Domaće teme > Gradonačelnik, Gradsko vijeće i mjesni odbori

Odluke Gradonačelnika

(1/18) > >>

Stjepan:
Na službenim stranicama se, počevši od 1.9.2009., objavljuju odluke Gradonačelnika. To će zacijelo u nekom od budućih propagandnih materijala biti predstavljeno kao korak prema transparentnom radu Gradonačelnika, ali meni se čini da objavljivanjem tih odluka ne doznajemo ništa više od toga da je Gradonačelnik donio neku odluku.

Prvo tehničke zamjerke: ne vidim nikakav razlog zbog čega se odluke i zaključci objavljuju u .pdf formatu umjesto da one budu objavljene kao obična html stranica. Takva obična stranica bi bila bolje indeksirana i veća je vjerojatnost da bi se pojavila kao rezultat traženja. .pdf prekida kontinuitet pregledavanja html stranica bez obzira na dostupnost njegovog readera. Kad bi te odluke bile u nekoj bazi mogao bi se napraviti i rss feed s odlukama pa da možemo redovno pratiti odluke i zaključke.

Drugi niz zamjerki je na sadržaj i informativnost ih odluka i zaključaka. U velikoj većini njih vidimo da je Gradonačelnik donio neku odluku. Nekada nam ni sama odluka nije previše jasna, a ponekad imamo odluku, ali nema njezine argumentacije ili sadržaja. Npr. imamo niz odluka o razrješenju i imenovanju članova gdje se daje mišljenje o Prijedlogu Zaključka, ali nemamo informaciju o sadržaju tog prijedloga niti razlog zbog kojeg se donosi negativno mišljenje. Imamo beskorisno informaciju s kojom ne znamo što da radimo. Ili imamo informaciju da je Gradonačelnik donio Prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelovanju upravnih tijela Grada Velike Gorice, ali od prijedloga niti P.

Kako su radovi u tijeku pretpostavljam da tim navođen od Instituta ima namjeru popraviti te nedostatke i građanima dati potpune informacije.

Jedan veliki minus ide Gradskom vijeću. Oni također produciraju neke odluke, dokumente, imaju dnevni red, zaključke, odluke. Što je s tim materijalom? Zar smatraju da građani nisu dostojni da ga vide?

Goričanka:
Ili možda nemaju pristupa gradskom portalu  :-\
To mi zvuči vjerojatnije.

Stjepan:

--- Citat: Goričanka - Listopad 02, 2009, 09:59:46 poslijepodne ---Ili možda nemaju pristupa gradskom portalu  :-\
To mi zvuči vjerojatnije.

--- Kraj citata ---

Gle, ja ću im donirati prostor i domenu ako ne raspolažu s par sto kuna za hosting gdje bi smjestili svoje stranice i materijale. To im nije nikakvo opravdanje.

Vegi:
Polefke Štef .... pa kaj misliš i masnoj guski perje mazati?
Am si već dosti pomogel kaj plačaš hosting ovega gradskoga foruma...
(ak ja kužim , a mislim da kužim, ni ovo naše masturbiranje po ovemu ni zabadav)

Stjepan:
To je bio više retorički prijedlog.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju