Domaće teme > Udruge

Udruga studenata grada Velike Gorice "VG Student"

(1/1)

marinko tur:
Osnovana udruga studenata grada Velike Gorice „VG Student“

Još u lipnju mladi gimnazijalice došli su na ideju osnivanja udruge studenata. Prvenstveno potaknuti prevelikom „centralizacijom“ u gradu Zagrebu, pa tako studentki koji nemaju studentskih obveza po tjedan dana na fakultetu prisiljeni su putovati u „Velegrad“ kako bi u kopiraoni ostvarili popust ili prošli povoljnije u nekom frizerskom salonu.
Također mladi, a i stari studenti  u nedostatku aktivnosti i u tromosti gradskih institucija posao i praksu pronalaze u gradu Zagrebu unatoč činjenici da i Velikoj Gorici nedostaje mladih praktikanata u svim pogledima kao i mladih volontera u svim institucijama.

Stoga smo se u lipnju (12.06. 2012.) sastali kako bismo grad Veliku Goricu učinili pravom „studentskom oazom“, a studentima pružili mjesto za informiranje, odlazak na putovanja, organizaciju i sudjelovanje u humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima ili pak samo druženje sa ostatkom „studentske elite“.

Osnivačnom sastanku koji se održao 12.06. 2012. u kafiću „Music Hall“ prisustvovali su i neki budući članovi udruge poput Monike Šljivić, Maje Šimage, Ive Menjak, Bernarde Pipunić i brojnih drugih.

Vodstvo udruge čine: Mario Dilberović (predsjednik udruge), Mila Lukić (dopredsjednica udruge) i Martina Gršetić (tajnik udruge). Upravni odbor čine tri člana vodstva (predsjednik,dopredsjednik i tajnik) te dva dodatna člana, Barbara Županić i Dora Palčić. Članovi nadzornog odbora su Marino Roko Gabrić (predsjednik nadzornog odbora), Matija Combaj (član) i Stjepan Vlahović (član).

Želja nam je sve studente grada Velike Gorice uključiti u udrugu  pa tako udruga broji desetak sekcija u kojima se mnogi mogu pronaći: sportska, dramska, ekološko-edukativna, novinarska, filmska, humanitarno-karitativna, kreativno-stvaralačka, debata klub, a cilj je afirmirati mlade na stvaranje i okupljanje u novim sekcijama u budućnosti.

Našem gradu potrebni su mladi, elokventni, samostalni ljudi koji će doprinijeti formiranju zdravog društva bez poroka, društva apsolutne tolerancije prema različitima bez premca i biti prisutni u svim institucijama u gradu. Želimo da grad prepozna našu ideju kao kvalitetnu, zdravu ideju i da je kao takvu prihvati i potiče.

S aktivnostima krećemo odmah u listopadu sa početkom studentske akademske godine. Prvo je u planu skupljanje malih i srednjih obrtnika koji će svojim popustima formirati našu nadamo se veliku bazu lokacija u gradu na kojima će članovi udruge ostvarivati popuste na temelju „VGX-ice“ odnosno članske iskaznice udruge.

Jaguar:
Za svaku pohvalu, samo naprijed studenti u boj za status svoj! 8)

tromblon:
Pohvalno! Samo naprijed  ;)

marinko tur:
http://vgdanas.hr/Grad/Clanak/7851/vukovar-grad-heroj-kroz-vremeplov-zivota.aspx

kuntakinte:
Marinko, jesi kaj zabil..?  ;)

Jaka veza - književna večer posvećena Reneu Matoušeku
 U srijedu 13. studenoga 2013. u 18.00 sati Područna knjižnica Galženica i Udruga studenata VG student Velika Gorica pozivaju  Vas i Vaše prijatelje na književnu večer posvećenu Reneu Matoušeku. ...
http://www.knjiznica-vg.hr/sadrzaj/vijest.asp?id=233&gkvg=galzenica

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju