Tehnika narodu > Sam svoj majstor

opekline

(1/1)

Bilaj:
Kako liječiti opekotine:

na jednostavan i efikasan način - bjelanjkom

Ovu metodu uče vatrogasci tijekom obuke: kad dođe do opekotina, kolika god da je njihova površina, prva pomoć se sastoji u tome da se oštećena zona stavi pod mlaz hladne vode sve dok se temperatura ne smanji i prestanu gorjeti slojevi kože, a zatim se opekotina premaže bjelanjkom.

Jedna osoba je opekla veći dio ruke vrelom vodom. Usprkos bolu, stavila je ruku pod mlaz hladne vode a zatim uzela dva bjelanjka, malo ih umutila i u njih zaronila ruku.

Ruka je bila toliko izgorjela da kad ju je premazala bjelanjkom, koža se osušila a od bjelanjka se napravila  neka vrsta opne.

Ta osoba  je znala da je bjelanjak prirodni kolagen i nastavila je najmanje sat vremena premazivati ruku bjelanjkom. Poslije podne više nije osjećala bol a sutradan je ostalo samo crvenilo na mjestu opekotine. Bojala se da će joj ostati ružan ožiljak, ali na njeno veliko iznenađenje, desetak dana kasnije, nije više bilo ni traga opekotine, čak je koža povratila svoju prvobitnu boju.

Opečena koža se potpuno regenerirala zahvaljujući kolagenu sadržanom u bjelanjku, koje je ustvari placenta puna vitamina.

Ovo može biti korisno, zlu ne trebalo!

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju