Zvuk stare mešalice ob pol pet `jutro
Benediktove suze. Dok se jaka ekipa moreplovcev spravlala na moreno z "Alan Ford Transom", tura Plitvice-Izvor Krke-Skradinski Buk-Dubrovnik-Kotor-Drač-Jabuka-Cres-Lošinj-Sveti Peter f Šume, na Lučelnice su trajale zajdne pripreme za dupli događaj. A ni "Črevasti-Sukasti". Celi tjeden se Polanci, Strezojani i Lučelničani nagledaju na internet jel bu padalo, da bu padalo i na koga bu padalo. A koga ne (na)padalo. Kak se čini po ove matematike Tesari su dobili po čuče, i Polanci, a Robijaše most mine pranje šanka, publike i igrališča. Most. Kaj je najvažneje pripraviti da imaš domačinstvo? Par dobre gurtne. Suncobrane nek vrak nosi, kak Alisu v zemle čudes, ali šator, kaj ima fajn aluminija, i dobro bi došel sakomu ciganu i skuplaču sekundarne sirovine, mora preživeti. Za tu namenu služi Đon Dere, derem i ja, srednje kubikaže, ne mora biti duplak, glavno da ga "ima", gevihti su poželni a kuka obavezna. Jel, za koji buš, inače, * gurtne svezal. Za neupučenu gracku decu jen kraj se veže na šator a drugi na Đona. Na drugem kraju se praktićno skoristi lamponosno telo iliti po domači bandera. Još je poželno da je gurtna sake druge boje samo ne boje trave, da se prek nje nebi na grbavice rastepale p*. To je obavezna oprema. Pod dodatnum opremum se podrazumeva tuce, 6 stupov na dve strane, 6x2->12, dobrostoječe mužov, macanov. Kaj znači dobrostoječe? Ne da su se dobro udali nek da su v životu razdrli kvalitetno bar jen beštek i da jem se to vidi, na prvi pogled. Kak je to negda povedal jen moj sad več pokojni prijatel; ma mati je bila mađarica, znaš da je to bilo jako jelo; da si zapiknul žlicu v tajner žlica ni padala, kak stožina. Da je veter počel puhati nesmiljenum žestinum a narot loviti gibanicu aktiverane su antianalitičke mere v vidu benda "Vino & Banane" i dečki su za saku pofalu "na drevo" odčesali pol lige bez prestanka, bez tonske probe. Ili je to bila tonska proba!? Samo hiti naše i vaše mladosti. I starosti. Da nas je počela posečivati Gđa. Rain baš su na kotlu zakipele prve kobase a lahor, kaj ruša suncobrane i vetra bubrege, je miomirise odnesel do Dolne Kupčine. Navodno se mejna ime bertije na Radniku. Više ne Var nek Koza. Veli, nemoj kozu, koza laže. A tek var...
Kak i lani na istem mestu, da su bili krstitki na Ruševcu, Obadi skuplaju kvorum kak drobne penezi za mali pelinkovec. Obično da se i skupi "mini mi" to je početek novoga problema kaj se zove "nema zamene" a iza brega se nazire "kaj ak nam se negdo..." A negdo nam se je, jel su na igrališču počeli pucati šavovi. Nemreš ga zlejati f komadu, negde moraš "šivati"... Tesari (pre)brojni. Nikak ni dobro. Ni dobro ak nas je, ni dobro ak nas ni. Trebalo bi iti jel Obadi, ne da imaju kratku klupu nek, opče nemaju klupe, a isti ti Obadi su inkaserali dva komade iza pleč "Jamnice". Tu je pomalo počela kipeti nervoza, da je zakipela onda se prelejala na publiku, onda je šank zastal z aktivnostima. I tak... Se je dobro ak se dobro svrši.
Veli, očete markere, oprani su? Kak da ti mi verujemo... Kaj se bute poznali, obadvoji ste crni? Ma, bumo, oni imaju malo više crvenoga a mi zelenoga i broji su nam drugač sfrknuti. Samo je čuvaj tu, budu sigurno nekomu trebali. To su uvodne reči v utakmicu tera je bila puna nežnoga šaptanja, blagoga smeškanja i digajna antene "kolinde kitarovič". Dok se bivši, i prvi, golman potrudil da dojde puno prije da "upije" atmosferu Žac je došel samo prije, z več upitemi atmosferami. Ali to ga ni sprečilo da zagrli volenu, nasloni svoje usne na njezine... I preleje. (Zakon o spojenemi posudami.) Na druge strane je upriličeno jeno prigodno naslikavajne, de je mršava ekipa Bojsov dobila privremenoga gabaritnoga golmana tak da računica i kilaža z kola v kolo štima. Veli, dej me vudri na kipec z mojemi dvemi sini za uspomenu i dugo sečajne. Za uspomenu more ali za rekorde i tomu spodobno je prekesno. Rekord drži Pefčeva familija z Turnira MNLVG na Dolnem Ruševcu da su četiri z iste hiže igrali v iste ekipe. Žac je samo viknul; kreni, gardo!
A-a! Prodali smo ga v Egipat! Ni, ima koronu pak smo ga zaklenuli f pevnicu v turboizolaciju. Ne. Nemre dojti jel se prošli tjeden oženil pak ga žena ne pusti, sme samo televiziju gledeti i dva put na dan zijti z hiže. Zeli smo Mužu Gorice spred nosa, bili smo konkretneji i brži, ponudili smo više pive. Do da više negov Muža. Do prvi negov dečko do zajdni negov Muž(a). Leptiri su imali preliminarni plan da zajdeju v utakmicu z 100% a onda da popuščaju i da se relakseraju jel je zutra čeka prekjakonezgodno i teško gostovajne z isto takvem protivnikom na Čučinem oku. Buduči da je Muža bil krivo namagnetizeran od nega se se odbijalo kak od štagla. Tek da su Kravarščani pozvali rašlara, raz-, pre- i demagetizerali Mužu, i zašli v utakmicu z 130% stvari su počele sedati na svo mesto.
I jen od najmejne Zipačov, ak ne i najmejni, je krivo namagnetizeran. Na početku ima pretplatu na "i ni neka šansa" ali prepelati loptu zmed stative ni pod "r". Došla je stara garda z Pokoskoga, i okolne emiratov, podržati Štršane, i držati suncobrane da ne odlete. Dok je Huđber H1 hitil sidro iza protivničkoga gola i delal analize i sinteze akcije Huđber H2 je pospravlal v mrežu one lelujave lopte kaj ideju po gol-crte i neznaju jel bi vrit il mimo. Z takvem se poslom v Ilovače bavi Messi, da mu daju da igra. Posle pozitivnoga rezultata Glumci su se skupili na još jen "ringe raja" pozdrav v stilu "ličko-lešče", "kiselo-zelje", "al-kaida", "hrvatska-vlada", "štapič-bobi" i sl.
Veli, dej, Zlatko, počkaj još minutu da nam dojde najvažneji igrač. Ni nas ni za smenu v pekare pri Bibiju. Veli Franc, dej sim dres, idem nutre, * te utakmica. Veli, kam češ nutre, očeš da ti pak spucaju čiri. Slaba mi je guma na tačka, ja te nem pak vozil Draškovičevu. Kad eto najvažnejega igrača, glavum i bradum, Vaso. Ali da ga ni, nebi bilo ni penala. Ono da štrajfaš šav na igrališču i opadneš kak gromom pogođen. Joža je of put mogel biti zadovolen. Kazališna je publika napunila tribine a v ekipe su bile čak i dve-tri zamene. Zavisi kakva matematika igra. Šebo je mogel igrati klasičnoga letečega golmana jel Indijanci baš nisu preveč trenerali pucajne na prazen gol. Iako je bil pad temperature od 10°, iako je veter rastiraval mušice, iako je pomalo biberila kiša ipak... Je zaiskrilo. Malo narivavajna (Kaje? Kaje? Kaje?), si protiv se, nigdo nezna zakaj ali da oni narivavaju naše onda mi narivavamo nijove, i tak to, tero je prešlo bez uletavajna publike. Čovek bi očekival da kad pobediš da se veseliš... Nekakva druga matematika.
veli, dej, dej, dej nas vrzi ma kipec. Most of put nedu mutne slike. Most nisu krive gače kaj memu susedu vese jajca... I strelim ja tak jeno deset komadi a kad ono se do jene mutne. Most nisu krive gače... Kak da je obasjava nekakva svetlost, kak da je oko nje nekakva para, ja neznam, Sony je nemre prebiti. Još nekave nade polažem v baterije. Probal bi z pancirno-zapalivemi, potkalibarnemi ili kumulativnemi a ak i to zataji bumo se morali najti radni dan i vudriti vujle (od konoplov) na platnu (od maka), radni naziv "Bal na votki". Dok su Bebe trenerale Danijel je motal tenesicu i imal prekrižene ruke. Veli, ne plačaju me da treneram nek da igram. Kak je to povedal Cezar, velika estradna zvezda, v Šundlerove liste; moj mali nije radio ali kad će trebati biti će spreman. Negov svetli, stil i, primer pratiju i zvezde protivničke ekipe. I Koki i Šokre motaju tenesice i imaju prekrižene ruke. Vele, nismo dost plačeni zavo. Štrajk. Na su sreču ima je pak si moreju dopustiti da tiraju luksuze. A of Miško, kakvoga je sina taj napravil. Taj `Ožinec, prelazi čaz obrane kak laser, ma, kaj laser, kak bušilica, ma, kaj bušilica, kak šilo, ma, kaj šilo, kak igla medenka, ma, kakva igla medenka... zabiješ gol, i onda misliš da je to - to. Onda primleš četiri i znaš da to ni - to. Nek ono. Da ti jajca vese a krive su gače.
Gđa. Rain je pokazala su svoju raskoš pred Tigriči i Šini, kak Dustinu Hoffmanu v Diplomcu. Asfalt, kvalitetno raskvašen. Zrak, obogačen vlagum. Igrači, mokri do sluzavi i ljigavi. Se je ko stvoreno da se negdo s*. No, međutoa, za sad, čini se da su si preživeli v komadu. Sponzor se promatra z prvoga lica, bez kišobrana, kak Putin. Gače su se zalepile i više je ne oseča, štumfe su mokre a v sake tenesice potopne pumpe su usled obilne padaline otkazale i više ne hitaju vodu. Ni jen sustav više ne dela osim ega i karaktera. A on stoji, miren i nedodirliv, izvan vremena i prostora, samo z Ruševcom v očima, skoro kak Kral Tomislav na Trgu Krala Tomislava. Samo bez kojna. Tigriči su most imali drukčija očekivajna od ove utakmice ali mlade svrži Ruševca su napravile poprilični otklon zmed nade i stvarnosti. Posle utakmice kam got si se okrenul i pošel mogel si se napiknuti na gole i polugole muže.
Nznam jel ovo des bila ekipa Mišef "par", "nepar" ili "orginal". I lani su vevo igrali zajdnu, zgleda da imaju pretplatu. Maminja više nigdo ne * ni za suvu slivu. Tuta pak beži kak navinuti ali i pripoveda kak da je v Saboru, a i Gabi je tu negde. Samo kaj Tuta i zabija ili ak ne zabija napravi 99% posla za zabiti. Još Marko ni ni svezal tenesicu a Tuta je več na semaforu zapisan med strelce. Veli, kam prije? Švabi su stisnuli Miše, nedaju jem dijati, kak da se igra za prvo mesto a ne za opajnke i obojke. Tuta viče svojem, pak vam je prešel po lajne, dejte se skoncentrerajte. Marko na druge strane škola svoje; celo vreme vam igrač prejde celi teren, sam, do peterca i onda puca. Koji vam je *? A, ono, pada - ne pada, puše - ne puše... Nekteri padaju, nekteri puše a mineri i device grešiju samo jemput. Dobro, devicam zna prejti v naviku.
Najte kaj zameriti. Do se od istine pomogel?