Autor Tema: Vlada osniva telekom tvrtku, od ljeta svima brži i jeftiniji internet  (Posjeta: 9339 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Vlada osniva telekom tvrtku, od ljeta svima brži i jeftiniji internet
« : Siječanj 09, 2013, 03:01:51 poslijepodne »
IZDVOJIT ĆE OPTIČKU MREŽU IZ HŽ-A, HEP-A, HAC-A...
 Vlada osniva telekom tvrtku, od ljeta svima brži i jeftiniji internet
 Međugradsku optičku povezanost Hrvatske u potpunosti drži najveći operater - T-HT, pa bi on s novom tvrtkom dobio jaku konkurenciju kojoj bi za cilj bilo osigurati širokopojasni internet 'do baš svakog, pa i najudaljenijeg sela'.
 Vlada će u četvrtak donijeti odluku o osnivanju tvrtke kojom će se uvesti red u upravljanju infrastrukturom i dodatno liberalizirati internetsko tržište, prenosi '21. stoljeće'.
 List piše kako Vlada kreće u osnivanje novog telekoma koji bi trebao osigurati širokopojasni , brzi jeftini internet u cijeloj Hrvataskoj. Nova tvrtka preuzela bi, piše list, na sebe upravljanje slobodnom optičkom mrežom državnih poduzeća poput Hrvatskih autocesta, Hrvatskih željeznica, HEP-a, Plinacra, Janafa, Autocesta Rijeka-Zagreb.
 Te su tvrtke, piše list, gradile mreže za svoje potrebe, primjerice signalizaciju, ali se većina kapaciteta komercijalno ne koristi. List piše kako nova tvrtka sama ne bi bila operater, nego bi svima pod jednakim uvjetima nudila najam mreže.
 List podsjeća i kako međugradsku povezanost Hrvatske u potpunosti drži najveći operater - T-HT, pa bi on s novom tvrtkom dobio jaku konkurenciju kojoj bi za cilj bilo osigurati širokopojasni internet 'do baš svakog, pa i najudaljenijeg sela'.
http://www.dnevno.hr/techno/75348-vlada-osniva-telekom-tvrtku-od-ljeta-svima-brzi-i-jeftiniji-internet.html

Jesu Milanovič i Linič do sad kaj pojeftineli il ubrzali? Ono kaj je trebalo rasti je padalo a ono kaj je trebalo padati je raslo...
wwwg tablice

Jaguar

 • Gost
Odg: Vlada osniva telekom tvrtku, od ljeta svima brži i jeftiniji internet
« Odgovori #1 : Siječanj 09, 2013, 06:04:08 poslijepodne »
Činjenica je kako država ima u sustavu državnih firmi neiskorištenu optičku mrežu.
Ideja je dobra i koliko sam čitao u tom smjeru se vrše velike pripreme.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Vlada osniva telekom tvrtku, od ljeta svima brži i jeftiniji internet
« Odgovori #2 : Lipanj 11, 2013, 11:03:04 poslijepodne »
TVRTKA TRAŽI PARTNERE ZA ULAGANJE
Odašiljači i veze dat će i Hrvatskoj superjeftin i svedostupan internet
...MORH i 9 poduzeća
 Mrežom su objedinjeni optički kabeli HEP-a, Plinacroa, Hrvatskih autocesta, Autoceste Zagreb - Macelj, Autoceste Rijeka - Zagreb, Hrvatskih cesta, Janafa, HŽ infrastrukture, Hrvatskih cesta i projekta Neptun bivše JNA. U posljednjem je riječ o podvodnim cijevima, postavljanim od 1974. do 1990., od otočja Brijuni do Prevlake kroz koje se, uz dodatna ulaganja, mogu provući optički kabeli kojima bi se širokopojasni internet doveo na hrvatske otoke. Ukupno, radi se o ulagačkom potencijalu od 4,5 milijardi kuna, koje tek treba osigurati, iz različitih izvora.
...- Privatni telekom operateri infrastrukturu su do sada razvijali na ondje gdje im je to bilo profitabilno, a ovim će projektom Odašiljači i veze u funkciju staviti državnu infrastrukturu koja bi širokopojasni internet daljnjim ulaganjem trebala dovesti u sve ruralne sredine - kaže Golub.
...Pokrivenost Hrvatske širokopojasnim internetom trenutačno je oko 20 posto, dok je prosjek EU 27 posto, a cilj je Unije do 2020. godine imati pokrivenost širokopojansim internetom iznad 30 posto. Taj cilj Hrvatska ne može dostići osloni li se na privatne ulagače u infrastrukturu jer im dovođenje interneta u ruralne sredine nije profitabilno, a ideja prema kojoj bi Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije, koja se financira iz nameta telekomunikacijskih kompanija, ulagala u razvoj infrastrukture nije dovela do ozbiljnijih infrastrukturnih pomaka.
http://www.jutarnji.hr/odasiljaci-i-veze-dat-ce-i-hrvatskoj-superjeftin-i-svedostupan-internet/1107170/

Saga piči dale.
wwwg tablice