Svakidašnje teme > Povijest

Dô jě vekši blâženik: Broz ili Pavelić?

<< < (2/28) > >>

Bilaj:
Tito je imao totalitarni režim dok je pavelić imao samo diktaturu.
Tito je imao najveće političke progone.
Tito je vladao za vrijeme mira a Pavelić upravljao za vrijeme rata.
Tito je u razdoblju nakon rata do raskola sa Staljinom ubio 147 svečenika, a i ubio Stepinca.
Tito ja na vlast došao terorom.
Broj partizanskih zločina je ekvivalentan broju nacističkih.
Tito je ubijao emigrante - to je terorizam.
Tito je pomagao teroristički pokret u grčkoj koji je doveo do građanskog rata.
Pripojio Dalmaciju, Međimurje i Istru (Istru si zaboravio) ali se odrekao dijelova hrvatske koji su bili u banovini kao i Srijema i Kotora.

kum:
Samo si pozabil napisat da je za Pavelića sluga biti bilo pravo rvatstvo.
Kaj se blaženstva dotikavle tu so si nekak blizu.

Sledgehammer:

--- Citat: amarkulin - Prosinac 31, 2010, 04:18:04 prijepodne ---Pravi vođe vode svoje ljude kad je najteže - kad su im najpotrebniji. Kukavice petama daju malo vitra.
--- Kraj citata ---

Daj zašuti više, jer nemaš pojma.

U čemu bi bio od koristi svojim ljudima da je ostao? Što se on trebao spustiti u rov s njima i pucati - onda bi dobili rat?? Daj malo pojasni, umjesto da piskaraš tu nekakve partizanske teorije...  ::) ::) ::)

Kukavice bježe uopće od bojišnice, i bježe u vrijeme kada su jednaki ili ravnopravni, te dok imaju šanse i dobiti bitku.

Pobjeći nakon poraza je normalna reakcija, koju su prakticirali svi kroz povijest, čak i najveći vojskovođe. Dapače, "zadnje herojske juriše" su prakticirali oni koji druge mogućnosti i izbora i nisu imali (zbog potpunog okruženja i opkoljenosti, ili nemogućnosti bijega). Ili su bili potpune budale.

Sledgehammer:

--- Citat: koko-vg - Prosinac 31, 2010, 09:14:20 prijepodne ---... a sad će vam sleđ objasniti u svojoj maniri, da niste u pravu ... on, on, on ...  dugo nitko ...   pa opet on ....   :P
--- Kraj citata ---

Pa mogel si nam ti objasniti, prosuti malo svojeg kokošjeg biserja pred svinje, i začepiti nam usta... ili to kokošji primozgić nije u stanju?  >:D >:D >:D

Ja mislim da i nije - jer osim provociranja i podjebavanja, ništa taj lik drugo u životu ne zna...

Tak je - iza mene dugo nitko, ali ti - nikad. To je porazna činjenica za tebe, kaj uopće i nisi u redu... a kak bi i bil?

Sledgehammer:

--- Citat: kum - Prosinac 31, 2010, 12:04:58 poslijepodne ---Samo si pozabil napisat da je za Pavelića sluga biti bilo pravo rvatstvo.
--- Kraj citata ---

Glupost.

Nikada i nigdje nije to tako napisano niti tumačeno kao takvo (osim u režiji poslijeratnih partizanskih "hroničara").

Biti u paktu je bio način dolaženja do konačnog cilja - neovisne hrvatske države. I to je bila povijesna realnost, takva su bila vremena. Hrvatska je bila premala i preslaba da bi išta mogal sama odlučivati i određivati (pa i danas je tako!), a druge strane ionako nije ni bilo u to vrijeme.

Svi samo kenjate nekakve kritike, nitko od vas ne veli kaj bi VI napravili u toj situaciji?

Ili za takove procjene i mišljenja ipak treba znati malo više? Ili se barem probati postaviti u njegovu ulogu i smisliti pametno rješenje?

Markulin, ako mjerimo pamet diplomama (što je tvoj jedini obrazac vrijednosti), Ante Pavelić je bio doktor znanosti. Znači, ne sumnjam da bi napravio puuuuno bolje od tebe - bilo što da je radio...  >:D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju