Autor Tema: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti  (Posjeta: 36101 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JosipJoža

 • Gost
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #15 : Kolovoz 11, 2010, 11:49:25 prijepodne »
Sve ovo skupa je sukus stanja u obitelji, društvu, "pozitivnog" ozračja u Gradu, politike, Thompsona, inih poremećaja sustava vrijednosti, sve skupa bi nas to trebalo zabrinuti do boli.

Šta je mladež SDP (o kojoj toliko redaka napisaše, vrli nam novinari) u gradskoj vijećnici naspram ove mladeži, koja nije bila u gradskoj vijećnici, na sjednici GV?
Čija li je to mladež i tko odgaja tu mladež? Djeca uglavnom, praksa i život pokazuju, oponašaju ili pokušavaju oponašati svoje roditelje, krije li se tu odgovor zašto su mladi, koji su cijelo stoljeće kasnije rođeni, žive u svijetu, prošlosti i predrasuda/opterećenja svojih roditelja?

http://www.rvg.hr/index.php?id=3364

Delikventi razbijali automobile
Na području grada Gorice u noći s petka na subotu devastirano je i uništeno više osobnih automobila. Riječ je o vozilima uglavnom parkiranim oko Kolareve i ulice Nikole Tesle, a osim razbijenih stakala, istrgnute su i registarke pločice, i retrovizori potvrdio je pomočnik načelnika goričke Policije, Ivica Stuparić.

Na haubi napisano "U"
Strava i užas- opisuju oštećeni koji su na parkiralištima u subotu ujutro ugledali svoje automobile. –Meni su potrgana sva tri brisača i tablice, od kojih je jedna poptpuno svinuta dok je druga bačena u susjedovo dvorište. Zatekli smo i razbijen retrovizor, a na haubi je napisano „U“. Osjećala sam se užasno kad sam to vijedla- kaže naša sugrađanka koja je željela ostati anonimna. Ovakvo nešto, dodaje, dogodilo se po prvi puta, a sumnja kako je riječ o delikventima koji su uništavali imovinu bez kakvog konačnog cilja.

Očevid u tijeku

Tko je devastirao automoile- intenzivno ispituju u policiji. Još uvijek nije poznato radi li se o jednom ili više počinitelja, a kako bi se utvrdile sve činjenice gorički plavci ovih dana provode očevid i razgovaraju sa susjedima, potvrđuje Stuparić. Ovim se putem pozivaju svi očevici da se jave u goričku Policijsku postaju kako bi se počinitelji uhvatili u što kraćem roku.


Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #16 : Veljača 01, 2011, 10:49:47 poslijepodne »
OBJAVA: 12.09.2010 / 10:30
Traži milost
Hrvoje Žužić moli: Smanjite mi kaznu, uzoran sam student

Hrvoje Žužić u sudnici je izražavao žaljenje što je pod utjecajem alkohola i pri brzini od 111 km/h skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19).
 
Vrhovni sud i drugi je put odbio ublažiti petogodišnju kaznu zatvora Hrvoju Žužiću. Osuđen je jer je 1. kolovoza 2007. kao 23-godišnjak unatoč 2,15 promila alkohola u krvi vozio BMW 111 km/sat i izazvao sudar u kojem je poginula Ružica Pavić (19), a teško je ozlijeđen njezin dečko Hrvoje Matijašić (22). Njegov zahtjev odbilo je sudsko vijeće kojim je predsjedala Hajrija Novoselec, a članovi su bili Lidija Grubić Radaković i dr. Zdenko Konjić. Odluku smo pronašli u nizu odluka koje Vrhovni sud ne navodeći identitete objavljuje na web stranicama.

Javnosti je nepoznato da je jedan takav zahtjev Žužiću odbijen devet mjeseci nakon pravomoćne osude karlovačkih sudova.

Najstroža presuda

I po analizama nesklonih mu medija bio je strogo osuđen i nitko nije mogao proturječiti njegovu odvjetniku Veljku Miljeviću kad je rekao: “To je najstroža presuda koju je netko dobio za prometnu nesreću s jednom poginulom osobom.” Kako se zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne podnosi zbog novih okolnosti, Žužić je naveo da mu se zdravstveno stanje pogoršalo (zbog operacije ramena i sumnje u rak kostiju odgađao je odlazak u zatvor te prekidao izdržavanje kazne), u zatvoru se ponaša primjereno, položio je tri ispita na Ekonomskom fakultetu te je bio pri završetku studija. Karlovački Općinski sud, tužiteljstvo i državni odvjetnik Mladen Bajić protivili su se Žužićevu zahtjevu. Vrhovni sud pak obrazložio je da je Žužiću već uzeto u obzir da studira te pogoršano psihičko stanje koje je “u značajnoj mjeri prouzročeno boravkom u zatvorskim uvjetima, što je u mnogim slučajevima u različitim modalitetima psihičkih stanja redovna pojava kod zatvorenika”. Uzimajući u obzir sve otegotne okolnosti, višestruku prekršajnu kažnjavanost prije kobne nesreće, alkoholiziranost i prebrzu vožnju, okolnosti koje Žužić ističe u svom zahtjevu “nisu takve težine i naravi da bi, u slučaju da su i postojale u vrijeme donošenja presude, očito dovele do blaže osude”, obrazložili su vrhovni suci.

Nova praksa

– Strašno mi je teško i molim obitelji stradalih za oprost. Ne govorim to da bih smanjio kaznu, želio bih smanjiti teret s duše koji ću ionako morati nositi cijeli život – rekao je Žužić svojedobno u sudnici. Njegova majka, inače sutkinja, komentirala je kako je takav slučaj nepoznat u praksi. Ipak, vrhovni suci su baš na slučaju njezina sina odlučili promijeniti praksu blagog kažnjavanja prometnih prijestupnika
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvoje-zuzic-moli-smanjite-mi-kaznu-uzoran-sam-student-clanak-189694
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #17 : Veljača 01, 2011, 10:50:32 poslijepodne »
OBJAVA: 14.09.2010 / 22:16
Ipak na slobodu?
U prosincu odluka o uvjetnom otpustu Hrvoja Žužića

Vrhovni je sud nedavno odbio Žužićevu molbu za izvanrednim ublažavanjem kazne jer u njegovom predmetu nije bilo novih okolnosti
 
Hrvoje Žužić, najstrože osuđeni krivac za prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, u prosincu će dobiti novu priliku za izlazak iz zatvora u kojem je već više od tri godine. Tako je jučer odlučilo Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa, u kojem su suci Vrhovnog suda, zamjenik glavnog državnog odvjetnika i službenici odjela za izvršenje sankcija Ministarstva pravosuđa. Vrhovni je sud nedavno odbio Žužićevu molbu za izvanrednim ublažavanjem kazne, koja se daje samo ako se pojave neke nove okolnosti u samom predmetu, a ovdje ih nije bilo.

Uvjetni otpust, pak, daje se ako se netko primjereno ponaša u zatvoru kako bi ga se opet socijaliziralo, a osuđenik je i dalje pod nadzorom. Žužić je za nesreću koja se dogodila 1. kolovoza 2007. i u kojoj je poginula Ružica Pavić (19) osuđen na pet godina zatvora i u prosincu će mu isteći dvije trećine kazne, što se obično uzima kao granica ispod koje se nikoga ne pušta kući. Zato se očito i povjerenstvo opredijelilo odgoditi odluku
http://www.vecernji.hr/vijesti/u-prosincu-odluka-uvjetnom-otpustu-hrvoja-zuzica-clanak-190886

I?
Jel tičica vane?
wwwg tablice

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #18 : Veljača 02, 2011, 03:13:17 poslijepodne »
Ne znam jel je vani ili nije, ali osba koju je pogazil je sigurno "vani".
Po meni nikakav ga zatvor nemre popraviti, pa da sturira i sto godina!!!

Nek od sad pa cijeli život pješaći, treba mu uzeti doživotno vozačku dozvolu. On je živ, a gdje je druga osoba (Ružica Pavić) koja nije bila pijana, tko će nju pustiti na slobodu??

Nema tu treninga na njemu, on je svoje otreniral, ubio nevine osobe.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1910
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #19 : Veljača 02, 2011, 08:42:19 poslijepodne »
Nek od sad pa cijeli život pješaći, treba mu uzeti doživotno vozačku dozvolu.

Doživotno oduzimanje vozačke dozvole je mjera koju bi trebalo zakonski regulirati. Neki ljudi ne zaslužuju da im se da volan u ruke.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #20 : Veljača 02, 2011, 08:56:20 poslijepodne »
Zakoni vrede samo za one teri je uvažavaju i očeju je se držati...Za se druge Država nema odgovora.
Bil je primer de se čovek non stop vozil i bez vozačke i v aute od par sto kune i Država mu ni mogla stati na kraj,osim da ga dene vrešt,ali kak su kazne zato relativno kratke tak je i on čem je zišel mam nastavil po starem.
I nemreš mu niš.Vozačku mu nemreju više zeti jel je prinemi a on za čas nabavi drugi auto.

Još nis videl zakon teri bi našemu Žužiju stal na kraj.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #21 : Veljača 02, 2011, 09:25:04 poslijepodne »
16 +
- 14.09.2010. u 23:58h sokre3 je napisao/la:
da sam ti ja roditelj ono dvoje nesretnika koje si ti pijanduro unesrečio i usmrtio,nebi se ti da vanka iz zatvora jer bi zna šta te vanka čeka,fuj zar te nije sramota,umjesto da čutiš i odležiš ionako premalu kaznu,šta si završio u zatvoru magisterij???

U prosincu odluka o uvjetnom otpustu Hrvoja Žužića
http://www.vecernji.hr/komentar/190886/

Najbole ocenen komentar.

-

75 +
- 12.09.2010. u 10:44h vabriga je napisao/la:
Neka zahvali mamici koja je bacala u koš prekršajne prijave za njegove pijane vožnje. Ista ta mamica je bila privremeno suspendirana radi vodjenja postupka i presude vlastitom suprugu - ali jesve palo u vodu jer su sudci vrlo solidarni!

77 +
- 12.09.2010. u 10:39h scary je napisao/la:
znači, u njegovom malom svijetu i nije tako strašno kad ti dijete autom satre pijani odlikaš? bitno da ga nije ubio propali student, to bi bilo neugodno.

97 +
- 12.09.2010. u 10:34h alvina je napisao/la:
Hrvoje Žužić u sudnici je izražavao žaljenje što je pod utjecajem alkohola i pri brzini od 111 km/h skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19).--------------------------------I Ružica Pavić bi bila danas uzorna studentica i možda imala svoju obitelj i djecu da joj nisi prekinuo život svojim nemarom i bahatošču

Hrvoje Žužić moli: Smanjite mi kaznu, uzoran sam student
http://www.vecernji.hr/komentar/189694/

Najbole oceneni komentari.
wwwg tablice

Offline Josip

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 76
 • Karma: +0/-0
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #22 : Ožujak 16, 2011, 12:53:30 poslijepodne »
Gle kaj sam našla kad zaguglam "nasilje u školi":

http://skolebeznasilja.unicef.hr/show.jsp?page=118974

http://skolebeznasilja.unicef.hr/upload/file/245/122797/FILENAME/Prirucnik_Projekt_Za_sigurno_i_poticajno_okruzenje_u_skolama_naslovnica.pdf
Vrlo korisni linkovi.
Dragocjene priče i članci na linkovima i temi! Čak i pjesma!
Vjerujem da će inspirirati da se nešto poduzme ili nešto novo pokuša naučiti, napraviti, poboljšati.
« Zadnja izmjena: Ožujak 16, 2011, 12:57:50 poslijepodne Josip »

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti
« Odgovori #23 : Svibanj 26, 2011, 12:40:55 prijepodne »
OBJAVA: 10.03.2011
Prihvaćena molba
Smanjena mu kazna: Hrvoje Žužić izlazi na slobodu


- Promijeniti ne možemo ništa, žao mi je i njega, poručila je majka poginule Ružice
 
Hrvoje Žužić skrivio je prometnu nesreću 1. kolovoza 2007. godine u Velikoj Gorici. Iste godine sud u Karlovcu osudio ga je na pet godina zatvora, a u proljeće 2008. presuda je postala pravomoćna. Kaznu je izdržavao u Remetincu i u Lipovici.
Hrvoje Žužić, osuđen 2007. godine na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, a njezin dečko Hrvoje Matijašić zadobio teške ozljede, u petak izlazi iz zatvora! S izdržavanja kazne izaći će više od godinu dana prije nego što je po presudi karlovačkog Općinskog suda trebao biti u zatvoru.

http://www.vecernji.hr/vijesti/smanjena-mu-kazna-hrvoje-zuzic-izlazi-slobodu-clanak-262695

-

OBJAVA: 11.03.2011.

Vozač tvrtke Solidum po Hrvoja Žužića je u Lipovicu stigao već u 7.30 sati
Hrvoje Žužić pušten iz zatvora. Tri godine ne smije voziti automobil


Odvjetnik Ante Madunić kaže da je sudstvo u slučaju njegova klijenta "malo treniralo strogoću"
...
Nakon što je osuđen zbog prometne nesreće koju je skrivio 1. kolovoza 2007. godine vozeći kroz Veliku Goricu brzinom od 111 kilometara na sat, s najmanje 2,15 promila alkohola u krvi, Žužić je najprije bio u zatvoru Zagreb, odnosno njegovu odjelu na Vukomercu. Zbog zdravstvenih tegoba na mjesec dana prekinuto mu je izdržavanje kazne (operirao je rame, op. a),a 2009. godine premješten je u Kaznionicu u Lipovici.

Na posebnom tretmanu

Tu su mahom i smješteni osuđeni za kaznena djela iz prometa (čine oko 20 posto zatvorske populacije). Svi osuđeni zbog toga kaznenog djela u Lipovici su u posebnom tretmanu tijekom kojeg ih se uči poznavanju prometnih propisa, uzrocima nesreća, posljedicama te prometnoj kulturi. Tretman traje koliko i kazna. Ostaje nadati se da će u slučaju Hrvoja Žužića, i prije nesreće u Velikoj Gorici evidentiranog kao prekršitelja u prometu, naučeno i vrijediti.

– Ne, ne smije nikada više imati nesreću – komentira i odvjetnik Madunić.

Hrvoje Žužić najvjerojatnije će se vratiti na Ekonomski fakultet na kojem je tijekom izdržavanja kazne uspio položiti nekoliko ispita. Njegov imenjak Matijašić za koji će dan ponovno u toplice, a otac Marinko Matijašić kaže da na terapije mora kako bi zadržao ne baš sjajno zdravstveno stanje. Da izdrži, Hrvoja Matijašića sigurno hrabri i supruga. Mirjani Pavić ostao je oprost i odlazak na kćerkin grob.Prekršitelj uvjeta ranijeg otpusta vraća se u zatvor
Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa četiri puta u godini razmatra molbe zatvorenika koji smatraju da imaju pravo izići na prijevremenu slobodu. O tome raspravljaju u zatvorima i kaznionicama u kojima osuđenici izdržavaju kaznu.

Povjerenstvom predsjeda sutkinja Vrhovnog suda, a članovi su još iz uprave za zatvorski sustav, Državnog odvjetništva te sudac izvršenja kojemu se za trajanja uvjeta zatvorenik mora javljati. Prekršitelj uvjeta vraća se u zatvor.
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvoje-zuzic-pusten-zatvora-tri-godine-ne-smije-voziti-automobil-clanak-263714
wwwg tablice

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Hasen od prefletnoga pristupajna Istant-bullske konvencije
« Odgovori #24 : Lipanj 16, 2019, 12:31:08 poslijepodne »
Baš se i ne vidi hasen prefletnoga pristupajna Istant-bullske konvencije o sprečavajnu bračnoga nasilja (zeli v obir samo neke bike (bulls), a pozabili druge bike (tores) i vole).
Tores (špajnolski): biki, tor-cida = vubijajne bikov.
“Istanbulali ju“ ko vola v zelju (kupusu).

*****
U grupi ljudi koje su nasilnici (torcidaši) pretukli u Supetru na Braču nalazila se i jedna Varaždinka
https://evarazdin.hr/crna-kronika/u-grupi-ljudi-koju-su-nasilnici-pretukli-u-supertu-na-bracu-nalazila-se-i-varazdinka-378322/

Citat:
Ono ke je v Horvatske do d(en)es bilo rezerverano samo za bolše polovice z govornum manum od des je v Hrvatistanu dozvoleno jnem vsem (zakonitem i nezakonitem):

„Istamburala ga“ vs. “Istanbulala ga“
http://www.forumgorica.com/index.php?topic=2914.msg56528#msg56528
« Zadnja izmjena: Lipanj 16, 2019, 12:38:08 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549