Svakidašnje teme > Svi za jednog, jedan za sve

Ormarići u školi - koncert

(1/12) > >>

plemenitashica:
"U nedjelju 14. ožujka, u dvorani srednjih strukovnih škola održat će se koncert „Našoj školi s ljubavlju“, s početkom u 19h, na kojem će nastupiti brojne estradne zvijezde kako bi se prikupila sredstva za kupnju garderobnih ormarića OŠ Eugena Kumičića."

http://www.vgdanas.hr/Veliki-koncert-za-Kumicic-926.aspx

Vrlo sebično, bezobrazno.

U tu školu idu djeca iz užeg centra VG (izuzev Mičevca i Plesa i Podbrežnice ali njih se vozi autobusom).

A što je s ostalim školama u VG? Njima ne trebaju ormarići, ili su njihove torbe lakše, ili oni ne nose tenisice za vrijeme nastave, a tjelesni imaju valjda doma?

Ako se krenulo s takvim načinom pomoći školi, onda je trebalo organizaciju proširiti na nivou grada i za SVE ostale goričke škole koje isto tako nemaju ormariće.
Naravno, i za one izvan grada, a pripadaju goričkom okruženju.

Neću poslati dijete niti sebe na taj koncert niti dati 25 kn tj 50.

Sledgehammer:
Zašto sebično i bezobrazno??

Tko je organizator takvog događanja? Sama škola!!!

Malo mi je nejasno zašto bi ravnateljica škole - očito snalažljiva i poduzetna - trebala organizirati išta za bilo koga osim za svoju školu?!!

BTW, ima tko je plaćen da o svemu i za sve vodi računa, pa njemu reci da je sebičan (ministar Fuchs and his Big Band), jer je gospođa ravnateljica uvidjela da - ako će čekati pomoć sa strane i od onih koji su je i dužni dati i osigurati - neće biti ništa! Pa se žena obratila svojim učenicima, i sadašnjim i prošlim, i organizirala jednu dobrotvorku za skupljanje sredstava. Za ideju, za realizaciju - svaka čast!! Ukoliko je slična akcija već bila - a bila je! - tim je poraznije za ostale jer nisu ništa naučili, shvatili i preuzeli kao pozitivan pimjer, već su sjedili kao volovi, što rade i sada, i čekaju milost sa neba... sramota!

Brani li netko i drugima da naprave isto? Ne, naravno da ne... Tvoj stav je tipičan primjer naopakog sustava vrijednosti koji ovdje vlada, to je kao da ja optužim tebe da si sebična jer si kupila slatkiše samo svojoj, ne i mojoj djeci, što je nonsens, baš kao i tvoja optužba jedne ravnateljice koja zaslužuje samo poštovanje i priznanje za trud, ideju i realizaciju...

Naravno da ne trebaš ići tamo, snaći se se oni i bez Tvojih 50 kuna, kao što će ti biti drago kada i ako vi budete skupljali za svoju školu - da ti netko cinično kaže da ga baš briga i da neće doći... sigurno bit i bilo drago, zar ne?

Sledgehammer:
Moja žena je sinoć radila kratak dopis roditeljima za skupljanje kuna da bi se kupio materijal za zavjese u jednom dijelu škole sa više razrednih odjeljenja, što će jedna mama sašiti u svom salonu, kao i za kupnju nekoliko kanti boje koje će grupica tata-privatnika besplatno urediti učionice.

Naravno, mogli su i čekati sveto nigdarjevo da se i njihove škole, u današnja vremena i današnjoj financijskoj situaciji, netko sjeti - a i ako i kada ih se sjeti, dobit će ništa... No osjećaj realiteta im veli da će prije biti u penziji negoli to dočekati da se sve lijepo, pozitivno i produktivno poklopi...

I to je razmišljanje realnih ljudi, ne onih koji glume "Bika Koji Sjedi" i samo znaju kukati nad svojom "preeeeejebeno preteeeeškom sudbinom"...

mojca:
Ta jako poduzetna i sposobna učiteljica je organizirala već nekoliko akcija prikupljanja novaca,na kritike roditelja na roditeljskom viječu bila jako bezobrazna,a ormariće je kupila za razrede u koje idu njena djeca,jer je to prioritet,a drugima kad bude novaca.Ta vrla ravnateljica donosi odluke bez imalo želje da sasluša želje i potreb roditelja.Odlučuje sama o mjestima izleta,cijenama,a na mogučnoti roditelja uopče ne obrača pažnju.Socijalne osjetljivosti nema nimalo,mora se odsjedati u hotelima visoke kategorije i nije joj bitno što djeca slabijeg imovinskog stanja neće ići.Nije se sjetila napraviti plan kako i tu djecu kojima roditelji nemogu priuštiti obuhvatiti u program da se ne osječaju manje vrijednima ili izuzeta iz grupe.To je puno pametnije od ormariča kojih su neki već i polomljeni i na molbe djece da se poprave jer ih nemogu koristiti mjesecima ne odgovori.

Skockani:
Jedan ormarić košta 400 kn, inače škola ima postavljen i video nadzor (a nema ni jedan bankomat u blizini), ali sa druge strane stolarija do vrtića na školi je drvena i stara, predmetnim nastavnicima fale razna školska pomagala ali to je nažalost ista priča kao i sa pametnim pločama vjerojatno ko i u svemu i sa ormarićima postoji neki dil.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju