Svakidašnje teme > Obitelj i društvo

Crkvena zvona

<< < (2/19) > >>

plemenitashica:

--- Citat: Tur - Siječanj 17, 2010, 04:04:57 poslijepodne ---Zašto u anketi nema odgovora "Da, svaki dan"?

--- Kraj citata ---

Zato jer ne znam nikoga tko to čini, a još manje vjerujem da to čini netko na forumu.
U stvari znam jednog čovjeka. Točno, znam ga.
Hvala na opomeni, dodat ću.

Tur:

--- Citat: plemenitašica - Siječanj 17, 2010, 04:23:23 poslijepodne ---Za mene nije, ali isto tako sam dodala komentar kako očekujem da bi Crkva ovakve propovjedi (nebitno da li je Josipović prozvan ili bilo koji drugi političar) morala osuditi.
--- Kraj citata ---
Dakle kao prvo treba znati da Crkva apsolutno štiti svoje svećenike. To je normalno, isto kao što svaka organizacija štiti svoje članove. Kad bi Kaptol kažnjavao svećenike zbog svega što napiše index, danas Crkva ne bi ni postojala jer bi svi svećenici zajedno za Bozanićem bili u zatvoru.

Međutim, ukoliko je ovo sve istina smatram da bi Crkva trebala reagirati na takve ispade. Jer uzeti djetetu pravo na krštenje zbog toga što je njegov tata glasao za Josipovića je suludo. Pravo na blagoslov kuća i slična prava ima svatko pa baš da je najveći zločinac. Sad da li je glas za Josipovića dobro ili loše, tu presudu prepuštam ljudima.

mojca:
ima nas koji idemo ,ali ne baš svake nedjelje,ali ipak više nego samo blagdanima.Isto tako se ograđujem od ovakvih komentara,tj. propovjedi na misi.Jedan svečenik ne čini cijelu crkvu i žalosno je da se crkva ne ograđuje od takvih ispada.Moja obitelj je izabrala drugačiji način da ide na misu bez politike.Odete u Tabor u Samobor kod franjevaca,na ispovjed kod voditelja Opus dei u Hrvatskoj i zaista doživite Boga i molitvu na pravi način, bez politike.

Rožica-ljutibijes:

--- Citat: Tur - Siječanj 17, 2010, 03:52:00 poslijepodne ---...
Ako se to zaista dogodilo, zar je taj svećenik Crkva? Molim Vas! U svakom žitu ima kukolja, tako i u Crkvi. Međutim, ONI pokušavaju ljude uvjeriti da je cijela Crkva puna pedofila i idiota, što je prljava laž i bedastoća. Jugonostalgičari se i dalje ne mogu pomiriti sa sadašnjošću pa na sve načine žele pljuvati po Crkvi i domoljublju.

--- Kraj citata ---

Zato sam ja pisala da bi htjela razgovarati s  kardinalom Bozanićem, a Vi ste me pak poslali kod nekog svećenika, kod Đure ili ne znam kojeg. A ja sam si mislila da bi mi koja pametna došla baš od njega.

Tako ste se pjenili što bi i ja htjela s njim razgovarati kak sa najvišim predstavnikom Crkve u Hrvata. A pak nisam jugonostalgičarka, a sa sadašnjošću se, nažalost,  MORAM POMIRITI hoću-neću. Ajojjoj. :'(

Tur:

--- Citat: Rožica-ljutibijes - Siječanj 17, 2010, 04:42:42 poslijepodne ---Zato sam ja pisala da bi htjela razgovarati s  kardinalom Bozanićem, a Vi ste me pak poslali kod nekog svećenika, kod Đure ili ne znam kojeg. A ja sam si mislila da bi mi koja pametna došla baš od njega.

Tako ste se pjenili što bi i ja htjela s njim razgovarati kak sa najvišim predstavnikom Crkve u Hrvata. A pak nisam jugonostalgičarka, a sa sadašnjošću se, nažalost,  MORAM POMIRITI hoću-neću. Ajojjoj. :'(
--- Kraj citata ---
Znate meni se čini da ću ja pisati kardinalu da Vas primi na razogovor jer vidim da Vam je to velika želja. Pa ako msilite da ćete se osjećati bolje nakon razgovora, zašto ne?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju