Osoblje > O forumgorica.com stranici

Ignoriranje

(1/13) > >>

Stjepan:
Možda ste primijetili da sada ispod svakog korisnika imate gumbe Ignore ili Unignore. Oni vam omogućuju da budete sami svoj moderator. Ukoliko vam neki korisnik posebno smeta sada možete jednostavnim klikom na gumb postići to da ne vidite sadržaj njihovih poruka. Ako se predomislite možete opet jednostavnim klikom njegove poruke učiniti vidljivima.

Ta akcija se odnosi sam na jednog korisnika. Ako kliknete na Ignore samo vi ne vidite poruke tog korisnika. Svi ostali ih vide.
Korisnik može u postavkama vidjeti tko ga je ignorirao.

Po čemu je to bolje od zabrana od strane moderatora? Istraživanja društvenih online mreža su pokazala da je ovakav princip učinkovitiji od klasičnih zabrana. Ako vam nečiji način diskutiranja ne odgovara jednostavno ga isključite. Oni koje veći broj ljudi ignorira drugačije se ponašaju nego oni koje kažnjavaju moderatori.

Ako vam se ova mogućnost foruma ne dopada ne morate ju koristiti i sve ostaje po starom.

Administratori i moderatori nemaju mogućnost ignoriranja korisnika, dok korisnici mogu ignorirati njih.

Ovo neće biti zamjena za klasični način moderiranja koji i dalje ostaje na snazi sa svim svojim pravilima.

Goričanka:
Odlična opcija!
Koristim ignoriranje i u svakodnevici - kad mi netko pređe mjeru ide na ignore-listu.

Naravno, kad nekoga ignoriram, činim to potpuno - znači, ne ogovaram tu osobu nikad, pred nikim, ne spominjem ju i ne primjećujem, jer to onda nije ignoriranje nego durenje.
I većina onih koji su se našli na toj listi mi je kroz neko vrijeme samoinicijativno došla i ispričala se. To je jako dobar osjećaj, jer bez puno muke navedeš drugu osobu da promisli o svojim postupcima.
O ignoriranju bi mogla pisati danima, jer mi je to jedno od većih otkrića u životu  :)
A tajnu ignoriranja sam naučila, nećete vjerovati, u školi za obuku pasa, gdje se koristi kao pripremna metoda za dobivanje potpune pažnje i koncentracije psa.
Izvrsna stvar koja odlično pali na ljudima, skoro bolje nego na psima  :)

 

 

plemenitashica:

--- Citat: Sledgehammer - Siječanj 05, 2010, 01:03:04 poslijepodne ---
--- Citat: Newbie - Siječanj 05, 2010, 12:21:16 poslijepodne ---meni taj ignore lici na noja koji gurne glavu u pjesak, ako ja nevidim, ne vide ni mene. I ako se posluzis njome, postovi od ignoriranog ipak postoje i na forumu su.
--- Kraj citata ---

Tako je, no neki to ne kuže...

Funkcijom ignore postiže samo da ON sam ne vidi postove od odeđene osobe koju je ignorirao, no postovi postoje i dalje i vidi ih cijela forumska zajednica. Stoga se i postavlja pitanje - što onaj koji poseže za tom funkcijom - uopće želi postići??

Bezveze je da njega samoga nešto ne "maltretira", jer će se toga dotaknuti drugi, pa on neće imati kontinuitet u praćenju teme, a svi ostali to vide (to ne može zabraniti da zajednica vidi sve što se piše).

Znači, pitanje je kratko i jasno - WTF??

--- Kraj citata ---

Zato da se ne živciraju kad pročitaju post od nicka koju su stavili na ignore.
Naravno da vide postove od ignore nicka ako ga netko drugi citira, ali original ne vide i njima je super u životu. Tko je vama kriv kaj si ne znate posložiti stvari u svojim ladicama i bezbrižnije pratiti forum.  ;)

Uostalom, mislim da samo ja imam u svojoj statistici osobu koja me hitila na ignore, i baš mu fala na tome.
Prvo se "jadničak" morao ispisati, pa se onda ulogirao s novim nickom, pa me stavio na ignore...  hihihihihihihihih

Sledgehammer:
E, a di je taj gumb? Jer ak mene nitko nije do sada ignoriral, onda ne znam koga je... baš me zanima!!   ;)

Stjepan:

--- Citat: Sledgehammer - Siječanj 06, 2010, 09:33:03 poslijepodne ---E, a di je taj gumb? Jer ak mene nitko nije do sada ignoriral, onda ne znam koga je... baš me zanima!!   ;)

--- Kraj citata ---

Pogledaj bilo koju poruku, skroz na dnu lijevog stupca gdje su podaci o članu (login, titula, link na profil), gumb Ignore.


Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju