Domaće teme > Grad Velika Gorica

(ZET - HŽ ) /VG

(1/39) > >>

shaka zulu:
ZET vs HŽ
25.03.2010

Dnevne migracije stanovnicima Velike Gorice nisu nepoznanica. Većina ih svakodnevno putuje u Zagreb, najčešće zbog odlaska na posao, u školu ili fakultet. Cilj je svima isti – stići što brže.

Sretnici koji mogu putovati automobilom, osim uobičajenih gužvi ujutro i poslijepodne, ne bi trebali imati problema. No, puno nas se ipak služi gradskim prijevozom, osobito đaci i studenti. Povezanost autobusne linije sa Zagrebom zaista se poboljšala posljednjih godina. Autobusi su novi, vožnja ugodnija, a i vozni red poštuje se više nego prije tako da ga nećete čekati duže od desetak minuta.

U vremenu od 5 do 8 ujutro te od 12 do 16 sati poslijepodne, kad ima najviše putnika, vozi brza linija s kojom ste u Zagrebu za 15 min, ako nema prevelike gužve u prometu. Problem s autobusnim linijama imaju stanovnici okolnih mjesta koji, da bi došli do Zagreba, moraju prvo nekako stići u Goricu, a autobusi voze zaista rijetko. Stanovnici već duže vrijeme upozoravaju na taj problem i nadamo se da će on uskoro biti riješen.

Najbrži put do Zagreba svakako je vlakom koji putuje na relaciji Sisak-Zagreb. Putovanje traje svega 10 min, ali samo se oni hrabri upuste u bitku s ovim oblikom prijevoza. Kažemo bitku, jer, ako ne živite negdje u blizini željezničke postaje, već u centru Gorice, teško ćete stići na vlak.

Nijedan gradski autobus ne vozi do željezničke postaje, a oni koji voze do lokalnih mjesta i s kojima bi se ipak moglo doći nemaju usklađen vozni red s vlakovima pa ćete doći prerano ili zakasniti. I unatoč molbama građana da se organizira autobusna linija te da vlakovi ujutro voze češće zbog većeg prometa putnika, nitko ništa ne poduzima.

Željeznički promet je naisplativiji i najbrži. Umjesto da ga razvijamo, mi ga zanemarujemo. Dok čekamo bolja vremena u HŽu, pouzdat ćemo se u ZET koji nas, unatoč svojim usponima i padovima, još uvijek vjerno vozi.


aa
http://www.vgdanas.hr/ZET-vs-HŽ-963.aspx

shaka zulu:
Relacija: Velika Gorica - Zagreb Gl. kol.


http://vred.hznet.hr/hzinfo/Default.asp?NKOD1=Velika+Gorica&ODH=&NKDO1=Zagreb+Gl.+kol.&DOH=&K1=&K2=&DT=26.03.10&DV=A&Category=hzinfo&Service=vred3&LANG=HR&SCREEN=2&SESSIONID=3447071401ICE1020

http://www.hznet.hr/iSite3/Default.aspx?sec=94
-Priređeno za mobilne uređaje i lokalni PC download-

shaka zulu:

shaka zulu:
Okvirni izračun cijene prijevozne karte
VG-ZG GlK

http://vred.hznet.hr/hzinfo/Default.asp?OD=72908&DO=72480&smjer=1&DOD=260310&bp1=001&POV1=01&bp2=000&POV2=&Via1=&Via2=&Vir1=&Vir2=&raz1=2&vrvA=1&vrvR=&poviu=I&dop=&Category=hzinfo&Service=cijk3&SCREEN=2&LANG=HR

Okvirni izračun cijene prijevozne karte
http://vred.hznet.hr/hzinfo/?category=hzinfo&service=cijk3

shaka zulu:

Relacija: Zagreb Gl. kol. - Velika Gorica


http://vred.hznet.hr/hzinfo/Default.asp?NKOD1=Zagreb+Gl.+kol.&ODH=&NKDO1=Velika+Gorica&DOH=&K1=&K2=&DT=26.03.10&DV=D&Category=hzinfo&Service=vred3&LANG=HR&SCREEN=2&SESSIONID=3447071401ICE1020

Moj skromni doprinos teme...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju