Svakidašnje teme > Odgoj i obrazovanje

Nasilni klinci

(1/7) > >>

Mlačanin:
Evo jednog događaja od 13.11.2009 god na autobusnom kolodvoru čijem  sam prepričavanju  sasvim slučajno bio prisutan.Osobe ,mladići koji su o tome razgovarali nisu marili o mojoj prisutnosti u njihovoj blizini,a priča je išla kako je njihov,poznanik učenik srednje škole u Velikoj Gorici stajao sam na autobusnoj stanici čekao autobus da ode do škole.

 Tada nailazi grupica đaka –navodno iz Bakaričeve škole-isto srednjoškolci,i jednostavno su pretukli to dijete na stanici uz povik da je to zbog toga jer ja baš danas sunčani dan. Pretučeni učenik je otišao u školu gdje su svi njegovi prijatelji vidjeli kako izgleda i kasnije ga je nastavnik pustio da ode doma i kod liječnika.

Što se dalje događalo nisam saznao, jer su se dignuli i otišli pa nisam čuo kraj priče.

I sada se pitam kako bih ja kao roditelj postupio da se to dogodi mojem djetetu? Ili bi mi možda Sledgehamer  dao savjet.

Reći ču. najradije bih izlemao i djecu i roditelje jer da nemaju podršku istih i da su pod kakvom takvom kontrolom i nadzorom to sigurno ne bi učinili.

Tur:
Najgorše od sega toga je kej u 99% slučajeva nigdo za to ni kažnjen. Trieba tim roditeljiam na vrata doma policiju pozvati, pa socijalnu službu. A ne ovak - pojel vuk magare i nikomu niš! To je prava tragedija vu cele priče.

marinko tur:
Tur... Neznam sto reci... Neznam zapravo sto to utjece na moje vrsnjake i potiče ih na takvo ponašanje... Mogu reci da definitivni ne skola (kao instutucija a ne kao društvo...) Jesu li to narodnjaci (turo folk)???

Tužbo... :'(

Sledgehammer:
Današnja inteligentna djeca maksimalno znaju (zlo)upotrebljavati zakonske propise i društvenu situaciju, a sam sustav im još ide i na ruku svakakvim službama, koje svojom ažurnošću i pomalo ekstremnim stavovima više štete negoli koriste u zaštiti prava djece, jer ih ne potiču na izvršenje njihovih obveza...

Ne kažem da ne treba štiti djecu - ruku na srce, među roditeljima koje sam i ja imao priliku upoznati ima takvih kretena da je lopata po mozgu i pol japanera kreča premalo i preblago za njih! - no mislim da se prečesto ide u ekstremna tumačenja i djeci se podilazi i gdje treba, i još više gdje ne treba...

Goričanka:
Ima jedna odlična priča iz života.
Potariji gospodin stoji u dućanu u redu za blagajnu. Iza njega dolazi majka sa četverogodišnjim djetetom, koje urla, trči po trgovini, gura kolica i zabija ih u gospodina.
Gospodin se djetetu najprije nasmije i odgurne kolica.
No, malom se dopalo, pa ponovo nabije kolicima gospodina. Čovjek sad pogleda majku, koja je totalno nezainteresirana.
Mali opet opali čovjeka u noge.
Čovjek kaže: "Gospođo, molim vas, držite dijete pod kontrolom!", na što mu ona odgovara: "Ah znate, mi njega odgajamo u slobodnom duhu, da uči na svojim greškama, ne sputavamo ga i ne branimo mu......trla baba lan....".
Čovjek se u pol njene rečenice odšeta do police sa sokovima, uzme bocu, vrati se u red i mrtav-ladan izlije sok majci djeteta na glavu.
Žena se šokirala i počela urlati, a on je rekao: "Tak da znate, i ja sam odgojen u slobodnom duhu....."  :D  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju