatski-apsurd-Zasto-zrtva-nudi-nagodbu-krvnicima.aspx

Hrvatski apsurd: Zašto žrtva nudi nagodbu – krvnicima?!

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić prije nekoliko dana u razgovoru za jedan dnevni list, ničim izazvana, izjavila je kako će Hrvatska povući tužbu za genocid protiv Srbije. Tamo je izjavila - a to kao mantru ponavlja i danas;  da „ukoliko se riješi problem nestalih, opljačkanog blaga i ratnih zločina“- kako prestaju razlozi na kojima egzistira i sama tužba.

U ovoj nakaradnoj, nemoralnoj i revizionističkoj postavci sažima se sva politika koja za cilj ima relativiziranje ratnih događaja iz devedesetih, gdje se miješaju uloge žrtve i agresora, obrće uzročno-posljedični tijek, te u konačnici negira povijesna istina.

Amnestija - zločincima

To je, ilustracije radi, kao da razbojnicima koji su, po nečijem nalogu, izvršili oružani prepad na banku, ukravši milijune nečega, pobivši pri tome nevine službenike, nudimo nagodbu na način da vrate oteto blago, njih amnestiramo, a za nalogodavce i ne pitamo. Eto, to bi bio sukus hrvatskog povlačenja tužbe za genocid.

Nekoliko pitanja za gospođu Pusić: na čijem je teritoriju  vođen rat, tko ga je započeo; odakle su stizale horde agresorskih vojnika, s njima i ratna tehnika, te iz kojeg su se centra planirale i vodile operacije ubijanja, spaljivanja i progona stotina tisuća nevinih hrvatskih civila? Isto tako u ovoj cijeloj priči vrijeđa se i one hrvatske branitelje srpske nacionalnosti, koji su časno branili svoju domovinu, pa sada ispada da to i nije bilo potrebno, jer evo, svi su tu nekako podjednako krivi i svi su skoro  jednako odgovorni. E pa nije tako.

I Savo Štrbac protiv povlačenja

Ako se gospođa Pusić stalno i uporno predstavlja legalistom, koja nekritički glorificira haaški i ostale sudove, molim lijepo, zašto i u ovom slučaju ne bi svoje povjerenje poklonila i jednom ne ad hoc međunarodnom sudu koji ima itekakvu međunarodnu reputaciju? Taj sud će u miru - hvala Bogu nama se ne žuri – provesti cijeli postupak, te sukladno izvedenim dokazima i utvrđenim činjenicama donijeti presudu, koja će dati za pravo jednoj ili drugoj strani.

Da stvar bude grotesknija, na sličnom tragu je i notorni Savo Štrbac, šef „Veritasove“ kuhinje, poznat po usmrćivanju krajiškog policajca, za koje nedjelo nije niti procesuiran.  Taj smatra, osnažen dosadašnjim fabriciranjem događaja  u vlastitoj režiji, kako je Srbija sa svojom protutužbom u povoljnijoj poziciji od Hrvatske. Slijedom toga i on drži da bi povlačenje tužbe ostavilo "mnoga otvorena pitanja nezatvorenim".

O tempora o mores! Autor ovih redaka nije mogao ni zamisliti da će doći vrijeme kako će o tako osjetljivom pitanju imati identičan stav s bivšim tajnikom tzv. Vlade RSK.

Čitateljima koji su manje upućeni u ovu problematiku treba jasno kazati kako je hrvatska tužba potkrijepljena itekako čvrstim dokazima, koji su u općoj  "bežaniji" - u vidu tona originalnih dokumenata -  Hrvatskoj vojsci ostavili upravo Štrbac i drugovi. Ti dokumenti zorno svjedoče o karakteru rata na našem prostoru, govore o sustavnom planiranju i provođenju brutalne agresije na našu zemlju i to sve od famoznih kninskih balvana ljeta 90-te, pa sve do 04. kolovoza 1995., kada je prodorom naših snaga u Knin onemogućeno funkcioniranje tzv. Krajine. Sve je tu lijepo, kronološki, prikazano iz dana u dan,  iz sata u sat.

Monstruozna politika

Tu je na jednom mjestu sabrana i izložena cijela jedna monstruozna politika koja je za cilj imala uništiti i deportirati hrvatski živalj, trajno ga ukloniti metodom spaljene zemlje, dakle provesti etničko čišćenje – u konačnici počiniti genocid.  Dio tih dokumenata je i objavljen u knjigama u izdanju Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata kojega je ravnatelj agilni i vrijedni dr.sc. Ante Nazor.

Daj mi činjenice - dat ću ti za pravo, uzrečica je starih  rimskih pravnika, koja u ovoj hrvatskoj tužbi za genocid protiv Srbije zadobiva puni smisao.

Zato, bolje je, što reče "Veritasov" ravnatelj neka se na Sudu zatvore sva otvorena pitanja. Hrvatska ionako nema više što izgubiti.

Mario Tomasović

================

Mario, skidam kapu... bravo!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #19 : Siječanj 12, 2012, 01:15:09 poslijepodne »
Ovo stvarno zahtijeva ostavke i čišćenje u dorhu, bez obzira na neovisnost sudstva i tužiteljstva, jer se radi ili o teškom nemaru i zanemarivanju svojih ustavnih i zakonskih obveza (progon počinitelja kaznenih djela) ili o nečem još gorem...

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-logoru-su-me-silovali-vrijeme-trudnoce-nedonosce-su-odnijeli-clanak-365193

Pozivanje žena silovanih u ratu da se jave, kako je to poručio DORH, pokazuje da država 20 godina okreće glavu od zločina ratnog silovanja te da masovna silovanja nikad nije sustavno istraživala zbog čega su ta zlodjela ostala prešućena i nikad procesuirana, kaže Marija Slišković, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu.

DORH-ov je poziv uslijedio nakon što su žene Nezavisnog sindikata Brodosplita najavile da će im danas donijeti 1700 pisama podrške zahtjevu, da se masovna silovanja počinjena tijekom agresije na Hrvatsku zakonom proglase ratnim zločinom i procesuiraju. DORH je podsjetio da Kazneni zakon, kao i prije Osnovni krivični zakon RH, koji se primjenjuje na kaznena djela ratnih zločina počinjena tijekom Domovinskog rata, među ostalim zlodjelima obuhvaća i silovanje. Iste odredbe postoje i u Ženevskoj konvenciji o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata, dodaju.

Optuženice za logore

– Stoga je skupljanje pisama cilj kojih je da se silovanja priznaju kao ratni zločin bespredmetno – poručili su priopćenjem iz DORH-a. Naveli su i da je u tijeku određeni broj kaznenih predmeta ratnog zločina silovanja, da se dio slučajeva još istražuje te da su u travnju prošle godine optužena po zapovjednoj odgovornosti dvojica zapovjednika bivše JNA. Inače, riječ je o Aleksandru Vasiljeviću i Miroslavu Živanoviću i optužbama za mučenja, silovanja i ubojstva u logorima Begejci, Stajićevo, Srijemska Mitrovica, Niš i Stara Gradiška.

– Mnogo je žena dalo iskaz još 1991. ili 1992. godine, ali ih odonda nitko nije zvao. A treba i te kako puno snage i podrške da žrtva o toj traumi govori. Čak se dogodilo da su žrtvu naknadno pozvali da svjedoči protiv istog zločinca, ali po nekoj drugoj optužnici, ne zbog njena slučaja! Kakva je to pljuska žrtvi! – govori M. Slišković. Ona je iskaze 14 žena zatočenih u srpskim logorima ujedinila u knjigu "Sunčica". Iz nje izdvajamo jedan iskaz.

"Bili smo u kući kada su došla tri neprijateljska vojnika i pozvala da svi u kući izađu van. Jedan od njih odvojio je mog momka iza kuće u vrt i čuo se rafal, nakon toga pridružio se onoj dvojici. Smjestili su nas u neki auto i odvezli u Dalj, zatvorili su nas u neki svinjac ili šupu koji im je bio zatvor. Nisam ih poznavala. Tu su nas držali tri dana, a onda prebacili u logor Sremska Mitrovica. Mene su tu odvojili i stavili u samicu. Ubrzo nakon dolaska odveli su me u Beograd na saslušanje. Prvo silovanje dogodilo se tijekom noći kada su zatvorski čuvari u moju prostoriju pustili četiri zatvorenika – osuđena za razna kaznena djela. Bili su izuzetno grubi s naredbom: "Skidaj se." Ta silovanja odvijala su se kontinuirano svaku noć za vrijeme zatočeništva u logoru i izvodili su ga na sve načine, koji im je vladao u bolesnim umovima. U tim bestijalnim silovanjima došlo je do začeća, a kada sam već bila u odmakloj trudnoći, više od šest mjeseci, došlo je do spontanog pobačaja. Silovali su me za cijelo vrijeme trudnoće. Prijevremeno sam rodila u ćeliji na podu, gdje sam bila zatočena. Sjećam se da su ušli čuvari i pokupili nedonošče. Nalazila sam se u potpunom rastrojstvu i depresiji, nije mi jasno što se dalje događalo. Odvezli su me u civilnu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tu su me liječili tri dana. Dok sam se nalazila u bolničkoj sobi, bila sam policijskim lisicama vezana za krevet, a pred vratima je stajao čuvar. Vratili su me natrag u kaznionicu u kojoj sam bila do razmjene. U zatočeništvu sam bila devet mjeseci i razmijenjena sam u zadnjoj razmjeni. U logoru sam prošla najstrašnija maltretiranja i mučenja, često ih je provodila zatvorska čuvarica koja mi je rekla da ću, ako i izađem, izaći četveronoške. Silovanja su provodili noću, a mučenje, torture danju, bila je zabranjena komunikacija s ostalima. Čula sam jauke mnogih zlostavljanih. Nakon razmjene odvedena sam u Zagreb, gdje sam prošla sve liječničke preglede. Nakon pregleda smještena sam u prognaničko naselje Velika Gorica. Nisam ostvarila nikakva prava kao ratni stradalnik."

Suradnja s državom

– Žena je, dakle, prošla sve liječničke preglede, a nisu li liječnici dužni prijaviti takvo što? Ako jesu, tko prešućuje? Nema podataka koliko je žena dalo iskaze i kod koga. U vrijeme povratka iz zatočeništva ili dolaska s okupiranog prostora davale su iskaze različitim osobama i institucijama, policiji, inspektorima... Mnogi su bili uključeni u njihov prihvat jer su dolazile u grupama. Svi su davali iskaze, opisivali događaje, popise imovine, imena zločinaca... Gdje je to sve završilo? – pita M. Slišković.

Očekuju, kaže, suradnju s državom, prikupljanje iskaza uz zajamčenu tajnost te procesuiranje krivaca.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #20 : Siječanj 13, 2012, 10:50:26 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #21 : Siječanj 14, 2012, 06:09:28 poslijepodne »
Kako se zove ona pjesma Edo Maajke? "Mater vam jebem"?? Eeeee, da... još da doznam i zašto...

http://balkans.aljazeera.net/makale/dubrovnik-odustao-od-optuzbi-pilota-bivse-jna

Županijski sud u Dubrovniku obustavio krivični postupak protiv trojice crnogorskih pilota osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje grada, te 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije u službi na aerodromu u Golubovcima.
Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici kazao je da je iz Dubrovnika dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv pilota bivše Jugoslavenske narodne armije, koji su bili osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje dubrovačke općine, saopćeno je iz podgoričkog Višeg suda.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović kazao je da je iz Dubrovnika dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka.

On je listu Dan rekao da je dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja trojice pilota iz Crne Gore, Zorana Slavuljice, Miodraga Atanackovića i Asima Pandžića, kao i još 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.

Obustava postupka

"Putem međunarodne pravne pomoći od Županijskog suda sam dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka protiv osumnjičenih za bombardiranje Dubrovnika, koje je potpisala sudija tog suda Marija Donatović Dabelić, i tražili su da crnogorskim državljanima Slavuljici, Pandžiću i Atanackoviću uručim to rješenje. Njime se obustavlja postupak protiv svih pilota sa aerodroma Golubovci koji su bili osumnjičeni da su, bombardovanjem područja Dubrovnika, počinili krivično djelo protiv čovječnosti", rekao je Ivanović.

On je naveo da je, nakon odluke o obustavljanju krivičnog postupka, povučena i hrvatska potjernica za pilotima.

Ivanović je također rekao da će najvjerovatnije u subotu pilotima uručiti rješenja.

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore je također 2009. godine otvorilo istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su na području Dubrovnika za vrijeme rata počinili zločin protiv čovječnosti.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #22 : Siječanj 19, 2012, 09:33:13 poslijepodne »
16.12.2011.
REHABILITOVAN KLEMPO, ''ANTIFAŠISTI'' ŠUTE11.12.2011.
MARŠ ČETNIŠTVA NA BALKANU01.12.2011.
HOĆE LI ČETNIČKA BRAĆA NA SKUPOVE POZVATI I SVOJU SADAŠNJU KOALICIJSKU VLAST IZ RH?Unuk Vojislav nije prisustvovao nijednom ročištu - Poništenje presude od 15. jula 1946, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i vraćanje građanskih prava, zahtevom za rehabilitaciju zatražio je njegov unuk Vojislav Mihailović, koji nije prisustvovao nijednom održanom ročištu.

Proces rehabilitacije biće nastavljen 27. januara 2012 - Pridružili su mu se Srpska liberalna stranka, s akademikom Kostom Čavoškim na čelu, Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima, profesor međunarodnog prava Smilja Avramov i drugi. Predlagači zahteva tvrde da Mihailović nije imao pravo na odbranu i nije video svog advokata do početka suđenja. On nije imao ni pravo na nepristrasan sud, a optužnica mu je uručena sedam dana pred suđenje.Više>>>> http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/292857/Britanska-tajna-sluzba-Draza-Mihailovic-je-patriota

http://taliban.blogger.ba
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Srpska država traje 4.000 godina
« Odgovori #23 : Siječanj 26, 2012, 08:23:08 poslijepodne »
Zasto je dr Jovan Deretić pošao ovim trnovitim putem razotkrivanja 150 godišnjih vatikanskih laži?
Veröffentlicht am Mai 31, 2010 von dijaspora
Dr Jovan Deretić
( podaci  uglavnom iz intervjua: Google- You Tube- Zabranjena istorija Srba 1-10)
 Zasto je dr Jovan Deretić pošao ovim trnovitim putem razotkrivanja  150 godišnjih vatikanskih laži? On je porijeklom Hercegovac i u njegovom kraju su seljaci često nailazili na arheološke predmete prilikom  iskopavanja i obrade zemlje.  Jednom prilkom je  on pitao strica odakle to sve u njihovim njivama, a on mu je odgovorio: „To je od nekih naših davnih predaka   još iz doba   davno prije  Rimskog carstva.“ „Kako je to moguće, kad smo mi ovdje doselili u 7. stoljeću?“- pitao je znatiželjni Jovan. „Ne vjeruj u te priče, jer nitko se ovdje nije ni doselio ni odselio. Mi smo ovdje u ovim brdima odvajkada, a ta priča je isto kao ona o 7 ofenziva.“- rekao je stric.
... Poslušao ga je i  sa njim se kasnije redovito čuo telefonom, da bi ga on jednom pitao: „Do koje godine seže najstariji pisani pomen srpskog imena?“ „ Do 13. stoljeća p. n. ere u Luksoru u Egiptu“- saopštio mu je Deretić.   Bio je zadovoljan i konstatovao: „Sine, ala si ti duboko zagazio! Gazi samo dalje!“ Međutim, dr Deretić je kasnije našao još jedan stariji zapis iz 19 st. p.n. e.  kod Sumera, koji je dešifrovao sa klinastog pisma arheolog Arčibald  SAJS  na kom je bilo  zapisano:  „Ur Nin Sar Serbula“, što bi značilo: gospodar ( od ur- potiče srpskio ime Uroš karakteristično za mnoge srpske vladare) Nin car Srba ( ili Srbije).
...Ta ujudurma o  velikoj seobi  Slavena  nam je potpuno isprala mozak! Ljudi su poslije toga postali ludi i vjeruju u koješta.  Kretanje naroda  ( seobe) i kretanje vojske nisu ista stvar.  Da bi se neka porodica od „iza Karpata“, u to doba,  odlučila na selidbu- nije to mogla. To je priča za malu djecu da se nekoliko miliona stanovnika pokrene od „iza Karpata“ ( odakle ih je tada tamo toliko i moglo biti, a s obzirom na teritoriju koju su navodno  nakon seobe zaposjeli, moralo ih je biti najmanje 10 miliona!) Samo je mogla vojska da projuri tim krajevima, da netko od njih pogine, a netko ostane i stopi se sa lokalnim stanovništvom kao nekad u Aziji vojska Aleksandra Velikog!
 Da bi preživjeli, jednoj porodici je za taj put trebalo 1.5 tona hrane! To nisu mogli da ponesu, a osim toga, navodno su od tamo i krenuli zbog nepovoljnih  životnih uslova i gladi. Da siju usput i čekaju da rodi, ima da pocrkaju od gladi dok  to naraste. Da su živjeli samo od lova, potamanili bi sve životinjske vrste!  A osim toga, došli su kao okupatori u tuđu zemlju gdje je postojalo lokalno stanovništvo. Takvo šta nije  zabilježeno nigdje u historiji, a nije ni to! To je van pameti!  Osim toga, ovo nisu bili nenaseljeni, pusti predjeli. Tu su živjeli Iliri, Tračani, ostaci Rimljana i dr. Tu je bilo nekad uspostavljeno rimsko pravo, pa zar bi  starosjedioci sve to dali tim golaćima koji su se dotepli od iza Karpata! Ta priča sa naukom nema nikakve veze. Nitko nije opisao i zapisao ikakvu bitku tih Slavena i domicilnog stanovništva!  O tome naprosto nema nikakvog ni pisanog ni arheološkog traga.

...Dragoljub Antić naučnik iz Vinče je  kompjuterski pokušao da simulira navodnu veliku seobu Slavena u svjetlu velikih kretanja vojski i naroda  i ustanovio da je ta seoba apsolutno izmišljena!
...
http://dijaspora.wordpress.com/2010/05/31/zasto-je-dr-jovan-deretic-posao-ovim-trnovitim-putem-razotkrivanja-150-godisnjih-vatikanskih-lazi/

Am ono v Bosne ni Bosanska piramida nek Srpska!

-Egipćani su stare Srbende...faraon Ramzes II zvan Rale Dvica
-SAmo se vi sprdajte sa ovim ozbiljnim naučnikom. Vi koji niste ni osnovne škole završili, luzeri jedni. Čovjek je osnivač nove grane povjesti tzv. "želiobidajetakobilo" povijesti i vjerovatno ga prije ili kasnije čeka nobelova nagrada u kategoriji nove naučne discipline.
-srbi nisu narod,nego rasa!
-Isus je bio polu jevrejin - polu Srbin , Srbin je bio sa bozanske strane
-Srbi su na Balkanu primali hriscanstvo jos u doba Hristovo direktno od Svetog Pavla
-Jedan od njih, Grk koga pominje Ksantos, otisao je u Atinu i drzao predavanje, ali ga vecina slusalaca nije razumela jer su svi strucni izrazi bili na srpskom
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-225492.html

Ja sem mislil da sem našel nekaj friško a ovi na forumu.hr se tomu smejeju 5 let...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #24 : Siječanj 28, 2012, 10:28:55 poslijepodne »
Zbog poraza Hrvatske navijač iz Siska napao policajca u Vukovaru
Kako donosi index.hr, sinoć, nakon poraza Hrvatske od Srbije u rukometu, policija je u Vukovaru imala pune ruke posla. Naime, tamo je na središnjem trgu bio organizirani prijenos utakmice, dok su na taj prijenos pristigli i hrvatski navijači, mahom pripadnici navijačkih skupina, koje je s granice vratila srpska policija jer nisu imali ulaznice za utakmicu u beogradskoj Areni.
 
Od pet zabilježenih narušavanja javnog reda i mira, tu je bilo demoliranje automobila vukovarskih registracija, bacanje boca pijanih mladića, razbijanje prozora na kafiću u kojem se slavio rođendan i napad na slavljenika, te kamenovanje prostorija SDSS-a. Najgori incident napravio je 21-godišnji Siščanin koji je sinoć napao policajca. Tijekom uspostave javnog reda i mira mladić iz Siska je fizički napao 42-godišnjeg policijskog službenika iz Slavonskog Broda, kojom prilikom je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozlijede, navodi se u policijskom priopćenju. Nasilnik je odmah uhićen i danas upućen u istražni pritvor.
http://www.sisak.info/zbog-poraza-hrvatske-navijac-iz-siska-napao-policajca-u-vukovaru/

Jesu našli de budu napravili of prenos. Ovo je kakti da bi v barutane napravili vatromet...
wwwg tablice

Bilaj

 • Gost
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #25 : Siječanj 31, 2012, 09:38:03 prijepodne »
http://www.vecernji.hr/kolumne/izljevi-fasizma-srbiji-kolumna-371402

Izljevi fašizma u Srbiji
Zaluđenih i ekstremnih grupica bit će uvijek, ali u Hrvatskoj nemaju prešutnu političku potporu kao u Srbiji.

Fašistička Srbija opet je na djelu! Kako drugačije opisati sve ono što se događalo u Srbiji na rukometnom prvenstvu, posebice uz utakmice u kojima je sudjelovala Hrvatska. Zaključak je jedinstven – Hrvatska nije smjela pobijediti. Pa je organizirano nasilje, policijske parade, politički izgovoreni pamfleti Ivice Dačića, sramotno zviždanje na hrvatsku himnu, sve samo kako bi se napravila atmosfera od koje će svi normalni biti u grču i strahovati što je sljedeće moguće. Ovakvo prvenstvo, ovakve utakmice bile su na rubu regularnosti. A kako se naš rukometni savez ponio, kako je naša politika reagirala, to je već poznata hrvatska nehajnost. Baš kao kad je nedavno Boris Tadić izlanuo da je Ruđer Bošković bio Srbin katolik, što su u Hrvatskoj mnogi odšutjeli. Bez obzira što je to samo jedno u nizu posezanja u hrvatski korpus.

Ali baš na Tadićevu primjeru može se uvidjeti sva tragedija srpske inteligencije, znanosti, politike, pa nije onda čudno da danas u suvremenoj Srbiji imamo stalne izljeve fašizma. Beogradski novinar Goran Necin nedavno je jasno napisao: “U savremenoj Srbiji fašizam je rasprostranjena i politički prihvatljiva i u društvu etablirana pojava koja se ispoljava u formi ekstremnog oblika nacionalizma podcrtanog despotizmom i prijemčivim fanatizmom koji se u Srbiji, kao multietničkoj sredini, manifestuje kroz etničku, rasnu, versku, a u poslednje vreme sve više i kroz političku i seksualnu netoleranciju. U tu svrhu, veliki broj društvenih činilaca, neretko i sama država, sistematski i metodično nastoje da relativizuju kako srpski fašizam kroz istoriju, tako i egzistirajuće modernizovane i preobučene nove političke i parapolitičke pokrete i grupe koji se na osnovu svojih reči i (ne)dela mogu svrstati u fašističke. Ovakvoj klimi u društvu, u velikoj meri je doprinela revizionistička politika u odnosu na pojedine vojno-političke pokrete iz Drugog svetskog rata, koji su prema istorijskim činjenicama bili u službi okupatorskih snaga i fašizma uopšte, a pod providnim plaštom srpskog patriotizma.”

Upravo je u tome i velika razlika između Srbije i Hrvatske. Dok su takve pojave ondje mnogima i te kako poželjne, one su u Hrvatskoj sasvim nepoželjne i ne toleriraju se niti ih država pothranjuje. Zaluđenih i ekstremnih pojedinaca i grupica bit će uvijek, ali nisu ni najmanje tako organizirani kao u Srbiji, i još uz prešutnu političku potporu.

Stoga svima koji je nisu čitali, ali i za podsjećanje, i te kako stoji preporuka za knjigu “Tajni rat Srbije. Propaganda i manipuliranje poviješću” američkog povjesničara Philipa J. Cohena koja je prije 15 godina izašla i u Hrvatskoj. U njoj autor ističe zapanjujuću sličnost između srpske povijesti u Drugom svjetskom ratu i suvremenih događaja. Jer je današnja povijest u Srbiji često zapravo mitologija koja prikazuje Srbe kao sinonim za protunacistički otpor, a Hrvate i bosanske muslimane kao sinonime za pronacističku kolaboraciju. Nasuprot tome, ovaj američki povjesničar dokazuje da je glavnina srpskog političkog, intelektualnog i vjerskog vodstva naširoko surađivala sa silama Osovine te sudjelovala u holokaustu protiv židovske zajednice u Srbiji. I dodaje kako je u NDH ustaški poredak bio široko odbačen ne samo od Srba, nego i od muslimana i Hrvata, koji su masovno sudjelovali u partizanima. Nakon povlačenja Nijemaca iz Srbije, kaže Cohen, desetine tisuća tamošnjih četnika pristupile su partizanima, što je pridonijelo i pokolju zarobljenih kod Bleiburga. Njegov je zaključak da je jedan od razloga zašto je Tito dopustio taj pokolj to što je htio zadovoljiti “srpski nagon za puštanjem krvi” i tako pojačati privrženost Srbije komunističkom pokretu.

Ili, nemoguće je danas očekivati neku novu Srbiju u kojoj u vlasti egzistira Miloševićeva Socijalistička partija Srbije, na čijem je čelu upravo spomenuti Dačić, njezin glasnogovornik iz Miloševićeva fašističkog doba. Bez defašizacije Srbije, na istoku ništa novoga.

Jaguar

 • Gost
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #26 : Siječanj 31, 2012, 10:07:10 prijepodne »
http://www.ldp.rs/šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

Jedna od snaga koja može napraviti promjene u Srbiji, no vjerojatno će trebati proteći još dosta vode Savom i Dunavom, kako bi se to dogodilo, uz daljnji napor i hrabrost, možda se dogodi za 10-ak godina, da i ovaj čovjek postane Ministar u srbijanskoj Vladi a Srbija demokratska zemlja!

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #27 : Siječanj 31, 2012, 02:06:07 poslijepodne »
http://www.ldp.rs/šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

To si ti samoinicijativno išao ispravljati dijakritičke znakove u linku, jedinom mjestu gdje isti ne trebaju biti ispravljani?

Nemoj se gurati u stvari koje ne znaš...

http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #28 : Siječanj 31, 2012, 03:26:49 poslijepodne »
Citat:
Jaguar

Jedna od snaga koja može napraviti promjene u Srbiji

He..svašta, kaj ste se pobratimili?...http://sportski.net.hr/rukomet/page/2012/01/30/0875006.html

Jaguar

 • Gost
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #29 : Siječanj 31, 2012, 08:23:59 poslijepodne »
http://www.ldp.rs/šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

To si ti samoinicijativno išao ispravljati dijakritičke znakove u linku, jedinom mjestu gdje isti ne trebaju biti ispravljani?

Nemoj se gurati u stvari koje ne znaš...

http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

Sory, ja nisam ništa ispravljao, prenio sam samo link kao i svaki put, kao i svaki link, no zašto je tako prenešen, neznam u ovom trenu zaista, tak da niti se guram tam gdje neznam niti mi  ti trebaš skretati pažnju na to, jer dokazano do sada, kako si se nebrojeno puta gurao tam gdje ne znaš .......ak baš hoćeš iskreno.

@Muha, tebi je lakše metar u .......nego centimetar  u........ ukoliko ne želiš čitati moj cijeli post i njegovu cjelovitu poruku, onda začkomi, s kim ću se ja bratimiti o tome ću ja odlučivati, ne ti svakako.
No to nije ni važno, važno je kako ideš odmah provocirati, spuštati se na razinu , koja je karakteristična seljacima i primitivcima, kakvih je upravo tamo jako puno, i da taj gospodin ima snage i hrabrosti unutar svoje zemlje boriti se protiv takvih seljačina i primitivaca. Što ćeš ti biti, odluči sam o svojoj sudbini.