Autor Tema: Dol(č)e vlada!  (Posjeta: 24977 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Dol(č)e vlada!
« : Travanj 19, 2011, 12:30:28 poslijepodne »

Oswobodilna fronta

HaeNeS podržal Vladu Jadranke Kosor

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

HRVATSKE NOVINE, 18. III. 2011

Swoboda, hrvatska oporba i hrvatska vlast

S austrijskim zastupnikom u Bruxellesu i izvjestiteljem Europskoga parlamenta za Hrvatsku dr. Hannesom Swobodom se stvari i nadalje razvijaju po principu izmjeničnih kupkov (Wechsel-bad) tj. teplo-hladno. Sada je teplo: Hannes Swoboda je presenetio oporbu, opoziciju.


ZAGREB - Iako su oporbene (opozicijske) stranke okupljene u Savezu za promjene u srijedu, 2. marca od premijerke Jadranke Kosor zatražile da dojde u Sabor i objavi datum izborov, čelniki stranak po sastanku nisu jasno rekli kad bi se prema njevom mišljenju izbori tribali održati. U svakom slučaju, u oporbi su neugodno presenećeni izjavom izvjestitelja Europskoga parlamenta za Hrvatsku, inače socijalista Hannesa Swobode, ki je u utorak rekao da bi za odredjivanje datuma izborov najprije tribalo pričekati kraj govorov.
Pavić je rekao kako se iz Čačićevih riči iščitava strah. Komentirajući ocjenu predjsednika HNS-a Radimira Čačića, da je izvjestitelj Europskoga parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda prešao granice nemišanja u unutarnje posle drugih držav, glasnogovornik Vlade Mladen Pavić rekao je da se iz Čačićevih riči „iščitava strah da će ova vlada završiti pregovore s EU, a poglavito se iščitava strah od borbe protiv kriminala i korupcije". „Danas mu je kriv i napao je Hannesa Swobodu ki je, usput rečeno, njegovoga političkoga svitonazora", izjavio je Pavić.

(Josip Seršić)(p)oslobodilna fronta:
http://www.revijaevropa.si/shared_images/ZGODOVINA/SLOVENSKA/DRUGASVETOVNA/logoOFZBS.png

Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #1 : Veljača 08, 2012, 10:26:14 poslijepodne »
Obečali so nam i deli vu plan 21, a ve bodemo dobili 25!!!??

Prvi vekši korak naše Vlade na čelu s Zokijom je to kaj je podražil benzin i ve za liter moramo dati vejč od deset kuni, a drugi još vekši je to kaj bodo zdigli pedeveja z 23 na 25. A od vsega onoga kaj so obečuvali nigdi nikaj. Kaj ne bi nešči mislil kak ja imam nekaj protiv naše Vlade, ali moram vam reči kak so oni predi izborov meli plan 21, a ve so več  zdigli pedeveja na 25 i naprajli prebačaj za cirka 20 procentov.

No, neje sam podražil benzin, gori se ravna i plin i struja, a i vu štacuno je vsaki den nekaj dražeše. Tak je podražil kruh, mleko, melja, keksi, olje, cukor, čokolade, cukori, vino i kaj nebodem dale nabrajal. To mi tak zgledi kak da bi se naše fabrike i naši štacunari prepravljali za Evropo, ali vu Evropi je vse faleše. Ak ne verjete meni pitajte one Međimorce, šteri več na leta, hodajo po fasunge vu Deželo. Bar nekši hasen od Janezov.


Zvir:
Citat:
Međimurske novine, br. 855, 27. sečna 2012.
Obečali so nam i deli vu plan 21, a ve bodemo dobili 25!!!??
Piše: Jožek radnik
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg41683/?topicseen#msg41683 
« Zadnja izmjena: Veljača 08, 2012, 10:31:11 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
(Vr)aktuelne v-remen-ske neprilike
« Odgovori #2 : Kolovoz 10, 2013, 12:39:18 prijepodne »
(Vr)aktuelne v-remenske neprilike:

Lako je tebe prižmikati remen. A kak bum ja?
http://www.h-alter.org/admin/fckeditor/Image/stezanje-remena_ZT.jpg

Citat:
Milanović: Čeka nas dijeta
- Čeka nas veliki posao, moramo Hrvatsku izvući iz krize, poručio je u srijedu predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon što je od hrvatskog predsjednika Ive Josipovića dobio mandat za sastavljanje nove Vlade.
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/345986 

Gda nose d(ij)ete ženske se, normalno, zdeblaju.
Muški pak, gda drže dijete, obično zmršave.

Citat:
Rokeri s Moravu - Krkenzi kikiriki everi dej, 03:05
http://www.youtube.com/watch?v=kksJlg5uTxc


DEČKI Z BREGOV - štef štef vrag te dal –1984, 03:04

DEČKI Z BREGOV - štef štef vrag te dal -1984
« Zadnja izmjena: Kolovoz 10, 2013, 01:07:52 prijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
SDP: (NE) ZNA SE stranka (ne)veštakov i (ne)veštic - (nastavek niza)
« Odgovori #3 : Listopad 20, 2013, 02:24:21 poslijepodne »
Vešti il nevešti
SDP: (NE) ZNA SE stranka (ne)veštakov i (ne)veštic (nastavek niza)

Citat:
Če duže dale vse vejčpot čujemo kak so oni šteri so do (pred)lani bili na vlasti čuda krali, ali vam morem reči gda so i hajdik toga delali. Delali so ceste, moste, vijadukte, autoceste, tunele (nešterne so farbali i po deset pot) i kaj nebom dale nabrajal jer bodete rekli gda za jiv navijam. A ve kak so došli ovi novi, ve se nikaj ne dela, nišči ne krade, a penez ga ne. Gde so penezi ak smo vsi pošteni? A ljude smo ogulili, očem reči, ljudima smo pobrali peneze prek pedevea i podražili smo benzina, plina strujo… To vam mene gvinta!


Premišlavajne Jožeka radnika / Međimurske novine / e-vundato: 23.07.2012.

Prvi predsjednik vlade - Der erste Regierungschef

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

13.10.2013
Sve banke Zorana Milanovića

Kategorije: Hrvatska, Korumpirano pravosuđe, Organizirani kriminal, SDP, U očekivanju zatvora 

Odmah po udomljavanju premijera krenulo je i Erste banci, kao i Ljubljanskoj. Tako je na natječaju za izbor konzultanta koji bi trebao pripremiti koncesiju za Hrvatske autoceste Erste banka tukla divove poput Goldman Sachsa i J. P. Morgana. No tu nije bio kraj, sada se već jasno nazire kako će se Erste banka u rasprodaji ostataka državne imovine sasvim sigurno dokopati Hrvatske poštanske banke.


Slučajno ili ne, svaka banka koja dođe u priliku poslovati sa premijerom Zoranom Milanovićem odjednom dobije zamah na hrvatskom tržištu. Premijer valjda zrači nekom prosvijećenom poslovnom energijom koja je zahvatila samo one banke koje su mu bile najbliže.

 Nakon dugo godina, još od predratnog vremena, na hrvatskom tržištu pojavit će se i Ljubljanska banka, ovaj put kao Nova ljubljanska banka. Sve hrvatske vlade, od devedesetih naovamo, nisu uspjele riješiti spor sa Slovencima i problem Ljubljanske banke tj. povrata stare devizne štednje hrvatskih građana koju su Slovenci praktički opljačkali, sve dok se nije pojavio Zoki. Kako je riješen problem Ljubljanske banke vidjet će se uskoro, a ekonomski stručnjaci već sada upozoravaju kako se radi o pljački stoljeća hrvatskih građana i države. Dogovor oko stare devizne štednje bio je preduvjet za ulazak NLB na hrvatsko bankarsko tržište, a sada, nakon postignutog dogovora, vrata su im širom otvorena.

 Zlobnici bi kazali kažu kako je premijera u iskrenost i poštenje NLB-a uvjerio brat. Naime, premijerov brat je još 2007. od NLB-a, dakle u vrijeme kada je slovensko-hrvatski spor bio na vrhuncu, a vođa oporbe Zoran Milanović, pripremao se za preuzimanje države, dobio kredit u iznosu od 3,25 milijuna eura od kojeg do početka mandata svog brata nije otplatio ni centa.

 Pa kako onda ne pružiti ruku i sklopiti đžentlmenski dogovor s jednom tako poštenom bankom kao što je Ljubljanska banka, ništa ne traže, a sve daju. Dobro, traže od države, ali Milanovići s njima imaju itekako dobra iskustva, a priznat će te-ipak je premijerovo iskustvo najvažnije iskustvo!

 Ah ta Hrvatska, sigurno govore u bankarskim krugovima, da je još samo jedna ovakva zemlja na svijetu gdje bi nam bio kraj. Pozitivna iskustva sa premijerom Milanovićem ima i Erste banka. Da, da još  jedna austrijska banka, valjda je slijedila trag Hypo banke. Spomenuta banka imala je čast stambeno zbrinuti premijera, odnosno osigurati mu 298 tisuća eura kredita za stan. Kredit je odobren, priznat će i u Erste banci po dosta povoljnijim uvjetima. Tako je premijer dobio kredit po uvjetima o kojima ostali građani mogu samo sanjati. A di neće Bože moj, pa on je ipak premijer.

Odmah po udomljavanju premijera krenulo je i Erste banci, kao i Ljubljanskoj u prethodnom primjeru. Tako je na natječaju za izbor konzultanta koji bi trebao pripremiti koncesiju za Hrvatske autoceste Erste banka tukla divove poput Goldman Sachsa i J. P. Morgana. No tu nije bio kraj, sada se već jasno nazire kako će se Erste banka u rasprodaji ostataka državne imovine sasvim sigurno dokopati Hrvatske poštanske banke.

 Ako netko slučajno zna kod koje je banke i premijer digao kredit za kupnju osobnog automobila, molim da to javno ne iznosi. Jer tko zna što ćemo još saznati, a pitanje je imamo li snage više nijemo promatrati?

 ====

 Najveći kriminalci u državi su Bajić i Cvitan... jer šute i štite kriminal.


 Status: Organizirani kriminal
 Lokacija: Hrvatska
 Opseg: Korumpirano pravosuđe
 Podobnost: SDP
 Pravomoćnost: U očekivanju zatvora


http://ukradeno.blogspot.ch/2013/10/sve-banke-zorana-milanovica.html

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ljub(ljans)ka Dimitrovska
Ljupka Dimitrovska - Kalogjera -Ljubljanski zvon, 03:27

Ljupka Dimitrovska - Kalogjera - Ljubljanski zvon
« Zadnja izmjena: Listopad 20, 2013, 02:34:59 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: SDP: (NE) ZNA SE stranka (ne)veštakov i (ne)veštic - (nastavek niza)
« Odgovori #4 : Listopad 21, 2013, 10:29:36 poslijepodne »
Kajti na avutocestam ima križajna (na različite razina, doduše), iste su, naročito ak imaju prefiks “hrvatske“, nepodobne a(ces)teističkem, eS(De)Perantskem sim.pa(r )tizantem (kokod)aktuelne vlasti.
Vlada avutoceste zato planera dati v kon.ces(t)iju strancem.

SDPStrancem Damo Pošto-poto (i pošte, ne samo autoceste i banke).

Citat:
Kriminal i lopovluk v režije SDP-a
- gospode z
crlene katedraleUtorak, 13. ožujka 2012.

Dolaskom Račanove koalicije na vlast počinje najveća rasprodaja hrvatskih banaka strancima. U samo godinu dana strancima je prodano 44% hrvatskih banaka, a do kraja 2003 godine stranci su postali vlasnici 91% hrvatskih banaka. Prodajom banaka SDP je rasprodao onaj sustav čija stabilnost jest čimbenik gospodarske sigurnosti i napretka.

Ta rasprodaja nije samo, kako se smatra, najteži udarac koji su političke elite zadale hrvatskoj državi, nego je to i jedna od najvećih pljački, kriminala i lopovluka u pretvorbenom procesu ovaj put u režiji SDP-a.

Kako je SDP prodavao banke govori slučaj oko prodaje Splitske banke.

Naime, prema navodima, Vlada Ivice Račana 2000 godine procjenjuje da ta banka tada vrijedi 84 milijuna eura te prodaje 60% dionica te banke talijanskoj banci Unicredito za 48 milijuna eura. No već krajem 2001 godine grupacija BAC kupuje 100% dionica ta banke od Unicredita i HFP-a za 136 milijuna eura, da bi je ta ista grupacija 2006 godine prodala francuskoj banci Societe Generale za 1 milijardu i 10 milijuna eura. Razlika između “stručno procijenjenih“ 84 milijuna i za konačno utrženih 1 milijardu i 10 milijuna eura koje kasira grupacija BAC je očita.


Nastavek:
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg44237/#msg44237

SDP kreće u rasprodaju države

KLJUČNI PODACI
Država planira privatizirati 20-ak firmi
Hrvatska lutrija i Hrvatska pošta najprije idu u restrukturiranje


Piše: Petar Vidov
Objavljeno 2013 10 09, ca. 20:30


Privatizacija je opet u modi. Rupe u državnom proračunu vlada Zorana Milanovića odlučila je sanirati tako što će na bubanj staviti poveći dio državne imovine.

Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), za Index je potvrdio da nam predstoji čitav niz privatizacija.


Prometni sektor prvi na redu

Što prije bi se država htjela riješiti poduzeća koja obuhvaćaju transportnu infrastrukturu. Traže se tako partneri za zračne luke u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli i Dubrovniku. Već otprije je poznato da u monetizaciju idu autoceste, kao i da se u koncesiju daje zagrebačka zračna luka.

Također, država želi privatizirati riječnu luku u Vukovaru, Jadroliniju, Croatia Airlines, HŽ Cargo... U narednim mjesecima predstoji nam i privatizacija Narodnih novina, ACI-ja, Petrokemije, Brijuni rivijere, Croatia banke, APIS-a, Imunološkog zavoda, Brodarskog instituta, Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke...

Sve su to tvrtke koje se nalaze unutar trgovačkih društava od razvojnog značenja u kojima RH ima većinski udio, a kojima su, prema strategiji koju je Sabor usvojio u lipnju ove godine, potrebni restrukturiranje, dokapitalizacija ili potpuna privatizacija.


Hrvatska pošta i Hrvatska lutrija idu u restrukturiranje

U restrukturiranje iduće godine idu i Hrvatska pošta i Hrvatska lutrija. Hoće li se (i kada) prodavati i ove firme, ovisi o ishodu procesa restrukturiranja, doznaje Index iz izvora bliskom Vladi RH.

Posebno u oči upada najava moguće privatizacije Hrvatske lutrije, koja se nalazi na listi 27 trgovačkih društava od strateškog interesa. U strategiji upravljanja državnom imovinom za razdoblje od 2013. do 2017. godine, koju je Sabor usvojio u lipnju ove godine, je stajalo da su to društva "za kojima postoji dugoročna društvena potreba", zbog čega se njihova privatizacija nije očekivala.


Nije sigurna ni strateška imovina?

Sada se, međutim, čini da privatizacije, ukoliko voda dođe do grla, neće biti pošteđena ni strateška imovina. Bilo bi neodgovorno, tumači Indexov izvor blizak Vladi, čuvati Hrvatsku lutriju pod cijenu daljnjeg zaduživanja u inozemstvu pod nepovoljnim uvjetima. Eventualna privatizacija Hrvatske lutrije stavila bi nas u društvo s Grčkom koja je, pod pritiskom EU i MMF-a, ove godine također privatizirala državnu lutriju za ukupno 712 milijuna eura.

Dodajmo tome i da se na listi strateške imovine nalaze pojedine firme čija bi privatizacija bila naprosto nezamisliva, poput HEP-a, Hrvatskih voda ili Hrvatskih šuma. Ukoliko se pojavi potreba za privatizacijom firmi od strateških interesa, Vlada tu odluku neće donositi samostalno, već će se o tome, tvrdi naš izvor, raspravljati u Saboru.


Što će biti s radnim mjestima?

Pitanje koje si radnici u državnom sektoru neizbježno moraju postaviti nameće se samo od sebe: što će privatizacija značiti za njihova radna mjesta? Otkazi, tvrdi Indexov izvor, nikome nisu cilj; u Vladi se nadaju da će restrukturiranje, dokapitaliziranje i privatiziranje državnih firmi dovesti do razvoja pa tako i do otvaranja novih radnih mjesta.

Ekonomski analitičar i poslovni konzultant Guste Santini, koji se specijalizirao upravo za proces privatizacije, nije siguran da je takav optimizam utemeljen. "Privatni vlasnik kupuje firmu iz nekih svojih interesa. Kakvi su to interesi, samo on zna. Jasno da je da bi čuvanje radnih mjesta trebalo biti temeljni zadatak, ali pitanje je hoće li država u tome ustrajati i hoće li to moći ostvariti", izjavio je Santini za Index.


Car je gol

Nije slučajno, smatra Santini, što najava velike rasprodaje dolazi netom nakon što se Slavko Linić dobro zagledao u državnu blagajnu i poručio "car je gol". Dugo je hrvatska država, ističe Santini, živjela na dug, a sada se suočava sa situacijom u kojoj to više nije moguće.

"Država je sada prisiljena pročistiti svoj portfelj kako bi imovina koju ima donosila dohodak, a ne da se računi usmjeravaju u pravcu poreznih obveznika. Ono što je zabrinjavajuće jeste da se ne definiraju jasni kriteriji što će se, kako, kada i zašto prodati. Nalazimo se u ozbiljnim problemima i privatizaciji bi trebala prethoditi stručna rasprava. Prodajom imovine se problem ne rješava, ja nisam zagovornik privatizacije. Ali situacija je sada takva kakva jest i treba tražiti izlaz. Ako se država restrukturira, to bi čak moglo na nešto ličiti", kaže Santini.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp-krece-u-rasprodaju-drzave/705131.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Milan Ivkošić, 12.07.2013
 
Rodoljubna zanovijetanja
Samo bezbošci mogu prodati našu svetinju, autocestu Zagreb-Split


Autocesta Zagreb – Split, kao i druge, bila je san mnogih generacija. 1971. bila je jedna od uzdanica hrvatske budućnosti.

http://www.vecernji.hr/kolumne/samo-bezbosci-mogu-prodati-nasu-svetinju-autocestu-zagreb-split-kolumna-582677

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nemci pripovedaju (iliti Dojče vele)

07.10.2013
U iščekivanju natječaja za koncesioniranje
Monetizacija hrvatskih autocesta znači novo zaduživanje


Ususret natječaju za izdavanje više od tisuću kilometara hrvatskih autocesta pod dugoročnu koncesiju, što znači njihovu faktičku privatizaciju, otvaraju se mnoga bolna pitanja o krajnjem smislu takve državne politike.

http://www.vecernji.hr/vijesti/monetizacija-hrvatskih-autocesta-znaci-novo-zaduzivanje-clanak-624553

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

GORAN MARIĆ (HDZ):
”Za davanje autocesta u koncesije treba ići u Remetinec”

Autoceste su jedino iznadprosječno što je Hrvatska unijela u Europsku uniju, a sada bi i to dala nekome drugome, rekao je Marić

http://www.vecernji.hr/vijesti/za-davanje-autocesta-koncesije-treba-ici-remetinec-clanak-579151

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 Drele i Vid Balog-Remetinec, 02:46

Drele i Vid Balog-Remetinec
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: SDP: (NE) ZNA SE stranka (ne)veštakov i (ne)veštic - (nastavek niza)
« Odgovori #5 : Listopad 21, 2013, 10:33:01 poslijepodne »
Poraz Milanovičove vlade (interni)

Vevo je lepo prikazano, zake je Milanovič bil protiv toga da Bernardič bu zebran za predsednika zagreBečke organizacije SDP-a.
Stvar je (i) nominalne naravi. Ak slučajni premijer paradoksalne nacije neče da Hrvatska bu (kak) Švicarska, onda, jasno, ni čelni čovek SDP-a v glavnomu gradu Hrvatske nemre imati (i) ime glavnoga grada Švicarske – Berna.

Citat:
Edi Jurković

OBJAVA: 10.10.2012

ljudi
Milanović još razmišlja hoće li biti Švicarska
Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se, kaže premijer


Zoran Milanović, predsjednik Vlade, gostujući na RTL-u, izjavio je da se “ne bi mijenjao s velikom većinom zemalja oko nas i s nekima u EU jer Hrvatska ima bolje potencijale. Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se. Naprosto, prevelik je izazov. Imamo velike šanse“, zaključio je hrvatski premijer svoju neobičnu fantaziju. Naš kolebljivi premijer, umjesto sanjarenja o transformaciji u Švicarsku, treba nam odgovoriti zašto propuštamo „velike šanse“. Trebamo li uvesti u igru neke efikasnije igrače?

http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg46660/#msg46660

Porez Milanovičove vlade (eksterni)
Harač rajo, (i)lirski bi povedal lokalni fahman za haračunovodstvo.

2013-10-21
Linić najavio nove rezove i veći PDV, uvodi se i porez na nekretnine?

Za smanjenje proračunskog manjka bit će neophodno povećati prihodnu stranu proračuna jer na rashodnoj nema previše mogućnosti, što ne znači da neće biti daljnih rezova i ušteda, rekao je ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare održanoj u povodu objavljivanja izvješća o prekomjernom proračunskom manjku i razini duga opće države u Hrvatskoj od 2009. do 2012.

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=224038&cHash=222043ae4e

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bern = Medvedgrad

Citat:
Ba-ladni Krleža

Miroslav Fric Krleža / Balade Petrice Kerempuva


PO MEDVEDNICI

                                       A. D. 1570

Po Medvednici, kakti maček,
vleče se čarni, čarni oblaček.
Opet bu nam tuče opalo taček,
zakaj je prek planke skočil čarni maček?

Po Medvednici kakti tenta vleče se oblaček,
zacopral nam je orsag copernjak seh copernjaček.


Nastavek:
http://www.forumgorica.com/kajkavski/pro(iliti)za-kajkavsku-p(r)oeziju/msg52413/#msg52413

Citat:
Medvedgrad Srednjovjekovni dani na Medvednici 01, 01:27
https://www.youtube.com/watch?v=0ApebSzgLgI

Kvartet Gubec i Savski Valovi - Na Sleme, 02:27

Kvartet Gubec i Savski Valovi - Na Sleme
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #6 : Listopad 31, 2013, 10:04:32 poslijepodne »
HARAČANI

(Ne samo) vu svetlu, prvo najavlenoga, potlam pak relativizeranoga, povekšajna PeDe(r)Ve-a, več zdavna se moglo zaklučiti sledečo.
Dok Čehi imaju (negda poseben gradec, des tal Praga) dvorec naziva Hradčani, Hrvati imaju crleno-ban(d)ske dvore teri su zapraf Haračani, HARAČANI = harač + Račan(ovc)i, da parafrazeramo (i)lirski izražavajučoga lokalnoga politričara, fahmana za haračunovodstvo.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Rodoljubna zanovijetanja

Kukuriku: raskoš šeika i nesposobnost koja nas košta milijarde

Kada bi ministar poljoprivrede znao opisati strategiju ruralnoga razvoja Hrvatske kao što sisačka županica zna opisati karakteristike svog automobila, Hrvatska bi za agrar iz proračuna EU mogla uzeti 332 milijuna €
 
Možda će netko onako ponizno, zastrašen surovom bahatosti premijera Milanovića i ministra Linića, upitati te prvake Vlade ne bi li prije najava novog poreznog i inog guljenja sirotinje mogli izračunati koliko se milijardi novca iz državnog proračuna potroši na nepojmljivu raskoš njihovih dužnosnika (u kakvoj ni sami ne zaostaju!) i koliko će se milijardi izgubiti zbog nesposobnosti da iz fondova EU uzmemo što nam pripada!? Nikad oni to neće učiniti, jer bi ih taj izračun razotkrio. A i zašto bi kad imaju obilje zabave za narod: ćirilica gore pa dolje, gore pa dolje, lex Perković gore pa dolje, gore pa dolje, Sanader, Sanader, pa opet Sanader, Kalmeta, Kalmeta pa opet Kalmeta. Hrvatska socijaldemokracija? Industrija zastora za svoja zla i nesposobnosti.Slika:
SDP-ova županica “audijem” jurca po pustoši s 20.000 nezaposlenih

 

Želimo sljedeće: automobil čija je godina proizvodnje 2013. Obavezno automatski mjenjač s minimalno sedam brzina. Najmanja snaga mora biti 150 kW, a minimalni međuosovinski razmak mora biti 2900 mm. Ispod toga nema šanse. I naravno. Radio s CD-om i MP3 playerom. S minimalno 10 zvučnika.” Tako jedne novine prenose natječaj za novi službeni automobil koji je naručila sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. Na natječaju je pobijedio Porsche leasing, a ta specijalna narudžba “audija A6”, kojoj će proizvođač iz Europske unije s veseljem udovoljiti, županiju će koštati 433.000 kuna.

Doista treba odati priznanje socijaldemokratskoj brizi županice Lovrić za svoju osjetljivu, ali ljupku stražnjicu, i za svoj opći komoditet i užitke u automobilu, brizi potkrijepljenoj stručnim poznavanjem tehničkih pojedinosti o željenom vozilu. Bilo bi i za zemlju i za socijaldemokraciju u cjelini mnogo bolje kad bi se i drugi SDP-ovi dužnosnici ugledali u marljivu županicu. Na primjer, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Da on zna opisati strategiju ruralnoga razvoja Hrvatske kao što Marina Lovrić zna opisati karakteristike automobila koji je potreban za njezinu udobnu vožnju, Hrvatska bi za svoj agrar iz proračuna EU 2014. godine mogla uzeti 332 milijuna eura. Ali ne zna, pa će vješta županica iz EU za hrvatski novac, za novac županijske sirotinje, dobiti svoj “audi A6” sa svim obilježjima koja je precizno i učeno podastrla, a Jakovina će se i te kako morati potruditi da dobije makar nešto od europskog novca predviđenog za Hrvatsku, pa makar taj novac bio i iz goleme članarine koju naša zemlja plaća Bruxellesu.

Naime, na osam je stranica ovih dana iz Europske komisije ministru poručeno kako mu je nacrt prijedloga strategije ruralnog razvoja – popis želja bez pokrića. Kad pročitate prigovore EK Jakovininu nacrtu, po onome što u njemu nema pitate se – pa što ima? Nema, na primjer, analiza i procjena u pojedinim sektorima ni potencijalnih korisnika, po kojima bi se ulagalo u hrvatski agrar. Ruralna područja čini sve što je izvan Zagreba, a u EK se pitaju – zar i gradovi koji imaju više od 100.000 stanovnika, kao što su Split, Rijeka i Osijek? Nejasne su brojke o produktivnosti hrvatske poljoprivrede i analiza broja zaposlenih. Start-up potpore za mlade poljoprivrednike i razvoj malih gospodarstava nisu među prioritetima, kao što nisu prijenos znanja i informacija. Nema ruralnog razvoja ne pomogne li vlada seljacima da budu solventni i pokriju tekuće poslovanje i kredite, poručuju iz EK. I tako dalje.

Psihološki gledano, treba razumjeti ministra Jakovinu. Njegova supruga sa sedam, osam tisuća eura plaće u Europskom parlamentu i on s dvije, tri tisuće eura u Vladi, dakle, ukupno s više od 10.000 eura, dosegli su vrlo visoke europske standarde. Nekako i ne priliči da on sada tako detaljno kao Marina Lovrić svoj automobil razrađuje potrebe seljaka i bije bitku za novac iz europskih fondova koji bi pomogao tim bukačima koji ga vrijeđaju po cestama uvredama grubljim od zvuka motora njihovih traktora. Uostalom, zašto se i on ne bi prepustio dužnosničkim užicima kao i Lovrićka koja svojim šeikovskim “audijem” jurca po pustoši županije u kojoj ima 20.000 nezaposlenih!?

Možda će netko onako ponizno, zastrašen surovom bahatosti premijera Milanovića i ministra Linića, upitati te prvake Vlade ne bi li prije najava novog poreznog i inog guljenja sirotinje mogli izračunati koliko se milijardi novca iz državnog proračuna potroši na nepojmljivu raskoš njihovih dužnosnika (u kakvoj ni sami ne zaostaju!) i koliko će se milijardi izgubiti zbog nesposobnosti da iz fondova EU uzmemo što nam pripada!? Nikad oni to neće učiniti, jer bi ih taj izračun razotkrio. A i zašto bi kad imaju obilje zabave za narod: ćirilica gore pa dolje, gore pa dolje, lex Perković gore pa dolje, gore pa dolje, Sanader, Sanader, pa opet Sanader, Kalmeta, Kalmeta pa opet Kalmeta. Hrvatska socijaldemokracija? Industrija zastora za svoja zla i nesposobnosti.


http://www.vecernji.hr/kolumne/kukuriku-raskos-seika-nesposobnost-koja-nas-kosta-milijarde-kolumna-632575

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hej, Šeki, Šeki, tako ti Allaha dovešću te, Šeki, do prosjačkog štapa

Lepa Brena - Hej Šeki, Šeki (Second Version 2004), 03:47

https://www.youtube.com/watch?v=JonjehGsyC4

Citat:
Premišlavanje Jožeka radnika

Deca moja deca, nikaj na te mela, Vlada vam je kriva

          Naši bodo odhajali vum, a k nam bodo hodali na posel, Mađari, Rumuni, Bugari, Bosanci, Srbi, Bajaši i Turci. Oni si bodo prinas kruha služili i mejali demografsko sliko našega falačka zemle med dvemi vodami. Tak da bode tua slika v boji jerbo nam bodo posle i mali Međimorci vu vsemaj bojaj. A kaj se more da "kukurikači" sam kukuričejo i zobačijo peneze mesto kaj bi otpirali nova radna mesta, i to ona štera so pred dve leti obečuvali, tak kaj naši mladi ne bi morali hodati kruha služit vum z Lepe naše.

http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg52997/#msg52997

Deca, moja deca, nikaj nate mela.
Mati Vlada vam je kriva, se vam je zapila.

Žiga-žaga band, Deca moja deca, 04:43

Žiga-žaga band, Deca moja deca
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #7 : Listopad 31, 2013, 10:08:07 poslijepodne »
Evo kako su Kukurikavci s "5 i" pokrenuli gospodarstvo: Bez investicija, visoka stopa nezaposlenosti, veliki pad izvoza i industrijske proizvodnje

KLJUČNI PODACI

■ Nije pokrenuta niti jedna investicija
■ Stopa nezaposlenosti 2011. bila je 13,5 posto, a za ovu godinu je 20,2 posto
■ U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci iz Hrvatske je izvezeno robe u vrijednosti od 39,1 milijarde kuna, a uvoz je ostvaren u vrijednosti 71,5 milijardi kuna
Piše:

Martina Pauček Šljivak

Objavljeno 2013-10-23, ca. 17:40
 

Prije dvije godine Kukuriku koalicija Hrvatskoj je obećala gospodarski oporavak kojeg su trebali pokrenuti svojom "magičnom" formulom od "5 I": investicije – industrija – izvoz – inovacije – integracije.
Uz već klasična obećanja da će smanjiti nezaposlenost, uvjeravali su javnost da će povećati BDP i barem 50 posto industrijske proizvodnje usmjeriti prema izvozu.
Napravili smo analizu kako danas stvari stoje. Hrvatska trenutno ima gotovo 340.000 nezaposlenih na HZZ-u. Stopa nezaposlenosti 2011. bila je 13,5 posto, a za ovu godinu je 20,2 posto.
Došli smo u stanje prekomjernog deficita, nadzor Bruxellesa kad je u pitanju sređivanje javnih financija, a ministar financija Slavko Linić samo najavljuje nove rezove.


Od "5 I" krećemo redom.

Investicije


     Za njih bi se moglo reći "tresla se brda rodio se miš". Iako su Kukurikavci tad predvođeni Radimirom Čačićem najavljivali brojne investicije, dosad nije pokrenuta niti jedna, a prve dvije i zasad jedine sigurne pokreću se iduće godine.
     HŽ Infrastruktura u kolovozu 2014. ide u rekonstrukciju i gradnju V. b koridora na dionici pruge Dugo Selo – Križevci, koja bi trebala biti završena do srpnja 2018. Oko 85 posto projekta vrijednog 1,25 milijardi kuna sufinancirat će se iz EU fondova.
     Francuzi bi iduće godine trebali početi sa izgradnjom novog terminala u Zračnoj luci Zagreb koju su uzeli pod koncesiju na 30 godina. Pripremni radovi počeli su krajem rujna provođenjem arheoloških istraživanja, a konkretni građevinski radovi trebali bi početi u prvom kvartalu 2014.
     Projekt vrijedan 365 milijuna eura trebao bi biti dovršeni u roku što znači da je otvorenje planirano za sredinu 2016.
     Za Plomin C i hidroelektranu Ombla još se ništa sigurno ne zna. Možda će se ipak graditi, ali prema svemu sudeći to se neće dogoditi u iduće dvije do tri godine. HEP formalno nije odustao od gradnje iako je ovog ljeta raskinuo ugovor o kreditiranju tog projekta s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Radi se o 123,2 milijuna eura vrijednom kreditu dogovorenom još 2011. godine kojim je trebalo biti financirano oko 80 posto ukupne vrijednosti projekta.
     Što se tiče TE Plomin C, od njega su odustali Poljaci i Koreanci, čije je tvrtke HEP prije godinu dana izabrao kao moguće strateške partnere. Ostale su još samo dvije tvrtke, francuski EDISON i japanski Marubeni, koje imaju rok do kraja listopada poslati HEP-u obvezujuće ponude za izgradnju TE 'Plomin C'. Kad bi se moglo krenuti s projektom nije poznato.

Industrija

     Vlada je odlučila da nema interesa za spas pa je tvornica Dioki prije dva tjedna završila u stečaju. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku industrijska proizvodnja u kolovozu pala je za 3,5 posto na godišnjoj razini. Najviše je (17,2 posto) potonula proizvodnja kapitalnih proizvoda. Porasla je samo proizvodnja energije (14,3 posto). Visoke stope pada nastavljaju bilježiti brodogradnja, proizvodnja računala te duhanskih proizvoda.
     Novih tvornica i proizvodnje nema na vidiku.

Izvoz

     Robni izvoz Hrvatske u prvih sedam mjeseci ove godine, iskazan u kunama, pao je za 4,3 posto, a izražen u eurima smanjen je za 4,7 posto u odnosu isto prošlogodišnje razdoblje, dok je istodobno uvoz u kunama pao za 1,2 posto, a u eurima je smanjen za 1,6 posto, pokazuju posljednji podaci Državnog zavoda za statistiku.
     U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci iz Hrvatske je izvezeno robe u vrijednosti od 39,1 milijarde kuna, a uvoz je ostvaren u vrijednosti 71,5 milijardi kuna. Izražen u eurima, hrvatski robni izvoz u tom je razdoblju iznosio 5,2 milijarde eura, a uvoz 9,4 milijardi eura.

Inovacije

     Hrvatska je jedina zemlja u Europskoj uniji u kojoj ulaganje u znanost i inovacije pada od 2002. godine, pokazalo je nedavno istraživanje Eurostata.
     U članicama Unije u prosjeku se iz državnih proračuna za ovu svrhu izdvaja oko dva posto bruto društvenog proizvoda (BDP), dok je taj prosjek u Hrvatskoj znatno manji i iznosi 0,7 posto BDP-a, što je ispod prosjeka EU.

Integracije

     Prvog srpnja ove godine pristupili smo EU i to je to.
     Kad sve zajedno zbrojimo i oduzmemo, moglo bi se reći da su nas Kukurikavci samo unazadili i pokazali se nesposobnim voditi gospodarstvo koje tone sve dublje.
     S tim se slaže i ekonomski analitičar Ljubo Jurčić koji je u razgovoru za Index rekao da Vlada ne zna kako funkcionira ekonomija niti kako pokrenuti gospodarstvo.
     "Vlada vodi destruktivnu politiku. U dvije godine nisu poduzeli ništa da zaustave pad proizvodnje. Bit cijele ekonomije je da narod ima veći standard, a najavljeni rezovi su anti ekonomska politika. Vlada treba preusmjeriti potrošnju i povećati je, ali da završi u domaćoj proizvodnji, no za hrvatske političare, hrvatski proizvod je prljava stvar", rekao je Jurčić.
     Postavlja se, kaže, pitanje zašto uvozimo mlijeko, a domaće krave koljemo. Znamo šivati, a tekstilna industrija propada i mi kupujemo stranu robu. Hrvatska, dodaje, ima neiskorištene resurse koji se ne znaju iskoristiti.
     Zato bi tvrdi, Vlada trebala organizirati institucije koje će poduzetnicima pomoći da naprave kvalitetan proizvod.

Novac nije sve u makroekonomiji

     "Linić bi dao novce, poticaje, ali što to znači ako poduzetnici to ne znaju iskoristiti. Uloga države je da im na najbolji način pomogne kako da znaju napraviti konkurentan i dobar proizvod. Novac nije sve u makroekonomiji. On je samo podmazivač stroja, a mi ne znamo ni kako raditi sa strojem", tvrdi Jurčić.
     Zoran Aralica s Ekonomskog instituta, stručnjak za društveno-ekonomsku upotrebu znanja i tehnologije za Index je rekao kako su najavljeni rezovi Slavka Linića samo tehničko rješenje te da oni neće dovesti do ničega ako Vlada ne bude imala jasan cilj kako izbjeći negativnu spiralu.
     Pojasnio je kako se spirala odnosi na smanjenje potrošnje koja dovodi do smanjenja dohodaka (od rada i kapitala) koja ponovo dovodi do smanjenja potrošnje.
     Iako su tvrdi, prisiljeni povući rezove zbog deficita, ističe kako prije svega trebaju uspostaviti sljedeći ciljevi normalno financiranje države i gospodarstva, uz smanjenje svih razina zaduženosti, pokretanje gospodarstva kao i promicanje mehanizama socijalnu politiku koja će ponajprije uključiti nezaposlene u radni postupak.
     "Vlada se odlučuje za rezove upravo zbog nepostojanja ovih ciljeva kako to sve pokrenuti jer je to razvojna politika. Socijalna politika se treba zasnivati na vrednovanju na osnovu prošlog rada, pri čemu se trebaju uključiti nezaposleni u radni postupak ili u vlasništvu budućih poslovnih pothvata (npr. putem energetskih kooperativa), a za pokretanje procesa konkurentnosti privrede se treba postaviti logika uloženog rada i produktivnosti pri čemu država mora imati aktivnu ulogu u prepoznavanju tehnoloških potreba gospodarstva i društva u cjelini", rekao je Zoran Aralica.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-kako-su-kukurikavci-s-5-i-pokrenuli-gospodarstvo-bez-investicija-visoka-stopa-nezaposlenosti-veliki-pad-izvoza-i-industrijske-proizvodnje/707620.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Neki komentari članka gorje:

kiki.riki   Objavljeno 2013-10-23, ca. 18:13
Poduzetniki se trebaju ugledat u Limića i njegove poluinteligente  ... i naučit kako se uspješno radi ... zbog 10 ćuna, izbacit goste iz hotela ... "zbog šnicle, zaklat kravu"  ... tako se to radi ...
 
kavijar   Objavljeno 2013-10-23, ca. 18:19
""Linić bi dao novce, poticaje, ali što to znači ako poduzetnici to ne znaju iskoristiti. Uloga države je da im na najbolji način pomogne kako da znaju napraviti konkurentan i dobar proizvod. Novac nije sve u makroekonomiji. On je samo podmazivač stroja, a mi ne znamo ni kako raditi sa strojem", tvrdi Jurčić."  izvini druže jurčiću, ali bolje da nam nikada ne vodiš ekonomiju, jer čemo tek onda najebati ! ovo je nebuloza !država niti zna  niti treba da uči "poduzetnike" kako napraviti  bla-bla proizvodsamo treba uvjete napraviti da se isplati raditi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I dakako poduzetnik treba "jeftin" kapital , a to nam ova država ne može datia i kada ga daje , daje krivima zbog opče korupcije  sistemau prevodu nas ništa ne može spasiti od bankrota !!! Dobar proizvod može napraviti samo "obrazovan" poduzetnik ...nažalost zaostali smo mnogo godina za svjetskom tehnologijom !
 
George_Bailey   Objavljeno 2013-10-23, ca. 18:20
Neće još dugo.
 
Pre.bold   Objavljeno 2013-10-23, ca. 18:27
.... ne postoji ekonomija na svijetu koja ne bi sa ovako nesposobnom i nekvalificiranom Vladom opstala.
 
bolne.prepone   Objavljeno 2013-10-23, ca. 18:29
Kriv je privatni sektor. To je evidentno. Vlada SRH čini kolosalne napore kako bi državu izvukla iz krize i prvi su rezultti već vidljivi. U idućoj petoljetki SRH će biti regionalna sila.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Cinkuši - Nega sonca nit' meseca.wmv, 03:57

Cinkuši - Nega sonca nit' meseca.wmv
« Zadnja izmjena: Listopad 31, 2013, 10:27:09 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #8 : Studeni 01, 2013, 09:17:26 prijepodne »
SDP-ova županica “audijem” jurca po pustoši s 20.000 nezaposlenih
Prosvjed grupe „Autić za županicu“
„Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli"
http://www.portal53.hr/vijesti/sisacko-moslavacka-zupanija/98-smz/12440-prosvjed-grupe-autic-za-zupanicu.html
wwwg tablice

Master

 • Gost
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #9 : Studeni 01, 2013, 08:36:23 poslijepodne »
Ovo je sindrom dugo biti na vlasti,isto ko i Bandić tak i ova i svi oni brojni Sanaderovci...mjenjat vlast ko čarape,nema druge.

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #10 : Studeni 16, 2013, 05:47:48 poslijepodne »
Citat:
eS(De)Perantski stalinbani, kom.uništi
SDP: (NE) ZNA SE stranka (ne)veštakov i (ne)veštic (nastavek niza)

Citat:
Če duže dale vse vejčpot čujemo kak so oni šteri so do (pred)lani bili na vlasti čuda krali, ali vam morem reči gda so i hajdik toga delali. Delali so ceste, moste, vijadukte, autoceste, tunele (nešterne so farbali i po deset pot) i kaj nebom dale nabrajal jer bodete rekli gda za jiv navijam. A ve kak so došli ovi novi, ve se nikaj ne dela, nišči ne krade, a penez ga ne. Gde so penezi ak smo vsi pošteni? A ljude smo ogulili, očem reči, ljudima smo pobrali peneze prek pedevea i podražili smo benzina, plina strujo… To vam mene gvinta!

Premišlavajne Jožeka radnika / Međimurske novine / e-vundato: 23.07.2012.
Večernak / kolumne

Piše: Milan Ivkošić
Objava: 15.11.2013

Perković, ćirilica, suđenje referendumu, uhićenje Vidoševića.... 
i nove zabave do izbora


U kući koja se zove Hrvatska umire sve: propadaju posljednji ostaci industrije, nezaposlenost raste, investicija nema ni na vidiku, zakoni sve više omogućuju kapitalističko tlačenje radnika, porezna i druga opterećenja stanovništva sve su nepodnošljivija, a pad nataliteta i iseljavanje iz Hrvatske nestanak hrvatskog naroda čine sasvim doglednim.
Milanović i drugovi uživaju u tome da 
se promoviraju u događajima za zemlju nebitnim kad već nemaju zasluga u programima za zemlju bitnim . Lex Perković, ćirilične ploče, referendum o definiciji braka, uhićenje Vidoševića, suđenje Sanaderu... - ništa od toga ne može biti nikakvo pokriće za činjenicu da je ova dosad najgora vlast dovela Hrvatsku do gospodarske katastrofe i do možda najvećeg siromaštva u Europi.

 
Kolumnist Indexa.hr Mate Kapović piše: “Ovo sve što vidimo je, koliko god nam moglo biti drago što je lepi Nadan završio u ćuzi, samo jedan veliki šou. Vidošević je, koliko god očito bio kriv, uhapšen jer je to nekome u ovom trenutku politički, iz ovog ili onog razloga, odgovaralo. Isto kao što je, primjerice, i postupak protiv Glavaša bio pokrenut ne zato što se nekome odjednom probudila savjest zbog onoga što je realno bilo počinjeno, nego zato što je to tada odgovaralo Sanaderu.

”Sva velika uhićenja u samostalnoj Hrvatskoj pratile su ovakve sumnje i uvjerenje da nije riječ o stvarnoj borbi protiv kriminala i korupcije, koja bi, piše Kapović, trebala obuhvatiti cijelu političko-ekonomsku elitu. Možda je najspektakularnije uhićenje za političke potrebe bilo u Sanaderovo vrijeme: uz televizijske kamere i mnoštvo unaprijed obaviještenih novinara stavljene su lisičine na ruke riječkom kardiokirurgu dr. Ognjenu Šimiću, koji će za nekoliko godina, pobjegavši u BiH, tamo i umrijeti. Premda se sumnjiči za neusporedivo veći zločin, Vidošević je uhićen bez spektakla, ali je politika i iza toga slučaja. Ne samo zato što sada ministar Maras optužuje i HDZ, čiji je član Vidošević nekad bio – on je, uostalom, i Račanov, i Linićev, i Mesićev kadar. Niti možda zato što je Mladenu Bajiću trebala još jedna krupna riba ne bi li bio izabran za još jedan mandat. Posrijedi je nešto za politiku Kukuriku koalicije mnogo važnije. A to je neprekidno, serijsko osvježavanje javne scene atrakcijama za publiku u kojima će uvijek iznova vidjeti ili nazirati HDZ kao krivca i koje će joj skrenuti pozornost s nesposobnosti ove vlasti koja je tisuću puta pogubnija od svih kriminala što su ih učinili Vidošević, Sanader i drugi.
 
Pogledajte Milanovićev niz koji bez zastoja zabavlja općinstvo: lex Perković, ćirilične ploče u Vukovaru, miniranje referenduma o ustavnoj definiciji braka, iznenadna koncentracija uhićenja... Sve to djeluje kao preleti zrakoplova s užasnom bukom iznad kuće u kojoj netko umire pa svi umirućeg napuštaju i izjure vani da vide to zastrašujuće čudo.

A u kući koja se zove Hrvatska umire sve: c. Svi možemo pretpostaviti da je Milanović do u detalje bio obaviješten što se i kada sprema Vidoševiću, ali on daje izjavu kao da je zatečen, kaže da o slučaju zna što i obični građani, ponavlja floskulu o institucijama koje trebaju raditi svoj posao, ali i dodaje da je “to zabrinjavajuće sve skupa”. Naravno, nikad nije izjavio da je ono što rade on, Linić i cijela koalicija “zabrinjavajuće sve skupa”.

Kad to izjavi poslije uhićenja Vidoševića, demagoški i licemjerno svoju brigu želi podijeliti s javnošću, s građanima, s njima se poistovjetiti i pridobiti njihovu suosjećajnost i sumišljeništvo za razloge koji ovu zemlju “zabrinjavaju”. Pa kad se građani slože s tim što ovu zemlju “zabrinjava”, to jest kad se slože s njim, onda on ispada nevin, pošten, pametan i nije razlog za zabrinutost. Ti razlozi su drugdje. Tako Zoran Milanović i drugovi uživaju u tome da se promoviraju u događajima za zemlju nebitnim kad već nemaju zasluga u programima za zemlju bitnim. Lex Perković, ćirilične ploče, referendum o definiciji braka, uhićenje Vidoševića, suđenje Sanaderu... - ništa od toga ne može biti nikakvo pokriće za činjenicu da je ova dosad najgora vlast dovela Hrvatsku do gospodarske katastrofe i do možda najvećeg siromaštva u Europi. Unatoč tome poslije Vidoševića sigurno stiže nova zabava za javnost, poslije nje još jedna, pa još jedna..., svaka po mogućnosti i kao optužba protiv HDZ-a. I tako sve do izbora. Ne znamo voditi zemlju, sve je više pustošimo i osiromašujemo, ali je znamo uzbuđivati i uzbunjivati.


Zvir:
http://www.vecernji.hr/perkovic-cirilica-sudenje-referendumu-uhicenje-vidosevica-i-nove-zabave-do-izbora-902937

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Deca, moja deca, nikaj nate mela.
Mati mačeva, vlada vam je kriva, se vam je zapila.

Žiga u Lisinskom - Deca moja deca , 03:24

Žiga u Lisinskom - Deca moja deca
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #11 : Studeni 19, 2013, 04:37:32 poslijepodne »

evo glasilo crvenih objavljueje izjavu prvog antifasistickog ustase i potporu bjeguncima iz vukovara..

http://www.jutarnji.hr/stipe-mesic--skandal-u-vukovaru-nam-se-dogodio-zbog-popustanja-agresivnoj-desnici-/1140714/

slusao sam na slijemeu danas oko 11 sati, nesto kasnije vecernji je objavio na svom portalu ali brzo i maknuli izjavu te lakrdije koja kosta 2 tona kuna godisnje ..a placaju ga i oni iz jucerasnje kolone.

predivno..

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #12 : Siječanj 12, 2014, 03:39:28 poslijepodne »
Srbijanski kokoDačići (2)
Vuk (i) Bran-ković vs. puk i bran-iteli

Fred Matić:
Crni Vrane (Frane) vs. crleni tič


Fred Matić, padobranac u politici, ima novog idola: 'Dačić je praktičan čovjek, to sam mu i rekao...'

Glas kojeg izgubi svaki put kad treba zastupiti ljude zbog kojih je ustoličen, neočekivano se vrati i to kroz izjave koje bolje da se nikada nisu dogodile. "Tijekom mog razgovora sa srpskim premijerom Dačićem rekao sam mu: Vi ste vrlo praktičan čovjek, pomozite našem Veljku...   

Tužna je istina da je sudbina Veljka Marića prepuštena malim, intimnim razgovorima političara i njihovim trenutnim raspoloženjima. Još je tužnija činjenica da je Dačić uistinu pokazao Matiću što je učinkovitost i autoritativnost u vlastitoj državi. Za plakati je, ipak, Fredova impresioniranost brzinom i dobrom voljom srpskog premijera. Za nadati se da je ministar branitelja nešto i naučio pa da će to i primijeniti sada u ključnom trenutku. Da će pustiti zakržljali glas i reći: "Ne dirajte braniteljske mirovine!"
Ministar branitelja u potpunosti je izgubio kompas. Neodlučnost i poniznost, jedne od njegovih najvidljivijih značajki, ovih su dana uočljivije nego ikada. Fred, koji je izgubio kredibilitet u očima Milanovića, svojih savjetnika, a branitelja već odavno, sada shvaća do koje mjere mu je poljuljan stolac pa vuče poteze kojima pokušava pomiriti nemoguće: Vladu i branitelje.

Sada, kada je bjelodano da će se braniteljske mirovine rezati i kada bi Matić mogao oživjeti svoju umrtvljenu, ministarsku ulogu, on – šuti. Ni glasa o tome da branitelji nisu povlašteni, ni riječi o tome da je štednja na grbi stvaratelja neovisne Hrvatske u najmanju ruku sramotna. Branitelji koji sve više žive na margini društva po tko zna koji put podnose žrtvu za svoju domovinu i to im neće biti teško. Za njih je puno teže kad "njihov" ministar sve to promatra s neviđenom lakoćom.

Glas kojeg izgubi svaki put kad treba zastupiti ljude zbog kojih je ustoličen, neočekivano se vrati i to kroz izjave koje bolje da se nikada nisu dogodile.

"Tijekom mog razgovora sa srpskim premijerom Dačićem rekao sam mu: Vi ste vrlo praktičan čovjek, pomozite našem Veljku, prebacite ga u neku bolju sredinu", bez imalo srama svjedoči Fred o svom poniznom odnosu prema čovjeku čija država drži zatvorenog hrvatskog branitelja u najgorim mogućim uvjetima.

"Dačić je odreagirao za samo četiri sata i Veljko je smješten u bolji zatvor poluotvorenog tipa u Srijemskoj Mitrovici", reče Matić na sav glas pred cijelim hrvatskim narodom.

Tužna je istina da je sudbina Veljka Marića prepuštena malim, intimnim razgovorima političara i njihovim trenutnim raspoloženjima. Još je tužnija činjenica da je Dačić uistinu pokazao Matiću što je učinkovitost i autoritativnost u vlastitoj državi. Za plakati je, ipak, Fredova impresioniranost brzinom i dobrom voljom srpskog premijera. Za nadati se da je ministar branitelja nešto i naučio pa da će to i primijeniti sada u ključnom trenutku. Da će pustiti zakržljali glas i reći: "Ne dirajte braniteljske mirovine!"

Citat:
A. Hebrang (pred teri  mesec):
"Posle vundavajna registra branitelov pokrenut je postupek protiv cirka (LK: ak se ne varam) petnajest sumlive branitelske penzij.
To relativizera opravdanost vundavajna registra branitelov.“

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/103151-fred-matic-padobranac-u-politici-ima-novog-idola-dacic-je-praktican-covjek-to-sam-mu-i-rekao.html
« Zadnja izmjena: Siječanj 12, 2014, 03:41:48 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
DOŠEL VRAG PO SVOJE: "Mrla Kukuriku vlada"
« Odgovori #13 : Ožujak 31, 2014, 09:58:14 prijepodne »
DOŠEL VRAG PO SVOJE!

2014-03-31
Tugujući građani izdali osmrtnicu:

"Umrla Kukuriku vlada"


NA TRAMVAJSKOM stajalištu ispred crkve Sv. Petra u Zagrebu, Indexov čitatelj fotografirao je osmrtnicu za Kukuriku vladu.

"U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima, poznanicima te svim građanima da je naša "draga" KUKURIKU VLADA umrla uslijed borbe s vlastitom nesposobnošću i za sobom ostavila ožalošćeni državni proračun, rekordni deficit, galopirajuću nezaposlenost, netaknute EU fondove i prazne džepove tugujućih građana", stoji u osmrtnici koja se pojavila u Zagrebu.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/tugujuci-gradjani-izdali-osmrtnicu-umrla-kukuriku-vlada/737019.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vezana vest:
Kako nam je lagao SDP: Gdje su 80.000 radnih mjesta i rast BDP-a od pet posto?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-nam-je-lagao-sdp-gdje-su-80000-radnih-mjesta-i-rast-bdpa-od-pet-posto/732216.aspx
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Dol(č)e vlada!
« Odgovori #14 : Ožujak 31, 2014, 01:59:19 poslijepodne »
cuj ludwig, pazi kaj pises..ne prostiri strajnsku propagandu.

u domaji tvojoj ima 33% plus najdraza manjina koji smatraju ove potomke proizvoda revolucije druga i njegovih upravitelja logora , cije ime  ima i najlepsi trg u bivsem lijepom gradu, je do ova qvazivlada od one iz 89te najbolsa vlada.

zato, pazi se,  ne vole oni stranjske uzrpatore i domace klerofaschiste koji tak misle kak i pise na osmtnici.