Autor Tema: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije  (Posjeta: 100553 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #165 : Svibanj 16, 2015, 07:36:53 prijepodne »
... Master, od kulture imaš jedino kulturu glivica među nožnim prstima, a o tvojoj senilnosti da i ne govorimo.  Šteta trošiti vrijeme na nepotrebnu raspravu s glupim ljudima, stoga nemam namjeru pisati dalje. Beskorisno je. 
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Master

 • Gost
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #166 : Lipanj 24, 2015, 10:56:49 prijepodne »
Kovač: Aleksandar Vulin je saveznik Kukuriku koalicije
Stepinac mora biti istražen istinito, ali impuls mora dati politika. Postoji platforma na europskoj razini, u koju je ova hrvatska vlast odbila ući

Datum objave: 23.06.2015 | 23:07 Autor: HRT/ib
Povodom izjava ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandra Vulina o blaženom Alojziju Stepincu i o fašizaciji Hrvatske, u večerašnjem Otvorenom, na temu hrvatsko-srpskih odnosa gostovali su Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a, povjesničari Mario Jareb i Tihovmir Ponoš, jedna od čelnica SNV-a Aneta Lalić, dok je o reakciji Zagrebačke nadbiskupije na Vulinove izjave govorio fra Ilija Karlić. U studio su pozvani Aleksandar Vulin, ali i netko iz ministarstva vanjskih poslova, no nisu se odazvali.


 
"Gospodin Vulin je saveznik Kukuriku vlade, koja ovim temama pokušava stvoriti strah hvatskih građana od promjene vlasti. Milanović čini manevar poput Račana 1990-e godine. Tada je Račan prozivao HDZ kao stranku opasnih namjera, a sada Milanović koristi Vulina u istu svrhu. Ono što je nama bitno ovdje u Hrvatskoj jest to što vlada povlađuje Vulinu tvrdeći kako u Hrvatskoj postoji fašizam riskirajući dugoročno ugled Hrvatske samo kako bi ostali na vlasti. Međutim, u Hrvatskoj nema fašizma, ima samo incidenata. Vesna Pusić, ne osuđujući incidente, nego optužujući društvo fašistoidnim,   radi direktno na povlađivanju Vulinu. Stepinac mora biti istražen istinito, ali impuls mora dati politika. Postoji platforma na europskoj razini, za istraživanje žrtava totalitarnih režima, iz 2011. godine u koju je ova hrvatska vlast odbila ući. Naša politika daje samo impulse Vulinu i sličnima kako bi zamaskirala svoje loše rezultate i egzodus stanovnika iz Hrvatske", istakao je Miro Kovač.

Vezane vijesti

Tomac: Vesna Pusić je nagazna mina, spremna je izdati sve za karijeru
Aleksandar Vučić: Propagiranje Stepinca kao sveca neće proći
Provjerite kako je Pupovac naživcirao Rominu Knežić i Petra Perežu
Činjenica je da Vlada usred Hrvatske dopušta vrijeđanje hrvatskih građana


"SNV smatra kako su izjave Vulina i odazivanje pozivu na događaj dobre za bolje odnose Hrvatske i Srbije. Vulinov je govor bio samo odgovar na intencije koji negiraju Holokaust te je stoga razumljiv, iako problematičan jer je propustio osuditi fašizaciju u svojoj zemlji kada je govorio o kukastom križu na Poljudu ili spaljivanju izraelske zastave u BiH.", izjavila je Aneta Lalić.

"Poluistine su često gore od čistih laži. Stepinac nije bio ustaški vikar, on je bio vikar svih vojnika na području Kraljevine Jugoslavije. Ministarstvo domobranstva gdje je kasnije bio pridružen nije imalo nikakve veze s ustaštvom. To su zločeste konstrukcije jer Stepinac se nije mirio sa rasnom politikom te je bio čak i progonjen zbog spašavanja Židova. Uostalom i zapadni saveznici su mu blagonakloni", smatra Mario Jareb.

"Za sada nema nikakvih naznaka da je Alojzije Stepinac bio trovan, on je imao rijetku bolest krvi. Ne raspravljamo o tome da u Hrvatskoj postoje ljudi koji su protiv komemoriranja fašističkih zločina. Imam dojam da je Vulin u Vladi RS-a zadužen za Hrvatsku. Vulin zapravo govori ono što Vučić misli. Ove poruke služe svačemu, u principu za unutarnje prilike, kako bi prikrio vanjskopolitičke konotacije rezolucije o Srebrenici", iznio je Tihomir Ponoš.

"O svim žrtvama trebamo pričati. Vulin nije zanimljiv previše, ali tko god stavlja Stepinca u kontekst ubijanja djece ima pomračeni um. Ja se ne pitam što je sa Vulinom, njemu je to uobičajeno, ja se pitam što je s nama? Ne može svatko imati svoju istinu, mi trebamo znanstvenu istinu. Papa neće odustati od proglašenja svetim blaženog Stepinca usprkos zajedničkoj komisiji sa SPC-om. To je duh ekumenizma i razgovora koji bi trebao dovesti do istine. Laž je izvor straha, a oni koji je šire su izvor podjela", naglasio je Ilija Karlić

Master

 • Gost
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #167 : Lipanj 24, 2015, 10:59:20 prijepodne »
 Markov trg:
"Specijalni rat se vodi dugo vremena od strane Srbije, Rusije i Velike Britanije, kao i pete kolone Hrvatske. A cilj je diskreditirati Hrvatsku. Uvijek ista optužba, da je Hrvatska ustaška zemlja i da se u Hrvatskoj stvara novo ustaštvo, i to ne recidivi starog nego baš novo ustaštvo. Sve s ciljem da se Hrvatsku diskreditira", rekao je politički analitičar Zdravko Tomac gostujući u emisiji. O aktualnim događajima u Hrvatskoj, kao i ponavljanju starih obrazaca pisao je i u svojoj knjizi "Pobjednici i gubitnici", koju će prezentirati široj javnosti prvog srpnja u Sheratonu u 19 sati.
"Mislim da je Tomislav Karamarko u pravu kada je rekao da se vraćamo u 90-e godine. Ne u svemu, ali po toj agresiji na Hrvatsku. Podsjetit ću na neke događaje. Miniranje židovske općine i spomenika na groblju. Potom kada je padao Vukovar lansirana je strašna teza da su hrvatski branitelji ubili 41 srpsko dijete. To je trebalo poslužiti da se sakriju logori i Ovčara. Podsjetit ću na 1995. kada je cijelom svijetu iz SFRJ poslan memorandum u kojem je Hrvatska optužena da je genocidna država. 'Prema još nepotpunim podacima na teritoriju RH registrirano je 95 logora za Srbe...' navodi se lažni popis logora, potom da je 1995. izvan teritorija okupirane krajine protjerano tisuće i tisuće Srba. Ide se i tako daleko da se predsjednik Tuđman osobno optužuje da je ubio 12 osoba. Bilo je i kasnije memoranduma. Navodim to da kažem da se služe istim metodama i danas. Oni vode smišljenu politiku. Kada se sve zbroji i oduzme, nemam dokaze, ali mislim da je kukasti križ dio te politike i da je on trebao neprijateljima Hrvatske, vanjskim, ali i unutrašnjim neprijateljima, udbašima, kosovcima i sadašnjoj vlasti kako bi rekli da Hrvatska postaje ustaška država. A Srbi se nisu odrekli Vukovara. Sjetimo se kako je Nikolić tri puta javno rekao da je Vukovar srpski grad i da tu Hrvati nemaju što raditi", naveo je Tomac.
On u svojoj knjizi obrađuje Memorandum dva u odnosu na Hrvatsku, a podsjetio je i kako je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je sam sudjelovao u ratu protiv Hrvatske, četnički vojvoda, kako smatra Tomac, nedavno rekao kako se u Hrvatskoj sprema "nova Oluja dva s ciljem da počisti i ono malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj".
"U Vukovaru se želi napraviti obrat da branitelji postaju agresori, a agresori žrtva. Naša vlada radi posao po memorandumu dva. Zato smo Pusić, Pupovca i ostale optužili za veleizdaju. Vulin, nesretnik je bio u Sisku prije nekoliko mjeseci. Tamo je rekao da onaj tko razbija ćirilične ploče da će uskoro razbijati i dječje srpske glave. Optužio je Hrvatsku da sprema novi genocid. Trebalo ga je uhititi ili ga izvesti pod policijom iz Hrvatske. Nedavno se Vulin proslavio, opet je s Vučićem i Nikolićem optužio Hrvatsku. Pomogli su im braća Rusi i zato je to opasno. Rusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo je svijetu analizu u kojoj lažno tvrdi da je u Hrvtskoj prisilno pokršteno 300 tisuća Srba, a isto je rekao i Pupovac tijekom rata. Taj Vulin nakon tih incidenata opet dolazi u Hrvatsku. Tko ga je pozvao? Tko mu je dao pravo da govori? Zašto Vlada ne reagira? Glavni je sada napad na Stepinca. Žele ga proglasiti ustašom. Napisao sam, da cijenim papu, ali je napravio pogrešku. U želji da se pomiri s pravoslavnom crkvom žrtvuje istinu o Stepincu i Hrvatima", upozorio je Tomac.
Postoji jedan kontinuitet, nastavlja Tomac. Njegov zaključak je da je sve vrlo smišljeno i nevjerojatno je da hrvatska Vlada ništa ne čini da zaštiti hrvatske nacionalne interese nego čak i pomaže.
"Nasilno uvođenje ćirilice u Vukovaru, pokazuje da Milanović i ova vlada pomažu u provođenju memoranduma dva", objasnio je Tomac.
Na Vulinove nedavne izjave u Jadovnom, nije reagirao nitko od vladajućih, a tako niti ministar kulture Berislav Šipuš, a Tomac podsjeća kako je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić Vulinov govor dočekala uz smijeh.
"Mi nismo na toj razini da reagiramo, rekla je Pusić. Nismo na toj razini da netko dođe u našu domovinu pljuje nam u oko mi to obrišemo i kažemo pljujte još. Pogledajte kako je Vučić dočekan na zakletvi Kolinde Grabar Kitarović. Pogledajte s kakvom ljubavlju se Pusić tri puta ljubi s Vučićem. Ona za svoju ambiciju ponovno izdaje hrvatske nacionalne interese. Sjetite se Josipovića i Pusić kako su pokušali spriječiti da se raspravlja o tužbi Hrvatske za genocid Srbije", upozorio je Tomac.
Na pitanje o uvjerenosti Vesne Pusić, koja stalno ponavlja kako ima podršku predsjednice za kandidaturu u UN-u, Tomac kaže kako je Pusić nagazna mina.
"Kolinda je dužna demantirati tu nagaznu minu. Dužna je reći zašto Pusić ne može biti podržana, a u knjizi, koju sam napisao ima bezbroj argumenata, koji obvezuju Kolindu Grabar Kitarović da ne propusti Vesnu Pusić da ode na mjesto", kaže Tomac.
Kada pogledamo politiku koju vodi Pusić, čini se kako nema čvrstog stava koji bi se suprotstavio četništvu, na što Tomac kaže kako je ona silno ambiciozna i spremna sve izdati za svoju karijeru.
"Što veća izdaja tim veća nagrada. Pokazuje se ta nedozrelost, kada se na dan povratka Gotovine i Markača, kada je narod slavio da je isti dan zasjedao hrvatski sabor i unaprijedio Pusić na mjesto prve potpredsjednice hrvatske vlade, a bila je jedna od glavnih podupiratelja lažnih optužbi protiv hrvatskih generala", podsjeća Tomac.
Srbija falsificira, krivotvori i pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička
Srbija cijelo vrijeme radi, falsificira, krivotvori, pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička zemlja, naveo je Tomac.
"Oni su naveli strašnu optužnicu protiv hrvatskog naroda i lažne genocide da bi zaključili da se sprema novi genocid. U hrvatskim medijima se piše da su branitelji htjeli staviti Hrvatsku na plinsku bocu. Živimo u jednom vremenu u kojem se vanjska i unutrašnja agresija spojila i cilj je podmetnuti dokaze. Pobjeda Kolinde je prvi korak prema osvješćivanju hrvatskog naroda, da trebamo dovesti na vlast ljude koji su spremni suprotstaviti se užasnoj srpsko, ruskoj i britanskoj agresiji koja se obnavlja", upozorio je Tomac.
Na pitanje o Jazovki, gdje je pronađena hrpa kostiju te usporedbi s Jadovnom gdje nema kostiju, podsjeća kako je još Tuđman, kao povjesničar si zadao zadatak da razbije lažne optužbe o Hrvatima kao genocidnom narodu.
"Dobro je da se istraživalo što se dogodilo u Jasenovcu. Ne može se sakriti istina. Postoje činjenice, Tito je odgovoran za genocid nad Hrvatima poslije Drugog svjetskog rata. Čovjek koji je odgovoran za masovna ubojstva ne može biti najbolje što smo imali. U Beogradu vlada četnička politika. Na vlasti su učenici Šešelja. I ovi Srbi kojima smo dali vlast, Pupovcu i drugima, ne ponašaju se kao ljudi koji priznaju Hrvatsku", kaže Tomac.
Spomenuo je i kako je Zoran Milanović napravio štetu Hrvatskoj kao predsjednik vlade, lošije stojimo, nema nikakvih rezultata, a želi još jedan mandat.
"Misli da to može stvoriti politikom 'mi ili on', da uplaši narod HDZ-om koji će, po njemu, vratiti ustaštvo. Milanović kaže, mi smo nebeska Hrvatska, a oni su zlo i mi ćemo spasiti Hrvatsku. Cijela je strategija jasna. Milanović je dio te agresije, želi ostati na vlasti tako da uplaši hrvatski narod. Da sebe proglasi spasiteljem koji će spasiti zemlju od fašizma i nacizma", zaključuje Tomac.

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #168 : Lipanj 24, 2015, 05:42:00 poslijepodne »
umjesto svakojakog tkeljanja treba obznaniti javno , da u toj jami gdje se svake godine skuplja cetnicka i udbaska bratija, prema ikazu speologa, istazivanje se moze ponoviti , dapace, pronadjen je jedan skelet divlje zivotinje..

tek kad utvrdimo cinjenicno stanje , bez cetnicke i antifasistike , pardon , fasisticke propagande, sto je nalazi u toj jami, mozemo diskutirati o pupovcu , fasistima, i ovom kretenu koji se dojebao iz srbije.

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Odnošaji BrePublike Srbatske i Republike Srbije
« Odgovori #169 : Lipanj 26, 2015, 04:14:32 poslijepodne »
Živela Dugoslavija (1)
Švulek, švul, švulina (1)

Toplo bratstvo-je*instvo
ZagreBečkem (š)vulicam cesta meg živlejna (na)teče...
13. lipna 2015. na Jantonovo v Zagrebe je održana 14. parada po(r)nosa Zagreb pr(i)de 2015. pod sluganom "Glasnije i hrabrije: antifašizam bez kompromisa!“
Švuleki, švuli, švuline, švulice (lez´bre) okuperali su zagreBečke (š)vulice
(nem. schwul (sparno, toplo, vlažno) = homek; angeschwollen = natečen; piskutav (glas)).
ZagreBečani su v dva dneve doživeli dvostruki toplinski vudarec, kajti je dan rajneše živa v toplomeru skočila ober 30 grad Celzijusof.

Bolše-v-iza-m vs. “anti-fe(ti)šizam“
Citat:
Smrt fašizmu – sloboda narodu
Homoseksualci su za partizane bili ‘nakaze koje treba strijeljati’
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg44263/#msg44263
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zašto su socijaldemokratima homoseksualci važniji od radnika
     U zagovoru i zaštiti homoseksualaca nema iskrenosti. Socijaldemokratima oni samo služe kao zamjensko ideološko sredstvo poslije potpune izdaje radništva.
     Zaboravit će da su svi važniji filozofi, teoretičari i državnici čije ideje nasljeđuju i bez kojih bi bili nezamislivi mrzili homoseksualce, smatrali ih teškim bolesnicima, progonili i ubijali.
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49854/#msg49854   

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Živela Dugoslavija (2)
(š)Vuleki, (š)Vuli, (š)Vuline (2)

A(c)a Ciganlia – Ciganska posla
Srbski (romoliki) minister Aleksander Vulina (vuz komemoraciju v Jadovnu, Hrvatska):
“Stepinec je bil ustaški vikar“. „Mislim da je to pomoć prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni da se zajedno borimo protiv fašizacije Hrvatske“.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Živela Dugoslavija (3)
(š)Vulčeki, (š)Vulčići, (š)Vu(l)čići (3)

Vuči(ć)o ih vuči(ć)o od srede do petka...
„U natjecanje u pljuvanju po Stepincu, uz naše medijske mafijaše,  uključio se i reformirani fašist, Aleksandar Vučić, bivši agresor na Hrvatsku i bivši član nacističke Šešeljeve stranke. Vučić, Šešelj i Nikolić tri su trenutno najpoznatija što bivša, što sadašnja, fašista u Srbiji. Dakle,. Aca Vučić kaže da nitko u svetost kardinala Stepinca ne vjeruje te da je to propaganda. Vara se, naravno, vjeruje Sveta Stolica i 90 posto Hrvata, domaće izdajnike koji govore o fašizaciji Hrvatske ne računamo, oni vjeruju da je Tito još uvijek živ i krive papu zato što Tita nije živog kanonizirao.“
http://www.tinolovka-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=75205:nasi-prijatelji-cetnici-vjerujete-li-da-je-demokratizacija-aleksandra-vucica-iskrena-ili-se-radi-tek-o-propagandi-sto-znaci-da-je-on-ostao-fasist&catid=38:hrvatska&Itemid=549

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kukavni križ
“Ispad srbijanskog ministra Vulina u Jadovnu potvrđuje tezu kako se čovjek nikada ne može dovoljno načuditi bahatosti srpskih i kukavnosti hrvatskih političara.“
(Večernak / Kolumne / Kratki espresso / Piše Nino Raspudić, 2015-06-27)

Citat:
Felix Srečkec, 2015-06-15
DOSTI JE BILO FAŠIZMA V VAŠOMU FUDBALU!
http://www.forumgorica.com/politika/felix-sreckec/msg56060/?topicseen#msg56060
« Zadnja izmjena: Lipanj 26, 2015, 04:27:26 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #170 : Kolovoz 04, 2015, 02:30:52 prijepodne »
Analiza: Srbija vs.Hrvatska – čije je ratno zrakoplovstvo u boljem stanju
http://www.defender.hr/republika-hrvatska/obrambena-politika/analiza-srbija-vshrvatska-cije-je-ratno-zrakoplovtvo-u-boljem-stanju.php

http://tangosix.rs/2015/23/07/analiza-srbija-vs-hrvatska-cije-je-ratno-vazduhoplovstvo-u-boljem-stanju/

-

Integracija Epizoda - Nabavka novog lovac za odbranu Srbije
https://www.youtube.com/watch?v=QKmGmfkSInY
Datum prijenosa: 18. sij 2011.
Emisjia INTEGRACIJA... Srbija je ušla u proces nabavke eskadrile od savremenih višenamenskih borbenih aviona. Neizvesno je da li će u budućnosti vazdušnim prostorom Srbije krstariti F-16, F/A-18, Gripen, Eurofajter, Rafal, MiG-35 ili Suhoj 35, ali sada se već zna da se modernizacija mora obaviti što pre.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
« Odgovori #171 : Kolovoz 06, 2015, 06:40:33 poslijepodne »
O svemu pomalo sa 7. 5. 2015 - Dejan Lučić, Tajna istorija Drugog svetskog rata
https://www.youtube.com/watch?v=Le8RZIu9_qY

...Hrvatska UDBa i veza sa narko bosovima
Koliki je utecaj hrvatske tajne službe na događaje u Srbiji, posebno Vojvodini.

...Dokle su Ideine prodavnice dotle je Hrvatska.
 Dokle god http://www.idea.rs/]Idea[/url] ima prodavnice gde Srbi troše pare a zarada ide u Hrvatsku onda znate kolko je moćna hrvatska obaveštajna služba. Hrvatska obaveštajna služba ovde radi maksimano i uz pomoć novca, kupujući ljude na uticajnim mestima. Prepoznaćete to u prodaji zemlje, u biznisu. Nacionalizam 21. veka je pre svega ekonomski nacionalizam a Hrvati to sjajno umeju da iskoriste.

Paf! Konzum do Mexica!!!
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
« Odgovori #172 : Lipanj 04, 2020, 12:46:20 prijepodne »
Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Foto: Agencije

U cilju borbe protiv ćutanja o ulozi Srbije u ratnim zločinima, novi sajt Inicijative mladih za ljudska prava nudi informacije o masovnim grobnicama, logorima, progonima, prisilnoj mobilizaciji i paravojnim jedinicama.
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija pokrenula je danas novi sajt ratusrbiji.rs kako bi ukazala na činjenicu da je ova zemlja učestvovala u ratovima koji su izbili nakon raspada Jugoslavije.

Sajt sadrži informacije o skrivenim masovnim grobnicama, logorima, protjerivanju nacionalnih manjina, prisilnim mobilizacijama civila, zločinima paravojnih jedinica u konfliktima na Balkanu, kao i o kršenjima ljudskih prava tokom pobune u južnoj Srbiji, prenosi Detektor.

Na stranici se nalazi i mapa na kojoj su obilježena mjesta logora i antimobilizacijskih protesta.

Programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava Srbije Ivan Đurić kaže da na sajtu ne postoji gotovo nijedna informacija koja već nije javno objavljena u sudskim presudama, medijima, izvještajima nevladinih organizacija.

“Ali se svi prave kao da se ništa nije desilo – i državne institucije, političke stranke, mejnstrim mediji, elite. Zavjet ćutanja traje dugo, i ovaj sajt je kontrateža tom zavjetu”, kaže Đurić za BIRN.

“Cilj je da žrtve dobiju zadovoljenje, da se protiv odgovornih pokrenu krivični postupci, da se u javnom sjećanju pronađe mjesto za ove tragične događaje, razumijevanje konteksta, da se govori o žrtvama, a zločinci odgovaraju”, dodaje on.

Đurić ističe da se ova nevladina organizacija trudila “da poruka bude najjasnija i najjednostavnija moguća”.

“Sajt analizira dešavanja u Srbiji za vrijeme ratova 1990-ih. Dekonstruiše laž da Srbija nije učestvovala u ratovima. Dekonstrukcija te laži je neophodnost 2020. godine, zato što danas naše društvo velikim dijelom čine i oni koji devedesetih nisu bili rođeni ili su bili premladi da bi razumjeli”, objašnjava on.

“Nema načina da pronađemo mir sa samima sobom, niti da obezbijedimo regionalni mir – ukoliko se ne suočimo sa karakterom Miloševićevog režima i njegove politike, i posljedicama u ljudskim životima i sudbinama”, ističe on.

U tekstu objavljenom na ovom sajtu se kaže da priče žrtava i preživjelih “nemaju svoje mjesto u javnom prostoru” u Srbiji, dok su ratni huškači i ratni zločinci postali sve glasniji u negiranju zločina.

Poseban dio sajta su i “svjedočenja žrtava ratnih zločina, u pokušaju da se riješi to pitanje”.

Glavni izvori su izvještaji organizacija za zaštitu ljudskih prava, naročito Fonda za humanitarno pravo, ali i presude suda, medijski izvještaji i intervjui, objašnjava Đurić.

(Vijesti.ba)


http://www.ratusrbiji.rs
wwwg tablice

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
« Odgovori #173 : Srpanj 25, 2020, 11:42:15 prijepodne »
Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih

Za pohvaliti ovako nesto.
A jel ima kod nas koja stranica gdje se mogu naci podaci o ulozi Hrvatske u ratnim zlocinima? Jel zna mozda ko?

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
« Odgovori #174 : Srpanj 26, 2020, 04:01:07 poslijepodne »
/quote]
Za pohvaliti ovako nesto.
A jel ima kod nas koja stranica gdje se mogu naci podaci o ulozi Hrvatske u ratnim zlocinima? Jel zna mozda ko?

Srbi ne moraju brinuti dok je tebe, ima ih tko štititi... da ih pitaš što su tu radili, tko ih je zvao, slao, naoružao, itd, to ti ne pada napamet... odi reci onim ljudima čiji masovni pokolj ovih dana obilježava, jer su jadni napaćeni Srbi poklali cijele obitelji, da ne trebaju toliko žalliti jer su i Hrvati bili ubojice, ubijali su Srbe dok su branili svoje domove... zato nije u redu da kukumavče... jelte bre...

Nama ne treba stranica, mi imamo četnike u Vladi do razine potpredsjednika, imamo premijera koji im se klanja, imamo predsjenika koji im je ideološki učmar, imamo na našem proračunu i brdo udruga kojekakvih idiota koji uhljebnički pljuju po Hrvatskoj od koje žive i imaju dokumente kojima rade protiv Hrvatske... odi popij jednu sa Teršeličkom, takvog kao ti ona već dugo traži.
« Zadnja izmjena: Srpanj 26, 2020, 04:03:18 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
« Odgovori #175 : Kolovoz 06, 2020, 09:20:49 poslijepodne »
Nama ne treba stranica, mi imamo četnike u Vladi do razine potpredsjednika...

Pa to su ti tvoji državotvorci stavili srbe na vrh ... države. Kaj se onda koji kujac žališ?
Jesi bar onda od tvojih dobil... kaj je ono blio? Vodu ili kanalizaciju u selu? Jel se bar isplatilo prodati dušu vragu?

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
« Odgovori #176 : Kolovoz 19, 2020, 09:46:54 prijepodne »
Pa to su ti tvoji državotvorci stavili srbe na vrh ... države. Kaj se onda koji kujac žališ?

Jesi bar onda od tvojih dobil... kaj je ono blio? Vodu ili kanalizaciju u selu? Jel se bar isplatilo prodati dušu vragu?

Moji nisu sigurno, ja za komunističku bagru nisam nikada glasao, što podrazumijeva HZD, SDP, HNS i cijeli niz isprdaka i poltronskih strančica koje su same sebi svrha i nastalih od otpadnika povrijeđenog ega iz tih komunističkih stranaka, a definicija naive je da bi netko od onih iz tvojeg mentalnog kružoka radio bolje - jer ne bi, ista je to antihrvatska bagra i nesposobnost, posve ista ekipa koju ti meni stavljaš kao da su moji... u biti, interesantno je jedino kako jako veliki postotak Turopoljaca i dalje, od "silne pameti i sveznadarstva", ne zna dalje od komunista crvene i plave boje, pogledaš rezultate glasanja po selima i jasno ti je zašto je Velika Gorica (i osobito njezina okolica) - infrastrukturno i svakako drugačije - dno dna Zagrebačke županije, no još joj je i dobro... možda i predobro.

Tak da ja nisam dobil niš, niti budem, samo da mi se riješiti i te zemlje kaj je još imam u Turopolju i da taj festival primitivizma, kurčenja i bahate gluposti privedem kraju... jer tamo gdje ja sada živim (Dugo Selo) slobodno to mogu smatrati Frankfurtom naspram Velike Gorice i njezine okolice, najlakše opisive kao "rani Srednji vijek", zahvaljujući HDZ-SDP-HNS carevima po selima gdje je sve podređeno njima kao vladarima, jer njima je dobro, a raju.... koga boli kurac za raju uopće?? Javno dobro?? To je nešto za jelo ili netko trenira naivu malo pretjerano?...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”