Domaće teme > Turopolje

Turopole f slike

<< < (2/310) > >>

Goričanka:
Ne pamtim da sam videla lepše turopoljske razglednice nek su ove tvoje  :)
To je zato jer se iz svake slike jasno vidi da je autorica zaljubljena u svoj kraj i da je sve skupa odrađeno s čistom ljubavlju  :-*

Jel ima tu do iz turističke zajednice da prepozna stvarnu lepotu, kreativnost i autohtoni šarm  ;)

fitt:
Stvarno odlične slike, svaka pohvala...

plemenitashica:
Meni se leptiri, cvijeće i te našminkane folklorašice ne sviđaju. To je sve nastalo u Turopolju, ali je isto tako moglo nastati i u Prigorju, i u Zagorju i kaj ja znam gdje još.

Osim toga te naše folklorašice su prenapadne, bar ove na slikama, a i uživo. To nema previše veze sa autohtonim folklorom, nego stiliziranim, kao i slike.
Ja nisam za tu vrstu promidžbe Turopolja. Meni su kuntine slike, naročito starih detalja vrlo primamaljive i za arhivu. I slike od mlačana koje pamtim - unutrašnjost Sv. Barbare kao i neke scene starine iz VM.

Naravno, da i kod jaarban ima vrhunskih slika koje prikazuju starinu, ali većina ih je previše dorađena i gotovo umjetna.

Isprika na iskrenosti, radite vi jaarban i dalje po svome, ja sam ionako obično kontra.
A kaj mogu kad mi se ne sviđa.  :)

Goričanka:
Meni je baš zato dobro kaj je novo, a domaće.
Već mi je dosta da je Turopolje samo plemenita općina i stare slike, koje su nekad bile Turopolje.
Ovo kaj radi jaarban je Turopolje danas, ovo koje živim, koje vidim, dišem, slušam i koje volim  :-*
To mi je baš osvježenje od uobičajenog načina prikaza Turopolja kroz kapelice i vatrogasne domove po selima  :)

A ova fotka ribnjaka iz parka FT je fenomenalna!

fitt:
Viš, viš, a da ponovo rezmislimo o onom natječaju s fotkama na temu....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju