Autor Tema: Pasivna Gorica  (Posjeta: 7580 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Pasivna Gorica
« : Siječanj 08, 2013, 12:19:31 prijepodne »
Galerija Galženica
 U nedavnoj anketi Jutarnjeg lista koja je ispitivala kulturne sklonosti hrvatskih građana, ispalo je da 72,8 % građana nikad nije posjetilo neku izložbu. 11,6 % ih je to napravilo vrlo rijetko, a 10,3 % to radi povremeno. Samo 4% posjećuje izložbe često, a samo 1,3 % redovito.
 Napravit ćemo sve sa svoje strane da ove omjere barem malo promijenimo. Nadamo se da ćemo imati vašu podršku.
 Pomalo začuđujuće, nisu bolje prošla ni kina, koncerti, kazališta, čak i sportski događaji. U sve četiri kategorije broj građana koji nikada nije posjetio ovakvu vrstu manifestacija varira od 62% do 73,9 %. Očito je da kulturni - a sve više i sportski sektor - na životu u Hrvastkoj održava jedna manjina koja profesionalnom strašću pokušava neutralizirati društvenu marginaliziranost.

-doduše, statistike uvijek treba uzimati sa zrnom soli. na kolikom uzorku su rađene, i u kojim krajevima! ali svakako da slika nije bajna. moje je iskustvo da su neke kulturne institucije izuzetno pasivne, dok druge, u manjini, rade fenomenalan posao u svojoj sredini i imaju znatan utjecaj na istu.
http://www.facebook.com/pages/Galerija-Gal%C5%BEenica/155954597711?ref=stream

Adventski sajam (ne)uspješan
Desetak dana uoči Božića Adventski sajam ispred Muzeja Turopolja svakoga dana posjetiteljima je nudio prigodan kulturno-umjetnički program. Unatoč tome mali broj ljudi je tuda prošetao ili se zaustavio na svirci u šatoru. Adventski sajam je pokazao da unatoč čestim kritikama kako se "u gradu ništa ne događa" zapravo niti ne postoji veći interes za ovakvim sadržajima. Uspjeh je pokrenuti novi sadržaj, ali neuspjeh dolazi u odazivu Velikogoričana.

Komentari(18):
...Nebih svu krivnju svalio na organizatore jer ipak su velikogoričani poznati po svojoj pasivnosti i nezainteresiranosti, to nije ništa novoga
...jako loša organizacija
...prije loš marketing...
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/5884/adventski-sajam-(ne)uspjesan.aspx
wwwg tablice

Offline domovinesin

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 163
 • Karma: +0/-2
 • Spol: Muški
  • hsp velika gorica
Odg: Pasivna Gorica
« Odgovori #1 : Siječanj 08, 2013, 11:35:17 prijepodne »
istina je negdje u sredini. niti su svi velikogoričani pasivni, a nije točno da ne postoji interes za ovakvim sadržajima. loša organizacija i još lošiji marketing su ključni negativni faktori ove priče oko sajma ispred muzeja kao i loša lokacija. uz trg Stjepana Radića  koji je otvoren, slobodan i prostran i na kojem ima i muvinga imamo i prostor oko kina i iza robne kuće koji može poslužiti istoj namjeni. jedino to nejde u tikvajne onih koji vječito žele napraviti nekakav "korzo" po uzoru na raznorazne "palanke"(no to je stvar mentaliteta). uostalom, na "Vincekovo" koje se održava u bregima udaljenim o Gorice cca12 kilometara sako leto dojde oko 250-300 ljudi   
Tu ne cede malis sed contra audentior ito

Jaguar

 • Gost
Odg: Pasivna Gorica
« Odgovori #2 : Siječanj 08, 2013, 05:18:39 poslijepodne »
Meni se čini kako je ove godine božićni sajam bio razbijen na dva dijela onaj kod TC i onaj kod Muzeja.
Što nije dobro, mislim kako se trend božićnog sajma trebao držati na platou POU, na njemu graditi i nadograđivati  božićni sajam u budućnosti.

POU je kulturna ustanova, osmišljavanjem kulturnog programa obogaćuje se i božićni sajam, komaptibilno i nadopunjava se, što privlači građane na plato POU samo na tome treba raditi i znati osmisliti sadržaj.

Središte Grada je tu, ima parkiralište, ima kafiće, ima cijeli potreban dodatni sadržaj, uz dobar kulturnozabavni program i božićni sajam eto motivacije za doći na plato POU.

I nije problem u građanima nego u sadržaju.

Slično kao i HNL, zašto je tako malo gledatelja na nogometnim utakmicama? A Hrvati ludi za nogometom.


Naravno ne radi se ovako:

http://vgdanas.hr/Info/Clanak/5923/klub-100-zatvoren-do-daljnjega.aspx
« Zadnja izmjena: Siječanj 08, 2013, 05:32:39 poslijepodne Jaguar »

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Pasivna Gorica
« Odgovori #3 : Siječanj 08, 2013, 08:10:06 poslijepodne »
@domovinesin
Gaženica mi po ničem ni dobra lokacija. Nemaš de parkerati (a bogotovo zabadof, fala), si kaj se onud muvaju muvaju se il na autobus il v abulantu il domom. Primer z palejna sveč lani pred Božičem da su tam bili samo oni kaj su morali biti. To je preveč po strane, kak i NS Juraj Kokot.
Ova lokacija v centru je v redu, samo ne kužim koncepciju toga. Zakaj bi negdo išel na Goricu kupovat goričke suvenire (!?), il kuvano vino? A zapraf se niš konkretno ne događa kaj te tam bu privleklo. Komu je namejnen taj "sajam"? Bolu koncepciju ima onaj kaj trži koščice, pecilke, pucance i điđe-miđe kaj se oko Sesvet napenali pred grobje.
Kaj se rasporeda dotikavle... Zamisli da dojdeš v restoran kaj ima 500 mest a nutre je 200 ludi- veliš da ni nikoga i otijdeš. Ak dojdeš v restoran od 120 mest v terem ima 70 ludi- vidiš da je puno i ostaneš. Jel tak?
Jel se za Vincekovo kaj naplačiva il je zabadof?
wwwg tablice