[/quote]
Stvarno te ne razumijem. Govoriš kao da su vatrogasci iz Turopolja išli na Kornate, a ne branili vlastite kuće. Da se Sava izlila ne bi se zaustavila deset metara od nasipa. Poplavila bi sve kao i prije dvije godine.
Ja sam konstatiram činjenice, a nisi pobio ni jednu. Da i ja tebe pitam , zar samo vatrogasci moraju dolaziti?
A, tko drugi? Samo DVD-ovi u Turopolju okupljaju dovoljan broj obučenih ljudi. Civilnu zaštitu nemamo. Vojska je bila prije dvije godine, a bolje da nije. Ne znam koju bi ti to skupinu pozvao. Turopolje ima stoljetnu vatrogasnu tradiciju. Nemamo gorsku službu spašavanja, niti obalnu stražu. Vatrogasci su jedina organizirana i obučena snaga koju imamo.
Sa razlogom postavljam pitanje javnog priznanja bilo kojem vatrogascu kao doprinos široj zajednici ili nekaj tome slično?
U ponedjeljak, 5. Studenog 2012. aktiviran je Stožer za zaštitu i spašavanje, Grada Velike Gorice u sastavu:
- Dražen Barišić, gradonačelnik
- Stjepan Kos, zapovjednik Stožera
- Ervin Kolarec, zapovjednik Stožera civilne zaštite
- Krešo Hubak, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice
- Ivan Grđan, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice
- Boris Turan, zapovjednik JVP-a
- Kristijan Suša, načelnik policijske postaje Velika Gorica
- Željko Galeković, direktor VG Čistoće
- Josip Kolarec, direktor VG komunalca
- Jure Galić, direktor VG vodoopskrbe
- Miroslav Starčević, Grad Velika Gorica
- Krunoslav Prentašić, Hrvatske vode
- g. Martinuš, Hrvatske vode
- Elizabeta Stipetić – služba informiranja
Pogledaj sastav funkcija i osoba koje su se sastale.
- Ervin Kolarec, zapovjednik Stožera civilne zaštite
Koje civilne zaštite?
Ako znamo da je nema, čemu i čime ta osoba zapovijeda? Koji je njegov zadatak, ako znamo da je Krešo Hubak zapovjednik VZGVG i da on ima mandat zapovijedanja.
"Krešo Hubak, zapovjednik VZGVG zadužuje se i preuzima uzima obvezu raspoređivanja vatrogasaca i rukovođenja gradnjom zečjeg nasipa."
Gdje su tu radne snage Hrvatskih voda, gdje je tu CZ? Nema nikoga, ali jako dobro nam naplačuju svoj totalni nerad i nered. Ja tvrdim da je to njihov zadatak. I još nešto, zlatno pravilo "nahrani konja prije oranja" .
Malo grubo rečeno ali je to istina.
Svi su spremni na zapovijed ali zaboravljaju nahraniti iste te snage koje tako rado mobiliziraju.
Gradonačelnik tako besramno i olako govori, kako je grad sada u teškoj situaciji i da nemaju novaca da podmire troškove vatrogasaca koji su se jedini odazvali na lopatanje pijeska.
Pitam ja , a tko je za to odgovoran?
Sava, vatrogasci ili on sam sa svojom klikom i oni prije njega. Samo oni nisu nikome odgovorni i ne podnose račun,
A to kaj ti ne razumiješ ili nećeš razumjeti to mogu i shvatiti.
Poanta mojih komentara se odnosi na vlast koja se opet provlači bez odgovornosti i sve prepušta stihiji.