Autor Tema: Lipa udruga poreznih obveznika  (Posjeta: 33559 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Lipa udruga poreznih obveznika
« : Travanj 28, 2017, 10:17:18 poslijepodne »
Lipa: 20 tisuća potpisa u 24 sata
19. April 2017
Udruga poreznih obveznika „Lipa“ u manje od 24 sata prikupila je 20 tisuća potpisa građana koji su potpisali peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine. Građani iz više od 300 mjesta diljem Hrvatske tako su već prvoga dana jasno iskazali svoje protivljenje ovom nepravednom nametu koji zahvaća gotovo cijelu populaciju.

Više od dvije trećine potpisnika mlađe je od 44 godine što znači da je najaktivniji dio hrvatske populacije – onaj koji potencijalno razmišlja o odlasku iz Hrvatske ozbiljno zabrinut zbog dodatnih troškova i opterećenja na kućni proračun koje bi moglo donijeti uvođenje ovog poreza.

Podsjećamo, Udruga poreznih obveznika „Lipa“ jučer je pozvala građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na

www.manjiporezi.hr/peticija .

Porezna presija u Hrvatskoj je previsoka te smatramo da nema prostora za uvođenje novih nameta građanima. Od svojeg osnutka zalažemo se za manje porezno opterećenje građana i pojednostavljenje poreznog sustava.
...
http://www.manjiporezi.hr

-

Pozivamo kandidate da se očituju oko poreza na nekretnine
21. April 2017
Udruga poreznih obveznika „Lipa“ poziva sve porezne obveznike da na predstojećim lokalnim izborima odaberu one kandidate koji jasno iskažu svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine i povećanju ukupnog poreznog opterećenja.

Lipa poziva sve stranke, nezavisne liste i kandidate na predstojećim lokalnim izborima da javno iskažu svoj stav prema uvođenju ovog poreza. Hrvatski građani su u tri dana s više od 38.000 potpisa jasno poručili da se protive uvođenju ovog nepravednog nameta koji zahvaća oko 90 posto populacije, a uzrokuje brojne negativne posljedice.
...
http://www.manjiporezi.hr

-

www.manjiporezi.hr/peticija

52,028 signatures

-

"Harač, rajo, harač!" riče,
"Harač, harač, il još gore biče!"
 :-\

Potpišete.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lipa - nećemo stati dok ne skupimo 100.000 potpisa
« Odgovori #1 : Svibanj 04, 2017, 01:35:40 poslijepodne »
Dragi prijatelji,

hvala Vam na sudjelovanju u najuspješnijoj online političkoj kampanji u Hrvatskoj. Vaš potpis protiv poreza na nekretnine, kao i više od 50.000 drugih, jasna su poruka Vladi da porezni obveznici ne žele uvođenje novog nameta. Nećemo stati dok ne skupimo 100.000 potpisa, koje ćemo predati Vladi RH i zatražiti odustajanje od ovog štetnog i nepravednog poreza.

Lipa od prvog dana radi na smanjenju poreznog opterećenja građana. Najuspješnijom kampanjom koju smo proveli - „Brojač javnog duga"- primorali smo političare da se ozbiljno pozabave rješavanjem problema prekomjernog zaduživanja.
 
Pomozite nam da i ova akcija bude jednako uspješna i da hrvatske porezne obveznike zaštitimo od daljnjeg povećanja poreznog opterećenja. Proslijedite ovaj e-mail Vašoj obitelji i prijateljima, te ih zamolite da svojim potpisom pomognu u ostvarenju zajedničkog cilja.

(email)
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lipa- Isprintaj za baku: “Svaki potpis je bitan!”
« Odgovori #2 : Svibanj 12, 2017, 10:06:25 poslijepodne »
Dragi prijatelji,

potrebna nam je Vaša pomoć. Zbog velikog broja upita građana koji peticiju nisu mogli potpisati online, uveli smo mogućnost davanja podrške fizičkim potpisivanjem peticije na formularu kojeg možete preuzeti ovdje:

Formular

Isprintajte formular svojim bližnjima, roditeljima, bakama i djedovima te ih obavijestite da je peticiju od sada moguće potpisati i fizičkim putem. Porez na nekretnine zahvaća najširi sloj stanovništa, stoga Vas molimo da pomognete da se čuje i glas onih koji nisu aktivni na internetu.

Najuspješnijim volonterima uručit ćemo prigodne darove – zahvalnice i majice. Potpisane formulare možete poslati poštom ili dostaviti na adresu:

Udruga Lipa
Hebrangova 21/III kat
10000 Zagreb,

odnosno skenirane poslati na e-mail lipa@manjiporezi.hr.

Cilj nam je prikupiti 100.000 potpisa do završetka lokalnih izbora, nakon čega ćemo potpise predati Vladi Republike Hrvatske i od njih zatražiti odustajanje od uvođenja ovog poreza.

(email)
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lipa - Porez na šećer u BAP i trošarina na DIAP
« Odgovori #3 : Kolovoz 21, 2019, 11:02:22 poslijepodne »
Dragi porezni obveznici,

Uvođenjem poreza na šećer u bezalkoholnim pićima, te povećanjem trošarina na duhanske i alkoholne proizvode u vašim se životima ništa neće poboljšati, ali će se zato povećati količina vašeg novca kojim raspolaže ionako prerastrošna država.

Novi namet na šećer se uvodi pod izgovorom zaštite mladih od pretilosti. No, uzrok pretilosti nije višak šećera u sokovima nego jednostavna i jeftina hrana, jedina dostupna osiromašenim građanima, pritisnutim prevelikim porezima. Smanjenje porezog opterećenja i dizanje standarda građana će poboljšati prehranu, a do toga se ne dolazi – uvođenjem novog poreza.

Lipa se protivi SVAKOM daljnjem povećanju poreznog opterećenja građana, uvođenju novih poreza, povećanju postojećih, čija je jedina svrha i smisao kamufliranje neefikasnosti dijelova javnog sektora i dodatno punjenje proračuna.

Potpišite peticiju i obavijestite svoju obitelj i prijatelje da i oni to učine, jer ako ih peticija i zaobiđe, porez neće!

-

...Lipa vas poziva da iskažete svoje protivljenje uvođenju novog poreza na šećer u bezalkoholnim pićima i podizanju trošarina na duhanske i alkoholne proizvode potpisivanjem online peticije na adresi

www.manjiporezi.hr/ne-novim-porezima.

...Da je Vladi uistinu stalo do zdravlja građana, umjesto dodatnog oporezivanja, proveli bi mjere iz Nacionalnog programa reformi 2019. poput funkcionalne integracije bolnica, daljnjeg razvoja objedinjene javne nabave, digitalizacije te učinkovitog upravljanja ljudskim resursima.

-

Dragi porezni obveznici,

U prvih pet dana peticiju protiv novog poreznog udara potpisalo je više od 15 tisuća građana. Pozivamo Vas da se i Vi pridružite kampanji i svojim potpisom poručite Vladi da ste protiv uvođenja novih poreza:
 
 
Peticija: Ne novim porezima!
 
 
Pet razloga zašto smo protiv novog poreza na šećer u bezalkoholnim pićima i dodatnog podizanja trošarina na duhanske i alkoholne proizvode:

1) Republika Hrvatska je porezno preopterećena i nema prostora za uvođenje novih i podizanje postojećih poreza.

2) Nema dokaza da uvođenje poreza na slatko smanjuje pretilost. Razvijene zemlje poput Danske i Novog Zelanda odustale su od primjene takvog poreza.

3) Novi porezni udar najviše će pogoditi siromašniji sloj populacije koji se hrani manje kvalitetnom, jeftinijom hranom.

4) Uvođenje poreza na šećer rezultat je nemoći (ili neznanja) Vlade da se uhvati u koštac sa stvarnim i ozbiljnim problemima u sustavu zdravstva pa teret vlastite neefikasnosti i neprovođenja reformi prebacuje na porezne obveznike.

5) Prihod od poreza na šećer nije namjenski i ne ide direktno u zdravstveni sustav, već služi za krpanje nabujalog državnog proračuna koji i dalje raste brže od rasta gospodarstva.

(email)
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lipa; Peticija za potpunu transparentnost javnih rashoda
« Odgovori #4 : Svibanj 04, 2020, 11:39:11 poslijepodne »
Dragi porezni obveznici,

Želite li da ravnateljica javne stomatološke poliklinike vozi terenca od 400 tisuća kuna (na vaš račun)?

Želite li da šef općine potroši 30 tisuća kuna na janjetinu za svoje društvo (na vaš račun)?

Želite li da si članovi akademije znanosti i umjetnosti, suprotno zakonu, dijele dodatke na plaću (na vaš račun)?

Želite li da šef agencije za dodjelu stanova socijalno ugroženima jedan dodijeli sebi (na vaš račun naravno)?

Ako vam je sve ovo u redu, nastavite s redovnim aktivnostima.

Ako nije, uzmite minutu vremena, kliknite na ovaj link i potpišite peticiju za POTPUNU transparentnost javnih rashoda!
 
 
 
PETICIJAPETICIJA: TRANSPARENTNOST DRŽAVE
Udruga poreznih obveznika Lipa i Udruga Glas poduzetnika traže potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika te Vas u to ime pozivamo da potpišete peticiju kojom se od vlade traži da to provede u djelo. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje. https://www.manjiporezi.hr/post/peticija-za-transparentnu-dr%C5%BEavu

https://www.manjiporezi.hr/peticije/transparentnost


emajl
wwwg tablice