Koji lopovi i naručeni članci!!
Sada kada bi banke trebale vratiti ono što su stekle nazakonitostima i prijevarnim ponašanjem, sada se "uzdrmavaju temelji pravne države", a dok banke nisu poštovale ni Ustav, ni zakone, dok su svake godine imale milijarde dobiti - nikome ništa, tada je pravna država "funkcionirala"!!
Naravno da valutnu klauzulu treba ukinuti, ona nije "odnos banke i klijenta", ona je nezakonito, protuustavno sredstvo zarađivanja banaka na tečaju, i to vezivanjem kune na nestabilnije valute od kune kakvi su SFr i Eur. Ukoliko imaju garancije u valutnoj klauzuli, zbog čega im trebaju kamate od 10%?? naime, iste su opravdane sa mijenjanjem tečaja kune, pa ako ugovorno promjenu tečaja kao rizik snosim ja - onda mi ne treba i valutna klauzula... ili ako je osiguranje bankama u valutnoj klauzuli, zašto onda kamata ne bi bila kao vani, u njihovim matičnim zemljama, npr. stambeni kredit ispod 2%?
Sada kada se tog kriminalnom kartelu banaka treba stati na kraj sa poslovanjem koje istodobno te iste banke niti ne pomišljaju prodavati u svojim matičnim zemljama - sada je to "drmanje temelja pravne države"...
A ti temelji se drmaju odavno zahvaljujući lopovima iz HDZ-a koji su utvrdili pravila igre, i lopovima iz SDP-a koji su prodali preko 60% bankarskog sektora u Hrvatskoj, onemogućujući Hrvatskoj mogućnost oporavka vlastitim snagama ikada više, osuđujući je na ropstvo stranim bankama koje mogu raditi što hoće, zauzvrat stari i aktualni političari dobivaju kredite pod uvjetima nepoznatim normalnom, običnom građaninu... mene kredit od 20.000 eura košta 30.000, MIlanovićevog brata kredit od 3 milijuna ne košta ništa...
O kakvim temeljima, o kakvoj pravnoj, o kakvoj državi drame te novinarske potplaćene neznalice?=??
http://www.vecernji.hr/vijesti/presuda-suca-dobronica-moze-ugroziti-temelje-pravne-drzave-clanak-579484