Domaće teme > Udruge

Požar otvorenog prostora

<< < (6/6)

kuntakinte:
Žalba odbijena
12.08.2013.
6.kolovoza u ured zajednice stiglo je Rješenje o odbacivanju žalbe. Detalje možete dobiti na uvid u uredu zajednice.
http://www.vzgvg.hr/

kuntakinte:
P L A N
motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za koje prijeti
povećana opasnost od nastajanja i širenja požara u Gradu Velikoj Gorici
...U razdobljima visokog ili vrlo visokog indeksa opasnosti od nastanka požara, pojačano se motre otvoreni prostori i građevine  u kojima postoji mogućnost požara većih razmjera.
Građevine i objekti sa posebnim sadržajima na kojima se može očekivati požar većih razmjera:
1.   Zračna luka Zagreb
2.   INA d.d. - Avioservis Pleso
3.   Benzinska postaja INA - Kneza Ljudevita Posavskog
4.   Benzinska postaja INA JUG - Velika Mlaka bb
5.   Benzinska postaja INA SJEVER - Velika Mlaka bb
6.   Benzinska postaja Dijanežević - Staro Čiče, Velikogorička 9
7.   Benzinska postaja Europetrol - Sisačka
8.   Odlagalište otpada  - Mraclin, Mraclinska Dubrava
9.   Reciklažno dvorište - Velika Gorica, I.G. Kovačića bb
10.   PPS Galeković - Mraclin - Braće Radića 199
11.   Solidum Žužić -  Kušanec bb
12.   Drvo prom - Rakitovec 244.

Motrenje, ophodnju i posebne mjere zaštite od požara šumskih površina provodit će Hrvatske šume d.o.o, Šumarija Velika Gorica, prema svom Operativnom planu zaštite šuma od požara.
http://www.gorica.hr/dokumenti/odluke-gradonacelnika/zakljucci,2013,07.zip

kuntakinte:
OSPOSOBLJAVANJE ZA VATROGASCA
Od 18.studenog 2013.godine VZG VG započela je sa tečajem  za vatrogasca.
 
Tečaj je raspoređen u šest grupa:

A.grupa 18.11.2013. :
Lukavec, Okuje, Gradići i Kurilovec – ukupno 30 polaznika,
predavanja će se održavati u DVD-u Lukavec s početkom u 20,00 sati

B.grupa 18.11.2013.:
Cerosvki Vrh, V.Buna, Šiljakovina i Markuševac T. – ukupno 31 polaznik,
predavanja će se održati u DVD-u Cerovski Vrh s početkom u 20,00 sati.
 
C.grupa 25.11.2013. :
Velika Gorica, Buševec, Vukovina i Kobilić  – ukupno 31 polaznik,
predavanja će se održavati u DVD-u Velika Gorica.
 
D.grupa 02.12.2013.:
Ščitarjevo, Strmec Bukevski, Ribnica, Kosnica i Lazina Čička – ukupno 31 polaznik ,
predavanja će se održavati u DVD-u Ščitarjevo s početkom u 20,00 sati..

E.grupa 09.12.2013. :
Kuče, Rakitovec, Turopolje, Čička Poljana  i Staro Čiče  – ukupno 34 polaznika,
predavanja će se održavati u DVD-u Kuče s početkom u 20,00 sati.

F.grupa 16.12.2013.:
Donja Lomnica i Mičevec – ukupno 23 polaznika,
predavanja će se održavati u DVD-u Donja Lomnica s početkom u 20,00 sati.

Daljnje rasporede predavanja i vježbi, te ispita polaznici će dobiti na samim predavanjima.
Svim polaznicima želimo uspješan tečaj i polaganje ispita.
Povjerenstvo za školovanje VZG VG
http://www.vzgvg.hr

Turopoljka.com:
Oduzimanje pehara DVD-u Staro Čiće za osvojeni plasman na neslužbenom natjecanju koje je organizirala Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice dana 22.rujna 2013.godine u Ščitarjevu izazvalo je burnu reakciju u javnosti.

Poštovani, mi potpisani članovi Skupštine VZG VG upućujemo Vam na znanje protest zbog skandala koji je u vatrogasnim krugovima izazvala odluka vodstva VZG VG da se DVD-u Staro Čiče, odnosno njegovoj B-ženskoj natjecateljskoj ekipi naknadno nakon natjecanja oduzet pehar, koji su i vratili na pisani zahtjev, kao i osvojeni plasman.

Naime DVD Staro Čiče se optužuje u tom pismenu da je „švercalo“ jednu članicu iz DVD-a Johovec, što ne odgovara istini. Dotična članica nije ni na koji način skrivala ili lažirala svoj identitet, nosila je jasne oznake svog matičnog DVD-a i traženim dokumentima od straneprijamnog odbora se i legitimirala kao ta osoba. Prijamni odbor je istu propustio na stazu bez ikakvih primjedbi iako je u tom trenutku bilo jasno i razvidno da žena ne pripada DVD-u Staro Čiče. Obavljeno je proglašenje, podijeljena priznanja za osvojena mjesta i pripadajući pehari.

Naknadnom pameti, zatraženo je od DVD Staro Čiče, najprije telefonskim pozivom da vrate pehar, a tek nakon reakcije da se takav zahtjev mora uputiti u pisanom obliku, dostavljena su određena pismena.

Činjenice su slijedeće:

1. DVD Staro Čiče nije imalo nikakvu namjeru bilo koga obmanuti ili lažirati pripadnost članice iz DVD Johovec,

2. Samo natjecanje nije imalo karakter izlučnog natjecanja, jer VZG VG već godinama svake godine bez obzira na izborni ciklus održava i takvo neslužbeno natjecanje i u propozicijama navedenim u dopisu, kojim se DVD-i VZG VG pozivaju na to natjecanje nije preciziran način utvrđivanja identiteta natjecatelja. Unatoč tome natjecateljica iz DVD-a Johovec uredno se identificirala prijemnom odboru, koji nije imao nikakve primjedbe i propustio je ekipu na teren da izvede vježbe

3. Reakcija nadležnog tijela VZG VG uslijedila je nekoliko dana nakon samog natjecanja i nije provedena sa suvislim obrazloženjem,

4. Iz svega gore navedenog, ako je i postojala nekakva greška ona je isključivo plod neznanja i nekonzistentnog ponašanja nadležnog tijela VZG VG, koje zatim svoju pogrešku nastoji ispraviti oštećujući nedužni DVD Staro Čiče, odnosno njegovu B-žensku ekipu, koja je usput budi rečeno osvajač 2.mjesta na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, na ponos našem gradu i čitavom Turopolju. Napominjemo da je Odluku o oduzimanju pehara potpisao Zapovjednik VZG VG Borislav Turan, a pismeno u kojemu se o tome obavještava DVD Staro Čiče potpisali su Borislav Turan, ovaj put deklariran kao voditelj natjecanja i Mario Stipetić, potpisan kao predsjednik Povjerenstva za natjecanje VZG VG.
Smatramo da je ovakvim djelovanjem samo nadležno tijelo VZG VG pokazalo svoju nedoraslost i neznanje u obavljanju ovakvih dužnosti, a svojim skandaloznim ponašanjem i odlukama izazvalo revolt velike većine natjecateljskih ekipa, sudionika tog natjecanja.

Na samom portalu događaj je komentirao i član Skupštine VZG VG ujedno i jedan od potpisnika prosvjednog pisma Krešo Hubak.

Komentar prenosimo u cijelosti:

poštovani čitatelji najboljeg vatrogasnog portala. Vjerojatno niste upućeni u situaciju u Velikoj Gorici,ali po broju čitanja zaključujem da vas zanima. E pa Velika Gorica vam je klasični (vjerujem ne i usamljeni) primjer miješanja politike u vatrogastvo. Aktuelni gradonačelnik Barišić naumio je i ostvario instaliranje sojih ljudi u vatrogasnu zajednicu na način da je vlastitog bratića ivicu Barišića i supruga svoje glasnogovornice Elizabete Stipetić,Maria Stipetića, na farsičnoj izbornoj skupštini, koja je predmet tužbe Upravom sudu RH, uspio instalirati u upravljačka tijela Zajednice. Sada mu se takva politika “igranja” sa ovako važnom djelatrnošću, kao što je vatrogastvo obija o glavu. I nije trebalo dugo čekati da spomenuti dečki pokažu svoje neznanje i nesposobnost, potpomognuti isto takvim neznanjem i nesposobnošću zapovjednika JVP Velika Gorica, Borislavom Turanom, koji obnaša trenutno dužnost zapovjednika Zajednice. Količina neznanja i nesposobnosti upravo je proporcionalna njihovom političkom zaleđu. Mislim da će ih se njihov politički sponzor koji je unio nemir u velikogoričku vatrogasnu zajednicu vrlo brzo odreći.

Obzirom na ineres iskazan brojem čitanja tijekom sutrašnjeg dana postaviti ću na portal i dokumente-Odluku o oduzimanju pehara, potpisanu od zapovjednika VZG VG Borislava Turana, kako bi se uvjerili da nije temeljena na Pravilniku o natjecanjima, a također ću postaviti i prijeteće i sramotno pismo poslano od VZG VG prema članicama, koje su prosvjedovale zbog kršenja Pravilnika i nepravednog oduzimanja pehara i ostvarenog plasmana.

http://turopoljka.com/2013/11/27/skandalozno-oduzimanje-pehara-dvd-u-staro-cice/

kuntakinte:
...Zvonko Novosel Dolnjak na kraju sjednice je još jednom naglasio kako je novac koji izdvaja Grad primjeren potrebama dobrovoljnog vatrogastva, ali i kritizirao razlike u financiranju između dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca na razini države. Naime, rekao je, HVZ, odnosno država, financira svega šezdesetak profesionalnih JVP-a u Hrvatskoj, dok su ostali, s istim ulogama i zadaćama, i dalje bez potpore iz državnog proračuna, a potpore iz EU fondova još nitko iz vatrogastva nije uspio ostvariti. Novosel Dolnjak je dodao i kako su pred dobrovoljnim vatrogascima promjene u radu koje dolaze putem najavljene izmjene Zakona o udrugama, ali i putem najavljenog donošenja novog Zakona o vatrogastvu. Dugoselski dobrovoljni vatrogasci, koji sve mogu odraditi volonterski, spremni su za te promjene – zaključio je Novosel Dolnjak.
http://www.dugoselo.hr/component/content/article/3-novosti/3542-skuptina-vzg-dugo-selo-dugoselski-vatrogasci-spremni-za-najavljene-zakonske-promjene.html

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju