Domaće teme > Grad Velika Gorica

(ZET - HŽ ) /VG

<< < (2/39) > >>

BobRock:
Svaka čast, Kunta, ovo si lijepo rešerširal. Baš nam takve informacije trebaju.

shaka zulu:
joj,kunta,ti vrak jedan
baš se razmeš v posel
...
i ak treba kaj
-već letim
 ^-^

ivana_vg:
Mislim da je dosta zeznuto i riskantno ići  na stanicu u vg, jer  ako vlak kasni,  baš nemaš alternative, prvi  bus je 2 km udaljen, i kako dalje u slučaju da je vlak pokvaren ili kasni.
Puno je lakše  na  Hrašću  ić na vlak,a  ak kasni il  se pokvari lijepo samo pređeš cestu i na bus. A  k  tome  već si na području zg  i niš ne plaćaš....

Sledgehammer:
To sa neplaćanjem je meni malo nejasno... tko u Zagrebu ima besplatan prijevoz? Imaju li to naši srednjoškolci?? To pitam jer kontrolori traže srednjoškolce da imaju nadoplaćene karte i odnose se prema njima kao prema radnicima, pa mi je više nejasno tko tu koga "jebede", tko od svih onih silnih spika o besplatnom prijevozu učenika, studenata,a penzionera itd itd ustvari stvarno ima besplatan prijevoz, ili se to na nas seljake koji ne prebivamo u Zagrebu - ne odnosi??

I koja je jeftinija opcija - imati onu ZET-ovu plavu "kreditnu" karticu sa nadoplatama od 189 kuna i posebno bijelu knjigicu HŽ-a sa maltene isto takvom nadoplatom za kartu Turopolje-Zagreb (tu je muljaža HŽ-a jer se ista relacija plaća dvostruko: HŽ ne prodaje učenicima koji idu u Zagreb u školu razlikovnu (priključnu) kartu samo na relaciji Turopolje-Odra - kako to mogu kupiti radnici - već isključivo cijelu relaciju Turopolje-Zagreb i natrag, iako im je relacija Odra-Glavni kolodvor Zagreb već pokrivena iz ZET-ove plave karte...

ivana_vg:
Ja kao studentica  imam  besplatan prijevoz na području ZG, znači ZET i HŽ.
Budući da u mom mjestu  bus ide svake prijestupne, a  i kada vozi ne možeš   uć, jedino visiti na vratima  40 minuta.
od 7 do 12 nema nikakvog prijevoza do Zagreba,subota  dvaput ,a nedjelja nijednom.
Jedino mogu pješačiti  3 km po  kiši, pržećem suncu i slično.
Ja idem   autom  do područja  ZG, to je dakle  Hrašće ili  Odra-želj.stanica, ovisi kako  tko to već zove.Dok idem  doma s  faksa, morala bi  čekati minimalno  sat vremena  bus, a ovako  sam za 10 minuta  već doma. Više mi se isplati  s autom do granicec ZG  nego što bi plaćala pokaz,a  da se ne vozim s busom.
Ne kupujem pokaz  za VG,imam tu besplatnu godišnju  za  ZG(onu novu karticu), i  nikad problema, već se tako vozim  3 godine i nikad me nisu ništa pitali,nisam imala nikakvih problema na vlaku.
Mislim   da bi i srednjoškolci trebali imati besplatno za  ZG, tako je barem bilo zadnjih godina,  neznam dali se promijenilo što.
Ja sam imala na onom  starom pokazu  žig  na kojem je pisalo  Besplatno ZG-ZET/HŽ

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju