Svakidašnje teme > Svi za jednog, jedan za sve

E-čestitke za Valentinovo

(1/2) > >>

shaka zulu:
E-čestitke za Valentinovo
(21.01.2010.)
 
Za Valentinovo - Dan zaljubljenih ili Dan Sv. Valentina, 14. veljače, uljepšajte nekome dan, i izaberite jednu od SOS Dječje selo čestitki, te pošaljite voljenoj osobi e-čestitku za Valenitinovo. Ovaj Dan povećen je izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci, a u SOS Dječjim selima svake godine, na kreativnim radionicama nastaju crteži koji se pretvaraju u originalne čestitke. Više informacija na : www.sos-dsh.hr.
http://www.rtl-radio.hr/default/news.php?kat_id=18&news_id=4419#4419

JosipJoža:Svim Turopoljkama, Velikogoričankama, Turopoljcima i Velikogoričanima želim sretno Valentinovo, mnogo sreće i ljubavi, međusobnog razumijevanja i poštovanja, osvrnite se oko sebe i obradujte Vama drage prijatelje.

"Sitnice čine savršenstvo ali savršenstvo više nije sitnica"

plemenitashica:
Ne slavim taj dan, ali da se nadovežem za one koji slave:Jučer te je tražio, ali ti si već otišla.  ;)


PS na slici je Richard Gere

JosipJoža:
http://www.hns-vg.com/

"Mladi Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Velike Gorice povodom Valentinova organiziraju uličnu akciju dijeljenja srca od papira s ljubavnim porukama u subotu, 13. veljače 2010. s početkom u 10:00 sati u Zagrebačkoj ulici od krčme «Tur» do Tržnog centra

Na radionicama koju su vodili Mladi HNS-a, aktivistice i aktivisti HNS-a izradili su nekoliko stotina srca od papira izrađenih tehnikom origami sa ljubavnim porukama koje će dijeliti na uličnoj akciji. Samo akcijom želi se obilježiti Dan zaljubljenih, ali i podsjetiti naše građane da za ljubav uvijek ima vremana."

Događanja za Valentinovo u pripremi HNS-Liberalni demokrati Velika Gorica.
Mladi, bravo mladi, na mladima svijet ostaje. Živjeli.

JosipJoža:
"Valentinovo se obilježava 14. veljače, a početak datira daleko u prošlost u vrijeme starog Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija, a na vlasti je bio car Klaudije II.
Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No, u to doba živio je i svećenik Valentin.
Svećenstvo je moralo poštovati odluku, ali Valentin je ipak ostao pri svojim životnim ciljevima i potajno vjenčavao one vojnike koji su to htjeli.
Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako se danas na taj dan slavi Valentinovo - Dan zaljubljenih"

Našao sam ovo povijesno nastajanje Valentinova, zanimljivo.
 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju