Autor Tema: (ZET - HŽ ) /VG  (Posjeta: 145829 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #30 : Kolovoz 05, 2010, 09:44:27 prijepodne »
Boli te,glavno da Buševec ima...  ;D

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #31 : Kolovoz 05, 2010, 10:35:50 prijepodne »
Pa ne boli me baš, jer ja stanujem u Mraclinu odprije skoro dva mjeseca...

A i da ne stanujem, pitao sam za tu nadstrešnicu na željezničkoj stanici Mraclin još pred skoro tri godine, iako sam stanicu uvijek vidio samo iz vlaka u prolazu... no gledati patnje tih ljudi kad je kiša i snijeg je bilo grdo...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #32 : Kolovoz 05, 2010, 10:42:49 prijepodne »
Pa kaj Frajno Josip ni napravil čekaone po stanica?  ???

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #33 : Kolovoz 05, 2010, 11:52:52 prijepodne »
Ako i je - valjda su strunule otad...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #34 : Listopad 26, 2010, 12:06:57 prijepodne »
Župani sa Savezom za željeznicu potpisali sporazum o suradnji     
Wednesday, 20. 10. 2010. 
Župan Varaždinske županije Predrag Štromar, župan Međimurske županije Ivan Perhoč i zamjenik predsjednika Saveza za željeznicu Branimir Jerneić potpisali danas u Županijskoj palači "Sporazum o suradnji" na pokretanju Integriranog javnog prijevoza putnika na području Varaždinske i Međimurske županije. Trenutno je u fazi izrada studije razvitka integriranog javnog prijevoza putnika regije sjever, koja uključuje vrlo temeljita terenska istraživanja o prometnoj potražnji svih stanovnika, a njezino provođenje po fazama dovest će do uspostave optimalnog sustava, dok su neke od kratkoročnih mjera provedive u vrlo brzom roku. Radi se o sustavu koji uspješno integrira (povezuje) željeznički i autobusni promet te sve druge oblike javnoga lokalnoga prijevoza na način da putnik na najjednostavniji način, i bez dodatnih troškova, mijenja vrstu prometala. Sustav podrazumijeva objedinjenu voznu kartu, usklađene vozne redove i zajedničke terminale koji vrijede za sva prijevozna sredstva, čime putnici dobivaju javni prijevoz u adekvatnim intervalima, a veze između vlakova, autobusa i drugih oblika prijevoza ostvarivale bi se u nekoliko minuta.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako će povezivanje željezničkog i autobusnog prijevoza i drugih oblika javnoga lokalnoga prijevoza na području Sjeverozapadne Hrvatske putniku osigurati da najbrže i najjeftinije dođe do svog odredišta pa će putnik na željeno odredište dolaziti s jednom voznom kartom i putem po potrebi promijeniti nekoliko prijevoznih sredstava. Istaknuo je i kako je vrlo dobro upoznat s problemima javnog prijevoza, posebice kad je riječ o višku voznih linija, pa stoga pozdravlja inicijativu da se projekti s papira, kroz niz kratkoročnih i dugoročnih mjera, počnu pretakati u stvarnost.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč pojasnio je kako je Sporazum temeljen na potrebi za ubrzanim razvojem učinkovitog i ekološki prihvatljivog prijevoza putnika i tereta, razvoja gospodarstva i rastućih potreba stanovništva za učinkovitim javnim prijevozom na  području sjeverne Hrvatske, kao i s ciljem uključivanja obiju županija u provedbu Nacionalnog strateškog referentnog okvira za korištenje sredstava Strukturnih i Kohezijskih fondova Europske unije.

Zamjenik predsjednika Saveza za željeznicu Branimir Jerneić čestitao je svim supotpisnicima te podsjetio kako su Varaždinska, Međimurska i Savez za željeznicu početkom ljeta osnovali radno tijelo koje je okupilo predstavnike obiju županija, te predstavnike Saveza za željeznicu i zajedničkih partnera Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba i Fakulteta Organizacije i Informatike iz Varaždina s ciljem pronalaženja optimalnih rješenja u javnom prijevozu. Pojasnio je i  kako mnogi mjerljivi pokazatelji upućuju na to da je javni prijevoz putnika u većini hrvatskih krajeva, pa tako i u sjevernoj Hrvatskoj (u Zagorju, Međimurju i Podravini), s godinama sve lošiji i ne može odgovoriti suvremenim izazovima razvitka gospodarstva i cijeloga društva, dok integrirani prijevoz nudi ekonomičnije gospodarenje proračunskim sredstvima, a za uzvrat daje uređeniji lokalni javni prijevoz putnika koji podiže kvalitetu života, te omogućava kvalitetno planiranje mjesta življenja, mjesta rada i mjesta razonode.

Na konferenciji je istaknuto kako sustav podjednako dobro funkcionira u velikim gradovima kao i u pokrajinama s malim brojem stanovnika te kako se sustavom upravlja na temelju istraživanja prometne potražnje, planiranja i usklađenja voznih redova svih prijevoznika. Istaknuto je i kako se u razvijenim zemljama EU (Njemačka, Austrija, Švicarska, Belgija, Nizozemska, Španjolska, Italija, u novije vrijeme Češka, itd.) takav sustav pokazao vrlo učinkovitim te je donio znatna povećanja broja putnika, znatno povećanje prihoda i smanjenje subvencija.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije g. Milan Pavleković, dožupan Međimurske županije, g. Matija Posavec, dogradonačelnik Grad Varaždina mr. sc. Slobodan Mikac,  pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo mr.sc. Tomislav Jarmić, vijećnica Županijske skupštine Varaždinske županije prof.dr.sc. Vesna Dušak i stručni suradnik za promet i zaštitu i spašavanje Darko Levačić, dipl.ing.
http://www.varazdinska-zupanija.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1833&Itemid=282

Eto malo dobre vesti ze Severa...
Kak za koga,rekli bi.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #35 : Svibanj 28, 2011, 11:40:28 poslijepodne »
Novi udar na socijalno najosjetljivije kategorije – umirovljenike i učenike
Nema više besplatnog prijevoza ZET-om


Grad Zagreb, kao vlasnik ZET-a, ne može više plaćati silu besplatnih karata – od onih osoba starijih od 65 godina, do učenika i studenata. Te će povlastice
zadržati jedino oni koji žive u Zagrebu. Goričani odsad moraju kupovati mjesečni pokaz. A on za područje grada stoji 149 kn, dok onaj za Goricu i Zagreb
košta 180 kn. Kakve su cijene prijevoza Autoturista i Hrvatskih željeznica, te, što bi Grad trebao učiniti za jeftiniji i djelotvorniji prijevoz svojih građana?

>> Mjesečni pokaz za umirovljenike
stoji 149 kn za vožnju po
Velikoj Gorici, a za Zagreb 180 kn.
Pojedinačne karte za 1 zonu koštaju
10 kn, pa tako prijevoz od Velike
Gorice do Zagreba stoji 20 kuna.
Noću sve košta duplo.

>> U odnosu na 20 kn u ZETovom
autobusu, kartu vlakom
od Velike Gorice do Zagreba
platit ćete 10 kn.

...
Kako Grad Velika Gorica
ima obavezu organizirati prijevoz
svojih građana (na svojem
području), pa i onih koji putuju
prema Zagrebu (najčešće zbog
posla ili školovanja), nije daleko
od pameti kako je zadnji čas razmisliti
o jeftinijim alternativama.
A tu je vlak u velikoj (rekli bismo:
ogromnoj) prednosti.
Gdje parkirati
U odnosu na 20 kn u ZETovom
autobusu, kartu od Velike
Gorice do Zagreba platit ćete 10
kn. Međutim, za to valja stvoriti
i neke pretpostavke. Kako je gorički
željeznički kolodvor daleko
od središta grada valja vlak približiti
putnicima. Ili dovesti prugu
u gradsko središte (što je futuristička
varijanta) ili, pak, dovesti
putnike do željezničkog kolodvora.
Autobusnom linijom koja
bi kružila Goricom, ali i osiguranim
parkingom kraj željezničke
stanice. Napokon, taj problem
goričkog prometa u mirovanju
(tj. omogućavanje građanima da
svoje automobile parkiraju besplatno
blizu autobusa ili vlaka)
bio je i jedan od zadataka (navodno)
zgotovljene studije o prometu
u Velikoj Gorici. K tome,
valja akceptirati i planove Zagrebačke
županije o prigradskom
prometu na našem području (ali
i grada Zagreba i Krapinsko-zagorske
županije). Studije su već
gotove i krenulo se u realizaciju.
Ukratko: radi se o konceptu tzv.
integralnog prijevoza u koji bi
bili uključeni i željeznica i autobusni
prijevoznici, ali i ZET. A
karta bi bila jedinstvena i plaćala
bi se na jednom mjestu. Na, i tu
valja osigurati preduvjete. Prije
svega dovoljan broj parkirališnih
mjesta u zonama prelaska iz
osobnog automobila u prometala
javnog prijevoza. Putujući županijom
vidjesmo kako se drugi
gradovi i općine već ozbiljno
pripremaju – predvidjeli su takva
parkirališta u svojim prostornim
planovima, a neki su u izgradnju
uključili Županiju, HŽ i ministarstva.
Treba li Velika Gorica
kaskati za njima?
http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_299.pdf

Dok nekomu dojde "z riti glavu" več bu i poskupela linija 69 "rit - glava" a parkerajne se bu naplačivalo i v riti i v glave.Z tem da budu stanovniki riti imali pravo na popust v glave, i kontra, ak doneseju 5 fišeklije dokumentov...
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #36 : Svibanj 29, 2011, 12:44:48 poslijepodne »
Drugi puta se malo potrudi pa taj stupac teksta svedi na format foruma, prije klikanja na "pošalji" treba se malo i potruditi...

A glede cijele priče, znam kako je, jer i sam sada prvo sinu srednjoškolcu moram kupiti mjesečnu markicu u ZETu, koja je prija za ZET-HŽ bila 91 kunu, a sada je cca 250 kuna... onda se treba otiti do kolodvora u VG (jer to nedaju kupiti na zagrebačkom GK, pa svaki mjesec treba hodočastiti do goričkog kolodvora samo da bi se kupilo HŽ-doplatnu kartu...), gdje se istovaruje za daljnjih 64 kune mjesečne doplatne karte za relaciju Odra-Mraclin...

Koliko sam ja informiran, stvar nije u tome što ZET više ne može servisirati sve te besplatne karte (BTW, neka ukine besplatne vožnje svima osim učenicima zakonski obveznih škola!, u prvom redu tom moru penzionera, pa će imati love... besplatan prijevod na način ZETa ne postoji nigdje u svijetu!), već je stvar u tome što je HŽ raskinuo ugovor sa ZETom jerbo ZET naplaćuje pokaze i karte ZET-HŽ, no HŽ-ov dio novca zadržava i ne podmiruje svoje obveze prema partneru HŽ-u (ne transferira im lovu koju je u njihovo ime naplatio, i taj dug se već popeo na jako puno milijuna kuna...), pa je HŽ odlučio uzeti stvar u svoje ruke i sam naplaćivati svoje karte, a za pokaze traži prvo uplaćene mjesečne karte kod ZETa na uvid kako bi znali tko uopće ima pravo na pokaz, i u tom smislu im je ZETov pokaz dokaz prava... no već se govori da će se to sve tociljati do cca Nove Godine, a od onda će HŽ imati sve svoje - i pokaze i markice i sve što treba, tako da nema dodira sa lopovima iz ZETa...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #37 : Studeni 20, 2011, 06:42:05 poslijepodne »
IZVEDENO PROBNO OPTEREĆENJE
...
Pokusno opterećenje, odnosno dinamička i statička ispitivanja mosta uspješno su obavljena 15. studenoga 2011, nakon čega slijedi tehnički pregled objekta.
Most će u promet biti pušten najkasnije polovinom prosinca 2011. kada na snagu stupa vozni red 2011/2012. Nakon toga promet teretnih vlakova ponovno će se uspostaviti uobičajenom trasom prema Zagreb Ranžirnom kolodvoru, a Zagreb Glavni kolodvor se rasteretit će se od teretnog prijevoza.
http://www.hznet.hr/izvedeno-probno-opterecenje

Suradnja s tijelima lokalne i regionalne samouprave
 
Radi izrade voznog reda vlakova prilagođenog svakodnevnim putnicima, đacima, studentima i radnicima organizirani su sastanci s predstavnicima županija na području Hrvatske.

U sklopu priprema za izradu novoga voznog reda koji će biti u primjeni od 11. prosinca 2011. godine, HŽ Putnički prijevoz je i ove godine ostvario neposrednu suradnju sa zainteresiranim jedinicama lokalne samouprave s područja cijele Hrvatske. Navedena suradnja pokrenuta je radi uspostave boljeg i učinkovitijeg voznog reda, usmjerenog ponajprije na potrebe svakodnevnih putovanja učenika, studenata i radnika.

U skladu s time, tijekom ožujka bili su održani radni sastanci s predstavnicima županija Vukovarsko-srijemskom, Osječko-baranjskom, Primorsko-goranskom, Istarskom, Zadarskom, Međimurskom, Varaždinskom, Virovitičko-podravskom i Bjelovarsko-bilogorskom. Takvim pristupom HŽ Putnički prijevoz omogućio je da zainteresirane jedinice lokalne samouprave i prije izrade voznog reda iznesu svoje utemeljene primjedbe i prijedloge koji se odnose na postojeće i buduće trasa vlakova. Time je postigao zavidne rezultate. Posebice se to odnosi na usklađivanje voznih redova lokalnih vlakova koji se koriste za svakodnevna putovanja učenika, studenata i radnika. Najveću važnost i potpunu prilagodbu voznih redova HŽ Putnički prijevoz pridaje onim lokalnim vlakovima koje učenici i studenti koriste za svakodnevna putovanja, ponajprije zbog velikog broja županija, gradova i općina koji već godinama subvencioniraju prijevoz svojih učenika.

HŽ Putnički prijevoz razmotrit će sve iznesene prijedloge, a u skladu s mogućnostima primijenit će ih i u novome voznome redu, i to na zadovoljstvo najvećeg dijela svojih korisnika, svakodnevnih putnika, učenika, studenata i radnika.

Također su pokrenute inicijative da se jedinice lokalne samouprave u većemu opsegu uključe u subvencioniranje prijevoza putnika svih navedenih struktura, kao i u uključivanje u rješavanje drugih popratnih sadržaja za poboljšanje usluga prijevoza.

Sljedeće godine HŽ Putnički prijevoz očekuje uključivanje još većeg broja županija, gradova i općina u proces zajedničke izrade učinkovitijega voznog reda te ih i ovim putem poziva da se aktivno uključe u taj zajednički projekt.
http://www.hznet.hr/suradnja-s-tijelima-lokalne-i-regionalne-samouprav

31. kolovoza 2011.
Predmet: Nova zonska karta u vlakovima u gradsko-prigradskome prijevozu
Od 5. rujna 2011. HŽ Putnički prijevoz u vlakovima u gradsko-prigradskome
prijevozu uvodi novu zonsku kartu. Ta vrsta karte naplaćivat će se samo putnicima koji
karte kupuju u vlaku, a koji su u njega ušli u kolodvoru ili stajalištu u kojemu je moguće
kupiti karte. Cijena nove zonske karte je 15 kuna, a vrijedi 60 minuta na području od
Sesvetskog Kraljevca do Podsused stajališta ili do Odre i Mavračića (zona gradskoprigradskog
prijevoza željeznicom). Na blagajnama u kolodvorima i stajalištima i dalje se
prodaju redovite prijevozne karte za sve relacije, a njihova cijena ostaje nepromijenjena.
...
http://www.hznet.hr/fgs.axd?id=6739

9. rujna 2011.
Predmet: Od idućeg tjedna prijevozne karte i na kioscima
Uz široku ponudu dosadašnjih usluga, HŽ Putnički prijevoz pokrenuo je novi kanal prodaje
karata na kioscima koji će omogućiti veću dostupnost i prihvatljivost kupnje prijevozne
karte.
Od idućeg tjedna u gradsko–prigradskom prijevozu grada Zagreba i to u 1. i 2. zoni koje
uključuju službena mjesta Domagovići, Turopolje, Ostrna, Kupljenovo i Harmica putnici će
moći kupiti prijevozne karte na 500 kioska Fibisa i iNovina.
Zbog podešenog načina funkcioniranja servisne platforme za odgovarajuće kontaktne
terminalske uređaje te uz prilagodbu na POS-terminalima u prodajnim mjestima, za sada
će biti ponuđena mogućnost kupnje jednosmjerne i povratne prijevozne karte uz povlasticu
od 20 posto.
Zbog prepoznatljivosti i lakšeg snalaženja pri odabiru prodajnih mjesta izrađene su
naljepnice i vobleri koji putnika usmjeravaju i informiraju o mogućnostima pribavljanja
prijevozne karte. Naljepnice vam šaljemo u privitku.
U drugoj fazi prijevozne karte će se prodavati na POS-terminalima na više od 15.000
kioska u RH čime će ta usluga biti još dostupnija korisnicima.
HŽ Putnički prijevoz d.o.o. svoje aktivnosti usmjerava na povećanje opsega kvalitete
prijevoza putnika te na povećanje prihoda. S dolaskom nove Uprave u veljači 2011. HŽ
Putnički prijevoz postavio je sveobuhvatne ciljeve i nove zadatke koji poslovanje
usmjeravaju u profitabilne okvire uz ostvarivanje zacrtane vizije i strategije.
http://www.hznet.hr/fgs.axd?id=6803
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Ukida se zajednički pokaz za HŽ i ZET
« Odgovori #38 : Prosinac 20, 2011, 10:00:54 poslijepodne »
Ukida se zajednički pokaz za HŽ i ZET
Piše Jambralo, dana 20.12.11
Od novoga leta se ukidaju zajednički besplatni pokazi za ZET i HŽ. Nema više mukte kod HŽ, a jedino može ZET-om

Osim toga, odlučili su da  se dosadašnji cenzus od 5.000 kuna za umirovljenike i sve one  starije od 65 let, koji su imali pravo na besplatnu kartu, smanji na 3.200 kuna,  zbog trenutne gospodarske situacije (čitaj: prazne blagajne). I kaj nam moreju? Mi stari bumo naučili mlade kak smo se nekad švercali. (Jambralo)
http://trnac.net/2011/12/20/ukida-se-zajednicki-pokaz-za-hz-zet/
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Ukida se zajednički pokaz za HŽ i ZET
« Odgovori #39 : Prosinac 21, 2011, 02:24:19 poslijepodne »
Od novoga leta se ukidaju zajednički besplatni pokazi za ZET i HŽ. Nema više mukte kod HŽ, a jedino može ZET-om
http://trnac.net/2011/12/20/ukida-se-zajednicki-pokaz-za-hz-zet/

Kad je i bilo mukte?? Osim za one za koje nikada i nije trebalo biti mukte - penzionere i studente? Eventualno je trebalo biti besplatno samo za nositelje socijalnog statusa, ali i to u ograničenoj količini vožnji, što je ZETu donosilo stotine milijuna kuna gubitaka, koje će sada - po ustaljenoj idiotskoj praksi na hrvatski način - platiti oni koji su plaćali i do sada.

Zato meni za dvoje srednjoškolaca više neće biti dovoljno 83 kune po jednome da mogu doći do svojih srednjih škola u Zagrebu korištenjem ZETa (što je bila cijena školske mjesečne pokazne markice ZETa), već će to biti po djetetu 290 kuna (puna cijena), što je poskupljenje od 200+ kuna po djetetu, kod mene još ove godine puta 2, a od slijedeće i puta 3... kada tome dodam i cijenu vlaka od 180+ kuna po djetetu za mjesečnu kartu HŽa za relaciju Zg-Mraclin i natrag, što je sa ZETom iznosilo cca 270 kuna po djetetu mjesečno samo za prijevoz, to mi je bilo do sada 540 kuna za dvoje djece, a uskoro će 540 kuna prerasti u 950 kuna, a od školske godine 2012/2013 i 1400+ kuna za troje srednjoškolaca.

Vidi se da prokleta banda "radi", a svojim radom zaslužuju i da radi nečiji kalašnjikov, jer sada opet raja mora platiti njihova kurčenja, bahaćenja i lopovluk plaćanja zahoda po par milijuna kuna, napuhavanje radova i po 5x većoj cijeni itd itd. Tu je glavni akter - naravno, onaj kojem je prezime i zanimanje.
« Zadnja izmjena: Prosinac 21, 2011, 02:26:47 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #40 : Prosinac 21, 2011, 03:27:25 poslijepodne »
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/ekskluzivno--ovo-ce-biti-nove-cijene-zet-a_315410

===================

Portal Zagrebancija.com došao je u posjed prijedloga povećanja cijena ZET-a koji ovih dana izrađuje poseban tim Zagrebačkog holdinga, a koji bi se, kako doznajemo, već sutra mogao naći na stolu gradonačelnika Milana Bandića koji treba amenovati taj prijedlog. Važno je naglasiti kako ovo što naša redakcija posjeduje nije konačni prijedlog, no on je na tragu ideje vodstva Holdinga da se ZET nagodinu po prvi puta svede na nulu u godišnjem poslovanju. Naš izvor iz vrha Holdinga, koji nam je pokazao novu tablicu, kaže da su manje dorade još uvijek danas moguće, ali da ono što se sigurno neće mijenjati jest ideja novog ustroja plaćanja prijevoza ZET-om.

- Mi moramo naučiti građane da opet validiraju karte i postanu naši pretplatnici kao što su to bili do 2006. godine kada ovakvih problema nije bilo. Od tada smo svi mi, ne samo Milan Bandić, počeli građane navikati da je sve besplatno, a to nije bilo tako - kaže nam naš sugovornik iz vrha Holdinga.

Zbog toga sve cijene karata ZET-a neće rasti propocionalno za 46,4 posto koliko stoji u planu, već će se neke cijene, najviše godišnjih karata, postaviti na razinu dosadašnji cijena mjesečnih karata.

- Želja nam je stimulirati kupnju godišnje karte i tako napraviti prihod ZET-u, a da ne udarimo previše po džepu građana. Osim toga, plan nam je uvesti i kartično poslovanje, pa se te godišnje karte mogu onda kupiti na 12 rata što nije toliki trošak građanima odjednom, a mi imamo siguran, kontinuirani prihod u ZET-u koji, uostalom, stvara najveći minus u Holdingu - priča nam naš sugovornik.


Od 40.000 studenata samo 8.000 kupuje pokaz

Cijena pojedinačne karte kupljene van vozila umjesto dosadašnjih osam kuna koštat će 12 kuna, dok će pojedinačna karta kupljena u vozilu umjesto dosadašnjih deset kuna koštati 15 kuna.

- Deset kuna bi trebala koštati vrijednosna karta putem eNovčanika iliti eRačuna koja bi zapravo bila dosadašnja cijena karte kupljene u vozilu. Time bi dobili naviku kupovanja prepaid kartica koje će zamjeniti plaćanje SMS karata i stimulirali validaranje takvih karata - objašnjava nam naš sugovornik.

NOVE CIJENE ZET-a

    15 kuna - koštat će pojedinačna karta umjesto dosadašnjih 10 kuna
    350 kuna - koštat će mjesečna karta umjesto dosadašnjih 290 kuna
    3400 kuna - koštat će godišnja karta umjesto dosadašnjih 2900 kuna
    175 kuna - koštat će mjesečna đačka i studenska karta umjesto dosadašnjih 83 kuna


Prema tom planu koji posjedujemo, cijena mjesečnog pokaza povećala bi se sa 290 na 350 kuna. Godišnja karta bi koštala umjesto dosadašnjih 2 900 kuna, 3 480 kuna, tj. 290 kuna koliko je sada cijena mjesečne karte pomnožena s 12 mjeseci.

- Možda će se cijena godišnjeg pokaza ipak još malo smanjiti jer prema našim statistikama jedan mjesec, onaj koji idu na more najčešće, građani ne uzimaju mjesečnu kartu, pa bi onda cijenu godišnje možda još dodatno smanjili za 290 kuna, odnosno na nekih 3200 kuna - najavljuje naš sugovornik.

Nova cijena đačkih pokaza iznosila bi 175 kuna mjesečno, umjesto dosadašnje 83 kune. Godišnja karta bi za đake i studente koštala 1250 kuna, odnosno 125 kuna mjesečno, pomnožneno sa 10 mjeseci koliko đaci i studenti pohađaju nastavu.


- Posebno moramo studente natjerati da budu naši pretplatnici. Mi smo recimo u listopadu od 40 000 studenata imali samo njih 8 000 koji su platili prijevoz. Što, ostali plaćaju samo dnevne karte ili se šeću? Voze se taksijem? Ili se ipak švercaju - govori naš sugovornik.

Za sve je potreban samo Bandićev potpis

Osim dosadašnjih modela karata, prema Bandiću ide i prijedlog uvođenja trodnevnih, vikend karata, sedmodnevnih i dvotjednih karata. Njihova cijena ipak još nije poznata.

Prema riječima našeg sugovornika, nove cijene bi trebale stupiti na snagu 1. veljače iduće godine iako teoretski one mogu biti spremljene i za 1. siječanj.

- Nama samo treba potpis gradonačelnika, Skupštinu ne moramo prolaziti s tim pa je sve moguće pokrenuti u roku od osam dana od potpisa. Ipak, vjerovatno će nam trebati mjesec dana prilagodbe pa je 1. veljače najizgledniji datum - kaže naš sugovornik na kraju.

==============================

Dobra vijest je da karta neće biti tako skupa kako je bilo najavljivano (iako ovo još nije "pravomoćno"), a nije mi jasno ni kako će od Nove Godine učenici moći kupiti godišnju kartu, tj. do kada će ona vrijediti (do kraja ove školske godine ili do kraja kalendarske godine, što nije običaj za učeničke pokaze)?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #41 : Prosinac 21, 2011, 08:00:15 poslijepodne »
Dobra vijest je da karta neće biti tako skupa kako je bilo najavljivano (iako ovo još nije "pravomoćno"), ...

Hiti se probni balon il maksimum da bi dobili ciljanu cenu.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #42 : Prosinac 28, 2011, 10:01:28 poslijepodne »
Vijećnička pitanja
Željka Šabarić (HSS)
Do kuda se došlo s realizacijom projekta integriranog prometnog sustava u županiji?
-Pokušavamo jedan takav sustav uvesti na područje tri županije:Zagrebačke,Krapinsko-zagorske i Grada Zagreba.Neke smo stvari uspjeli pokrenuti,no neke su zapele.Uz financijsku pomoć Vlade Republike Češke,konzorcij čeških tvrtki izradio je studiju integriranog prijevoza,a jedan od njezinih zaključaka bio je potpisivanje sporazuma i definiranje projektnih zadataka.Međutim,sporazum nije potpisan jer ga Skupština Grada Zagreba do danas nije prihvatila.
Nenad Babić,pročelnik za promet i komunalnu infrastrukturu
Županijska kronika br.47,prosinac 2011.
wwwg tablice

Zagorec BP

 • Gost
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #43 : Prosinac 29, 2011, 07:35:52 poslijepodne »
Pasalo bi mi da postoji neki tramvaj prema Zagrebu od Velike Gorice, ali i parking gdje bih ostavio auto, jer baš ne voze često BUS-evi iz Čičke Poljane i Ribnice. Ali bez brige, neće toga biti još desetlječima zato jer je autoprijevoznički lobi poprilično jak.

Ne kritiziram, samo konstatiram.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: (ZET - HŽ ) /VG
« Odgovori #44 : Siječanj 13, 2012, 11:20:19 prijepodne »
Moreš parkerati na (železničke) Stanice a dale z cugom.

ZET poskupljuje karte

Od 1. veljače cijene prijevoza ZET-a poskupljuju. Cijena pojedinačne karte kupljene u vozilu sa 10 kuna se poveća na 15 kuna, dok će karta kupljena van vozila stajati 12 kuna.
 
Mjesečna radnička karta će iznositi 350, a godišnja 3480 kuna. Studentska mjesečna bit će 180, a godišnja 1740 kuna. Ove cijene vrijediti će i za umirovljenike i socijalne kategorije.
 
Osnovnoškolci će umjesto 83 kuna mjesečnu kartu plaćati 90 kuna, dok će im godišnja biti 864 kune, dakle manje nego što je sada.
 
Paralelno s povećanjem cijena karata, ZET planira podići i cijene kazni zbog vožnje bez karte, te zapošljavanje većeg broja kontrolora.
 
Do sada se na mjestu događaja ili u roku osam dana plaćala kazna u iznosu od 200 kuna. Ukoliko se ne plati odmah, kazna se povećavala na 550 do 600 kuna. No, u Holdingu čak ni neslužbeno ne žele reći koliko će iznositi nove kazne. Prijedlog je da se povećaju nekoliko puta.
http://www.cityportal.hr/vijesti/zet-poskupljuje-karte/

Kaj košta železnička karta do Zagreba?
Negdo bi mogel pobrati vrjne od ovoga poskuplejna...
wwwg tablice