Svakidašnje teme > Odgoj i obrazovanje

Upisi u srednje škole.

<< < (2/3) > >>

Mlačanin:
https://www.upisi.hr/upisi/Korisnik/Prijava

Dobrodošli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.Ovdje se svaki učenik može prijaviti i upisati u  srednju školu koja ga zanima. Kod upisa učenik odabire svoj osobni prioritet za školu u koju se želi upisati (navodi sam koje mu je zanimanje prioritetno). Upisati se može u 5 škola i odabrati 10 zanimanja, znači u svaku školu po dva zanimanja. Za upis u trogodišnje škole nema bodovnog praga.


 http://www.tportal.hr/scitech/znanost/260455/Danas-pocinju-e-upisi-u-srednje-skole.html


VIŠE IZBORA, MANJE TROŠKOVADanas počinju e-upisi u srednje škole

Mlačanin:
Ove smo godine imali jednu posebnost, mudrost našeg ministra, na polugodištu se nisu zaključivale ocjene! I tako smo sada dobili pravu jurnjavu za ispravak ocjena još iz 12 mjeseca. Jer učenici su to "zaboravili" i sada se svi čude kako to.  Opet se pokazalo da se sa školstvom sve vlade i svi političari ponašaju kao sa svojom "prčijom".
Stalno izmišljaju toplu vodu, koju ne treba izmišljati, nego samo primjeniti pozitivna iskustva ostalih zemalja, a svakako i naša ranija iskustva u školstvu.


Svaka promjena do sada izazvala je samo inflaciju odlikaša ( o tome se stalno govori i piše) , a roditelji ostaju zbunjeni i bez prave i pravovremene informacije.
Naravno i ovdje se struka u samoj bazi, osnovne , srednje škole , ne pita i ne poštuje se mišljenja ili reakcije na loše odluke.


Do kada?
Ali kako za to vrijeme dobivamo učenike koji nisu prošli svo gradivo kvalitetno, i nisu sigurni u svoje znanje, to nikoga od odgovornih   ne zanima.

Mlačanin:
Ministar opet zapeo na upisima........čuje se na vijestima.  Kriv je sustav!


Kriv je sustav....možeš si misliti. Sustav radio kak su ga isprogramirali. Ponekad , ili uvijek treba pitati struku za savjet pa dogovorno pristupiti poslu. I kad se sve izdogovara ,greške su i dalje moguće i dogode se. Ali naš ministar sve zna, pa se lijepo skliže iz gafa u gaf, tone sve dublje u glupostima.
Baš lijepa perspektiva.

Sledgehammer:
Pa kada je debilko umislio da - kao liječnik medicine - zna više o edukaciji i školstvu od ljudi koji su prosvjetari cijeli život, jasno je da se nikakve smislene i pametne rezultate ne može ostvariti, jer njega u biti i ne zanima što bi stvarno trebalo, a još ga manje zanima da to stvarno i oživotvori...

Njega zanima samo odraditi posao za koji dobiva debelu lovu ispod stola sa ciljem stvaranja fah-idiot generacija, budućeg kvazieduciranog roblja i da sustav ne šljaka kako bi se moglo lakše izlaziti u susret "dobronamjernim i kvalitetnim" rješenjima iz bijela američka svijeta, poznatom po inteligentnim, pametnim, školovanim mladim ljudima, čije znanje ispunjava stotine Youtube video-datoteka i nasmijava milijune ljudi...

Naravno, nije to jedini interes - jedan je i za dobru proviziju osigurati da premijerova supruga ima ugovor sa državom na 100 milijuna kuna, cca pišljivih 15-ak milja ojra, kako bi se njezini "edukativni" programi mogli implementirati kao obvezni za sve buduće školske generacije kroz Modul 4 i još neke "intelektualne" dosege današnje "znanosti"...

Mlačanin:
Nova godina, nove gluposti i gafovi osoba zaduženih za školovanje mladih i zemlji koja vapi za znanošću i školovanim osobama ili je sve to samo privid.
Važnije je biti sportaš i zato dobiti upisne bodove, nego se baviti bilo kojim društveno korisnim učenjem.
Velika nam korist od prodanih nogometaša!!!!
Koliki smo porez kod tih transfera dobili u državnu  kasu?  Ako nismo, dali je netko pozivan na odgovornost?


Nisam protiv sporta, naprotiv, i sport i svaka druga aktivnost koja je usmjerena na osobne i društvene koristi ,vrijedna je podrške svih društvenih ustanova i treba je uvijek podržati. Izgleda da to ipak nije mišljenje i najodgovornijih osoba u našem društvu?


Imam primjer koji jako zorno govori u prilog mojim tvrdnjama. Radim u takvim uvjetima koji nemaju minimum standarda u usporedbi sa radnim mjestom spomenutog nam ministra školstva. Na spomen bilo kakvih poboljšanja uvjeta i potrebnih promjena, uvijek isti odgovor, nema novaca. Ima drugih primjera koji su još gori, drugima je potrebnije i tako redom. I vidim da je zaista drugima potrebno!!??
Ja se moram zadovoljiti sa svojim uvjetima kakvi god on bili, ali ministru treba novi ured, novi tepih, novi automobil.....pitam se gdje je tu kraj??
Jednoj osobi, koja radi posao za koji se ne vide nikakvi rezultati, osim silnih propusta, stalno treba nekaj novoga da dođe na posao, dok svima nama koji radimo na odgoju mladih, kojima treba pokazati sve novija i novija znanja i  dostignuća, dovoljni su pribori, oprema i uvjeti iz vremena drvene žice!!??


Pa kad bolje razmislim, i ne treba, kad samo čuvamo tu djecu da nisu na ulici dok su im roditelji na poslu. 8)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju