Autor Tema: Odg: Kako radi aktualna vlada  (Posjeta: 7845 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagorec BP

  • Gost
Odg: Kako radi aktualna vlada
« : Veljača 27, 2013, 01:43:28 prijepodne »
ja posjedujem doma vrt, mali vrt... onak za poslije posla, sijem  salatu, malo luka, mrkve i persina za nedjeljnju juhu, vugorke ..na jesen  endivja .. matovilca..vjeruj mi , od deset koji vide moj mali vrt, devet ih pita , pa kaj ti se to isplati.. ;D  i to ne mladi, oni ni ne vide vrt, vec  moja generacija.

Vjerujem. I to mi je drago čitati. Svaka čast.
No, istina je da vam se ne isplati ali da imate vrt za svoj gušt, da ne bi stajalo prazno a i zato jer vam je fino u nedjelju prije kuhanja juhe otići u vrt i popukati mrkvu i pešin i malo salate toliko koliko vam treba za ručak, a ne da vam nekakva kupljena glavica vene u frižideru.

No, treba  i vremena, jer danas se radi od 8 ili 9 do 17 ili 18 pa se na vrt ipak ne stigne.
Mnogi od nas.


Znam da ovaj post ne spada ovamo, ali moram se nadovezati.

Moja iskustva kažu da se vrt isplati. Nisam baš neki previše uspješan vrtlar i zemlja je loša jer je svježe navežena, ali malo po malo se popravlja. Sve što pokosim ili u kućanstvu odbacim, a biljnog je porijekla - kompostiram. Proizvodim i tekuće gnojivo od koprive. Rezultati su zimnica od paprike, krastavaca, cikle, puno pečenog paradajza (sos paradajz), sataraš..., a sve to pripremam u velikoj rajngli na jednom "gašparu". Vrijeme provededno u vrtu nije napor u odnosu na psihološki i financijski dobitak.
U rano proljeće sadim mladi luk ("šalutlin" ili kozjak), običan luk, peršin, mrkvu, malo zelja, stočni kelj za zečeve, zelenu salatu više vrsta, matovilac, radić....ne mogu se ovog časa niti prisjetiti što sve ide u vrt, a naravno i puno cvijeća.
Čak se spremam skupljati vlastito sjemenje.

E, pa vrt se ipak isplati

A ovo sam objavio pod "ruska tehnika" - moja verzija od ruske "čudesne lopate"

http://img835.imageshack.us/flvplayer.swf?f=P96942391klhqhqrfuecowweucfn