Domaće teme > Turopolje
Komentari - Turopole f slike
kuntakinte:
Pa,ak napucaš cca. 12 GB slike na leto,sigurno najdeš par one kaj su k nečemu...A osim toga praksa ti pomaže da postaneš boli.Da slike prehitim v komp vidim da su one kaj su na licu mesta zgledale žbrlj/fuj bole od one kaj su tam bile huj.Ne se al se najde v 50% slučajev.
I kaj je najteže;nemreš vloviti motiv z aparatom onak kak zgleda v naravi;ak se odmekneš da poloviš sve zgubiš poantu,ak držiš poantu v fokusu nevidi se "kontekst"...Nikak dobro.Teško je dobiti dobru sliku.
--- Citat: Goričanka - Veljača 17, 2011, 04:54:35 poslijepodne ---Možda tema za neki od sljedećih foto natječaja, ako ih više bude.
--- Kraj citata ---
Onaj zajdni je neslavno završil,čak ni pobednik ni preglašen;
ja bi rekel da je to prošlo svršeno vreme;ni Pl.,večina je odustala,povekšal se broj pasivne čitaocov,se je mejne piscof...Za slikare je još težeše.
Mlačanin:
--- Citat: Goričanka - Veljača 17, 2011, 04:54:35 poslijepodne ---Kapela Sv. Barbare svakako zaslužuje svoju posebnu temu, u kojoj bi bile slike, ali i riječi - povijest, sadašnji život, župnici koji su najviše doprinjeli njenom očuvanju i tak dalje.
--- Kraj citata ---
Sve to postoji ali samo u knjizi, a to je monografija O Kapeli pod nazivom " Kapela sv.Barbare U Velikoj Mlaki, koju je uredila Sanja Cvetnić.
Mislim da se još uvijek može kupiti u župnom dvoru u V.Mlaki.
Teško je takovo nešto napraviti na forumu jer traži puno vremena, i još više volje.
Evo @Goričanka je dala dobar prijedlog i naravno nije nužno da su slike baš iz grada Gorice. Svatko može poslikati svoj kraj ili dio mjesta gdje živi , a ostalo se lako uredi na forumu. Uostalom nije ovo baš umjetnička galerija da sve mora biti savršeno!
Naravno postoji i drugi naćin, oni kojima leži pisanje, mogu tekstove postati sa sličnim temama i sve se može nadopuniti , jedno s drugim.
kuntakinte:
--- Citat: hornet34 - Ožujak 19, 2011, 11:38:33 poslijepodne ---@kunta si tu delal drva il si iskal tartufe?
--- Kraj citata ---
Da ti velim nebi mi veruval... XĐ
hornet34:
same reči... :)
kuntakinte:
--- Citat: jaarban - Travanj 04, 2011, 04:17:59 poslijepodne ---dvije posljednje kockavice;ako sretnete kockavicu nikako je nemojte brati ili vaditi štihačom iz zemlje,ostavite je u njezinom prirodnom staništu.ona je vrlo rijetka i zakonom zaštičena biljka. u subotu sam bila šokirana kad sam naišla na samo dvije kockavice i jedno pedesetak rupa od štihače.bilo izvađene iz neznanja ili iz zarade na crnom tržištu ,to je veliki grijeh prema prirodi.i kaj ćemo ostaviti svojoj djeci u nasljeđe?(plastične vrečice)
--- Kraj citata ---
31 • OŽU • 2011
Priznanje OŠ Sela za praćenje kockavice
Ekolozi OŠ Sela primili su u Zaboku priznanje Državnog zavoda za zaštitu prirode o sudjelovanju u provođenju obrazovnog istraživanja u sklopu akcije „Praćenje stanja kockavice (Fritillaria meleagris L.)“, a u okviru Nacionalnog programa praćenja stanja biološke raznolikosti Državnog zavoda za zaštitu prirode. Učenici OŠ Sela jedini su na području SMŽ uključeni u monitoring kockavice od samog početka projekta. Projekt je u međuvremenu dostigao europsku razinu, odnosno uključen je u novu Europsku strategiju za zaštitu biljaka (European Plant Conservation Strategy), u kojoj se suradnjom stručnjaka i amatera radi na zaštiti ugroženih vrsta.
http://www.sisak.hr/clanak_/13323/priznanje-os-sela-za-pracenje-kockavice
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju