Autor Tema: Voda  (Posjeta: 48358 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Voda
« : Kolovoz 29, 2011, 10:04:17 poslijepodne »
Malo sem presmulil okolo i vidim da su drugde nestašice i redukcije vode.Kakvo je vodno stajne prinami?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Voda
« Odgovori #1 : Kolovoz 29, 2011, 10:06:53 poslijepodne »
Koliko hoćeš! A najviše me veseli kaj je u jezeru Ježevo još uvijek vode debelo prek glave, pa se more lijepo plivati i rashladiti...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #2 : Kolovoz 30, 2011, 10:18:06 poslijepodne »
Utorak, Kolovoz 30th, 2011 | Autor Mirjana
Proglašena elementarna nepogoda za Zagrebačku županiju
Župan Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje cijele Zagrebačke županije nastalu uslijed nepovoljnih klimatskih prilika, odnosno dugotrajne suše. Prema prvim procjenama štete na poljoprivrednim kulturama i ribnjacima kreću se od 50 do 90 posto, ovisno od područja županije.

Nakon ove odluke, Gradska i Općinska te Županijsko povjerenstvo izvršit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj Državnom povjerenstvu.
http://www.cityportal.hr/aktualno/proglasena-elementarna-nepogoda-za-zagrebacku-zupaniju/

Pak elementarka tera se prinami skoro nevidi...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #3 : Listopad 03, 2011, 12:02:23 prijepodne »
ELEMENTARNA NEPOGODA NA ISTOKU
Slavoniju pogodila najgora suša u posljednjih 20 godina
Datum objave:
29.09.2011 10:29
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/151174/Slavoniju-pogodila-najgora-susa-u-posljednjih-20-godina.html

SUŠA I VISOKE TEMPERATURE
Presušili bunari u našičkom kraju
Datum objave:
27.08.2011 19:40
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/145387/Presusili-bunari-u-nasickom-kraju.html

-

PORAZNA STATISTIKA
Zagreb baca više od 40 posto pitke vode!

Zagrebački HNS-ovci na današnjoj su konferenciji za novinare iznijeli šokantan podatak da se u glavnom gradu baca više od 40 posto pitke vode. Tu su činjenicu iskoristili kao jedan od argumenata za uvođenje vodomjera u svaki stan u Zagrebu

Naime, zgrade koje su građene nakon 2000. imaju jedan vodomjer, a HNS-ovci su krenuli u kampanju da se u svaki stan ugradi aparat za mjerenje potrošnje vode, što bi zahtijevalo investiciju od oko 600 milijuna kuna.

No uštede bi bile višestruke. Kada je u zgradi jedan vodomjer, građani se razbacuju vodom jer se račun dijeli na jednake dijelove. Nevenka Blažević, vijećnica Mjesnog odbora S.S. Kranjčević, koja je jedna od pokretačica te inicijative, pojasnila je da građani u takvim zgradama ne žele štedjeti vodu jer će se trošak ionako dijeliti.

No da ugradnja vodomjera mijenja situaciju, pokazuje i pilot-projekt ugradnje vodomjera koji je prije nekoliko godina proveden na Jarunu. Pokazalo se da su kućanstva imala 40 posto niži račun za vodu jer su njome ekonomičnije raspolagala svjesna da plaćaju samo ono što su sama potrošila. Jozo Radoš, gradski zastupnik HNS-a, pojasnio je da obitelj koja živi u kući od 120 kvadrata plati za vodu dva do tri puta manje nego ista takva obitelj u stanu od 50 kvadrata.

No financijsko i pravno naličje priče nije nimalo jednostavno. Naime, vodomjer u prosjeku košta oko tisuću kuna, a njegovo postavljanje tri tisuće kuna. Procjenjuje se da je ugradnja potrebna u 160 tisuća stanova u Zagrebu. No HNS-ovci predlažu da se, ako već Vodoopskrba i odvodnja ne preuzme na sebe taj trošak, građanima omogući plaćanje u ratama. Iz Zagrebačkog holdinga dosad su odlagali taj projekt zbog navodne zamršenosti imovinsko-pravnih odnosa.

Iz vodovodnih cijevi iscuri više od 40 posto vode

Iako građani svakim računom za vodu plaćaju i održavanje vodovodne mreže, ta je mreža u katastrofalnom stanju, posebice magistralni vodovi. Radoš je pojasnio da je kapacitet zagrebačke mreže prenizak te da se novi priključci na periferne vodove stalno dodaju, a da se u isto vrijeme ne obnavljaju magistralni vodovi.

Sanacija zagrebačke vodovodne mreže teška je nekoliko stotina milijuna eura. Prije više od tri godine na Londonskoj su burzi prodane obveznice Zagrebačkog holdinga za 300 milijuna eura. Većina tog iznosa trebala je ići za obnovu zagrebačke infrastrukture, no projekt obnove vodoopskrbne mreže nikada nije ušao u fazu realizacije, pojasnio je Radoš.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/95873/Zagreb-baca-vise-od-40-posto-pitke-vode.html

Vezane vijesti
Ilegalnim priključcima vode oštetili Holding za 26 milijuna (05.09.2011)
-Eto porozne cevi i mesta de i kak nestane voda.

vodomjer u prosjeku košta oko tisuću kuna, a njegovo postavljanje tri tisuće kuna
-3000 čune!??
-Ak do ima specifikaciju radova na montaže istoga rado bi ju videl...
wwwg tablice

Bilaj

 • Gost
Odg: Voda
« Odgovori #4 : Listopad 03, 2011, 09:34:25 prijepodne »
jabuke su suhe kao barut :-(

fali vode i to fest.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #5 : Listopad 03, 2011, 07:52:25 poslijepodne »
Kaj je ima!?
Na meste tera ja obilazim ni je ni za lek;ono,5 rali jabuk a na grana 4-5 jabučic.Il 0.
Znam par divlače napolu tere su na proleče bile pune cveta a od jabuk ni k...
wwwg tablice

Bilaj

 • Gost
Odg: Voda
« Odgovori #6 : Listopad 04, 2011, 10:11:38 prijepodne »
jel su pale ili ih nije ni bilo.

Ako ih nije ni bilo onda je to mraz.
ako ih ima dosta ali su popadale onda je to vjerojatno suša jer ako je velika suša jabuka odbacuje plodove.
ali i na plodovima koji ostanu nastanu ožegotine :-(

Suho suho suho kao barut.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #7 : Listopad 08, 2011, 12:27:15 poslijepodne »
Ni je bilo ni gore ni dole,posle cvetja se niš ni videlo.
Petrovke su bile dobre,ove kesneše 0 bodova.

vodomjer u prosjeku košta oko tisuću kuna, a njegovo postavljanje tri tisuće kuna
-3000 čune!??
-Ak do ima specifikaciju radova na montaže istoga rado bi ju videl...

Stjepan Lučić: Gospođo predsjednice, gradonačelniče, gospođe i gospodo vijećnici imam dva pitanja za gradonačelnika. Prvo pitanje, lakše se diše, ali ovdje je još vruće, ali kod nas je krenula kanalizacija, sada je u pitanju da li bi mještani donjeg Turopolja možda mogli ići sa ugovorima da napravimo ugovore na 2, 3 godine da ljudi otplaćuju, jer sumnjam da će odjedanput moći platiti i da će to ići glatko.

Gradonačelnik:...
Što se tiče ugovora, razmišljamo o ugovorima i svakako da će to biti idući korak u promišljanju financiranja samog projekta i završetka samoga projekta na gradnji kanalizacijske mreže u donjem Turopolju. Hvala Bogu da smo počeli graditi kanalizaciju, rekli ste da se lakše diše, bez obzira što je vruće, međutim kada će nam biti izvjesno osiguranje sredstava za tzv. drugu fazu ili slijedeću fazu gradnje kanalizacijske mreže, a onda nakon toga i gradnje pročistača, da li jednoga ili više njih po cjelinama, onda ćemo biti, da to tako kažem, pametniji i biti će nam lakše odlučiti što i kako nastupiti prema građanima, a u svakom slučaju ćemo voditi računa o tome momentu da je lakše građanima plaćati priključak na kanalizacijsku mrežu u ratama, nego odjedanput, tako da ćemo to i uvažiti. Vrlo vjerojatno će to onda tako i završiti.

Vladimir Pavišić: Poštovana predsjednice, poštovani kolege vijećnici, javljam se ponovno radi ovih priključaka o kojima sam govorio u Gornjoj Lomnici, ali danas smo otvorili dosta tema općenito o izgradnji infrastrukture i u drugim mjestima i pali su određeni prijedlozi. Slažem se da u onim mjestima gdje se to radi bilo pametno već sada ljudima dati na rate i da to naprosto ulazi već i sada u sredstva s kojima će se lakše završiti projekti. Projekti su stvarno veliki i da nam se ne dogodi na kraju da neće ostati završeni. Što se tiče moje diskusije u Gornjoj Lomnici, donio sam svoje papire i ugovor koji su 15. ožujka 2004. potpisani. Mogu vam reći da sam ja platio priključak na vodu 5.593,52 kune. 2000,00 kuna je bila uplata Gradu, a Vodoopskrba je dala na 6 rata. Prva rata je bila 578,22 kune i ostalih pet rata po 600 kuna. Postavio sam pitanje ovdje da mi se da odgovor što je to Vodoopskrbi nastalo da ona sada traži 9000,00 kuna. To je sramota i to treba ispraviti. Plus toga što je ovdje rečeno i zakonski i što sam pročitao da je opskrbljivač dužan ovome domu predložiti određene stvari što se tiče cijene snabdijevanja potrošača s vodom. To nije napravljeno i niti sam dobio odgovor...

Gradonačelnik: Vratiti ću se u realnost na momenat. Kako se izračunava cijena kućnog priključka, da li vode ili kanalizacije? Kada imate tu potrebu onda pozovete, dođu na izvid, predstavnici VG Vodoopskrbe i na tome izvidu oni moraju napraviti procjenu, izmjeriti dužinu priključka i način priključka. Dakle na cijenu priključka utječe dužina samog priključka, koja može biti ako je kuća uz cestu 3, 5, a može biti i 50 metara. Način izvođenja priključka, kao što znate može se kopati, a može se i bušiti, to su dvije različite stvari. Kopanje je vjerojatno jeftinije, dok je bušenje vjerojatno skuplje. Sanacija samog prijekopa, obzirom kakve smo mi Turopoljci sreće uvijek je vodovod s druge strane ceste pa onda treba sanirati prijekop, da li je to prometnica ili šljunčana površina, zemljana površina ili bilo što drugo. Svi oni drugi ulazni troškovi ili materijal su podložni javnoj nabavi. Dakle, ako se radi o vodovodu onda se radi o vodomjeru koji se ugovara na početku godine i ugovara se na određenu količinu preko javne nabave i tu ne može nitko utjecati koja će biti cijena vodomjera, osim onoga što pokaže javna nabava, a isto tako je i za priključenje na fekalnu kanalizaciju gdje znatnu stavku u cijeni priključka predstavlja izvedba sabirnog kontrolnog okna. Prema svemu navedenog, cijena priključka na vodoopskrbu se kreće između 4 i 8 tisuća kuna. Provjerio sam to deset puta, dok je priključak javne fekalne kanalizacije od 6,5 pa do 14 tisuća kuna, ukoliko objekat nije preudaljen ili udaljen više od samog voda. Sve cijene ugrađenog materijala za kućnog priključka su cijene ostvarene javnom nabavom. Plaćanje, što se tiče plaćanja, istina je da se može platiti na 6 rata, prva rata ne može biti manja od 1500,00 kuna, a preostale rate kada se svi ovi ulazni troškovi uračunaju, onda se može plaćati na preostalih 5 rata s time da za osiguranje plaćanja stranaka dužni su ostaviti bjanko zadužnicu i to ovjerenu kod javnog bilježnika ili neki drugi instrument osiguranja plaćanja. Ono što mi možemo razgovarati i o čemu bi trebalo da se poveća broj, ne znam da li treba konzultirati koji zakon za to, da se poveća broj plaćanja na više rata pa obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo da to ne bude više 5, nego da bude 8 ili 10 ili čak 12 rata, a i za ove druge stvari, odnosno ulazne troškove, pretpostavljam da je odgovoran ili je bitan Zakon o javnoj nabavi i da on diktira cijenu potrošnog materijala koji je potreban za priključenje.

http://www.gorica.hr/2011/10/aktualni-sat-18-sjednice-gradskog-vijeca/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #8 : Listopad 10, 2011, 09:59:28 poslijepodne »
PARADOKS U VODOOPSKRBI
Broj priključaka raste, a potrošnja vode pada
Osim što pada potrošnja vode, pada i zaliha u vodocrpilištima što ukazuje na pretjeranu eksploataciju postojećih izvora
...
Vodocrpilište u Kosnici želi i Holding i Zagrebačka županija
...
Dio problema mogao bi se riješiti smanjivanjem curenja vode. Naime, razlika između dignute i fakturirane vode, što bi predstavljalo gubitke u mreži, su dosegli alarmantnih 47 posto. Prije 30 godina oni su bili 23 posto. No, i ti gubici su iznad svjetskog standarda koji kaže da je zabrinjavajuća količina gubitaka iznad 16 posto.
...
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/broj-prikljucaka-raste-a-potrosnja-vode-pada_313856

I Holding i ZGŽ ali ne GVG.
`Bem ti gospodariju.
wwwg tablice

Jaguar

 • Gost
Odg: Voda
« Odgovori #9 : Listopad 11, 2011, 08:38:43 prijepodne »
`Bem ti gospodariju.[/color]

Tako se čuvaju lokalni i nacionalni interesi, dok se druge optužuje za tobožnju izdaju tih interesa.
Ista priča i lokalno a i globalno.

Offline ivana_vg

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 252
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Ženski
Odg: Voda
« Odgovori #10 : Listopad 12, 2011, 08:59:14 prijepodne »
Koliko je sada kubik vode?
Negdje 11 kn? 

Bilaj

 • Gost
Odg: Voda
« Odgovori #11 : Listopad 12, 2011, 09:02:33 prijepodne »
Koliko je sada kubik vode?
Negdje 11 kn?

7,56 kune za m3

Imaš cijenik tu: http://www.vgvodoopskrba.hr/cjenikvo.pdf

Offline ivana_vg

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 252
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Ženski
Odg: Voda
« Odgovori #12 : Listopad 12, 2011, 01:29:53 poslijepodne »
I  vjerojatno  +3,96 kn za nekakvu odvodnju i pročišćavanje.       
Zadnjih par mjeseci  je koma jer su dodali to nešto. 
Tak da to skoro ispadne  i preko 11 kn.

Jer meni prema računu ispada oko  11 kn kubik. 
A da ne govorim koliki mi je račun došao.  Neznam jel su kaj smuljali ili da se  žalim na cijenu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Voda
« Odgovori #13 : Listopad 12, 2011, 10:29:08 poslijepodne »
Negde sem prečital da je Županija v par let otkupila zemlu v Črnkovcu za vodocrpilište a Picula&Co. i Barišič&Co. su fikuserali.
wwwg tablice

Offline GrayWolf

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 96
 • Karma: +0/-0
Odg: Voda
« Odgovori #14 : Listopad 14, 2011, 12:01:04 poslijepodne »
Dodali su naknadu od 34,16kn na svaki račun za izdradnju mreže ili tako nekako. To vjerojatno ima veze s programom "vodoskok" s kojim se hvali grad.