Svakidašnje teme > Svi za jednog, jedan za sve

Materinski dom

(1/2) > >>

plemenitashica:
Od svih poroda u zadnje četiri godine, četiri posto bilo je maloljetničkih. Ti su slučajevi posebno teški ako nema podrške obitelji i oca djeteta. Mlade majke nisu završile školovanje, nemaju riješenu egzistenciju, psihofizički su nezrele. Sve su to izazovi neprimjereni njihovoj dobi i često nisu u stanju preuzeti brigu o djetetu.
U pet godina u Domu je boravilo 112 štićenica (najdulje do godine dana starosti djeteta), od toga 37 maloljetnih.
Samo ih je šest po izlasku preuzelo brigu o svojoj djeci.


Godišnje se na desetke trudnica i rodilja različitih dobi zbog raznih okolnosti nađu u situaciji da nemaju kamo. U Hrvatskoj ih zbirnjavaju u Caritasu te u samo par domova, ali to je nedostatno. Zbog velikog pritiska zagrebački je Materinski dom potkraj prošle godine privremeno osposobio dio za prihvat šest majki s bebama, ali prostor inače namijenjen u tu svrhu, koji bi mogao primiti po 13 mama i beba, renovira se već tri pune godine. Adaptacija stoji na pola puta jer država nema novca.

http://www.vecernji.hr/lifestyle/viktora-ne-dam-nikome-vracam-se-mojoj-mami-clanak-89823

Adaptacija stoji jer država nema novca? Država nema novca? Ma daj mi malo pričajte o tome.

Sramota, država nema novca, a za bojati tunele u tri sloja ima, a za plaćati osiguranje za potopljene kočarice ima, a za odlaske na operu u „privatni“ posjet u Veronu ima, a za arheološke iskopine i adaptaciju škole bez učenika ima, a za otpremnine raznim menađerima ima, a za adaptacije zatvora da bi bagra imala dobre uvjete ima, a za plaćati haške privilegije ima….
Još uvijek država nema novca? HA?

Zašto nisu predsjednički kandidati rekli: evo – odričem se 50 000 kn koje mi daje država za kandidaturu za obnovu Materinskog doma. Koliko ih je ono bilo – 12 (ak se dobro sjećam) i gle čuda = 600. 000 kn taj čas. Kaj bi sve pojedinac sagradio ili adapritao da ima tu lovu na hrpi? A svakom pojedinačno 50 000 kn nije baš nikakav novac.

Kak stojimo u VG? Ima li na području Turopolja kakva kuća za zbrinjavanje žena s djecom tek rođenom, ili zlostavljanih žena? Zna li netko?

jelka123:
Ovo bi mogao znati Centar za socijalnu skrb.
U svakom slučaju, pozdravljam tvoju ideju, vidim da se želiš humanitarno aktivirati. Sve pohvale.

plemenitashica:

--- Citat: jelka123 - Veljača 09, 2010, 09:44:19 prijepodne ---Ovo bi mogao znati Centar za socijalnu skrb.
--- Kraj citata ---

Bi da, kad bi netko u ovom gradu obavljao posao za koji je plaćen. U ovom gradu je zadužena osoba glasnogovornik. No, ta je glasnogovornik po lokalnim birtijama, na portalu grada i to samo ako se uputi pitanje koje je za ZNA SE koga podobno.
Ta osoba NIJE glasnogovornik GRADA nego gradonačelnika. Možda se čovjek ne stigne ili ne zna sam razgovarati, pa mu ona služi kao kulisa. Pih - još jedna. Pa da, s kim si takav si.  :P

Kaj gradonačelnik radi, to čitamo svaki dan na gradskom portalu. A i nije gradonačelnik grad, niti gradske službe. Možda službe i ne rade, možda samo ubiru plaću - to se ne zna.

Svakako u ovom gradu fali osoba koja će negdje nešto odraditi za sve nas ostale, a naravno za dobrobit cijelog zavičaja Turopoljskog.


Fala.  ;)

jelka123:
Kaj ćeš. Ali ti isti koji na razini gradskih ili državnih službi aljkavo obavljaju posao (čast izuzecima, ima i takvih) kad dođu k meni u privatnu firmu, očekuju da im se klanjaš kao da su bogomdani ::)

mali_od_palube:

--- Citat: plemenitašica - Veljača 01, 2010, 02:31:37 poslijepodne ---
Kak stojimo u VG? Ima li na području Turopolja kakva kuća za zbrinjavanje žena s djecom tek rođenom, ili zlostavljanih žena? Zna li netko?


--- Kraj citata ---

Mislim da nema kuća za zbrinjavanje žena sa djecom, možda ima sigurna kuća za zlostavljane žene, naravno, ako i postoji trebla bi biti tajna lokacija!
Podržavam ideju za forsiranjem osnivanja kuće za zbrinjavanje žena sa djecom, ipak je Gorica 6.-7. grad u zemlji, i sumnjam da nema takvih problema, kako u Gorici, tako i u široj okolici!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju