Kaj je to "boemština najgore vrste"'
Meni za život i njegov doživljaj ne treba pederluk i lopovluk najgore vrste (a to je vezano za ove koje sam gore spomenul u vezi lizanja žličica i viljuškica). Dakle, tebi se gadi boemština a meni pederluk u celofanu. Mogli bi raspravljati što je što, a kad dođemo do konsenzusa, o tome što je gore, za mene, za tebe, za Goricu, za Hrvatsku, za svemir i okolicu. NHF, VHF, UHF!
Gle, ne volim tako plitke relativizacije svega i svačega.
Ako pričamo o cigaretama i zabrani pušenja, onda me nemoj klati sa mirisima slastičarne, celofanom i sličnim maloumnim usporedbama.
Pa ako podrazumijevamo "boemštinu" kao nekakav "život" (štogod to značilo), onda je za opis tog života upotrijebljen najgori primjer, jer da bih ja uživao u bilo kojem segmentu života, ne treba mi pljuga, ne treba mi alkohol, ne trebaju mi cajke, lomljenje čaša i proklinjanje sudbine. I u tom kontekstu sam rekao da cigareta ne predstavlja nikakav "život", niti u kojem smislu, ne samo doslovno zdravstvenom...
Kao drugo, ukoliko ne znaš argumentirano raspravljati o nečemu bez da se ne pozivaš na druge neparalelne negativnosti da bi dao argumentaciju (koja to i nije) sebi, onda ne znam kaj imam za razgovarati pod tim okolnostima... jer pravdanja tipa "kradem jer kradu i drugi", "cigaretni dim je pravi miris naspram kremšnita napravljenih od genetski modificiranog brašna" i slične bedastoće bez temelja su potpuno gubljenje vremena, kao i znak da argumenata za svoje stavove - nemaš!
BTW, i meni se gadi pederluk u celofanu, no to ne znači da ću zbog toga odobravati da me nekakav pušač jebe u zrak mozak zato jer trenutno ima i većih problema u Hrvatskoj i svijetu... jer između tih dviju stvari i ne postoji paralela, pa mi je nejasno zbog čega pribjegavaš služiti se takvim "usporedbama"...?
I ništa nije relativno, osim situacija iz viceva: ti se nagneš, ja ti ga stavim u dupe. I ti i ja imamo kurac u guzici. No ja sam u relativno boljem položaju... eto, to je jedina relativnost; ostalo su činjenice koje ti se mogu ili ne trebaju sviđati.