Autor Tema: Retoričko pitajne  (Posjeta: 34412 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #15 : Travanj 02, 2010, 05:53:32 poslijepodne »
V prethodnerm postu sem krivo povezal farbe i vulice;
Oderčičeva-črleno,
Od kuruze do kuruze- zeleno.


Građevinsko zemljište u Mičevcu
30.03.2010.
PITANJE:

Poštovani,

Molim Vas da mi ukratko pojasnite kako se poljoprivredno zemljište može pretvoriti u građevinsko?

Konkretno u mom se slučaju radi o zemljištu koje se nalazi u Mičevcu. Ima ga puno ali se prije na njemu ništa nije smijelo graditi, a pošto sada imam svoju obitelj mene zanima kako bi se i pod kojim uvijetima takvo poljoprivredno zemljište moglo iskoristiti za gradnju npr. obiteljske kuće u što skorijoj budućnosti, pošto smo mi također podstanari koji bi se što prije hjeli sa malim djetetom smjestiti i živjeti u naših pa makar samo skromnih 50 kvadrata?

S poštovanjem,

Iva

ODGOVOR:

Poštovana,

Početkom ove godine pokrenuta je izrada izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice u čijem obuhvatu je i naselje Mićevec. U Upravnom odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice, IV kat, soba 421, možete dobiti sve potrebne informacije, odnosno obrazac kojim tražite da se vaše zemljište uvrsti u građevinsko područje.

Roman Repač
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša

 Pošalji prilog |  Ispis priloga | 98 čitanja
http://www.gorica.hr/2010/03/gradevinsko-zemljiste-u-micevcu/


Kak bu dugo trajala ta "Izrada izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice" i do kad se moreju predavati obrasci?
(Nema predaje!!!   ;D )

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #16 : Travanj 14, 2010, 09:00:47 poslijepodne »
Jesu se počeli delati golf tereni il su f pitajnu "retencije" parafiskalne organizacije Hrvacke vode?
Idem des na Šiku i negde na pol puta zmed Bune i Šike,pri onem duplem S zavoju (§,SS...) vidim da su nekakovi kanali poriktani...

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1909
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #17 : Travanj 14, 2010, 09:10:09 poslijepodne »
Hrvacke vode.

Samo kaj ovaj put na mijenjaju tokove kao što su to napravili po malo uzvodnije po Šiljku (gdje su rezali poprečki) već samo čiste.
Navodno ne budu čistili i sređivali prema Šiljakovini jer nadležni mjesni odbor nije obavio papirilogiju koju je trebao. Možda bi gradonačelnik mogao ispraviti grešku podređenih?!  ;D

shaka zulu

 • Gost
Odg: Ministarstvo prometa bez veze Turopolisa
« Odgovori #18 : Travanj 26, 2010, 11:04:59 poslijepodne »
Eto nam Školske vulice v redovitem izdajnu;jena traka blokerana z brižnemi roditeli a po druge ***de auti,autobusi i deca kak muve bez glave (dok negdo ne na***e).


Od JVP
Lepa debela puna crta-si kaj se tud vozimo smo v lepomu debelomu prekršaju.Kulko nas to more koštati?Od Baniča
Zabrajneno kaj?I zakaj?

Pitanja i odgovori
Školska ulica - promet i pješački prijelaz

26.04.2010.
PITANJE:

Poštovani,

u Školskoj ulici kod OŠ Jurja Habdelića nalazi se pješački prijelaz koji vodi direktno do obiteljske kuće (preko puta ulaza u OŠ). Djeca koja prelaze cestu kod OŠ ili istočnije od nje to rade ili na pješačkom kod autobusnog (taksista) ili direktno preko puta kolnog ulaza u školsko dvorište. Direktno preko puta kolnog ulaza nalazi se produžetak Školske ulice kojeg koristi veliki broj djece. Na tom mjestu ne postoji pješački prijelaz. Postoji li mogućnost da se pješački s početka priče prebaci na lokaciju direktno preko puta kolnog ulaza u školsko dvorište? Ako bi u tom slučaju bio previše blizu pješačkog kod autobusnog kolodvora onda predlažem da se od obiteljske kuće gdje trenutačno vodi postojeći prijelaz pa sve do produžetka Školske ulice (odvojak prema trgu kralja Tomislava) izradi nogostup.
Drugo pitanje/prijedlog odnosi se na autobusni prijevoz i činjenicu da Školskom ulicom u smjeru zapada dozvolu prolaska ima samo autobus. Zašto? Predlažem da autobus ne prolazi Školskom ulicom već da se koristi neki od mnogobrojnih alternativnih pravaca. Školska ulica bi tada postala jednosmjerna i tu u punom smislu, a ne samo djelomično.
Treće, način na koji je riješen problem parking mjesta kod vrtića u Kurilovečkoj ulici bi se mogao primijeniti i na područje kod osnovnih škola u Školskoj ulici. Da li je to moguće?
Sva tri pitanja/komentara su postavljena zbog povećanja sigurnosti djece, tjj. učenika osnovnih škola u Školskoj ulici.

Lijep pozdrav,

Marko

ODGOVOR:

Obratili ste se Gradu Velika Gorica na temu prometne sigurnosti prijelaza školske djece preko kolnika ili pješačkog prijelaza Školske ulice u zoni Osnovne škole Jurja Habdelića. Škola ima na ulicu dva priključka, od kojih je jedan isključivo pješački i lociran je ispred ulaza u zgradu, a drugi je 40 metara istočnije(prema autobusnom terminalu) koji je kolni i preko kojeg se ulazi na parkiralište škole. Taj kolni ulaz suprotno je od odvojka Školske ulice preko kojeg (odvojka) učenici iz jednog dijela grada dolaze u školu. Na toj lokaciji vođenje pješaka, a radi se o učenicima nije najbolje riješeno, pa se treba odlučiti da prijelaz preko kolnika bude preko (sada obilježene) zebre, a učenike iz odvojka treba dovesti do te zebre. Premještanje zebre na istočni ulaz nije dobro rješenje zbog blizine zebre kod Taxi stajališta, miješanja vozila i učenika na ulazu u parkiralište škole i vrlo uskog odvojka na kojem se miješaju pješaci i vozila. Zbog toga je potrebno sa sjeverne strane, na sada zelenoj površini, izraditi nogostup koji će učenike dovesti na prilaz sada postojećoj zebri. Imat ćemo ovu aktivnost izgradnje nogostupa u vidu i čim se steknu povoljni uvjeti prići ćemo realizaciji. Školska ulica je jednosmjerna prometnica sa dozvoljenim smjerom kretanja vozila od Kurilovečke ulice na zapadu prema autobusnom terminalu na istoku. Ova regulacija stara je oko 20 godina te je potrebno temeljito i studiozno razmotriti Vašu ideju o izbacivanju autobusa koji ovuda voze linije prema Velikoj Buni, Kozjači, Okuju, Mraclinu, Kravarskom i Pokupskom. Pitanje je mogućnosti, prometno tehničkih i siguronosnih uvjeta vođenje tolikog broja autobusa kroz (Zagrebačku ulicu) najstroži centar grada. Problem je skretanja autobusa u Kurilovečku ulicu sa Zagrebačke u slučaju kada na Kurilovečkoj ulici čekaju na semaforu zaustavljena vozila. Na ulici Slavka Kolara opet je problem samo jedne prometne trake u smjeru Kušanca tako da prvo ili drugo vozilo koje skreće u smjeru Siska zaustavlja sva vozila, nitko nikuda ne vozi, a zeleno svjetlo na semaforu prolazi i tako prođe. Što se tiče problema parkinga za potrebe osnovne škole, mišljenje smo da dodatnog parkirališta ne treba, jer je ono za zaposlene i za posjetitelje škole izgrađeno na parceli škole. Autobusi, koji dovoze i odvoze učenike imaju svoj izgrađeni stajališni prostor, a nema ni prostora u pojasu, odnosno koridoru ceste za izgradnju dodatnih parkirališta.

Dubravko Katulić
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet

 Pošalji prilog |  Ispis priloga | 61 čitanja
http://www.gorica.hr/2010/04/skolska-ulica-promet-i-pjesacki-prijelaz/

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #19 : Travanj 26, 2010, 11:06:20 poslijepodne »
Mislim da čovek ni razmel kaj ga se pita a portal ima falingu kaj se nemre slika vrči (most ide kak "goli" link).
Na isti problem sem ja bečal i na starem forumu.

Da brižni mameki i tateki dojdeju po sve naslednike
-blokeraju z svemi auti Školsku,
-povečavaju nepreglednost,jel ti se zmed autov šmrklin more pod kotače zaleteti
-da ne spominam one kaj tam redovito parkeraju da ne plate 3-4 kune
-problem z istemi je izražen prekputa "Plučnoga" tak da nit moreš videti zebru,nit promet a bome neznaš jel gelipter parkeran il čeka da negdo prejde zebru.

Cvetkovičeva škola je puno bole organizerana po tem pitajnu jel se celi den more parkerati v dvorišču spred škole a osim toga ima i drugi ulaz z parkerališčem z Kurilovečke.
10. lipanj je po tem pitajnu v totalnem falusu...

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #20 : Travanj 26, 2010, 11:07:36 poslijepodne »
Najjednostalneje rešejne je napraviti parkerališče do tratoara a "obrisati" one dva metre niščetne trave.

Pogled na Školsku z Kurilovečke;
Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #21 : Travanj 27, 2010, 10:14:45 prijepodne »
Najjednostalneje rešejne je napraviti parkerališče do tratoara a "obrisati" one dva metre niščetne trave.

Kunta!!!

Kakvim se ti to alatima služiš! Pa taj tvoj predlog mi zgleda skoro pa profesionalno napravljen. Čak si i ja mogu to dobro predočiti kaj si štel reč.
Očito si si dal truda. A i rješenje zgleda dobro kaj se mene tiče. Nadam se da bu taj Dubravko mogel bacit pogled na to i o tom još jedanput promisliti.

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #22 : Travanj 27, 2010, 11:39:33 poslijepodne »
Paint.  8)

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #23 : Svibanj 16, 2010, 11:57:58 poslijepodne »


Da Grad kupi na proleče 100 ofce il koze i zaposli par komunalne čobanov,pošele je napašu na Pusino,do Gastra bi tu bil celi odred Čiča Janko a ne zaraščeni Tarzanstan,stepa,savana il šumica...
***la vas gospodarija...

Gruntovčani - Prav nam budi kad smo ludi

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #24 : Svibanj 22, 2010, 05:38:10 poslijepodne »
Zakaj za sa gracka poduzeča uplatnice ne nosi jena služba il osoba v jen den a ne da se to rastegne na tri tjedne,il osobe..?

shaka zulu

 • Gost
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #25 : Studeni 03, 2010, 06:25:36 poslijepodne »
Kaj se zacevlava spod Pišinskoga brega,zmed Bune Major i Minor?

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #26 : Svibanj 18, 2011, 10:16:24 poslijepodne »
Zakaj su spred opčine vugnuli gelender na rampe za invalide?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #27 : Listopad 11, 2011, 11:26:34 poslijepodne »
Da bu konačno pak otprta INA-ina benzinska na Gorice?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #28 : Studeni 03, 2011, 11:16:08 poslijepodne »
De se na Gorice more kupiti laserski pokazivač "za šaku lipa"?
http://www.hama.hr/hr/fotoaparati_i_kamere/foto_oprema-1500/laserski_pokazivaci-1503
wwwg tablice

Offline Newbie

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1047
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Retoričko pitajne
« Odgovori #29 : Studeni 04, 2011, 09:40:06 prijepodne »
De se na Gorice more kupiti laserski pokazivač "za šaku lipa"?
http://www.hama.hr/hr/fotoaparati_i_kamere/foto_oprema-1500/laserski_pokazivaci-1503

Kaj ti je stari pregorio dok si nisanio avione na plesu?