Mislim da smo si sami krivi.
Ako pod to "MI" misliš na državu - u pravu si. Mi kao mali nemamo nikakvog utjecaja, ali država bi mogla imati, no kako je i sama jedan jadni klijent ovisan o njima, ne usudi im se ništa reći i tolerira im potpune nezakonitosti bez pogovora. To znači biti banana-država.
Ako već sama država ne reagira,jer joj je baš svejedno,ili ima takav dogovor s nekom iz samog vrha – što nije ništa novo i smatram da je takav slučaj baš kod nas – tada mi kao klijenti moramo reagirat,buniti se prigovarati, bez obzira koliki uspjeh postigli.
Mislim da je najlošija opcija , ne reagirati,prepustiti se svemu . Ne slažem se da se baš ništa ne može učiniti, samo je sve pitanje vremena i načina.
Ali mi smo kao narod u takovim situacijama još uvijek malo lijeni,teško se pokrećemo i uvijek se misli zašto baš ja . A svako pametan prati takova stanja i naravno koristi sve naše manjkavosti ,i to vjerujem vrlo uspješno.
Ali svi mi jednostavno kao Guske , hodamo i čekamo da nam netko drugi riješi situaciju.
Da se organizirano podigne sva gotovina iz banaka na neko vrijeme , da vidiš panike. Sve dok smo mi mirni ,ništa se neće promijeniti,dapače ,samo će nas bolje izrabljivati.