Autor Tema: Polančec prodan f Egipt a "Podstanar" nema pojma o ničem  (Posjeta: 1367 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

  • Gost
Polančec prodan f Egipt a "Podstanar" nema pojma o ničem
« : Rujan 14, 2010, 08:22:18 poslijepodne »
Polančec prodan f Egipt a "Podstanar" nema pojma o ničem

ISTRAŽNO POVJERENSTVO ZA INU

Sanader bi, da je došao, bio glavna Polančecova meta 
Damir Polančec jučer je u Saboru pred istražnim povjerenstvom za privatizaciju Ine branio sebe, a Ivan Šuker cijeli HDZ
http://www.jutarnji.hr/sanader-bi--da-je-dosao--bio-glavna-polancecova-meta-/886403/

Mesić: Polančec nije cijeli posao mogao obaviti sam
Saborsko povjerenstvo je nekadašnjem premijeru zakazalo svjedočenje 12. listopada, jer su, kažu, iz medija shvatili da bi tada trebao biti u Hrvatskoj
http://www.24sata.hr/news/mesic-polancec-nije-cijeli-posao-mogao-obaviti-sam/190985/

Privatizacija Ine
Polančec o Ini: Sanader, Šuker i Marina M. Dropulić su sve odobrili
Izrazio je nadu da će se Ivo Sanader odazvati pozivu za svjedočenje i objasniti zašto je njega a ne Ivana Šukera predložio za predsjednika NO-a Ine.
http://www.vecernji.hr/vijesti/polancec-ini-sanader-suker-marina-m-dropulic-su-sve-odobrili-clanak-190632

Slučaj Ina
Šuker o Ini: Izmjene ugovora na osnovi Polančecove prezentacije
Privatizacija je počela u vrijeme kada je država već imala pozitivniji gospodarski rast, rekao je Šuker.

Kada bi se današnje svjedočenje potpredsjednika Vlade i Ministra financija Ivana Šukera pred Povjerenstvom za Inu moglo opisati jednom rečenicom ona bi glasila: "Polančec je kriv za sve."
http://www.vecernji.hr/vijesti/suker-ini-izmjene-ugovora-osnovi-polancecove-prezentacije-clanak-190570

DAMIR POLANČEC
Bahati Šuker protiv smirenog Polančeca: Netko od njih laže, kome vjerujete?
Ivan Šuker pred Istražnim povjerenstvom bio je bahat i odbijao davati jasne odgovorePolančec je smireno pričao o svojoj ulozi o privatizaciji IneNetko od njih laže

ISTRAŽNO povjerenstvo za Inu u Saboru je danas vidjelo dva lica HDZ-a: Damira Polančeca, čovjeka koji nema što izgubiti, i Ivana Šukera, ministra financija koji balansira na tankom užetu. Što s njegovom tjelesnom konstitucijom nije uopće lako.

> Bahati Šuker: Glasovao sam za ugovor s MOL-om, a izvješće nisam ni pročitao

> Polančec na rubu plača: Osjećam se kao Josip prodan u egipatsko roblje od strane svoje braće

> Zoltan Aldott: MOL ne može donositi odluke o Ini bez pristanka hrvatske strane

Zar itko vjeruje da je Polančec sam vodio kriminalnu hobotnicu?

Kome vjerovati? "Najvećem kriminalcu u državi", kako se Polančec sam predstavio, ili "najvećem poštenjačini", kako je predstavio svog nekadašnjeg kolegu. Kad Polančec kaže da se osjeća "kao da su ga vlastita braća prodala u roblje" i odgovorno tvrdi da su Šuker, Ivo Sanader, Jadranka Kosor, Marina Matulović Dropulić i brojni drugi ugledni HDZ-ovci znali za sve što se u Ini događalo, to je riječ čovjeka koji je, ako je vjerovati nakupljenim kaznenim prijavama, do grla ogrezao u korupciju.

Ivana Šukera, s druge strane, ni za što ne možemo (zasad) optužiti, jer nesposobnost nije protuzakonita. Zbog čega bismo onda vjerovali Damiru Polančecu? Ne valjda zbog toga što je iskaz pred povjerenstvom dao mirno, staloženo, jasno, bez vrzmanja. Zato što je članovima povjerenstva detaljno pojasnio sve pojedinosti koje su ih interesirale. Zato što je naglas izrekao činjenicu koja bi dosad već svima trebala biti jasna: Damir Polančec nije mogao voditi kriminalnu hobotnicu bez znanja Ive Sanadera i njegovih najbližih suradnika.

Bahatom i otresitom Šukeru svjedočenje pred povjerenstvom je ispod časti

Za razliku od bivšeg ministra Polančeca, sadašnji ministar Šuker bio je vidno nezadovoljan što se mora pojaviti pred povjerenstvom. Bahat i otresit, ponašao se kao da mu je ispod časti odgovarati na pitanja o biznisu koji je možda unazadio Hrvatsku za desetke milijuna kuna. Jasne odgovore odbijao je dati, a kompletnu odgovornost za privatizaciju Ine prebacio je na dojučerašnjeg kolegu Polančeca. On, kaže, s cijelom pričom nema nikakve veze, a ništa sporno ne vidi ni u vlastitom priznanju da se nije udostojio niti obavljati svoj posao i pročitati izvještaje koji su mu dostavljeni.

"Polančec je rekao da je to sve OK i ja sam mu vjerovao", rečenica je u koju može stati cijelo Šukerovo svjedočenje. A to je i općenito stav HDZ-a prema bivšem potpredsjedniku Vlade, čak i onih koji su donedavno za Polančeca i sve ostale HDZ-ovce optužene za mutne radnje "stavljali ruku u vatru". Kome ćemo vjerovati? "Uglednom" ministru Šukeru ili "žrtvenom janjetu" Polančecu? Čovjeku koji, uza sve za što ga se tereti, više nema razloga štititi bivše kolege ili ministru čija stranka balansira na rubu ponora?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bahati-suker-protiv-smirenog-polanceca-netko-od-njih-laze-kome-vjerujete/512240.aspx

DAMIR POLANČEC
Mesić: Polančec me nije izvještavao o privatizaciji Ine, ali on nije mogao sve odraditi sam
Polančec je rekao da je vrh HDZ-a sve znao o Ini, ali i da je izvještavao MesićaMesić to demantira, ali ne vjeruje da je Polančec sve odradio sam

"TO SU gluposti i podmetanja", demantirao je Stjepan Mesić izjavu Damira Polančeca pred Istražnim povjerenstvom za Inu. Polančec je, osim vodstva svoje bivše stranke, s prodajom Ine MOL-u povezao i bivšeg predsjednika Mesića.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesic-polancec-me-nije-izvjestavao-o-privatizaciji-ine-ali-on-nije-mogao-sve-odraditi-sam/512279.aspx

Ovo je kak sastanak SKOJa,nema čega/koga nema...