Autor Tema: Shopping  (Posjeta: 7569 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

  • Gost
Shopping
« : Studeni 11, 2009, 02:31:59 poslijepodne »
Vrata posjetiteljima 12. studenoga  otvara Westgate Shopping City, smješten u “sendviču” urbanih zagrebačkih granica i Zaprešića. Uistinu je riječ o najvećem trgovačkom centru u Hrvatskoj, a svrstao se i među prvih 10 u Europi.

…….projektirali su crvenu “kravatu” koja omata cijeli objekt kao dvostruka zidna obloga. Crvena vrpca, ključna komponenta hrvatske tradicionalne odjeće, kombinira funkcionalnost i dizajn s lokalnim tradicijama. Čvorovi čelične kravate predstavljaju ulaze u zgradu.

Unutarnje područje projektirano je kao trokutasti trgovački centar kojemu kutovi čine eliptične trgove. Tri trga oblikuju vlastita manja središta u sklopu cijeloga centra i time dobivaju vlastiti identitet zahvaljujući različitim bojama i golemim svjetlosnim konusima u gornjem dijelu. Prizemlje i prvi kat povezani su atrijem, stoga danja svjetlost može doprijeti do prizemlja. Zone za odmaranje u hodnicima centra pružaju posjetiteljima udobna mjesta za sjedenje.
Koncept trokuta, iskorišten je tako da s plohe okrenute prema jugu posjetitelje inspirira čakavština, sjeverozapadna strana odiše kajkavštinom, a istočna kontinentalnom, odnosno slavonskom štokavštinom.

http://www.poslovni.hr/130587.aspx

Popis dućana: http://www.cromoda.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3902&Itemid=36